icon

Musí byť partnerstvo synonymom pre podriadenie sa?

14. júl 2026

Ranecko.. Chcel by som sa vykecat kedze som sa dostal do niecoho, comu sa asi hovori vztah. Len nie celkom takeho, aky som si predstavoval. Ked som bol sam, hladal som lasku. Partnerku, manzelku. Rodinu, spolocne dieta. Jednoducho niekoho, s kym zostarnem. A potom som stretol zenu, ktora daleko predcila moje predstavy. Je krasna sposobom, ze ked sedi sama v kaviarni pri kave, polovica chlapov v okoli caka, ci si prehodi vlasy cez ucho, alebo prekrizi nohy. Nie preto, ze by ju chceli oslovit, ale preto, ze su radi, ze ju vobec mozu pozerat. Sme spolu od zimy a vacsina ludi si mysli, ze som vyhral v loterii. Ze musim byt neskutocne stastny. Lenze nie,niesom. Nas vztah je prijemny a je v nom neha, objatia, sex, rozumieme si, nehadame sa. Len mam coraz silnejsi pocit, ze vsetko funguje hlavne a iba vtedy, ked to vyhovuje jej. Veci, ktore potrebuje ona, su prirodzene. Veci, ktore potrebujem ja, akoby zostavali niekde bokom. Napriklad spolocne dieta. Chapem, ze uz ho nechce. Nie je to nieco, co by som jej vycital, a zmieril som sa s tym, to je trochu ine. Ale podobne to vidim aj v uplnych malickostiach. Bozkavanie... Ked ju pocas bezneho dna pobozkam na pery ja, bozk mi opetuje, ale je kratky, chladny, akoby zo slusnosti... Ked ma pobozka ona sama, najma pocas milovania, alebo ked ma sama chut na blizkost, je to zrazu uplne iny clovek... Vasniva, nezna, spontanna a tak to aj cele vyzera... Alebo sex... Nezijeme spolu, no stretavame sa niekolkokrat do tyzdna. Ked ho navrhnem ja, casto je to take... odskrtnute, Akoby sa to len splnilo... Ked ma chut ona a iniciuje ho sama, su z toho hodiny plne vasne... Dokonca aj obycajne stretnutia. Pristihol som sa, ze sa ich niekedy bojim navrhovat. Ked sa spytam, kedy sa uvidime, alebo ci pridem ja k nej, alebo ona ku mne, casto dostanem odpovede ako... uvidime, mozno, neviem... Naopak, ked chce ona, pride sprava... prid... A ja idem... Viackrat som uz googlil, ci nejde o nejaky typ anomalie povahy, alebo emocionalneho nastavenia, ked clovek prejavuje city najma vtedy, ked ich chce prejavit on sam, ale ked ich iniciuje partner, akoby stracali hodnotu. No nic take som nenasiel, Ak si teraz niekto mysli, ze sa citim ako chlap pod papucou, tak nie. Takto sa nevnimam. Skor som len sklamany...Nie preto, ze by bola zla zena. Prave naopak. Je uzasna v mnohych veciach. len som si uvedomil, ze moj obraz partnerskeho zivota bol postaveny na vzajomnosti. Na tom, ze obaja budeme prirodzene chciet robit radost tomu druhemu... Ze iniciativa nebude prichadzat len jednym smerom.

Preto sa vas chcem opytat, ci je toto jednoducho bezna dan za vztah s clovekom, ktoreho povazujete takmer za dokonaleho. Ze sa clovek musi zmierit s tym, ze nebude mat vsetko ako chcel. Alebo by ste aj vy mali pocit, ze v takomto vztahu nieco podstatne chyba?

Strana
z2
anonym_777bb8
14. júl 2026

@anonym_autor šikovná babenka, vie ako točiť s chlapmi. 😆 Sorry, ale pekne s tebou točí, ako sa jej zachce. Ty to samozrejme cítiš a vieš, ale nemáš gule asi to priznať a zariadiť sa podľa toho. No, čo už, tak to hold na tom svete je. Buď žiješ svoj život, a keď ho nevieš žiť, tak sa vždy nájde " dobrá" duša, čo ho bude žiť za teba. 😂

anonym_337833
14. júl 2026
@minenkaa

@anonym_autor istú mrzutosť bolo cíti ,buď rad ,že len to ,ja osobne dávam veľmi hlasno najavo keď ,moj muz nechce

@minenkaa no zbohom

anonym_5ae474
14. júl 2026
@anonym_745341

@anonym_autor ahoj, ja som veľmi podobná tvojej priateľke. Nie je to, že by som bola bezcitná, prázdna, chladná ale.. Mám to tak odjakživa, prejavím lásku, len, keď to momentálne cítim, keď je dobrá konštelácia. Inak to nie, že neviem, ale neviem to dávať na silu, len preto, že sa to požaduje od človeka. Žijem s priateľom, klape nám to a viem, že to má občas so mnou ťažké, ale som nesmierne vďačná, že to akceptuje. Ľúbim ho, nechcem o neho prísť, urobila som aj ja veľa "ústupkov". Celý život som žila sama, chlapa som nepotrebovala, bola som sebestačná vo všetkých ohľadoch a prišiel on a ja som si ho pustila do života, k telu aj do bytu :D

@anonym_autor ja som podobná tiez ako
@anonym_745341 . Manžela milujem nadovšetko, ale nemam niekedy (nie vzdy ) rada ,ked mam robit nieco, co prave nechcem, nepotrebujem. Neviem prečo. Velakrat sa prisposobim, aby sa necitil zle. Musim ale podotknut, ze na začiatku vztahu aj prvé roky, som "žrala" kazdy jeho bozk, dotyk, objatie kedykoľvek. Sme spolu 20rokov, kazdy mame svoje chyby a žijeme si s nimi dlho a pekne♥️

anonym_644ace
Včera o 20:35

Napisem z mojej strany. Tiez som mala fakt kvantum napadnikov, az to bolo doslova otravne a neprijemne, ale len 4 vazne vztahy, kde sa so mnou v podstate ti muzi len zahravali. Uz som nevedela rozlisit, kto to so mnou mysli vazne alebo kto ide len po obale. Po poslednom 4 vztahu som si povedala a dost, uz sa so mnou nikdy nikto nebude zahravat. Bola som velmi smutna z toho, ze si neviem najst normalneho seriozneho muza. Potom prisiel dalsi chlap, velmi ma zaujal a teda som zacala 5-ty vztah. Toho som si vsak tentokrat riadne otestovala a vselijako skusala, snazila som sa mu ukazat svoje najhorsie stranky este v horsom svetle ako v skutocnosti su a aj som vytvarala umele konflitky, pretoze uz som nemala zaujem len o chlapa, ktory ma chce len preto ako vyzeram. Niekedy som sa pri tych svojich hereckych vykonoch musela otocit, predychat lebo sa mi chcelo smiat samej zo seba. A vyplatilo sa mi to, tento posledny obstal vsetky skusky a testy a stal sa mojim manzelom. Doteraz sme spolu stastni a mame vlastnu rodinu. Autor, pekne zeny s dobrym srdcom maju ovela vacsi problem najst si normalneho cestneho muza nez tie priemerne. Mozno ta aj ta tvoja testuje a mozno nie. Bohvie, ake ma tvoja priatelka skusenosti s muzmi.

Strana
z2