icon

Nečakaný rozchod

4. aug 2025

Ahojte, potrebujem to zo seba dostat a poradit. Pred par dnami prisiel za mnou partner ze sa po 3 rokoch chce rozist a ja som skoro odpadla. Nikdy ani naznak toho nebol- zeby povedal, ze to co i len zvazuje, mame rocnu dceru, vravel, ze budeme spolu navzdy. Po rozhovore, kde som ho prosila o cas na zlepsenie vztahu, mame nakoniec rozchod ale spim u neho aby dcera bola doma vo svojom a v podstate fungujeme ako predtym, len o vela chladnejsie, len spim v inej izbe a este poziadavka od neho bola nech sa nepodvadzame a o par tyzdnov ak vsetko pojde dobre mozeme vztah znova nanovo zacat. Ale neviem ci tomu verim. Mozno mi len dava cas na spracovanie vsetkeho lebo som to tazko zobrala a teraz mam velmi velmi tazke dni. Neviem co bude, mala by som sa sustredit na zachranovanie vztahu ale ja mam polovicu cas panicke zachvaty ze co s nami bude a pol casu placem ze sa to rozpadlo. Dovod na rozchod je ze sa hadame casto. Ze to zacalo ked sme zacali s IVF procesom. Ano pichala som si hormony a nezvladala som to dobre, a potom som mala vysoko rizikove tehotenstvo od zaciatku kvoli hematomom a potom sa pridala preklamsia. Teraz mame nasu prvu dceru a nespala som rok. Do toho hned po skonceni materskej - ano 6 mesiacov som nastupila naspat do prace, nakolko partner odmieta platit moj dom v BA - hypoteku a vsetku reziu, takze som nemala na vyber. Dom prenajat nemozem, lebo ako som chcela a ano mala som zaujemcov, ale 2 dni na to ako sa "prenajal" sa so mnou rozisiel a potrebujem ho ako zalohu. Byvat tam sama nechcem, bojim sa, je to velky dom a dcera tam nikdy nebyvala dlhodobo. Mame opatrovatelku ale ta viac nechodi ako chodi takze to tu popri praci lepime ako sa da. Rano vstanem upratujem, potom pracujem tazko a do toho asistujem opatrovatelke a po praci starostlivost o dceru a domacnost, mame este velkeho psa, ktoreho si nepomojka muz ako je rok dlhy tak aj okolo toho lietam aby tu nebol chudak sam. Ja som pod strasnym stresom a nemam od nikoho pomoc ani od rodiny, od ktorej som ju prosila, vsetci mi povedali, ze si to mam sama vyriesit. Moj muz takto neuvazuje - nechape co mu vravim, ked toto opisujem.

Hadame sa casto aj za hluposti podla mna a toto su veci, ktore vadia mne. Partner v domacnosti vobec nepomaha, od kedy je so mnou nenavaril, nezapol pracku, umyvacku riadu, neutrel podlahu proste nic. O dceru sa zaujima denne ale nestara sa hlbkovo - doktorov, prikrmy, program dietatu robim ja. On zapne telku a je na mobile. Este ked napr poviem, ze podme dieta okupat, tak mi povie, ze jemu sa nechce on je unaveny. Nepracuje - uz asi 3 krat ho za rok a pol vyhodili. Nevinim ho za nic, povedala som ze mu pozicam alebo dam peniaze ked potrebuje, ale on mna este vini za to, ze ked sme spolu on plati vacsinu jedla, aj ked prispievam aj ja. Reziu nehnutelnosti kazdy plati sam za svoje - kazdy mame svoju aj ked jemu jeho nasli, vybrali a zaplatili rodicia, len teraz si uz plati splatky sam. Ja som si na svoju roku setrila a makala - mrzi ma, ze mam pocit, ze ma nedocenuje. Tie hadky zacinaju tak sprosto - ze poviem muzovi: umy dcere pohar, a on ho nechce umyt saponatom ale mydlom na ruky splechnut a oplachnut pod vodou. Ja poviem, ze to nie je dostatocne a on uz pokracuje aka som nenormalna a uz to ide. Ja sa snazim teraz na nic nereagovat a vo vsetkom suhlasit, a ze prisiel po rozchode hned aj z 20 velkymi vecami co chce menit, ale uprimne je to narocne. On sa teraz chce uzdravovat, nechce byt v toxickom vztahu co nechcem ani ja a planuje si dovolenky a same pivka s kamaratmi a hobby ako sucast uzdravenia ale podla mna ziadne uzdravenie vztahu neprebieha ako som ja navrhovala, ze tak podme na rande podme sa venovat jeden druhemu. Ja len chcem stastnu rodinu ale ako keby chapem, ze to je narocne a nie je to len rozpravkove a ten rozchod ma strasne zneistil. Aky mate na to nazor?

