icon

Nechce ísť so mnou na svadbu

7. aug 2022

Ahojte, chodím s priateľom vyše polroka a onedlho máme ísť na svadbu. On však odmietol. A celkovo som si všimla, že sa vyhýba aj stretnutiu s mojimi rodičmi. Myslíte, že to môže byť znak toho, že to somnou nevidí do budúcna vážne, alebo mu to príde len skoro? V ostatných veciach je super a fakt sa snaží, ale toto ma sklamalo. 😔

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 fúha tak to som už nezachytil kde to písala ale ja som zažil aj horšie, zo strany báb . Čiže sa nevyjadrujem

bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 v komente nizsie, cize myslim si ze tych podivnosti bude viac

lowe123
7. aug 2022

@petik22 Vieš , my a celkovo svet ale najmä tu na Slovensku funguje ešte postkomunistická mentalita s prepáčením (nie ja nepamätám ale viem čo je v iných krajinách kde ešte je), to že je niekto iný je potrebné zadiagnostikovať a oddeliť , nedialo sa tooo??? Toto sa deje všade , pritom už veľa inteligentných ľudí vyjadrilo tvrdenie že vzniká nový druh človek (čiže už nie Homo sapiens sapiens ale niečo iné), možno že tie stavy o ktorých ja neviem a ktoré by tam zadiagnostikovali do neho už patria a taký aký sú sú preto lebo toto nieje prostredie pre nich 🙂.

lindous
7. aug 2022

@lowe123 samozrejme, že kompromisy sú dôležité a život s človekom, ktorý je úplne rovnaký ako ja a na nič nemá iný názor by bol asi nuda, ale ako sa hovorí vrana k vrane sadá a jednoducho mám veci, pri ktorých je pre mňa veľmi dôležité, aby sme sa s partnerom zhodli

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 praveze diagnostika poruch osobnosti a specifickych odlisnosti je u nas este v plienkach. Kolegyna po 20 rokoch praxe prvykrat videla cloveka so schizoidnou poruchou osobnosti.

lowe123
7. aug 2022

@zoro9836 Sú dve možnosti, čierno biely vzťah alebo naučiť sa tolerancii a snažiť sa . Ktoré je skôr pre vás?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 Ver mi že ja som zažil , najmä to slovenské odborné . Mne ako malému klasika diagnostikovali tiež plno vecí a s tvrdeniami ktoré nakoniec neboli pravda . Čo z toho vyplýva? Všetko sú to viac menej bludy (teda pokiaľ tie závažné poruchy už nie su v hlave, mozgu ) . No tam už si nepomôžeš s tým že s ním budeš pracovať . To treba liečiť .

lowe123
7. aug 2022

@zoro9836 😂

bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 a ako vies ze sa mylili? ti nejaky iny odbornik vsetko vyvratil? alebo si sa len neprijal?

lindous
7. aug 2022

@zoro9836 nie v každom vzťahu je rozdiel v pohlaví 😅 ale to asi nebolo to podstatné... Neviem, na ktorú časť môjho príspevku si teda reagoval a čo by si ani nepovedal... Lebo v tom, že je dôležité sa v podstatných veciach a nejakom tom základnom životnom nastavení zhodnúť sme sa myslím aj my zhodli... A ak to teda bolo na tú časť, že život s partnerom, ktorý by bol mojím klonom by bola nuda, tak ja osobne som za isté rozdiely rada, predstavil mi nové veci, nové názory, nové pohľady, môžeme o tom diskutovať atď atď..

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 pretože tvrdila veci typu chlapec nebuxe nikdy riadne čítať , v prvej triede školy som čítal ako 4ták už , ajkeď ma to nebaví doteraz 😂. To isté o gramatike že budem písať hrozne a s chybami (no na jednotky nie som ale máš pocit že píšem tak hrozne?) , Ironicky najviac som sa gramatiku naučil na strednej keď som spoznal svoj spôsob (spôsob ktorý naše školstvo , odborníci potláčajú ) , Slovensko proste funguje na jednovrstvosti , xenofóbií voči inému a to sa nám vypomstuje zas a znovu , ajtak sa nepoučíme.

bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 ved tak si mal zrejme smolu na odbornikov, ak ti dali nejake specificke poruchy ucenia . Alebo to len povedala nejaka ucitelka co do toho moc nevidela.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
7. aug 2022

