icon

Môžem sa pýtať moslima na jeho vieru?

1. feb 2025

Ahojte baby, aktuálne sa nejaký čas stretávam s muzom, je moslim ale žije a pracuje 20 rokov na Slovensku. Co sa tyka viery bavili sme sa zatiaľ iba okrajovo. Viem ze bude teraz Ramadan, viem zhruba co to obnasa ale myslíte že sa ho môžem opýtať na podrobnosti ze co z toho vyplýva pre mňa? Nerada by som urobila niečo čím by som urazila jeho alebo jeho vieru nakoľko to respektujem. Myslíte že keď sa budem pýtať na jeho vieru neurazim ho tym? Vôbec netuším ako to oni majú. Ďakujem za skúsenosti z vašich životov s moslimom

samik88
2. feb 2025

@f333 Mne to dokonca povedal sám jeden moslim (Macedónec) keď som ešte ako dievča brigádovala u nich v zmrzke popri škole. Že oni berú Slovenky ako ľahké ženy. Iba na zábavu a sex. A to som aj videla ako sa s ním jedna zaplietla a on mal ženu s deťmi v Macedónsku. Ale tá Slovenka to vedela a vyhovovalo jej to. A potom sa nečudujme,že nás tak berú . A tento svoj biznis ,zmrzlinu a kebab tu majú už veľmi dlho ,dedia to z generácie na generáciu. Ale chodia pravidelne do Macedónska za rodinou. Len tam je veľa aj Albáncov. Úplne iná mentalita. Je smiešne to porovnávať so Slovákom ,ktorí bije svoju ženu. Autorka ak chce môže to vyskúšať, veď sama zistí 🤷🏻‍♀️ . Varovali sme ju viaceré.

marca12
2. feb 2025

To uz je aky vztah,ked mas strach sa čokoľvek opytat? Ze sa urazi? To je jeho problem,ty sa pytas normalne otazky,ktore ta zaujimaju,nie je to nic urazlive. Prepac,ale normalne mi rozum zastal. To sa uz ludia nevedia medzi sebou ani rozpravat? Vsetko si uz musime odobrit verejne na fore?

enya00
2. feb 2025

@natalka13 akurat vo velkom znasilnuju dievcata, ci zeny..nechapem co na tej cvarge zeny vidia..to su uplne vymleti fanatici..

kremlicka250
3. feb 2025

@enya00 ked tvrdis toto, tak potom musis suhlasit aj s tym, ked niekto zo zahranicia povie, ze vsetky slovensky su hnusne spinave stetky....asi taka uroven tvojho komentu.

zooeynka
3. feb 2025

@ivonadusa plati co som napisala v 99 percentach a ty sa mozes aj na hlavu postavit. Mas doma moslima, nepraktizujuceho, sorry co je to za moslima ked ramadan neriesi? V Mekke uz bol? Ak ani to nie, tak je to velmi slaby moslim. Mne sa nepaci toto zavadzanie, ake je skvele ked si zapadna zena vezme moslima, lebo ved aj Jano z Oravy pije a bije zenu. To je co za argument, tak si teda vezmem niekoho z inej kultury a tvarim sa ze slovac je tupa, nasilna a ozrata a moslim je vrchol blaha. Len preto ze on aj cela jeho rodina tu zije. Tak je mimoriadne pokrokovy a chapavy. No figu borovu.

lenkakravcova
3. feb 2025

@kremlicka250 práve v inej téme je písané, že si Alzircan vzal Slovenku po 6 mes za manželku (takže ju asi za štetku nepovažuje..).
Tam zase námietky že ako je to skoro. A čo jej urobí. 😂
Takže ani ani. Ľuďom sa nedá vyhovieť nikdy.

earlgrey
3. feb 2025

@zooeynka Nezastávam sa moslimov, ale musím argumentovať...že čo to je za kresťana (napr. Slovák), keď sa neriadi vierou? A je takých milión...Vieš, každý má na výber...to, že sa niekto narodí a rodičia ho pokrstia alebo potom tu máme iné viery, ešte neznamená, že sa s tou vierou stotožňuje a praktizuje ju...a je jedno, či je to Moslim, Kresťan alebo mimozemšťan...