autor
8. aug 2025

Ja nechapem uz ci ja som blba ale ja toto vsetko vybavujem a on za mnou pride, ze on si chce len oddychnut od vztahu rozumej ist do baru a po dovolenkach a potrebuje byt sam a mi sa mame vystahovat ale ze ked si oddychne tak mozeme pracovat na zachrane nasho vztahu. Ja pozeram, ze ci ja som z marsu uz ale samozrejme nekomentujem... Ja neviem, ci ma len nejako chlacholi a napozadi si vybavuje sud alebo co robi, ale ze ani nezvazi, ze ja mozem dnes zajst a vsetko vybavit aj vyzivne... no proste povedzte mi daco na toto. Zodpovednost ani nie je v slovniku ci je?

miniatura14
8. aug 2025

Aké nič platiť nebude? To si chalan veľmi ľahko predstavuje 😂. Je to jeho zákonná povinnosť, on si nevyberá, či bude alebo nebude. Platiť bude a sumu určí súd.

sherynkamalinka
8. aug 2025
@anonym_autor

Ja nechapem uz ci ja som blba ale ja toto vsetko vybavujem a on za mnou pride, ze on si chce len oddychnut od vztahu rozumej ist do baru a po dovolenkach a potrebuje byt sam a mi sa mame vystahovat ale ze ked si oddychne tak mozeme pracovat na zachrane nasho vztahu. Ja pozeram, ze ci ja som z marsu uz ale samozrejme nekomentujem... Ja neviem, ci ma len nejako chlacholi a napozadi si vybavuje sud alebo co robi, ale ze ani nezvazi, ze ja mozem dnes zajst a vsetko vybavit aj vyzivne... no proste povedzte mi daco na toto. Zodpovednost ani nie je v slovniku ci je?

@anonym_autor Jednoducho nebol pripraveny na vazny vztah a dieta. Ale bohuzial, kedze si ho asi k splodeniu nepritiahla s nozikom v ruke, tak mal dost času sa na tu zodpovednost pripravit . Bohuzial, su aj taki muzi a nic s tým nenarobís. Nechaj ho nech si uzíva a ty si zariad novy zivot s niekym zodpovednejsim. Dieta ani partner nie su veci, ktoré odlozim na poličku, lebo teraz sa s nimi nemam chut hrat...

ahhola
8. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_44475c Ze on nesuhlasim so zverenim dietata matke... a s vyzivnym uz vobec nie, ale to ma teraz menej trapi...mate niekto skusenosti?

@anonym_autor

🍄nejak preslapujes namieste, dievca...

Velmi rycho a povrchne to tu zhrniem..

1.rozisiel sa s tebou s tym, ze si oddychne a budete pokracovat😂
2.odchadza po nociach, nevies kam, za kolko, vytahal z teba prachy na svadbu
3.spolcuje sa s rodicmi a? proti tebe
4. nesuhlasi s vyzivnym, nebude ho platit😂
5.nesuhlasi zo zverenim dcery tebe...
6.manipulujes ho, uz ked rano povies Dobry den a ked chces aby slamky prekrizil...

