icon

Môže sa po citovom odlúčení láska vrátiť?

novyzaciatok26
Včera o 12:28

Ahojte
S manželkou sme spolu 16 rokov a 12 rokov sme manželia a máme dve deti. Posledné roky si však uvedomujem, že som v našom vzťahu veľa vecí zanedbal. Dlhé roky som si nevšímal jej pocity a potreby tak, ako som mal. Málo som jej pomáhal doma, v niektorých dôležitých obdobiach som pri nej nebol tak, ako potrebovala, a často som chcel byť stále s ňou, keď chcela ísť sama medzi kamarátky. Ja som to vtedy vnímal ako záujem a lásku, ale dnes chápem, že ona to mohla prežívať úplne inak. Robím to všetko teraz inak posledné 2-3 roky.
Ona to aj povedala že vidí opak zmenu ale jej citi to nevie vrátit.

Snažím sa jej byť oporou, pomáhať a rešpektovať jej priestor. Problém je, že ona už ku mne podľa svojich slov nič necíti. Hovorí, že ma nemiluje a že jej leziem na nervy. Viac sa venuje telefónu tiktok a podobne.

Medzi nami prakticky nie je intimita. Nechce sex, sama ma takmer vôbec nevyhľadáva fyzicky, dotykov je minimum. Občas sa ešte pobozkáme, ale väčšinou to iniciujem ja. Niekedy sa spolu normálne rozprávame o každodenných veciach, ale veľa času chce byť sama.

O párovú terapiu nemá záujem.
A padla z jej strany aj tema rozvod. A ze ma nechce trapit ani seba lebo mi nevie dať lásku.

Chcem však vedieť, či má niekto skúsenosť, že sa po takomto odcudzení city ešte postupne vrátili.

Čo je pre mňa zvláštne, je že až teraz si naplno uvedomujem, čo som v minulosti robil zle. Keby som mohol vrátiť čas, veľa vecí by som urobil úplne inak. Nechcem však, aby moja súčasná zmena bola iba spôsob, ako ju dostať späť. Chcem sa zmeniť aj preto, že som pochopil, že som ako manžel v mnohých veciach zlyhal.

Zároveň sa veľmi bojím, že keď jej dám priestor, ešte viac sa odo mňa vzdiali. Keď sa jej naopak snažím byť bližšie, mám pocit, že ju tým dráždim a tlačím na ňu.

Boli fázy napriklad toto leto na dovolenke ze super ako keby nič a potom zase útlm. Pred par týždnami povedala že chce byt somnou každý večer a vzápätí povie že dobre že chodím na nočnú, má klud. Ked niesom doma aj ked som stále socialne siete a nový kamaráti ktorých pozna pár mesiacov, tým venuje najviac času. A zmieňuje sa aj o nás.
Dáva si často vykladať s kariet kde jej bolo spomenute nový začiatok a aj nový muž. Priklada velký vyznam numerológii a astrológii kde ju to smeruje ešte viac odomňa.
Milujem ju a dal by som za nu život, neviem ako dalej.
Ďakujem vám za každú správu a pomoc

Strana
z2
novyzaciatok26
autor
Včera o 17:48
@katarina092

@novyzaciatok26 ahoj, no viem Ta pochopit, s muzom mam podobne problemy, len zatial nedospel k stadiu pochopenia prilis… ja som na rozvodom premyslala v skratovych chvilach, ale neprichadza to v uvahu, mame 3 male deti, sme spolu 8 rokov… odporucam Ti pozriet jeden krestansky film… mozno aj s Tvojou zenou.. Je to vynikajuci priklad pre vela manzelskych parov. Aj mne prehovoril do duse:
Fireproof. Ja verim ze u Boha je mozne vsetko, aj naprava takychto veci, poznam vela svedectiev manzelov u ktorych sa to zlepsilo

@katarina092 tu si písala že poznas vela svedectiev manzelov u ktorych sa to zlepsilo. A kde by som si mohol tie svedectvá prečítať? Poznáš ich? Ďakujem

anonym_aa4e0f
Včera o 18:57

@novyzaciatok26 deti vyrastli, uz tak nie je uviazana k nim, tak konecne zacina zit svoj zivot. Ty v nom nie si, za tie roky ked si ju a jej potreby prehliadal sa od teba odstrihla. Strpela tento stav kvoli detom a takemu jednemu klise ze kompletna rodina. Mozno este hypoteka zvykne byt na chvilu spojitkom. Znova sa do teba nezalubi, nema preco. 12 rokov vydrzala, uz nemusi. Este zvazuje ci to sama s detmi a vyzivnym utiahne, zatial jej to este nevychadza asi portrebuje viac usetrit aby mohla urobit rozhodnutie alebo caka na splatenie hypo. Ale to je len moj nazor.

anonym_0f60f2
Včera o 21:30

@novyzaciatok26 toto tu bolo uz niekolko krat,presne tento text!!!!o co ti ide?si admin a potrebujes ozivit kona?alebo cerpat nazory do nejakych skupin na fb,insta a pod?uz niekedy po Vianociach to tu bolo,potom na jar.Presne tento text do bodky rovnaky!!!!!

Strana
z2