icon

Musím opustiť muža, ktorého milujem

svetlovlaska37
3. aug 2022

Ahojte .je to pre mna velmi tazke pisat o tom..nikdy som si nepomyslela ze sa mi raz toto stane, aby som sa musela rozhodnut medzi Bohom a muzom ktoreho lubim😔.zamilovala som sa do rozvedeneho muza.. najprv som si to neuvedomovala.aky problem do buducna to moze byt po krestanskej stranke..az moja rodina mi po case hovorila aky je hriech zit s rozvedenym muzom..pred Bohom patri inej zene.sme veriaca rodina..aj ja som veriaca a je pre mna strasne tazke sa rozhodnut😔..ostat s muzom ktoreho lubim a zit v hriechu..alebo ho opustit.? Strasne to boli .nemam chut jest .cele dni placem..byvame spolu pol roka cca a ja neviem ci naberiem silu opustit niekoho koho lubim😐😔..rozmyslala som aj nad anulaciou jeho manzelstva..ale je to velmi prisne..jeho byvala zena je neveriaca a v kostole si ho brala len preto ze to chcela ich rodina..nema ani birmovku.. potrebovala som sa vyrozpravat a vypocut si nejake slova utechy😔😔

greta2017
3. aug 2022

Boze zena maj rozum🙏🏻. Ja som veriaca ale zas ten moj Boh by mal radost, ze som stastna a milovana a milujem cistym srdcom. Moj Boh nie je cirkev, ktora si dala nejake pravidla a ktora radi neviem co ohladom rodinneho zivota a pritom nikto z fararov rodiny svoje zalozene nema resp. nesmie mat. BOH POVEDAL MILUJTE SA A MNOZTE SA!😊 a cirkev ako institucia nech sa strci. Opakujem som veriaca, ale ludia ktori su bigotne veriaci urobia omnoho viac zla ako neveriaci ...o to horšie ze to robia "v mene Bozom" 🙈

haley7897
3. aug 2022

@nyusika ja len nerozumiem prečo by malo byt pokrytecke ak sa v nejakom bode rozhodneš praktikovat vieru so všetkým čo to obnasa. Samozrejme, že v minulosti budeš mat za sebou kopu hriechov to by ale nemalo nikoho odradiť od toho aby nasledoval cestu o ktorej si myslí, že je správna. A nevidím dôvod verejne ju za to vysmiať 🤷🏻‍♀️

zmrzlinka2021
3. aug 2022

@svetlovlaska37 pokiaľ sa vezmete, nebudete žiť v hriechu. Skôr skúmaj dôvody jeho rozvodu. Dosť veriacich aj po rozvode opätovne vstupuje do manželstva, len už premyslene

svetlovlaska37
autor
3. aug 2022

Dakujem za každý nazor . viem ze to vyznie vselijako..ze zrazu som si uvedomila svoju vieru a zrazu chcem zit krestansky zivot ako sa patrí..ale je to tak .nejako som si neuvedomovala do coho idem..ze postupom casu to moze byt problém ..ze je rozvedený a ze tym ze spolu uz bývame budem mat problém prijímať sviatosti 😔...terwz si to uvedomujem a je pre mna velmi ťažké rozhodnut sa co dalej..a ano..zijeme intimne...aj som mu navrhla ze mozme spolu zit ale bez sexu..ja by som to dokazala z lasky ku nemu..viem ze sex je dolezity vo vztahu ale predsa laska musi byt dolezitejsia... samozrejme on s tym nesuhlasi.. je to muz a sex je pre neho dolezity😔...velmi mi je luto ze som si to neuvedomila na zaciatku vztahu😐..ale clovek je vtedy nejaky zaslepeny😐..bola som hlupa a terwz za to trpim..len nechcem aby trpel aj on..neviem ako dalej😐