To musi byt sexualny borec, ked ho furt analyzujes a nekopla si ho do...
Zajtra rano vypadni prec a jemu napis na mobil... Kedze mi mala nema byt zverena, musis si trenovat starostlivost, uvar jej mrkvicku, hrasok, sliziky do polievocky (spacha s nozikom harakiry, alebo ta praskne policii, ze si opustila dieta (povola mamku "na robotu") 🍄

mk22
8. aug 2025
@ahhola

@anonym_autor

6.manipulujes ho, uz ked rano povies Dobry den a ked chces aby slamky prekrizil...

Zajtra rano vypadni prec a jemu napis na mobil... Kedze mi mala nema byt zverena, musis si trenovat starostlivost, uvar jej mrkvicku, hrasok, sliziky do polievocky (spacha s nozikom harakiry, alebo ta praskne policii, ze si opustila dieta (povola mamku "na robotu") 🍄

@ahhola kdesi tri strany dozadu som sa chcela opýtať, čo ju vlastne drzi..úd zo zlata?

autor
8. aug 2025
@ahhola

@anonym_autor

@ahhola Som sa zasmiala, na tom ze by spachal harakiry na prikrmoch, lebo doteraz jej ani raz nespravil prikrm, a ked to nachystam ja a poviem nakrm hu aspon, tak mi povie, ze jemu sa lyzickou krmit nechce, ze nech dame mlieko :D A samozrejme este raz ani napit vody. Keby som tu nebola ja, tak doteraz neochutna nic ine. ty ho poznas, priznaj sa :D

autor
Autor odpoveď zmazal
ahhola
8. aug 2025
@anonym_autor

@ahhola Som sa zasmiala, na tom ze by spachal harakiry na prikrmoch, lebo doteraz jej ani raz nespravil prikrm, a ked to nachystam ja a poviem nakrm hu aspon, tak mi povie, ze jemu sa lyzickou krmit nechce, ze nech dame mlieko :D A samozrejme este raz ani napit vody. Keby som tu nebola ja, tak doteraz neochutna nic ine. ty ho poznas, priznaj sa :D

@anonym_autor z tvojho opisu skoro dokonale😅

lauricka
8. aug 2025

@anonym_autor dobre som pochopila, že si samostatná, máš nehnuteľnosť, dokážeš sa zamestnať a fungovať? A čo sa tak rucas? Veď začni nový život. Dieťa má už rok, to už sa dá riešiť opatrovaním, jasľami... ten chlap, ako ho opisujes, ti aj tak v ničom nepomáha, ani neocení, nepodporí, aj tak si na všetko sama, ešte ťa deptá, na čo ti je?

lauricka
8. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ešte aj nepracuje poriadne, to som nenapísala, to fakt ti je k ničomu. Nebodaj na ňom citovo visis? Ak to bude takto "krásne" s ním pokračovať, neviem aj to ako dlho ti vydrži. Nestracaj s ním čas.

marek775
8. aug 2025
@anonym_autor

Nespytala som sa ho na to zverenie na priamo, ale vyjadril sa tak pomezdi recou. Vyzivne odmieta uplne.

@anonym_autor je mimo. Keby toto povedal na sude, tak ten mu to da pekne zozrat. Sud ti dieta zveri, on by teoreticky mohol ziadat o striedavku, ale neverim, ze to naozaj chce. A to by musel mat aj stabilny prijem. Inak mozes ratat s tym, ze malu zveria teba a vyzivne mu normalne urcia. Podla zakona je povinny platit nejake vyzivne. Kazdeho pol roka mozes sud poziadat o jeho zvysenie, ak su na to dovody (napriklad, ze zacne pracovat).

marek775
8. aug 2025
@anonym_autor

@sherynkamalinka Nie som nic z toho, dokonca ani kvapku alkoholu si nedam. Mne tvrdi, ze sa dohodneme na tom kedy on pride ale platit nic nebude. Moj problem je, ze mu neverim v tom aby ma nepredbehol dat navrh na zverenie. Musim ist na urad ale dnes uz je zavrety tak sa aspon tu chcem poinformovat

