Môžem sa pýtať moslima na jeho vieru?
Ahojte baby, aktuálne sa nejaký čas stretávam s muzom, je moslim ale žije a pracuje 20 rokov na Slovensku. Co sa tyka viery bavili sme sa zatiaľ iba okrajovo. Viem ze bude teraz Ramadan, viem zhruba co to obnasa ale myslíte že sa ho môžem opýtať na podrobnosti ze co z toho vyplýva pre mňa? Nerada by som urobila niečo čím by som urazila jeho alebo jeho vieru nakoľko to respektujem. Myslíte že keď sa budem pýtať na jeho vieru neurazim ho tym? Vôbec netuším ako to oni majú. Ďakujem za skúsenosti z vašich životov s moslimom
No...ono nie je moslim ako moslim
Velmi zalezi,z akej krajiny pochadza.
A lubka mohamady je skor svetla vynimka .
Väcsinou to s moslimami nie je take jednoduche
Je tu o.tom viac diskusii,pohladaj si.
A ano.
Kedze odlisnost je velka,toto je jedna z prvych tem,ktoru treba prebrat
Cize je uplne ok,ked sa budes pytat.
Uvidis jeho reakcie,jeho vysvetlenie....
Ale ak ty si praktizujuca vwriaca,a svoju vieru beres vazne,tento vztah vyznam nema..
@astrobot a ja poznam vela moslim ,co sa k zenam chovaju slusnejsie ako ktorykolvek Jano zo Slovenska z tradicnej rodiny🙂
Vidis, ako nehadzme vsetkych Slovak do kategorie alkoholicki burani, tak isto nehadzme moslimov.
I ked potovnavanie viera a narodnost je tiez velmi zvlastna...
Tak isto ako sa krestanstvo vyznava inak v inych krajinach, tak je to inak aj moslimstvom.
Tu sa tiez nebicuju a nepribijaji ludia na Kriz na Velku noc a vo Filipinach normalka...
@kremlicka250 mne to je vies kde nech ma aj eskimaka..
@kremlicka250 ďakujem za odpoveď 🙂 konečne jedna z mála ktorá nie je plná predsudkov a odsúdenia
@stanulienkat akože chceš tvrdiť, že muslimovia na Slovensku nepracujú?
Dúfaj, že raz sa za tieto slová nebudeš musieť niekomu ospravedlňovať, kto ti napr bude zachraňovať život.. lebo aj v tomto odbore muslimovia pracujú.
A u tehotných sestier máš tiež takéto pripomienky na odev? Alebo u kňazov?
@natalka13 sex s nemanželkou mať nemôže. Tak ako kresťan nemôže mať sex s nemanželkou. 🙂 keď teda ide o dodržiavanie Božieho zákona.
@lenkakravcova nerozprávam o moslimoch na Slovensku, rozprávam o moslimkách v Nemecku. Trochu rozdiel, nie? Ano, viem, ze je tu dost lekarov.
@lenkakravcova no to muslimovia dodrzuju rovnako ako slovaci😁
Hej sex s manželkou nie ale s milenkami hej 😃🤣
@stanulienkat tak to potom orientuje na nich, po nemecky. Lebo túto si vylievaš svoju nenávisť na ľuďoch, ktorí žijú normálne..
@natalka13 bohužiaľ máš pravdu, nájdu sa kadejakí
@earlgrey keď tak sex s manželkami. 🙂
@lenkakravcova citaj s porozumenim. Nevylievam si nenavist.
@stanulienkat a čo? Odpisuješ autorke Slovenke, ktorá spoznáva muslima žijúceho na Slovensku. Nie v Nemecku. Čo mám na tom čítať s porozumením?
Buď teda všetkých hádžeš do jedného vreca, alebo by si sa k na Slovensku žijúcim nemala vyjadrovať rovnako, nie?
Ahoj, ja som mala 4 roky vzťah s moslimom,ktorý nebol ortodoxný,a napriek tomu to nevydržalo. Ak je ortodoxný,ruky preč a utekaj z kratsej cesty. Život s nimi nie je jednoduchý,bohužiaľ,majú pravdu ženy. Samozrejme,nájde sa pár svetlých výnimiek,no ak tam su podľa mňa podmienky a poslušnosť.
