Návštevy v nevhodnom čase
ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….
Autorka, úplne si ma naštartovala v tej neasertivite voči rodine tvojho muža, začala by som tvojim mužom a potom zvyškom rodiny, @cacianka to predložila do podrobna, ja ťa chápem úplne, je to náročné. V mojej rodine to tiež tak fungovalo, ako som sa osamostatnila, to boli návštevy, že o 10 minút som u teba atď atď, rodičia, svokrovci, súrodenci. Stopli sme to už v prvý rok, tiež nám veľa pomohli, ale to je v poriadku, aj my im. Proste som všetkých nastavila, hlavne svokru a svoju mamu, nech zavolajú aspoň deň vopred, lebo môžme mať plány. (Raz mi mama volala, že sú 10 minút od nás, že sa zastavia, akurát sme sa chystali na výlet, na rovinu som jej povedala, že odchádzame na výlet, aj večer sa tak stalo, bohužiaľ som jej povedala že som zničená z roboty.) Len jednu vec si treba uvedomiť, že nie si cviceny panák. Ale ja som mala podporu muža, lebo už aj jemu prišlo, že čo je veľa to je moc. Možno sme v ich očiach boli za buranov, ale zvykli si, sestru tiež nenavštevovali, lebo nemala čo ponúknuť😄 ale jednu vec ti poviem, získali sme rešpekt, a hlavne moji rodičia vedia parádne naložiť mojim súrodencom, ku mne si to nedovolia. A to si všimli už všetci. Takže ako si to nastavis také to mať budeš. Máš to ťažké, hlavne manžela spracuj, lebo tam vidím veľký problém, že jemu nič nevadí. Holt našla si si takého, ktorý má takú rodinu, je tak vychovaný, tie vzorce je ťažké prelomiť... možno taká rada, zakaždým keď prídu povedz mužovi nech objedná pizzu. Toľko peňazí do toho bude dávať..
@autorka, prepac, ale si neschopna. Ma vas dom/byt na vstupných dverach zámok? Predpokladám, ze ano, tak ho treba pouzit. Zamknut a nikoho nepustit. Telefon nezdvihnut. Budu sediet pred vasimi dverami, nebodaj sa dobijat dnu? Ignorovať, raz ich to prejde. Prepac, ale ked je niekto tak obmedzeny ako oni, ze prídu k tebe, ked mas covid, s takym clovekom sa neda normálne zaobchadzat. Mala si vtedy zavolat na urad verejneho zdravotnictva a nahlasit ich. Uz si mohla mat pokoj.
Až mi zdvihlo tlak pri prečítaní príspevkov!
Skúste sa najesť cestou z práce domov - zastavte sa v nejakej reštike a návšteve zahláste: - my sme už po večeri!
Choďte niekam na víkendový pobyt obaja, nech stoja pred dverami 3 dni 🙂
Takto nemôžeš donekonečna fungovať. Veď sa časom, keď by si mala malé bábo to nemôžeš zvládať!
Ale ja to aj tak nechápem,že ti to vadí a ty panačkuješ okolo muža a aj jeho rodiny,ja by som im rovno povedala ,že mi tam vadia a niesom slúžka,je to aj tvoj domov,nedrž hubu
Autorka,ty mas zlate nervy. Ja by som uz tak vybuchla ze by len kukali. A to by ma urcite ohovorili,poslala by som ich do pecka len by sa zaprasilo. Aby ma chodil niekto x krat do tyzdna vyzierat. Mne by vadila uz len obycajna,neplanovana kava lebo raz za cas sa to vydrzat da,ale cez tyzden napr.nrmam cas a ani chut sa vykecavat s navstevou a nie im este chystat a varit. Asi by sme sa rychlo dorodinkovali🤣🤭
A o koho ide je to niekto blizky alebo len kamarati? Aj podla toho by som sa zariadila.
Ja nechápem jedno, tiež zvyčajne varím na dva dni na obed (mám celiakiu, takže sa nemôžem stravovať v jedálni v práci), no presne si vyratam porcie a teda varím.presne 4 porcie. Keby mi.prislo 4-6 ľudí, nemala.by som im čo ponúknuť. Rovnako to máme aj s pečivom a podobne, nemáme nakúpené kopy jedla, sme traja, drobec ešte malý, takže máme jedla primerane tomu, ako sa stravujeme. Keby prišla niekedy nečakaná návšteva, nejaké pečivo z mraziaku alebo tak by som dokázala vykúzliť, ale.pri bežnom chode domácnosti by som nemala sancu toľko ludi uhostit.
