icon

Najbizardnejšie dôvody a príbehy rozchodov

21. feb 2024

Aký najbizardnejší rozchod/dôvod rozchodu ste zažili? Či už vy, alebo niekto z vášho okolia. Prípadne aj bizardné zrušenia stretnutí/rande.

galganka
21. feb 2024

@tiana080 takže som ho mala radšej nechať prepadnúť v prvej triede? To by bolo lepšie ako to, že teraz píše miesto ťažkých diktátov doplňovačky a parkrát týždenne ide v rámci vyučovania špeci. pedagogičke, ktorá sa mu venuje, majú program v počítači, vďaka ktorému napreduje, dáva aj mne rady priebežne, ako pracovať, v čom vidí pokrok a pod?

minka201
21. feb 2024

Inak, ja veľmi fandím Štefanovi Farkasovi zo združenia HAKA, ak poznáte. On je veľmi šikovný človek so srdcom na správnom mieste. Pre spoločnosť robí veľmi záslužnú činnosť. Ale gramatiku má otrasnú. Zopár ľudí ho už kvôli nej hejtovalo. Ale on ich dokáže tak parádne zotrieť a jeho fanúšikovia tiež. On je presne ten typ človeka, ktorému sa gramatika odpúšťa 😀

diewcatqoo
21. feb 2024

Priznavam, ze tiez patrim k ludom, ktori si potrpia na pravopis a odpisala som kvoli tomu dost chlapov. To je pre mna take zakladne sito, ak som si s niekym pisala a robil take hrubky, ze mi oci vypadavali, tak som mu uz nenapisala. Nikdy by som nedokazala byt s chlapom, ktory by mi napisal "mylujem ta".. och, az ma striasa.
Chapem, ze nie kazdy ma hlavu na taketo veci, niekto je lepsi v matike, niekto v jazyku, tak sa u cudzich uz nad tym dokazem povzniest. Ale chlapa pre zivot, ktory neovlada gramatiku, by som po svojom boku nemohla mat.

grof_monte_christo
21. feb 2024

Mužov s pravopisnymi chybami som na zoznamkach tiež automaticky vyradila 🤷. Nemám ich za menejcennych, ale viem, že v komunikácii by ďalej už nebolo o čom.

palta
Autor odpoveď zmazal
autor
21. feb 2024

@diewcatqoo tak to je jasné. Pri extrémoch typu “chíbaš my” sa mi len oči prevracali. To by som nezvládala. Ale napr. môj bývalý vedel normálne písať, len vždy písal “chvýľa” a “v tedy”. Okrem toho chyby nerobil. Párkrát som sa snažila naučiť ho to, len už to mal zafixované tak a nešlo to. Nedokáže si ale predstaviť, že by som sa kvôli tomu rozišla, tak ako to robí Heleninamatka

smajliica
21. feb 2024

Môj brat má otrasnú gramatiku. Vždy bol dobrý na technické predmety a matematiku, gramatika mu proste nejde. Je elektrotechnický inžinier.
Môj otec podobne, pravopis čistá hrôza, IQ okolo 130.

autor
21. feb 2024

@palta 🤭 Vodu káže, víno pije? Dúfam, že som to napísala zle, nech ma zjebe 🤭

mondolina
21. feb 2024

Odvolávajúc sa na dysgrafiu, dyslexiu atď.
Koľko % populácie sa to týka? súhlasím s @heleninamama.

walentina7
Autor odpoveď zmazal
kabinka11
21. feb 2024

@smajliica presne takéto osoby mam v okolí, a to si dovolím povedať ze su to múdri, vzdelaní a vysoko inteligentní ľudia, aj keď im gramatika robí problémy. (vlastne oni to ani nevidia ako problém).

autor
21. feb 2024

@smajliica presne som mala takého kolegu. Macher do počítačov, sám sa naučil angličtinu a level vyššie a z tej potom maturoval. Ale písať nevedel. Všetko som po ňom musela opravovať. A nikdy mi ani nenapadlo, že by bol hlúpy

eeffka
21. feb 2024

Ja som preatala chodit na obed s kolegynou lebo stale komentovala kolko solim. Aj po upozorneni nech sa stara o svoj tanier. 😬

janai1
21. feb 2024

Zaujímavé, chcete osobný názor a keď ho napíše tak nič nerobíte len ju urážate a rýpete do nej 🙄
Čo vy s ňou plánujete mať vzťah alebo čo? 😂

