Muž vegetarián a jeho mäsojedlá manželka: Ako spolu fungujú?
Muž vegetarián a žena dala agresívneho kohúta do polievky
Veľmi by ma zaujímalo, ako dokážu fungovať manželia, z ktorých jeden neje mäso a druhý by s kľudom Angličana vypustil domáce zvieratko do zimy na smrť, ak by hrýzlo?
je jeden taký vtip že ako spoznáš vegeteriána? nijak, sám ti povie…
Poznám taký pár, fungujú úplne v pohode, ona vege, on všežravec... on si dá aj vege jedlo, ktoré pripraví ona, keď varí on, spraví alternatívu aj pre ňu, jej vôbec nevadí, že on je mäso, nie každý vegeterián je vegetarián z etických dôvodov, niekomu proste nechutí alebo nerobí dobre... jasné, že keď niekto ide do extrému, tak tam to fungovať nebude, lebo hodnoty sú inde, ale to sa týka čohokoľvek, nie len stravy
Toto je dost trapne. Viem na zaklade coho si to napisala, anjelicek to tam vysvetlila ako to myslela (tu nepisem nic o tom, ci sa s tym stotoznujem alebo nie). To ze ty mas iny nazor ako ona, ta neopravnuje zakladat taketo diskusie. A suhlasim s prispevkom, kde sa pise, ze toto je obycajna sikana z tvojej strany. Teda asi uroven dietata druheho stupna ZŠ, pripadne strednej skoly. A ako bonus to sem das anonymne.
nikomu som sa nepodriadila, tak isto, ako sa oni nepodriadili mne. Varenie mäsa mi nevadí, konzumovať ho nebudem. Tak isto im nevadí jesť vegetariánske jedlá, ale nenútim ich jesť za každú cenu. Rozumieš slovu tolerancia?
@autorka Co navarim, urobim zje aj muz a ked chce maso, ryby urobi si sam k tomu. Ake ustupovanie? Keby som chcela nemam problem mu to maso uvarit. Ale vie si urobit sam. To ze moja volba je nejst ho neznamena ze mam problem maso uvarit. Ako bolo spomenute nazyva sa to tolerancia. My sme vo vela veciach kazdy iny nielen v tomto. Ked nemilujes druheho bezpodmienecne tak to nie je laska. Ak niekto konzumuje mrtvu stravu je mi to absolutne jedno. Znama ma ,,intoleranciu,, na mlieko cize telo jej ukazalo ze nie je teliatko ale jej muz miluje syry a celkovo mliecne vyrobky a kedze nejedia to iste akoze konec vztahu? 😂 To o com su vztahy bez lasky? Ked to ludom vyhovuje nech.
Manžel je vegetarian. Ja aj deti nie. Nie je s tým absolútne žiadny problém. Nechápem, prečo by mal byť. Sme spolu 20 rokov. Vegetarián sa rozhodol byť najmä zo zdravotných dôvodov asi pred piatimi rokmi.
Nevidím žiaden problém vo vzťahu vegetarián a vsezravec. To potom ani domácnosti a celiatikmi, bezlaktozovymi, a inými alergiami nemohli existovať. Veď buď varím alternatívu, ktorú môžu všetci alebo aspoň časť toho jedla, alebo varím 2 rôzne. Nikto sa nikomu nemusí podriaďovať, je tom len o tolerancii.
Ale aj tak, diskusia nebola založená kvôli tejto problematike, tak je to asi aj zbytočne.
To ze ste si s vegetariánom nerozumeli ešte neznamená ze to tak majú všetci
Moja mama je vegetarián, u nás sa varilo bez masa, vyrástla som tak. Mäso sme mali v škole, u babky jednej aj druhej, raz, dva krát do mesiaca spravil otec niečo masové aj doma.
Aj môj partner je vege, normálne fungujeme, varím väčšinou bez masa a ked naň mám chuť tak sa mäso vzdy dá urobiť zvlášť. Dokonca aj typické masové jedla typu guláš, namiesto jedného veľkého hrnca proste spravis dva menšie, je to úplne jedno co sa týka priravy, krajania a tak. V jednom hrnci robíš guláš - korenie, zeleninu, zemiaky v druhom mäso, ked sa dovari polku vege gulášu zmiešas s mäsom, do druhej dáš nejakú fazulu či tofu a hotovo, mas jedlo aj pre všežravcov aj vegetariánov …
Väčšina ľudí takto funguje, nemusí byt nikto submisívny či dominantný vedia sa dohodnut
Jediny kto to nevie sú extrémisti, vegetarián ktorý hysterčí ze sa doma varí mŕtvola a jemu to smrdí a všežravec ktorý musí mať nutne mäso s mäsom na raňajky, obed aj veceru. Takýto spolu nevydržia
Nie nemôžu,deti pre svoj vynin musia mať mäso,a bez urážky ešte stále je celá vegetariánov,ktorý sami sebe nedokážu pripraviť plnohodnotnú stravu,čiže živočíšnu bielkovinu nahradiť rastlinou,nie to ešte deťom A keď deti prídu do bežnej škôlky,tak ako chce dosiahnuť,aby nedostali na tanier mäso Človek je od prírody vsezravec,to ako sa rozhodne neskôr,je jeho vec,ale má poznať všetky zložky stravy.
Ja tiez poznam veľa vege rodin, zas ked sa človek vyzná v strave tak im nechýba nic. A pre veľa veganov je to aj otázka presvedčenia, ked niečo považuješ za škodlivé a nepotrebné nedávas to ani svojim deťom. Veľa veganov stravu dosť riešia aby im nic nechýbalo takže častokrát majú tie deti aj výživnejšie jedla ako niekto kto sa o jedlo nezaujíma. Niektorí všežravci majú úplne na háku a deťom dávajú parky, salámy, najlacnejšiu kuracinu z poľska, kupujú im rôzne pudinceky a dezertiky ktoré majú veľmi ďaleko od poctivého tvarohu či smotany … takže deti síce jedia všetko ale ta výživová hodnota je nula
My sme vyrástli tak ze doma sa vari takto, ale ty si jedz co uznáš za vhodne, ked chceš mäso kľudne si ho daj.
Ja som zvyknuta variť vegansky, viacmenej sa tak doma stravujeme a toho živočíšneho mame menej ale kvalitného. Keby ma niekto núti k striktnému veganstvu a nútil by ma toto dodržiavať u môjho dietata tak by nepochodil. Ži a nechaj žiť ako sa hovorí
Nie som vegetariánka preboha 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
Ako tato otazka je fakt polozena ako od niekoho s 2-cifernym IQ a po precitani vyssie zdielaneho fora aj viem od koho je polozena. Odpovedam cisto niekomu, kto by to chcel vediet ako to realne funguje v takej rodine. Ja som vegano-vegetarianka uz 35rokov (rozumej nezjem nic co bolo kedysi zive, ani rybu, ale do kavy si dam mlieko do kolacov vajicka) syna som nikdy neviedla k vegetarianstvu jemu robim normalne rezne, perkelt aj jeho oblubeny stroganov. Sebe varim bez masa; ved nemam len 1 platnu! Ja si robim zeleninove rizoto, trochu ryze dam bokom ako prilohu synovi a chlapovi k jedlu. Ked po tazkej onko-operacii u nas byvala moja mama a mala specialnu dietu, varila som dokonca na 3 strany. Vobec mi to neprislo divne
Ale k otazke; to ze dakto zje maso este neznamena, ze musi byt k zvieratam chladnokrvny. Napr neporazi ubohe prasa systematickym par hod tiranim lebo ved svina je len jedlo.