Naozaj je veľa nevery okolo nás?
Asi si zijem vo svojej naivnej bubline, ale tu kazdu chvilu tema o nevere. Naozaj je tolko nevernych ludi naokolo nas? Naco su potom vo vztahu, naozaj len z majetkovych dovodov?
V práci mám 5 žien a všetky sa len trasu , kedy podviesť a s kým. Majú už svoj vek, asi im dochádza, že si neužili dostatočne.
@anonym_bfc799 posli ich na pokec, alebo tam už sú. Tipujem ze sú to ženy 45+ takých tam je dosť aj idú ľahko do postele, ale majú prehnane kritériá. Ale áno nevery je všade veľmi veľa, nehovoriac o paralelných vzťahoch, ktoré trvajú roky
@anonym_5b3ef6 preto tam mas tych par percent, kde mozes zmestit vsetko to, comu zase veris ty. Mozes byt ta svetla vynimka z pravidla.
Nikto ti to neberie.
Ale moju naivitu z mladosti, ze nevera sice existuje, no vyskytuje sa iba tu a tam, a hlavne sluzi v romanoch a filmoch ako hybatel deja, uz davno vyliecili roky. Ja som sa to podozvedala o tolkych ludoch, o ktorych by som to ani nepovedala. Take pekne vztahy maju. Tak pekne o tej svojej polovicke hovoria. A aj tak kopec ich ma maslo na hlave. Bud iba z jedneho zivotneho zakopnutia. Alebo aj opakovane. Ako ktori.
Je toho prekvapivo naozaj strasne vela.
Ci to vedia ich partneri, to uz je druha vec.
@moonlight1210 presne si to napísala.Aj tá kolegyňa čo som ju nachytal ona má našťastie nevidela,,rada filozofuje a nadáva na neverníkov.Ja sa vždy na ňu len usmejem .S manželom žije dodnes a tvrdí ,aké má šťastné manželstvo.Jej manželovy som nič nepovedal ,aj keď ho dobre poznám.😉
@anonym_186ce8 ale ja netvrdim nikde, ze podvadzaju len muzi 😉 ...ale ak je to teda vysledkom dnesnej doby, tak je to smutne. Neviem, mozno je to len mnou, ale nepphybujem sa v spolocnosti, kde muzov povazuju zeny za bankomaty a muzi zeny za cisto sexualny objekt. Zeby taka povrchnost prevladala?
@anonym_autor áno, neverný je každý! Muž, žena, všetci! Každý si len naivne sľubuje vernosť! Bohužiaľ
@anonym_autor už si tu videla tému "manžel mi je verný, poraďte, čo mám robiť?" 😁 Na tejto stránke sa koncentrujú problémy, prosím ťa neber to ako celoslovenský priemer. To je ako v rádiu keď počujem hovoriť ortopéda, že osteoporóza je "bežný jav" v populácii, pomaly, že nepovie, že ju má každý druhý 😁. Tak áno, veď on sa s tým stretáva denne v svojej práci...
@anonym_4c4445 Pozri, snad ja viem akych ludi mam okolo seba, snad ich poznam lepsie ako ty a viem ake maju hodnoty, viem ake mame vztahy.
@anonym_8a1245 To si myslia aj muži / ženy že vedia s kým žijú 20 rokov. A potom ...... Ale ja som len rada , ak si niekto žije vo svojom ružovom obláčiku....
@anonym_8a1245 To si myslia aj muži / ženy že vedia s kým žijú 20 rokov. A potom ...... Ale ja som len rada , ak si niekto žije vo svojom ružovom obláčiku....
@jozefina1988 No ved v poriadku, zatial sa ziadne prekvapko nekona ani v ramci rodiny, ani medzi kamoskami ani v praci. Tak si teda zijem v bubline, uvidime ci nieco praskne. Btw mam pred 50tkou, takze za tento cas sa nevyvrbilo nic. Budem cakat ;)
@anonym_autor áno, neverný je každý! Muž, žena, všetci! Každý si len naivne sľubuje vernosť! Bohužiaľ
@anonym_c8b958 Jooj, a zasa to slovicko KAZDY ! Aj mna poznas ? A vies ako na tom som ? Ci ?
@anonym_5b3ef6 tak asi o nej nevieš, lebo nevera sa tají 😀 my sme sa dozvedeli o nevere napr otca kamaratky, až keď jeho dieťa malo rok a milenka tomu pomohla, aby došlo k zverejneniu. On mal normálne dve rodiny, dve domacnosti, trvalo to roky a nikto to netušil. A nevera je skrytá, tají sa, preto o nej nikto nevie. Napr vo vedľajšom kancli jedna mlada baba pravidelne sulozila, bolo to strašne pocut. Myslela som, ze s frajerom nemajú kde. Bolo mi to nepríjemne, lebo ich bolo strašne pocut a bala som sa, ze si budú ludia mysliet, ze som to ja s kolegom, ktorí sme boli hneď vedľa a potom som sa dozvedela, ze ona je vydata.