To co za diagnozy sa tu hned davaju? 🙂
Ved su spolu pol roka, preboha. Ked som bola spolu s manzelom pol roka, nepoznal mojich rodicov a ani ja jeho. A ano, mysleli sme to spolu vazne od prveho dna. Len sme necitili potrebu hned do toho pliest rodinu, chceli sme mat sukromie a uzivat si pekne chvile vo dvojici.
Kebyze s niekym chodim pol roka a dotycny mi zatial nepredstavil rodinu, som s tym uplne v pohode. A ak by ma v takomto rozpolozeni pozval na svadbu, na ktorej by som mala spoznat jeho celu rodinu, urcite by som odmietla. Toto nie je prilezitost na predstavovanie noveho partnera.
Pravdepodobne je introvertnejsi typ, tak si ho predstav, aky by bol na tej svadbe znechuteny. Na jednej strane by na seba uputal pozornost, ze aha, ona prisla s novym frajerom a vsetky tetusky by sa chceli zoznamit a na druhej strane, s nikym, okrem teba by si nemal moc co povedat. No trapas.

kris_tin257
7. aug 2022

Ja som bola s priateľom vyše pol roka odmietla som ísť s ním na dve svadby a svokru som prvýkrát videla asi po 10 mesiacov 😊 teraz sme spolu 6 rokov sme manželia a máme syna... Nie každý sa hrnie do vzťahu niekto si jednoducho chce byť ako tak istý predtým ako sa zoznámi s celým okolím a potrebuje viac času

lowe123
Autor odpoveď zmazal
bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 tazko povedat, poznam manzelky co na to neprisli ani po rokoch manzelstva.

lowe123
Autor odpoveď zmazal
lowe123
Autor odpoveď zmazal
autor
7. aug 2022

@lowe123 Kámo trošku mi to tu spamuješ 🥲

lowe123
7. aug 2022

Pardon že som zo začiatku chcel pomôcť , to som akože jediný?

lowe123
7. aug 2022

A nič v zlom ale tak ty musíš vedieť aký je , tu si myslíš že niekto vytiahne zázračnú guľu a povie ti to?

stanulienkat
7. aug 2022

Netlač na priateľa . Po takom kratkom vzťahu by som sa ani ja necítila ísť na takéto veľké rodinné stretnutie.

m_
7. aug 2022

Autorka aj ja mám introvertneho manžela a po polroku od nášho vzťahu som mala promócie🙂 veľmi veľmi som si želala aby tam prišiel nakoniec prišiel ale len mi zagratuloval odfotil sa a zmizol🙂 ja som bola vďačná aspoň za to🙂 to isté bola svadba na ktorú sme boli pozvaní... Nie nie... Teraz je už manžel a dozrel zvláda aj veľké oslavy (aj keď viem že ich nemá rád) ... Daj mu čas netlač na neho určite to neber osobne aj keď sa môžu tlačiť rôzne názory... Drž sa🙂 s introvertmi je to tak🙂

janickacrazy
7. aug 2022

@stanulienkat my sme mali po pol roku našu vlastnú svadbu, jeho rodinu som spoznala asi po dvoch týždňoch aj on moju, no pre nás to bolo v pohode, aj keď rodina bola zo začiatku z toho trošku na prášky 😂

stanulienkat
7. aug 2022

@janickacrazy tak ale to si 1 z miliona. Ja nie som za rychlokvasene vztahy. Aj ked to tebe vyslo, dalsim, co to takto skusali, to nevyslo.

leskovael
7. aug 2022

Nechce, tak nechce. Ešte sa s rodičmi nestretol? Môžno nechce na svadbe... Je introvert? Nemá rád veľa cudzích pokope? Ved pričiň môže byť milion...
Ženy zbytočne rozoberajú každú jednu odpoveď, vetu, pohyb či pohľad. Ja som v tom asi chlap, lebo sa vždy bavím na týchto "čo si o tom myslíte... " pripadne "čo tým asi myslel..." diskusiách 😅

janickacrazy
7. aug 2022

@stanulienkat no my sme sa poznali dobre, bývali sme spolu po 2 mesiacoch, neprišlo nám to vôbec rýchlo, boli sme spolu každý deň, odkedy sme sa zoznámili