A teda ja osobne by som také časté návštevy psychicky nedala, po práci potrebujem kľud a regeneráciu, nie vykecavat sa a niekoho hostiť. Rodinu rada uvidím ale musi to mať nejaké medze.
No celé to stojí na tom, ako si s mužom dohodnete fungovanie v domácnosti, návštevy a podobne. Bývate tam obaja, teda to chce rozumný kompromis. Držím palce.
@majkamasar Je to švagor (autorkinho muža brať) s manželkou a dvoma deťmi. A potom ešte svokrovci.
Nečítala som všetko len pár strán, ale ako sa k vám dostanú? Majú kľúče? Veď keď neotvoríte, nech si tam aj stoja pred dverami, možno im dôjde. By mi jedno bolo, čo si takí drzí o mne pomyslia. A muž keď je mäkký a dobrák, tak nech varí on. Alebo by som navarila 2 porcie, svoju pred nimi zjedla a muž nech im dá svoju, keď si nevie rodinu upratať. Toto nie je o dobrosrdečnosti, oni vás využívajú a vy sa necháte.
Tie rady, ze chodte sa najest cestou, alebo ze varili sme vcera na 2 dni, to je len "kozmeticke" riesenie na par krat. Tam treba zmenit cely system. Nechapem, o com sa uz viete tolko vykecavat pri tak castych navstevach, to su uz snad len prazdne reci na zabijanie casu. Samozrejme, ze chodia k vam koli jedlu, ked je im vzacne teple varene jedlo. Len neviem, co je to za naturu, ze sa nehanbia takto otravovat a narusat sukromie inej rodiny. Ved vy nezijete ziadny svoj zivot, vy sa prisposobujete iba druhym.. Tvoj muz to vidi inak, lebo on s tym nema ziadne starosti, posedi si s rodinou, podebatuje, a medzitym "sa" pripravi vecera. Ziaden problem. Tak mu povedz, ze pri najblizsej prepadovke vari on a ty budes sediet s navstevou. A nech si za pochodu poradi, aby sa vsetkym uslo samozrejme. Aj tak neviem pochopit, co to moze byt za buranov, ze bez hanby sa chodia nakotit ako do restiky a este to povazuju za normalne, pretoze ona nevie varit, tak maju na to pravo... do divnej rodiny si sa to vydala😒
Pre mna je nepochopitelne, ako rodicia s detmi mozu nevediet varit. Co je na vareni take tazke? Miesto toho chodit traposit po rodine 100km🙈
@0silvia0 Svagrina sama povedala ze ona nie je zienka domaca a varit nevie.. A oni to zobrali tak ze OK teda 😀😀😀 Ale odo mna to kazdy ocakava , nechapem ten dvojity meter. Ja nech som zienka domaca, nech hostim kazdeho, ale z ich strany vobec. A je to divne ked ja nemam navarene a popratane, ale nie je to divne ak ona nema.
Buď povieš narovinu čo a ako alebo čakaj kým budete mať ešte do tohto aj deti a jedného krásneho dňa ti rupnú nervy a vyperieš ich všetkých z domu, aj toho tvojho zadubenca. To ich baví cestovať do iného mesta 2-3x týždenne aby sa najedli vary? Tebe sa chce ešte po robote prplať s večerou? Vôbec tvojho muža netankuje že nemáte skoro žiaden čas na seba navzájom? Fuuu nechcela by som takto fungovať
V zivote mi takto navsteva neprisla. A ani k nasim..
No co ti povedat. Pre muza si domaca putka, pre jeho rodinu vyvarovna. Je na tebe to zmenit. Ku mne by si toto nikto nedovolil, lebo by po prvej neohlasenej navsteve odchadzali hladni. Zacni muzom, nejde len o to, aby vas doslova nevyzierali, ale zjednaj si napravu aj s tymi navstevami. Co budes robit, ked budes mat deti? Chces toto tolerovat do konca zivota? Zjavne ste sa s muzom moc pred svadbou nepoznali, tak bohuzial ries to teraz aj za cenu rodinnej nepohody.
