Nasťahovali by ste sa k priateľovi po pol roku?
S priateľom sme spolu pol rok. Máme vzťah na diaľku, tak sa vidíme zriedka. Práve kvôli tomu je tu možnosť spoločného bývania. Dosť nad tým rozmýšľame, ale mám trochu pochybnosti, že či to nie je narýchlo. Predsa sú tie byty drahé. Po akom čase ste sa vy presťahovali s partnerom? (Sme oboja dospelí).
To závisí aj od toho, ako to máš s bývaním ty.
Ak je to teda vzťah na diaľku, presťahovala by si sa. A vieš si tam potom nájsť prácu?
Ak to máte vyriešené, tak sa presťahuj k nemu. Inak nezistíte, ako viete spolu fungovať.
Áno čím skôr zistiť či si rozumiete aj keď spolu žijete. Najlepšie spoznas človeka keď s ním žiješ
@anonym_autor po 2-3 mesiacoch. Ja to beriem tak, že sme v tej veľkej zamilovanosti vedeli urobiť kompromisy, akceptovať určite maniere toho druhého. Keby sme šli spolu bývať po roku, dvoch, tak by som sa asi rýchlo zbalila a môj muž tiež 😂.
@anonym_autor uz ste spolu niekedy stravili aspon niekolko dni v kuse, a nie na dovolenke?
Ono to moze fungovat aj po tyzdni, po mesiaci, po roku. Neskusis-nevies. Nechaj si svoj byt, chod k nemu na tyzden-dva-tri aj keby dovolenka a uvidis, ci ste kompatibilni...
Treba v prvom rade rozmyslat, kam by ste isli byvat, co práca, co rodina.. nápad to zlý nie je.. my sme išli bývať spolu po roku, nas delilo cca 100km, este k tomu som si so sebou priviedla aj dcéru z prveho manželstva, pracu som neriešila, otehotnela som po 4 mesiacocj snaženia sa a vsetko je v poriadku, ale viem , že tuto to s pracou bude pre mna horsie
áno išli sme spolu bývať asi po pol roku ale nemali sme vzťah na dialku boli sme spolu takmer každý deň a ledva sme čakali kedy budeme spolu bývať a sme už spolu 15 rokov❤
My sme sa brali po pol roku🤣
Ak je váš jediný problém, či vôbec do toho ísť, a nie komplikácie s prácou, prečo nie? Rýchlejšie ho spoznáš, budete vedieť, či nestrácate čas.
@anonym_autor my sme šli do podnájmu po dvoch mesiacoch chodenia. Sme spolu 18 rokov, už vo vlastnom s tromi deťmi
My sme spolu zacali byvat az po 3 rokoch, bolo to neskoro, ja by som aj skorej ale on otalal. Po pol roku to mozte skusit, ak si vies pri nom najst pracu a dobre si rozumiete.
Hlavne si pred tam ako sa zostahujete do jedneho bytu vyrieste prakticke otazky. Ako sa budu delit naklady na byvanie, energie. Pretoze toto byva velky problem, ked sa ludia vrhnu do spolocneho byvania a vobec netusia kolko co stoji a kto a ako to bude platit. Okrem toho bezne fungovanie domacnosti, naklady na potraviny, drogeriu, delba domacich prac... Spat v jednej posteli je fajn, ale je kopa veci, ktore k tomu patria a tie treba vyriesit vcas, najlepsie este skor ako sa nastahujete.
Ja som sa sťahovala po svadbe už k manželovi. Delilo nas 100 km, čiže sme sa nevideli denne.
@anonym_autor spoznali sme sa v auguste, v oktobri som unho zacala byvat piatok, sobota, nedela a od noveho roka na furt. Uz sme spolu 10 rokov.
@anonym_autor spoznali sme sa 21.8 a od januára sme bývali spolu ,je tomu 22 rokov, z toho 20 rokov manželstva. Avšak nie ja k nemu ale od ku mne. Firma kde pracoval končila 31.12. a v mojom meste si našiel dobrú prácu.
Buď to vyjde alebo nie...
@anonym_autor nie. Po 2r po svadbe. Som mozno staromodna, ale...
@euka210 ja ti to kvitujem 🙂
niekde dozadu je prispevok kde sa nastahuje jeden k druhemu po 2 tyzdnoch. tak preco nie.
Po pol roku sme začali spolu bývať. Sme spolu 13 rokov, tretí rok manželia, teraz vo vlastnom byte.
@anonym_autor na “vysvedčenie” sme sa dali dokopy, v septembri som mu zaklopala na dvere s kufrom, keďže ako piatačka som nedostala intrák a podnájom so spolužiačkami nám nevyšiel. Odvtedy ma má na krku. Takmer 16 rokov, z toho o pár dní 12 rokov manželmi a dve deti k tomu. 😁
Za skúsenie nič nedáš, zistíte, či vám to klape aj v spoločnej domácnosti. Ale nemusíte ísť hneď do kúpy nehnuteľnosti, začnite najskôr nejakým podnájmom.
@anonym_autor kľudne sa sťahuje. Aj tak bude začiatok taký romantickom kostrbaté, kým sa nejako zladíte do pohodového režimu. Odsťahovať sa môžete kedykoľvek, tak nemaj obavy. Držím vám palce, nech sa vám spolu darí 👍.
tak byt by som s nim hned nekupovala, ale do spolocneho byvania ako podnajom, alebo ku mne, k nemu za jasnym podmienok financii (aspon co sa tyka najmu, aby nebol nikto nikomu dlzny, alebo nevycital neskor) by som isla, kludne aj skor...
ani nejdem svoju rychlost pisat.. :DD ako co bolo.. tiez niekedy sa divim mojej odvahe :DD
@anonym_autor Moja švagriná sa nasťahovala skôr ako po pol roku a sú spolu dodnes už asi 5.rokov.
Ja som sa prestahovala za muzom do Spanielska. Spoznali sme sa v septembri, v maji som sa stahovala. Videli sme sa tyzden v oktobri, na Vianoce a vo februari. Tento rok 10. vyrocie svadby.
Vtedy k priatelovy som sa nastahovala asi po 2 mesiacoch co sme spolu chodili a poznali sa 😀. Teraz uz tahame spolu 11 rokov a 8 rokov sme manzelia 😀. Cize ja by som nemala problem sa po pol roku prestahovat.
@anonym_autor a ako byvate teraz?mate kazdy svoj byt/podnajom,alebo ste u rodicov?pracujete?pises,ze vztah na dialku,takze kde budete hladat byt?v tvojom okoli,ci v jeho?a co praca?Toto su dolezite faktory,aby sa dalo radit.Jedine,co si napisala,ze ste dospeli a dalej?

@anonym_autor a preco nie? ved odstahovat sa mozes hocikedy.... najlepsie sa zisti kompatibilita paru prave v spolocnom byvani...