Fakt by ma zaujímalo kam nás táto prehnaná tolerantnosť raz dostane. Nikto nesmie nikoho opraviť, nikto nesmie poukázať na chyby a nesprávnosť. Všetko je len neviem aký možný
-shaming 🫣 Len tlapkať po ramene mám pocit že už je dovolené 🫠

mandzula
21. feb 2024

@heleninamama trošku ťa vyvediem z omylu. Môj brat má v pravopise medzery, no napriek tomu je vedúcim úseku energetiky a priemyslu v jednej IT spoločnosti, jeho syn, ktorý je na tom s pravopisom podobne, bol pár rokov dozadu ocenený za najlepšiu diplomovku na jednej zo slovenských univerzít, keďze vyvinul technickú inováciu, ktorá sa ide "vyvážať" do sveta, moja švagriná je zase top hypotekárny poradca v jednej z bánk - toto všetko sa dá dosiahnuť aj bez top pravopisu. A to píšem ako človek, ktorý si na pravopis potrpí, no zároveň si nedovolím súdiť a odpísať človeka len na základe jeho písomného prejavu.

lienka.7
21. feb 2024

Ze sa k sebe nehodime znameniami 🤣🙈

sheila121
Odpoveď bola odstránená
venom19
21. feb 2024

Ja ze si tu precitam ake bizarne rozchody kto zazil a tu sa len riesi gramatika

heleninamama
21. feb 2024

Naposledy - vzdelaný človek sa mi spája aj so znalosťou pravopisu. Študovala som v časoch, keď aj žiaci matematickej triedy na gymnáziu museli ovládať rodný jazyk slovom a písmom. A keď ide o technické smery, medicínu, ekonomiku... nepoznám nikoho takého, čo by písal ako úplný hotentot a pravopis úplne ignoroval. Iste, človek sa môže niekedy pomýliť, ale nerobí jednu chybu za druhou, nepoužíva slová, ktorých význam nevie v chybnom zmysle, nevyjadruje sa primitívne, slovne neuráža a pod. Takéto prejavy sa mi spájajú s ľuďmi mentálne jednoduchšími, zo zlých sociálnych pomerov, bez poriadnej výchovy a vzdelania. A takáto komunita ma nikdy nezaujímala. A keď raz píšem, že komunikácia s takýmto človekom pre mňa nebola na začiatku vzťahu to pravé - stojím si za tým. Nepovažovala som za potrebné strácať čas a skúšať, či sa za chybným textom náhodou neskrýva génius s dysgrafiou. Pravdepodobnosť na to možno je, ale dosť malá. Mala som určité požiadavky na partnera a z tých som nebola ochotná zľaviť - patril tam nielen pravopis, ale napríklad aj výška muža (sama som vysoká), dosiahnuté vzdelanie, záľuby... Pre niekoho možno nepredstaviteľné, ale ja na tom nevidím nič zvláštne, ani hodné výsmechu. Vzťah je o dobrovoľnosti a prirodzenej kompatibilite, nie o tom, že zoberiem prvé, čo príde, len aby sa niekto neurazil, alebo neurážal mňa kvôli prípadnému odmietnutiu. Nebudem zatvárať oči pred vecami, ktoré mi apriori prekážajú, len preto, že inému nevadia, lebo má latku nastavenú niekde inde. A ani som sa neplánovala roky trápiť vo vzťahu s niekým, kto mi ako človek so svojími vlastnosťami a schopnosťami nesedí, snažiť sa ho meniť, prípadne sa potom rozvádzať. Kritériá a selekcia hneď na začiatku vzťahu človeku ušetrí veľa problémov.

palta
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
21. feb 2024

@palta Môžem tam mať chybu, učiteľka sjl by si možno zgustla aj na štylistike, ale snažím sa písať zrozumiteľne, používať správne i/y, rešpektovať čiarky, nikomu neposielam v príspevkoch vulgárne odkazy. A toto považujem za základ pri písomnej komunikácii.

majkakvet
21. feb 2024

Heleninamama zabika zaujimavu temu ;))

nivea777
21. feb 2024

@heleninamama tak ja si teda viac potrpím na poriadnom sexe ako na tom,či správne používa y/i a čiarky 🤣🤣 a nie,nie som nymfomanka ani žiadna ľahká povaha 🤣

grof_monte_christo
21. feb 2024

@palta Za takéto chyby, ake si ty teraz opravila, nebude nikto nikoho odpisovat.

palta
Autor odpoveď zmazal
grof_monte_christo
21. feb 2024

@palta Od samého začiatku sa bavíme o hrubých pravopisnych chybách, ktoré kolú oči.

palta
21. feb 2024

@grof_monte_christo Mne čiarky extrémne kolú oči. Kde je hranica? V očiach pozorovateľa.

slavka1988
21. feb 2024

@heleninamama no Tebe aby sa človek bál aj napísať 😂🙈🙈

domak2
21. feb 2024

Tak ja prispejem tým rozchodom, ak môžem. Ale to som mala fakt len násť, teraz by ma to už asi tak nerozhodilo, pripadne by som vytiahla vreckovku😁 Stretli sme sa vonku v zime na rande a on mal na nose obrovskú kvapku soplu, vôbec si ju neutrel a dlho niečo rozpraval. 🤢 🤣 Potom som už na nič iné nemohla mysliet 😅

mikadooo
Autor odpoveď zmazal