@anonym_autor Musis podat navrh na sud, nie na urad. Popros niekoho, aby ti s tym pomohol - kamaratku alebo rodinu. Neboj sa, ze ta "predbehne", to nic neznamena. A pri jeho urovni akcnosti ta nepredbehne.

autor
8. aug 2025

Teraz mi povedal, ze do tyzdna sa mame najneskor odstahovat... musim urychlene dokoncit veci

ahhola
8. aug 2025
@anonym_autor

Teraz mi povedal, ze do tyzdna sa mame najneskor odstahovat... musim urychlene dokoncit veci

@anonym_autor
On je taky laskavy, ze dovoli zene a decku sa pobalit... 💥.... Uloz si tuto diskusiu, ked sa dcerka bude v 2040 zaujimat, ako to u vas bolo v auguste 2025... ❗Mimon❗

liv1
8. aug 2025

No ty si to mala urobit hned, ako sme ti pisali par dni dozadu - ziadost o zverenie do starostlivosti ci ako sa to vola. To je fakt debil. Uplny debil 🤦‍♀️

liv1
8. aug 2025

Inak on ta vystahovat nemoze zo zakona. To len aby si tomu spravne rozumela, hovorit si moze co chce 😂. Nedaj sa! 😉

liv1
8. aug 2025

Ja som presvedcena, ze on skor na pozadi riesi inu zensku, a nie zverenie dietata ci sud. Chce mat volne pole, aby si mohol uzit. Ci si myslis, ze sex zdarma vyhodi z bytu len aby si uzil bary? Tie ma aj tak…

mamaaja82
8. aug 2025
@liv1

Inak on ta vystahovat nemoze zo zakona. To len aby si tomu spravne rozumela, hovorit si moze co chce 😂. Nedaj sa! 😉

@liv1 nie su manzelia takze ich moze vyrazit hned.

liv1
8. aug 2025
@mamaaja82

@liv1 nie su manzelia takze ich moze vyrazit hned.

@mamaaja82 nemoze pre pana. Dieta tam ma trvaly pobyt urcite. Skus vyhodit najomnikov ktori neplatia, ked sa im do toho bytu narodi dieta. Ale bez ohladu na to, su chranene aj matky aj deti. Nikto ani majitel bytu ich nemoze vyhodit “len tak”. Ak sa mu bude chciet, @draik by to mozno zhrnul 😉

mamaaja82
8. aug 2025
@liv1

@mamaaja82 nemoze pre pana. Dieta tam ma trvaly pobyt urcite. Skus vyhodit najomnikov ktori neplatia, ked sa im do toho bytu narodi dieta. Ale bez ohladu na to, su chranene aj matky aj deti. Nikto ani majitel bytu ich nemoze vyhodit “len tak”. Ak sa mu bude chciet, @draik by to mozno zhrnul 😉

@liv1 oni s nim nemaju najomnu zmluvu,takze to je ine a kludne moze povedat,ze vyhadzuje len ju nie dieta

liv1
8. aug 2025
@mamaaja82

@liv1 oni s nim nemaju najomnu zmluvu,takze to je ine a kludne moze povedat,ze vyhadzuje len ju nie dieta

@mamaaja82 este raz. Nemoze.

draik
8. aug 2025

@mamaaja82
Prečo by ju nemohol "vyhodiť"? Nie sú manželia, nehnuteľnosť je jeho. To, že tam býva potomok, neznamená, že tam môže bývať aj jeho matka. Narodenie dieťaťa nie je žiadna prekážka na ukončenie nájmu a spol.

mamaaja82
8. aug 2025
@liv1

@mamaaja82 este raz. Nemoze.