Počas ramadánu samozrejme sex nesmie byť,ani reč o ňom,ani nič..aj keď nie je zarytý moslim,od ramadánu nikdy neustúpi,bude ho dodržiavať vždy. A to je tiež obmedzujúce, cez deň spia,lebo su brutálne hladní a smädní, nepracujú vtedy a žijú v noci. Ja nechcem byť zlý prorok,no z vlastnej skúsenosti, ak nie si žena,ktorá sa v čomkoľvek podriadi,tak ten vzťah budúcnosť nemá,ako lekcia do života fajn,ale v žiadnom prípade nezakladat rodinu,tam už potom niet cesty späť.
Ozaj,od srdca, Slovák je Slovák, ver mi. Myslenie,konanie,život,rodina,financie,práca, rovnoprávnosť,atď....👍 Ale samozrejme,držím palce, ak by si čokoľvek potrebovala vedieť,opýtať sa,kľudne napíš správu,rada odpoviem,mám bohaté skúsenosti 😊
🙂 ale tiez urcite odporucam si vsetko zistit, nastudovat a mat vsetky informacie ktore su nevyhnutne pre buducnost. Hoci aj hypoteticke🙂
Ja som mala s manzelom este pocas randenia milion rozhovorov co ak...:D aby som vedela,ako by sa zachoval v danej situaci. Nie je moslim...ale nie je Slovak. Este pocas randenia sme riesili temy ako co ak bude nase buduce dieta homosexual, zdravotne znevyhodnene, prideme o vsetky peniaze, zomriem a mame deti , ci ostane na Slovensku alebo sa vrati domov....a milion co ak:D
Vedla mna sa clovek moc nevyspi :D
Ale vedela som aka buducnost ma caka🙂 ale to by mal mat vyriesene asi kazdy par a je jedno odkial su🙂
@astrobot ja mam doma manzela moslima, som spokojna a nemam potrebu to vytrubovat do sveta. asi preto ten vas prieskum je postaveny prevazne zo zien, ktore zial prehliadali, prehliadaju blbcov a vydaju sa za nich…
kto ma problemy, nejasnosti tak zaklada fora a o nich sa vie. kto ma doma normalny vztah, tak nepotrebuje to davat kazdemu na znamost…
Slecna ci pani autorka, zeny ako ty som vidala v sudnych sienach potom,co tvrdili to iste ako ty ... ze ako dobre poznaju toho moslima aj jeho rodiunu po par tyzdnoch znamosti ... Ale napreriek tomu saoctli na sude po tom,co ich napadal fyzicky a obmedzoval na slobode. A to na sk... ci v de .... kde ich chranilo pravo danej europskej krajiny.. ..
Takze naivita ako tvoja je presne to,co taky moslim potrEbuje ,aby ziskal naklonnost zeny Europanky....
Ty nIC nevie so ich mentalite. Pretoze za mesiac ju na sk nezistis.. Pretoze vedia dobre pre take labilnejsie an naivnejsie povahy predstierat lasku,zaujem...bud ea ... Ale vzopri sa mu raz a uvidis tu zmenu spravania... Ale ako pri inych pod.zenach skusenost je neprenosna. takze vela stastia vpoznavani skutocnej mentality a ideologie Islamu....
Takze takym zenam ja len hovorim , kto chce kam...len tie deti lutujem , pretoze tie matky ich dobrovolne svojou naivitou a nezodpovednostou vystavuju vychove pol.islamu , cim ich zneistuju a tie deti nezapadnu potom do spolocnosti
A Azena europanka je rpenich nemravna zena a maju s nou pomer ako s ´zienkou poveternou´ ako hovorili Starocesi. Ju si nevazi ani rodina toho muza... ak sa s takou s takou ozenia ,tak len pre nejaku vyhodu.viza, aby ich zivila apod...
@pribinak Presne tak,. Oni sa s europankami bozkavaju.pretoze ich pokladaju za nemravne zeny.. Ta A to,ze tie zeny to dovoluju tym moslimom lensvedci otom,ze nemaju ani ponatia,co jeto idelologia islamu a ich kultura......tak preco by nemal s nimi rozne intimnosti .ve4d nejde podla neho so slusnou zenou sa bozkavat..alebomat sex.akt.......ked sa snmimi zenia,tak len pre iste vyhody pre toho muza a jeho rodinu z toho plynuce..... cize viza , pobyt, davky ,aleobo pataju potom penaize do biznisu co vraj maju na sk....
