Mrzelo by vás, keby vám dcéra nedala nič?
Ahojte, včera moja 14 ročná dcéra odignorovala deň matiek aj po mojom pripomenuti. Vraj je to komerčný sviatok a kvôli tomu, že všetci ako ovce bežia kúpiť mame čokoládu alebo kvet ona nepôjde. Muž sa postavil na jej stranu a povedal, že si to nemám vynucovat. Pritom dcére kupujem darčeky na všetky sviatky aj mimo (povedala mi, že to je moja povinnosť ako dobrej matky), doteraz aj deň detí ale po včerajšku nemám chuť. Mne nešlo o hmotný dar, stačilo objatie, pusa. Dotklo by sa vás to alebo som sa nemala s ňou kvôli tomu hádať? Mrzelo ma aj to, že muž sa postavil na jej stranu a nepovedal jej, že mama si zaslúži aspoň ďakujem.
@pierinaa pre mna nie 🙆 mna blahozelat svojej matke,mne moze ale ak to neurobi,neriesim.
@petulda333 ono to nie je sviatol len jeho matky ale sviatok vsetkych matiek.. keby to bol sviatok len jeho matky tak nech blahozela len jej. Ale hadam sa zhodneme na tom ze je to sviatok vsetkych matiek a jeho zena je tiez matka.
Ono ja by som asi isla oslavot s mojou mamou - zavolala na obed a s kytickou isla za mamkou a stravila by som pekny den - vylet/kino/obed a tych nekomercnych by som bola nechala doma.
Lebomna este napada - ty ako slavis den matiek s tvojou matkou? Mozno namiesto toho aby si dcere tyzden pred dnom matiek pripominala, ze ty mas sviatok a aby nezabudla by bolo mozno krajsie pripravovat ty tvoj darcek pre tvoju matku a mozno sa chyti lepsie ako ked pripominas ty tvoj vlastny sviatok
@petulda333 hlúpy dá trápny argument že nie je jeho matka
Vyjadrim sa len k uvodnemu prispevku. Takze, od puberty by som to vzala z rezervou, lebo ved puberta, momentalne uplne iny vesmir… je normalne sa burit proti vsetkemu (nevravim, ze to robi kazdy v puberte)… viac by ma mrzela reakcia manzela veru… aj keby to nemal chut vysvetlovat mladej dame, teba mal objat a povedat ti nieco pekne… ze to nevadi, to prejde… je v puberte 🤷♀️ alebo nieco podobne… cize za mna, pubertu by som neriesila, riesila by som muza (nie rozvadzat sa nemusis, ale istotne by som ho upozornila, ze sa ta to dotklo…)
@jajanka31 ved ano,ale ja som to tu vysvetlila uz viackrat. Ak to niekde tak funguje je to v poriadku,ale ja by som sa na chlapa nehnevala ak by mi neblahozelal,ani by som si nemyslela,ze je debil,ako si to tu niektore myslia. Bodka
@pribinak 🤣🤣🤣
Zamrzelo ale neriesila by som.
Ona si casom sama uvedomi ze den matiek je o niecom inom-len to chce cas aby dozrela.
Ja mám skôr pocit že tvoja dcéra si akosi moc dovoľuje k tebe ako k matke, to čo sú za vyjadrenia že : ovce idu kúpiť a že komerčný sviatok 😀 aká hubata je… no treba si s ňou narobiť poriadky, puberta plieska s ňou poriadne. To bude poriadny výkvet tá tvoja dcéra.
@petulda333 presne tak.
mysliet si o chlapovi, s ktorým má žena kvalitný plnohodnotný vzťah a ktorý sa "previnil" tým, že jej nezablahozelal ku dňu matiek , že je debil, je naozaj hodne vyrovnanej dospelej ženy.