@draik dakujem ale toto patrilo skor
@liv1

aandrea9
8. aug 2025

@anonym_autor dočítala som iba po....odkedy je so mnou, nepohol ani malíčkom. Mala si vsetko a hrnula si sa po dvoch rokoch do ivf. Teraz mas tiež všetko...ale na svojich pleciach.

evkatk
9. aug 2025

Od takého, ktorého zo zamestnaní vyhadzujú a potom nepracuje, využíva ťa a nepomáha, treba odísť čo najďalej. Ty však máš skôr obavy zostať sama. Veľký dom nemôže byť prekážkou. Keď si ho dokážeš teraz udržať, podarí sa to aj potom, keď v ňom budeš bývať. Aspoň máš kam ísť. Argument, že ročné dieťa tam nebývalo dlhšiu dobu, je hlúposť. Ono si aj tak nepamätá, ale malé dieťa nesmie byť svedkom hádok a to žiadnych. Ničí to do budúcna jeho psychiku. Dieťa potrebuje kľud. Si matka a predovšetkým musíš chrániť dieťa pred napätou situáciou v domácnosti, pred stresmi. Vystaviť dieťa tomu, čo mu škodí len preto, aby si mala chlapa a nebývala sama je sebeckosť.

liv1
9. aug 2025
@mamaaja82

@draik dakujem ale toto patrilo skor
@liv1

@draik dakujem velmi pekne, ze si sa ozval. Teraz vidim ako som sa velmi mylila
@mamaaja82 . Bola som absolutne presvedcena, ze matka s dietatom sa len tak z byvania vyhodit neda, ale ak to tvrdi pravnik, inak to byt nemoze 🙂

senta_sofia
9. aug 2025

@anonym_autor ty nemas jedno dieta, ale dve. Prosim ta, neponizuj sa viac, ani nevies ako dobre sa ti stalo, ze sa s tebou rozisiel. Precitaj si ten svoj prispevok, aspon 2x, ak to tam nevidis, tak potom neviem.

mamaaja82
10. aug 2025
@liv1

@draik dakujem velmi pekne, ze si sa ozval. Teraz vidim ako som sa velmi mylila
@mamaaja82 . Bola som absolutne presvedcena, ze matka s dietatom sa len tak z byvania vyhodit neda, ale ak to tvrdi pravnik, inak to byt nemoze 🙂

@liv1 mýliť sa je ľudské

enusamt
10. aug 2025

Necitala som vsetko, kedze mnoho komentarov je zmazanych, ale jedno chcem... len mu prepana nepchaj do ruk peniaze.. je lajdak, tak nech si trpi..
Lebo obavam sa, ze casom pochopi ake to bolo super nic nerobit a mat zadarmo peniaze.. a zrazu ta bude chciet, ale len ked zacnes do vztahu davat viac penazi 😏😏
Zvysok nekomentujem, kedze vyssie ti zeny super povedali, preco mas byt s dcerou rada, ze sa "smeti same vyhodili"

autor
11. aug 2025
@enusamt

Necitala som vsetko, kedze mnoho komentarov je zmazanych, ale jedno chcem... len mu prepana nepchaj do ruk peniaze.. je lajdak, tak nech si trpi..
Lebo obavam sa, ze casom pochopi ake to bolo super nic nerobit a mat zadarmo peniaze.. a zrazu ta bude chciet, ale len ked zacnes do vztahu davat viac penazi 😏😏
Zvysok nekomentujem, kedze vyssie ti zeny super povedali, preco mas byt s dcerou rada, ze sa "smeti same vyhodili"

@enusamt no ako keby si ho poznala, ze mu ide o peniaze, aj teraz prisiel odo mna pytat a to sa mame pozajtra stahovat lebo nas vyhodil. Uz som mu len chladne odpovedala, ze urcite nie a dovidenia, lebo on si mysli, ze ma teraz psychicky vynicil, tak so mnou moze zametat. No isto nie. A ktory chlap si pride pytat od zeny co vyhodi z bytu pomaly s novorodencom peniaze z jej rodicaku? No jedine moj byvaly asi.