Ale naco furt riesis ich dvojity meter? Nech si riesia co chcu, co ta po tom? Svagrina sa zariadila, ber si z nej priklad. Ona nie je zienka domaca, ty nie si vyvarovna. Bodka.
Prestala som hostiť, maximálne káva a keksík. Keď som prestala prestierať, tak prestali chodiť. Tie nedele boli hrozné, tam sme sa z mužom dohodli, že ideme na obed v rámci výletu.
Ser na dvojity meter, vyuzi ho pre seba.
Povedz: vies co, vzala som si z teba priklad, nebudem ja veru letiet po praci domov a vyvarat, naco, zivot je kratky, niekde sa stavime najest - a keby za pytali kde, tak chrrrrr chrrrr, nepocujem ta, chrrrrrrrrrr....haloooo.
Alebo: u vas, za 10 minut!
Nepustiť ich dnu. Normalne otvor dvere ahoj co potrebujete? Nie nemam teraz na teba cas nehnevaj sa už je neskoro. Nie nepozvem ta dá ďalej nehnevaj sa ahoj.
Na hrubé vrece hrubá záplata, keď najbližšie prídu, tak si s nimi sadni a povedz že ti veľmi dobre padlo, že sa zastavili, potrebuješ sa odreagovať a zaval ich rozprávkou ako ta v práci niekto nas ..l, že šéf ta nechápe atď atď, ani nech ťa nenapadne niečo dať na stôl, proste chod svoje, muž keď bude pindat, tak povedz že sa rozprávaš s návštevou a nech je taký zlatý a prinesie niečo on, lebo vy ste uprostred rozhovoru. Ešte to zaklincuj, ako je super, že to mozes niekomu povedať.
Dostala si tu xy rád. Ani jedna sa ti nepáčila, tak kúp preháňadlo, nalej im ho do ich porcii a viac jesť u teba nebudú.
Ako vedia, že je čas večere ? My jeme ako kedy, raz o 5, raz o 8, asi by u nás veru neuspeli, lebo čas večere nie je daný pravidelným časom, teda u nás.
Vyloz čaj a kúsok arasidove v miske a ty spuc večeru v kuchyni, aby nevedeli. Alebo nevad, par razy vydržíš, povieš ze nemáte navarene a dáš si v kuchyni kus chleba s niečím alebo vybehne von a kúpiš si bagetu. Nech sa muž stará, ale nech není doma nič navarene, aby nevyjedali. Po pár úrazoch ich to prejde, teraz chodia, nemusia variť, majú to miesto obeda.
A ak ti záleží na tom co si myslia, že ťa budú ohovárať ze nemáš navarene na večeru, tak tvoj problém sa nikdy nevyrieši
Nepoznas? Otvaraj s kabatom/mikinou na sebe a povedz, ze ste prave na odchode.....pridte inokedy, ale zavolajte.
A jest by som im nedala.
Usad ich v obyvacke k poharu vody a vy sa chodte po jednom navecerat tajne.
A ak mate deti - zajtra je skola/skolka, musime robit DU.....dovi
@autor Akoze soráč,ale toto je problem vyslovene tvoj a tvojho muza.Citala som odpovede a ty si asi fakt mimo.Tebe nieco vadi a ty nie si schopna toto vykomunikovat so svojim partnerom?Intenzita navstev je u kazdeho individualna.Niekto sa navstevuje aj kazdy druhy den,ale doslovne vyvarat pre druhych,ked ich nikto nepozval,tak to mi pride akoze cez Košice.
PROBLEM nie je vo vasej navsteve.Problem je vo vas,lebo robite nieco co vam je proti srsti...OMG
Nabudúce keď budú volať tak nezdvihaj telefón 🤣

@sashabb Oni chodia do prace , ale koncia skoro. Svokrovci su na dochodku ti chodia furt. Ked boli prazdniny vkuse brali aj deti.
Ano vymyslim si svoj program , zacnem chodit na pilates , plavanie hocico.. - nebudem doma 👌