zooeynka
3. feb 2025

@earlgrey moslimi inak funguju, u nich to zmyslanie strasne preraza do kazdodenneho zivota. U krestanov nie. Ani tych vlaznych. Pol europy je pokrstenych krestanov ale dalej neriesia. Moslimovia su hrdi ze su moslimovia, zeny su vzdy druhorade, v takom presvedceni vyrastaju. A tento fakt nezmeni ani to, ze zopar zien tuto na svk ma mozno dobreho moslimskeho manzela, uvedomeleho a lubiaceho svoju zenu, ale vzdy bude pre neho IBA zena, vhodna na vychovu deti, a nie rovnocenna partnerka. Uplne odkazana na muza a jeho laskavost, povacsine su tieto konvertovane zeny nepracujuce.

earlgrey
3. feb 2025

@zooeynka Poznám veľa žien...Európaniek, ktoré si vzali za manželov moslimov...nikdy nekonvertovali, lebo to od nich muži nežiadali a každá jedna pracuje a žije život, aký žiť chce...😉 ale to nežijú na Slovensku, kde sa na inú vieru pozerá ako na niečo hrozné 😉
Pracovala som s ľuďmi z moslimskej komunity...skôr tie ich moslinské ženy trpeli...európanky máločo...
ale áno, tak ako pri kresťanoch, tak aj pri moslimoch sa nájdu takí, ktorí ženu rešpektujú, úctia si ju a potom sú takí, ktorí majú ženy za úplne handry...bez rozdielu či je tl moslim alebo kresťan...

kremlicka250
3. feb 2025

@lenkakravcova ja osobne nechapem ako niekto moze tvrdit ze niekto je taky a taky a pritom ho nepozna, o kulture a viere vie tolko ,co pocital v spravach alebo na fb , s moslimom, budhistom, hinduistom sa stretol tak na obrazku. Hlavne, ze najviac respektovani chcu byt ti, ktori absolutne nerespektuju druhych.
Ono vysvetlovat tu zenam, ktore sa realne s nikym s inou vierou nerozpravali je asi uplne zbytocne :(

enya00
3. feb 2025

@kremlicka250 ale prosim ta.. ano pouzila som mozno tvrde slova, ale nejako si pri nich neviem pomoct..

lion777
3. feb 2025

@stanulienkat panna Maria je prevzata verzia z Egypta , Isis na kolenach ma Horusa. To iste vyobrazenie napriec historiou. Nerozumiem aky batman, ak myslis plast. Farby jej oblecenia maju presny vyznam.

lion777
3. feb 2025

Celá diskusia , resp komenty autorky, su skôr pretkané strachom k tomu mužovi. Toto neni láska, milá autorka. Lásky sa nebojíš opýtať čokolvek. Vedz, že bude s tebou robit inak, ako s niečím čo je menej. Moslimské nabozenstvo je najmladšie a doteraz žijú ako v stredoveku.

ivonadusa
3. feb 2025

@zooeynka absolutne nevies citat s porozumenim? vkladas mi slova do ust, ze moslimov vyzdvihujem namiesto slovakov, avsak ja som pisala uplne inak. ze by som sa ani len neopovazila povedat, ze vsetci su rovnaki a super. ja reagujem na to, ze pisete, moslimovia znasilnuju a rychlo prec atd atd. ja sa pytam vy vsetkych moslimov poznate? vsetkych krestanov poznate?
preto, ze kazdy je iny, jedinecny a inak silno veri a nevieme ci nieje fanatik, tak prave preto sa nebudeme vyjadrovat v tomto style, ze urcite ti spravi to a to.

a vlastne ani neviem preco mam za potrebu toto komentovat. nech sa tu dalej vyjadruju zeny co nestretli zidneho moslima, so ziadnym nezili a nech davaju rady.

len si vsimnite mile zeny, ze tie, ktore nemaju paru su tu najmudrejsie a tie co maju co to odzite s jednym alebo viacerymi ludmi tohto vierovyznania tu nebudu takto agresivne pisat ako vy (ake je to super a rychlo do vztahu, aj ked su stastne so svojim neslovakom)

autor
3. feb 2025

@lion777 preboha, nechaj si tieto svoje nevyžiadane rady. Nemám dôvod sa ho báť, stretávam sa s ním mesiac, poriadne ho ešte nepoznám, som si vedomá rozdielnosti, vyrastal v inom proste, ma inú vieru a naozaj o islame neviem dokopy nič, jedine co vidíš v telke alebo si prečítaš na internete. Netuším ci sú moslimovia citliví na svoju vieru a preto bola moja otázka. Aby som vedela akým spôsobom sa ho na to opýtať. Takže mi tu netaraj o nejakom strachu a ze to nie je láska a bla bla. Stretávame sa mesiac tak o akej veľkej láske sa tu chceš so mnou baviť? Paci sa mi, spoznavam ho ale láska je pre mňa ešte veeeeelmi silne slovo