A oplácať puberte rovnakou kartou tiež svedčí o vyrovnanej dospelej žene.. 🤦
@beronsche asi tak 🙏
@jajanka31 tak nech blahozela cely den vsetkym matkam v okoli. Och boze 😁
Urcite by som si to nevynucovala,je to trapne na povel si pytat nejake vyznanie. Ma to byt uprimne a od srdca,ked uz a nie takto. Mne pubertak upiekol kolac,ale keby mi nic nedal,tak mi to je jedno. Velakrat mi povie,ze ma lubi,pride,obijme,da pusu a to je pre mna viac ako keby mi nieco dal konkretny den na vyziadanie. Neviem,aky mate s dcerou vztah. Ci ta ma len na darceky,alebo si ta vazi,to uz musis vediet ty🤷♀️
Pre mňa ten deň nie je vôbec dôležitý a ani mi nedošlo, že je. Dôležitejšie je ako sa spolu máme každý jeden deň. Ak by som čosi dostala, poteším sa, ale je mi to naozaj jedno a ani ma nemrzí, že to doma nik nespomenul. Chápem tvoju dcéru, tiež mi niektoré sviatky prídu nanútené, ak sa k tebe inak chová normálne, pekne (v rámci pubertálnych možností) tak to nechaj tak a ospravedlň sa jej, ak si to hrotila, vysvetli, čo si cítila. Podľa mňa budeš potom prekvapená,keď ťa naozaj niečím neskôr poteší, v moment, keď to bude naozaj úprimne a nie, že niekto povedal, že sa to má.
@petulda333 ani ja .. a podla mna to ze je debil je reakcia k tomu ze drzal stranu svojej drzej dcere ktora si nevazi svoju matku. Ona uz 100% jej mala dat aspon pusu.. a chlap jej to mal tiez vysvetlit ze rodicov si treba vazit.. a nie este stat na jej strane.
@jajanka31 ten debil tu bol mysleny inak,nie ten autorkin. Ale vseobecne si tu zeny myslia,ze je chlap debil,ak im nezablahozela
A este, on to ani mozno tak nemyslel, lebo ved muzi 😂 tiez uplne iny vesmir… a 100% uz aj zabudol, ze sa nieci udialo. Ale teda, ja by som mu urcite vysvetlila, ze sa ta to dotklo. Ja teda taketo sviatky velmi neprezivam, dokonca aj na moje narodeniny si skor spomenie muz ako ja, ale rozumiem, ked je to pre niekoho dolezite 🙂
@jajanka31 suhlasim,ze dcere mohol dohovorit,ale tiez mu mozno slo na nervy ako autorka na dceru tlaci,tak sa postavil za nu. My nevieme ako to tam bolo,ale uz ked ona sama pisala,ze nutila tak asi to tam bolo napate
@petulda333 no a co je na tom? Ved chlapi chcu aby zeny okolo nich obskakovali, varili, prali, zehlilim.. tiez chcu nieco na sviatok.. ale ked uz maju oni nieco spravit pre zenu tak nie.. no tak nie je to debilne spravanie?
Ja na týchto “sviatkoch” neficim, takže by mi to bolo úplne jedno. Vlastne ma to prekvapilo, keď som niečo dostala 😂 nič som nečakala a ani si nepamatam, ako to bolo minule roky. Ok, zarobia na tom firmy, ktoré predávajú cukor, mne ide skôr o pekný čas počas celého roku. Narodeniny stačia, meniny a ďalších x sviatkov vôbec netreba. Ako vidim, ešte niekoho vedu k frustrácii. Úplne by som sa na to inak pozrela, autorka
@jajanka31 neviem. Moj muz necaka,ze ho budem obskakovat. Podielame sa rovnako. A na den zien,narodeniny,meniny ci valentina mi kvety donesie.
Ja si nezakladám na týchto sviatkoch, veď aj tak viem, že sa máme radi, dcérka mi síce poslala na deň mamičiek krásny pozdrav, ale stane sa, že napr. na deň otcov zabudne, tak jej to pripomeniem, ale aj keby nie, môj muž sa z toho nezrúti.
@petulda333 su ludia a ludia .. mozno keby ti tie kvety nedoniesol mozno by ti zasvietila kontrolka ze co sa deje..
@salamistka to by som si už podľa nicku tipla, že to budeš mať na háku 😄

Autorka ,pouzijem tu nieco,co tu zeny s oblubou pouzivaju cez valentin. Ctit si ta maju cely rok,nielen ten jeden den a dat ti cokoladu. 🙆 A paci sa mi ako ti tu zeny radia aby si jej to oplatila. To je fakt hodne dospelych zien.