Ale ako autorka pisala,z ze jet o jej rozhodnutie.Len potom na sude ci polcii ci roznych instituciach placu take podobne, ze pomozte mi.ved on sa tak zmenil ..
@f333 ach bože, pises mi to ako keby som si ho pi mesačnej známosti išla brat 🤦🏽♀️ znovu opakujem len medzi moslimami sú muži ktorí sa voči zene správajú tak ako si to opisala? Keď Jano z hornej dolnej stlčie Maru do bezvedomia tak je to ôk lebo nie je moslim? V každom náboženstve, v každej krajine sa nájdu hovädá
@f333 jeho cela rodina žije 20 rokov na Slovensku, v zahraničí nemá nikoho a na sk ma dlhoročný biznis, ma tu trvalý pobyt už niekoľko rokov takže takéto výhody odo mňa určite nečaká
Autorka ty nechces pochopit, ze podla jeho nabozenstva su vsetky zapadne zeny - nemoslimky proste kurvy. Tak su vychovavani, ze len zahalena moslimka je pocestna, vsetky nezahalene zeny su lahke zeny, vhodne na pobavenie. Taka moslimka by sa s nim ani bozkavat nemohla pokial nemaju dohodnuty sobas, dokazes to pochopit? Ty ako lahka zena sa s nim aj bozkavas, aj viac dovolis a v jeho ociach si hadaj co. Moze tu zit x generacii, toto proste maju moslimi v sebe, ze dobra zena je len moslimka, panna, zahalena. Ostatne su ludry. Jeho rodina mu nikdy nemoslimku nedovoli za manzelku, takych chuder uz bolo co museli konvertovat. A v podstate ta toto caka, tak sa neohanaj s tym ze aj slovaci su chamrad. Lahsie poriesis Jana z Liptova ako Mohammeda z Tramtarie a nedajboh ked uz spolocne deti su.
@zooeynka vidíš a ja poznám niekoľko žien ktoré žijú s moslimami a majú krajsi život ako s Janom z hornej dolnej. O nevyžiadane rady nemám záujem, mam svoj vlastný rozum a sama sa rozhodnem co bude ďalej.
@zooeynka vam uz zeny dobre drbe. a ty co si moslim z Afganistanu alebo Turecka? co ty poznas vsetkych moslimov nehliadiac na povod z ktorej krajiny pochadzaju? si jedna zena, ktora ma doma NIKOHO alebo slovaka a vyjadruje sa ako MUZI, ineho nabozenstva zmyslaju. na smiech.
aj keby si mala predosly vztah s muzom z moslimskej zeme, aj tak nemozes povedat ze iny muz z inej moslimskej zeme je taky a taky. vsetci slovaci su rovnaky? vsetci muzi su rovnaky? vsetci krestania su rovnaky?
mam pravo obhajovat moslimov, no nerobim to, lebo netusim ktorej chlap je z akej moslimskej krajiny a aj keby jej chlap je z takej krajiny ako moj manzel pochadza, aj tak sa nebudem vyjadrovat. ked moj chlap je “europsky” nebudem pisat ze isto aj tvoj. tak prosim ta a ine blaznive zeny nech toto nepisu. pred 12 rokmi, ked som zacinala svoj vztah, narazila som na vela takychto divnych zien ako si ty….
Autorka, zrazu pises, ze poznas zeny, co ziju s moslimami a su s nimi stastne. Preco sa teda nespytas rovno tych zien na to, co potrebujes vediet o moslimoch, ale pytas sa anonymnych nahodnych zien na MK?
@piroska_ pretože tie zeny ziju v Turecku a pýtať sa na veci budem keď sa s nimi stretnem osobne.
@ivonadusa ďakujem že sa tu najde aspoň jedna ktorá nemá predsudky a nehadze všetkých do jedného vreca.
@autorka vacsinou je to tak, ze zeny co su spokojne, nemaju za potrebu vypisovat sem ako sa maju fajn a preto je tu priestor pre zeny co sa nemaju fajn ci uz s tym alebo tym.
nenapisala som nic ohladom ramadanu, lebo manzel to nepraktizuje, takze netusim… ale netreba brat ohlad na druheho ci sa ho to nedotkne alebo neublizi. su to normalne veci, treba sa spytat.. a vsimat si ci niesu naozaj velke odlisnosti medzi vami. to je vsetko.
vela stastia prajem.
@ivonadusa ďakujem veľmi pekne 😊

@freepalestine Aj to môže byť.