@anonym_60fd87 Preboha, to kde si pracovala ked si mohli niektorí veselo pocas prac.doby sulozit ? Si to neviem predstavit. Aspon v pracach v ktorych som doteraz bola ja.
@anonym_60fd87 Preboha, to kde si pracovala ked si mohli niektorí veselo pocas prac.doby sulozit ? Si to neviem predstavit. Aspon v pracach v ktorych som doteraz bola ja.
@anonym_8a1245 to bol objekt, kde si prenajímali súkromníci priestory (rôzne firmy), oni s nami nič nemali. A jej šéf taký slušný progresivec, vieš, veľa ludi si muselo mysliet, že aj on ju tam klatieva, lebo podľa vzdychala nikto nevedel urcit, či je to on, alebo niekto iný
@anonym_8a1245 to bol objekt, kde si prenajímali súkromníci priestory (rôzne firmy), oni s nami nič nemali. A jej šéf taký slušný progresivec, vieš, veľa ludi si muselo mysliet, že aj on ju tam klatieva, lebo podľa vzdychala nikto nevedel urcit, či je to on, alebo niekto iný
@anonym_60fd87 Jaj, aha, uz rozumiem. Mama mia, ta to uz cisto sodomagomora😬
To, čo opisujete, nie je ani tak o „naivnej bubline“, ale skôr o selektívnom vnímaní a skrytej potrebe istoty. To, čo opisujete ako „naivnú bublinu“, je v skutočnosti prirodzená psychologická potreba udržiavať si obraz sveta, ktorý je bezpečný, predvídateľný a morálne zrozumiteľný. Keď tento obraz narúša neustály prílev správ o nevere, nejde len o štatistický šok, ale o narušenie vašej vnútornej mapy istôt. Keď často vidíte tému nevery, mozog si začne skladať obraz: „toto je realita všade“. Lenže realita je širšia, nevera je hlasná, konfliktná, preto ju vidno viac než tiché, fungujúce vzťahy. Zároveň z vašej otázky cítiť jemné napätie, ak je to tak rozšírené, dá sa vôbec niekomu veriť? Ľudia neostávajú vo vzťahoch len kvôli majetku. Často je za tým strach zo samoty, pohodlie, nevyriešené potreby alebo neschopnosť komunikovať pravdu. Je totiž oveľa znesiteľnejšie veriť, že ľudia zostávajú v nefunkčných zväzkoch kvôli hypotéke, než si pripustiť, že sú väzňami vlastného strachu z prázdnoty, nízkej sebahodnoty alebo neschopnosti uniesť samotu. Nevera nebýva len o sexe, je to skôr symptóm, že niečo vo vzťahu dlhodobo nefunguje a nikto to nepomenoval nahlas. Opustiť známe peklo vyžaduje viac odvahy, než si v ňom vytvoriť malé, tajné dvere v podobe niekoho tretieho. Pre vás je ale dôležitejšie nie to, koľko je neverných ľudí, ale aké vzťahy si vyberáte a čo považujete za normu vy. Lebo tam máte reálny vplyv. Ak by ste úplne odignorovali, čo robia iní, aký vzťah by ste si dovolili chcieť a čo by ste už nikdy neboli ochotní tolerovať? Ak sa príliš sústredíte na to, ako to „nefunguje inde“, môže vás to nenápadne chrániť pred tým, aby ste sa pozreli na vlastné očakávania, hranice a odvahu ísť do skutočnej blízkosti.
@bjnr A mňa by zaujímalo, prepytujem, koľko % z tejto tvojej obsiahlej úvahy o vzťahoch máš skutočne prežité a koľko je prevzaté z odbornej literatúry, či dokonca od AI? Predpokladám, že si slobodná, raz som sa ťa už vypytoval, aké máš vzdelanie, pretože na úroveň MK mi pripadáš príliš vzdelaná, škoda ťa tu. Môj názor. Ale má to hlavu a pätu. Si dobrá.👍
@bjnr A mňa by zaujímalo, prepytujem, koľko % z tejto tvojej obsiahlej úvahy o vzťahoch máš skutočne prežité a koľko je prevzaté z odbornej literatúry, či dokonca od AI? Predpokladám, že si slobodná, raz som sa ťa už vypytoval, aké máš vzdelanie, pretože na úroveň MK mi pripadáš príliš vzdelaná, škoda ťa tu. Môj názor. Ale má to hlavu a pätu. Si dobrá.👍
@dora281 tato dievcina v kazdej teme prida prispevok cisto generovany AI, je to trapne, keby chcem odpoved od AI, spytam sa sama.
@anonym_4c4445 Pozri, snad ja viem akych ludi mam okolo seba, snad ich poznam lepsie ako ty a viem ake maju hodnoty, viem ake mame vztahy.