ivonadusa
3. feb 2025

@zooeynka inak ty o akych moslimoch tocis? ja, kedze som nebola nikdy v egypte, afganistane a v inych arabskych krajinach, tak si nedovolim povedat ako to maju oni z tychto krajin. hlavne ze ty vies.
nejake chybne kusy som stretla, ked manzel a jeho priatelia su normalni ludia, ktorych viera neovplyvnuje ako to ty opisujes. a preboha! jeho rodina nieje zahalena! ci o takychto moslimoch sa nebudeme bavit lebo teba bavi pisat len o tych blaznoch co to maju v hlave inak a vlastne to napises globalne ze su vsetci taki.

uz si viecere urobili na teba nazor 🙂 ajaaaj

stanulienkat
3. feb 2025

@lion777 Prečítaj si diskusiu na margo čoho som to písala

freepalestine
3. feb 2025

@ivonadusa ja ked citam, co ta zooyenka pise tak sa za hlavu chytam.. ale je to asi frustrovana osoba, ktora mala zlu skusenost s dakym, kto ju mal za stetku a teraz to generalizuje a hra sa na mudru.. myslim, ze hadzes hrach na stenu..

ivonadusa
3. feb 2025

@freepalestine neda sa mi s tebou nesuhlasit.
v tom pripade by mala napisat ja mam taku skusenost.. a nie taketo somariny pisat

lion777
3. feb 2025

Ok, trafila som. 🙂

sleepy_joe
3. feb 2025

čo sa bojíš, že ti odreže hlavu ako to robia džihádisti? :D Akože začať si s moslimom je tá najhoršia vec, čo môžeš urobiť. Slovák ti "nevonia" ?

sleepy_joe
3. feb 2025

Potom tu bude vyplakávať, že decká si zobral k sebe do Pákistánu a že čo má robiť. No nič už! Bože, ženské, čo vám je? Neviete od samej roztopaše, čo so sebou?

autor
3. feb 2025

@sleepy_joe ďalší co hádže všetkých do jedného vreca. Myslíš ze každý Slovák je dokonalý? Ze sa medzi nimi nenajdu hoväda?

canerko
3. feb 2025

Z ktorej ktajiny pochadza?Potom sa ti aj lahsie radi ked to budeme vediet

autor
3. feb 2025

@lion777 nič si netrafila ale mysli si co chceš, je to tvoje právo a mne je to ukradnuté. Mam svoju hlavu a urobím si podľa seba, nie som človek ktorý je okliesteny predsudkami, ale radšej človeka spoznám sama a potom súdim. Nikdy v živote by som si nedovolila tvrdiť ze všetci moslimovia sú rovnakí tak ako by som nikdy netvrdila ze vsetci Slováci sú rovnakí keďže to tak nie je a ani nikdy nebude

lion777
3. feb 2025

Ved sa staci pozriet do ich rozvojovych krajin. To nie su predsudky. Oni tak ziju a zena tam nic neznamena. Ved bude to tvoja skuska, nie moja. Hovori sa: aky siel, taku nasiel. Tak vela stastia

klotildabazarik
3. feb 2025

@slavomira236 ani nie ale slovenski muzi su kkti takže ona radsej cierneho kkta😂

lion777
3. feb 2025

@klotildabazarik este sa ho aj boji a neciti k nemu nic. Cudzi clovek , kopla by som ho niekam.

kremlicka250
3. feb 2025

@klotildabazarik podla urovne tvojho vyjadrovania uz aj niektore slovenske zeny ;)

autor
3. feb 2025

@lion777 ty cítiš lásku k človeku s ktorým sa stretavas mesiac? K človeku s ktorým si mala pár stretnutí a ešte ho poriadne ani nepoznáš? Prepáč, ja taka teda nie som. A neviem preco by som sa ho mala báť, ja respektujem jeho náboženstvo a nechcela som ho nevhodnou otázkou uraziť keďže toto náboženstvo poznám iba z internetu a telky. Takže asi toľko k tomu ale ty si ďalej chod svoje ze sa ho bojím 😂