hennyinnsbruck
3. aug 2022

Odid od neho spravis mu sluzbu 🙏🏻👌🏻 Aspon si najde normalnu zensku

svetlovlaska37
autor
3. aug 2022

@zmrzlinka2021 tak jeho byvala zena je neveriaca.. vôbec nepraktizuje vieru...asi si ho brala v kostole len preto lebo to chcela rodina...nema ani birmovku..len neviem ci to by bol dovod na anulaciu manželstva 😐

emily_666
3. aug 2022

Pozri, verit treba srdcom a milovat blizneho svojho. Aj Jezis povedal, ze neviestka je hodnejsia.jeho milosti nez pokrytecky knazi. Uz ti len chyba, abu sa tvoja rodinka strcila ako v stredoveku do klastora, a tam si po zbytok svojich dni drmolila ruzenec 🤮🤮🤮
Dievca zlate.... nepustaj si lasku od seba

svetlovlaska37
autor
3. aug 2022

@hennyinnsbruck ja by som mu to zelala..aby bol šťastný..aj napriek tomu ze mna to strasne boli..😐

emily_666
3. aug 2022

@svetlovlaska37 a to si vazne tak zhresila, ze ste mali sex pred svadbou? Zhoris v pekle....
Ci akoze.odpustky pomozu, ze skutok sa nestal?
Neverim, co tu citam....

zmrzlinka2021
3. aug 2022

@svetlovlaska37 ale prečo sa rozviedli? To je podstatné. Ak to bude ok, v pohode sa vezmite

haley7897
3. aug 2022

@zmrzlinka2021 otázka je, môže mať znova cirkevný sobáš...?

modraslamka
3. aug 2022

radsej sa zdrzim komentara k tymto s.ckam okolo nabozenstva lebo ma tu ukamenuju za ziva.
Lutujem ta

emily_666
3. aug 2022

@svetlovlaska37 a neda mi este jedno napisat.
Boh je laska, to len cirkev si nastavila nejake.obmedzenia, aby mohla.manipulovat svoje ovecky.
A to som veriaca, za cirkev ako instituciu sa vsak hanbim ...
A vies co?
Lepsie tomu chudakovi, ze ho nechas ist. Lebo tie.tvoje reci, to je.daco.

sulejmanka
3. aug 2022

A takáto blbá si sa narodila alebo sa ti niečo stalo počas života? Keď si vstupovala do tohto vzťahu tak si nevedela, že je rozvedený? Teraz po pol roku spolužitia ti to začalo vadiť? Ak je to dobrý chlap, tak neviem prečo rozmýšľaš o rozchode. Fakt ženy ja neviem ktorým orgánom niektoré rozmýšľate
Mimochodom nohy rozťahovať pred sobášom nie je hriech?

lenka1993
3. aug 2022

Dovol mu odísť a nájsť si normálnu ženu prosím. Nebudeš šťastná ty ani on. Lebo toto čo riešiš je choré.

zmrzlinka2021
3. aug 2022

@haley7897 pravdaže môže mať

ddaassuullaa
3. aug 2022

@lenka1993 potom, co som.si tu precitala od zaciatku je to najlepsie, co moze tomu muzovi spravit - odist a nechat ho zit normalny zivot a snad aj bez fanatizmu

haley7897
3. aug 2022

@zmrzlinka2021 v takom prípade by som do toho na tvojom mieste @svetlovlaska37 šla. Vyjadril sa k tomu ze by ste sa mali vziať? Ako sa k tomu vlastne stavia on?

solange7
3. aug 2022

@svetlovlaska37 Uz v kostole na spovedi neodprcas to co si s nim naprcala za toho pol roka. Takze za mna si robis zbytocne vycitky. Sama si hadzes polena pod kolena.

dadis
3. aug 2022

Mne sa paci, ako kydas a hnevas sa na jeho byvalu zenu, ze je neveriaca a vyfukla ti napriek tomu svadbu v kostole 🙂 a TY chces anulovat ich sobas 😂😂... a ten muz je svaty Frantisek 😄, ked s tebou prikladne krestansky sexuje 🤷‍♀️.. ak je Boh pre teba dolezity, najdi si muza, pre ktoreho bude Boh tiez dolezity...