@anonym_8a1245 a veru, by si sa divila. Tiez som bola presvedcena, ze on-moj velmi dobry, az rodinny znamy a veru, dlhorocne podvadzal. Skoro som odpadla. Prehodnotila som svoje presvedcenia, ako okolie dobre poznam
@anonym_c8b958 ja som verna na 100%. Ale, mozem pisat len za seba. Tak ze, Tvoja odpoved nie je spravna.
@anonym_6df15a nemam praveze, a ani v mojom okoli som o nevere nepocula, max jeden sused este v rodnej dedine vraj... ale tu sa viacej ludi vyjadruje, ze kazdy podvadza, tak, reku, len ozaj ma mnoho ludi len take skusenosti? Netrapi ma to, len zamyslenie :D
@anonym_autor ano je jej vela, mobily im ulahcuju podvadzanie, niekedy je to len sexting a niekedy stretavanie pocas pracovnej doby, tym padom druha strana je kludna, ze sa nic nedeje…
Nedávno som si pozrela zas český film zboznovany 🙂.
Lekár, uznávaná kapacita, stelesnenie cnosti a morálky,celé manzelstvo mal milenku, paralelný vzťah.
Len na staré kolená zistil, ze predsa len ta jeho manželka a jej koláče budú lepšie.
Dovtedy si užíval oboje .
@jozefina1988 No ved v poriadku, zatial sa ziadne prekvapko nekona ani v ramci rodiny, ani medzi kamoskami ani v praci. Tak si teda zijem v bubline, uvidime ci nieco praskne. Btw mam pred 50tkou, takze za tento cas sa nevyvrbilo nic. Budem cakat ;)
@anonym_8a1245 50 ale naivná si ako moja 17 ročná dcéra.
@anonym_autor Já nechci milovat, já si chci zamrd*t..... Či tam nebude pes zakopaný?
@anonym_autor Arabi, či moslimovia, majú tolerované mnohoženstvo. Aj oni podvádzajú a poľujú v cudzom " mnohoženstve " ? Nestačí im ich vlastný " hárem"?
@anonym_autor Arabi, či moslimovia, majú tolerované mnohoženstvo. Aj oni podvádzajú a poľujú v cudzom " mnohoženstve " ? Nestačí im ich vlastný " hárem"?
@dora281 nemusia.Moslim môže mať 4 manželky,no má povolenē aj konkubíny ,ale tie nesmú byť moslimky .Keď začala vojna v Iráne a zletísk z Dubaja,Kuvajtu evakuovali civilov z EU,to si mal vidieť tie kačacie pery ,silikonové kozy,peroxidové blondínky .Nestíhali ich odvážať ,toľko ich bolo.Modelky,opatrovateľky,učiteľky.🤣🤣🤣🤣🤣Šarmuty.
@anonym_8a1245 50 ale naivná si ako moja 17 ročná dcéra.
@jozefina1988 V com spociva ta naivita ? Ze sa do mojej 50tky nevyskytla ( myslim teda tak ze nic nevyslo najavo) v mojom blizkom okoli nevera ? To nie je naivita, to je fakt.
@jozefina1988 V com spociva ta naivita ? Ze sa do mojej 50tky nevyskytla ( myslim teda tak ze nic nevyslo najavo) v mojom blizkom okoli nevera ? To nie je naivita, to je fakt.
@anonym_8a1245 presne to čo si napísala. Nič nevyšlo najavo...ani ja som nikdy nebola vo vesmire ale nemyslim si že zem je plochá....štatistiky sú neúprosné ale jasné môžeme tvrdiť že nič take sa nedeje - a že vidíme do každej spálne nášho známeho. To je to alá 17 ročná....
@anonym_5b3ef6 podla mna ta zakomplexovaná pani co tu píše o 99%muzoch lebo ich tolko urcite pozná je ako píšeš sama nešťastná z vlastného života a ide si mentalitu mam sa zle ja bude sa mat aj druhý. A tiez treba pozerat na to, ze ked sa niekto obklopuje neverníkmi asi tiez nebude uplne charakter.
@anonym_66626f nie ta pank ma pravdu

@anonym_d3c641 Ja tiež neviem o nevere nikde v mojom blízkom okolí. Vo vzdialenom áno (kolega, sused). Ale rodina nič (bratranci, sesternice atd.), kamaráti tiež nič.
@anonym_5b3ef6 tak asi o nej nevieš, lebo nevera sa tají 😀 my sme sa dozvedeli o nevere napr otca kamaratky, až keď jeho dieťa malo rok a milenka tomu pomohla, aby došlo k zverejneniu. On mal normálne dve rodiny, dve domacnosti, trvalo to roky a nikto to netušil. A nevera je skrytá, tají sa, preto o nej nikto nevie. Napr vo vedľajšom kancli jedna mlada baba pravidelne sulozila, bolo to strašne pocut. Myslela som, ze s frajerom nemajú kde. Bolo mi to nepríjemne, lebo ich bolo strašne pocut a bala som sa, ze si budú ludia mysliet, ze som to ja s kolegom, ktorí sme boli hneď vedľa a potom som sa dozvedela, ze ona je vydata.