misenka3
3. aug 2022

Dievčatá,pekne ste sa tu ukázali. Hlavne ,ze ste prvé,ktoré prstom ukazujete na veriace,ake sú,ako ohovaraju len co vyjdu z kostola,ako vodu kazu a vino piju. A zrazu vy vsetky dokonale,ktore tak nerobite, hadzete tu kamene do tejto zeny.
@svetlovlaska37 dostala si tu vybornu radu od @janinah .poziadaj o prijatie do skupinky veriace mamicky. Nejdes tam pomoc,pochopenie a hlavne zeny so srdcom na spravnom mieste. Nikto ta tam nebude odsudzovat,hoci (ako tu na teba poukazuju zeny) si zhresila. Vsetky sme si vedome ,ze sme len nedokonali ludia.

ummimaryam
3. aug 2022

Ja som moslimka a teda v islame, vďaka Bohu, rozvedení nemajú žiaden problém. U nás to platí tak že pokiaľ niečo neklape v manželstve, napr. alkohol, drogy, násilie, dokonca ak nie je žena alebo muž sexuálne uspokojeny/a, tak muž aj žena majú právo na rozvod a nájsť si nového manžela alebo ženu. Je to úplne normálne, Boh nechce aby niekto trpel v manželstve bitky, podvádzanie alebo neviem čo všetko.

Tak ale utras si priority. Ak si naozaj veriaca, tak buď naozaj VERIACA a ver že Boh ti dá niečo lepšie ako to, čo preňho opustíš

svetlovlaska37
autor
3. aug 2022

@misenka3 ďakujem za pochopenie..ja sa na nich nehnevam..ja ich chápem..sama som na seba nahnevana ze som si to neuvedomila skor..do coho idem..a mohla som aj jemu usetrit bolest..ja nech trpim..zasluzim si to .ale nechcem aby trpel aj on😔..urcite pojdem do tej skupiny veriace mamicky .dakujem ti

kassandra25
3. aug 2022

@svetlovlaska37 toto nenajdem ani v telke.

rastika
3. aug 2022

Zrejme potrebuješ už odpoveď k veci... Takže to, že exmanželka je neveriaca a brali sa v kostole, JE! dôvodom na anuláciu manželstva. Avšak cirkevný súd je beh na dlhé trate, na niekoľko rokov, je potrebné svedectvo bývalej manželky. Ak ti muž stojí za to, vyhľadaj nejakého známeho kňaza, ktorý poradí. Poznám viacero prípadov anulácie a aj v nich boli kňazi nápomocní. Držím palce.

lenka1993
3. aug 2022

@ddaassuullaa veď jasne. Ona je fanatik a on normálny muž. Nemajú čo spolu robiť

haley7897
3. aug 2022

@svetlovlaska37 ako sa k tomu stavia on? Mala by si sa s ním otvorene o situácii porozprávať. O tom aké máš očakávania a podmienky ohľadom vášho vzťahu. Môže sa to vyvinúť len dvomi smermi. Tú na pohľad bolestnejsiu alternatívu už aj tak zvazujes, takže tým môžeš len získať

dadis
3. aug 2022

@zmrzlinka2021 Nemoze mat dva cirkevne sobase. Jedine po nulite predchadzajuceho manzelstva..
@haley7897

svetlovlaska37
autor
3. aug 2022

@rastika ďakujem za odpoved..zajtra sa chceme ist opytat ci bude to dovod na anulaciu..ak ano urcite do toho pojdeme

haley7897
3. aug 2022

@dadis to som predpokladala aj ja. Ak je však možnosť, že bude mať povolený cirkevný sobáš, bola by to cesta. A anulacia je pokiaľ viem beh na dlhé trate aj to väčšinou s 0 úspešnosťou