icon

Nechcem deti

3. sep 2025

Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?

janage
4. sep 2025
@lenkakravcova

@janage to sa deje zvyčajne pri prvom dieťati. Ani ja som nebola výnimkou. Áno, dojčenie boli, a popôrodné depresia existuje. Ale všetko toto sa dá riešiť. Ako vidíš, aj po problémoch s dojčením a pri prvom dieťati s poporodnou depkou majú ženy ďalšie deti. (A čím ďalšie, tým je to jednoduchšie, lebo žena už vie čo a ako 🙂 ).

@lenkakravcova joj ale tu sa veľmi mýliš, práve naopak omnoho vyššie je riziko poporodnej depresie u ženy, ktorá ju už raz prežila.

anonym_6c7025
4. sep 2025

@anonym_autor toto je za mňa bohužiaľ na rozvod. Lebo toto je úplne základná životná téma. A ak aj "ustúpiš" a budete mať dieťa, tak aj tak to bude na figu. Pretože je hrozné už len to, že budeš mať dieťa len kvôli nemu a nie kvôli svojej túžbe a skrátka ťa to nebude napĺňať. A jemu to tiež neprinesie naplnenie - pretože on si to predstavuje ako že budeš mamičkovský typ a všetko s tým súvisiace. Takže dieťa neprinesie naplnenie ani tebe a v konečnom dôsledku ani jemu. Toto je za mňa na rozchod. Mám známu, čo tiež dala prednosť kariére a s mužom sa rozviedla, pretože on chcel deti. Už sú rozvedený pár rokov, ale on stále nemá dieťa. Lebo však to nie je také easy - najprv niekoho stretnúť, spoznať, vedieť že s ňou chceš tvoriť rodinu, atď. atď. To tiež nie je proces, že do roka to všetko budem mať (teda v ideálnom prípade)

pralinka25
4. sep 2025
@matus229

@pralinka25 môžem sa ťa spýtať to isté :D v každom prípade nechápem, prečo si na strane ženy, keď chlap jej od začiatku povedal čo chce a ona je tá čo to zmenila 🙂

@matus229 ty si nikdy nezmenil názor vývojom? Ma mat dieťa lebo pred 10 rokmi niečo povedala. To je fér pre to dieťa? Zaujíma tu niekoho ze by to dieťa nebolo šťastne ak by sa u nej ten cit naozaj ani po pôrode neobjavil? Nie je to pravidlo ze zena svoje dieta musi lubit. Malo sa o tom hovorí ale veľa žien po dieťati túži a napriek tomu niekedy po narodení láska nepríde hneď a niekedy nikdy. Lenže práve kvôli týmto honom na čarodejnice ti to nikto neprizná. Čítala som viac diskusii anonymných kde to ženy riešia. Bol by si prekvapený. Treba myslieť aj na to dieťa nie len na dospelého chlapa.

matus229
4. sep 2025

@pralinka25 Kde som napísal, aby mali spolu dieťa? :D jasné, že nech nemá keď nechce. Akurát ma až irituje, akým spôsobom ju bránite a dobre, že nerobíte z jej muža neviem čo, za to, že chce niečo, s čím vstupoval do manželstva. Ona zradila jeho a nie on ju. Fakt ste na jej strane z princípu, lebo je žena.

Ak by ho tak strašne milovala, ako on vraj nemiloval ju podľa teba, tak by ho pustila hneď ako vedela, že mu nevie splniť jeho najväčšie naplnenie a sama neveríš, že k tomu rozhodnutiu prišla včera ... asi keď si vybavovala stáž na rok, tak asi vedela, že ich nechce mať - musela to vedieť už fakt neviem kedy. Či len muž môže byť sebecký, keď chce od nej niečo, čo jej 10 rokov vravel? Ona už nie je sebecká, keď si vybrala podľa seba? Zase dvojitý meter.

A celkom úprimne by ma zaujímalo, že či by si bola na strane muža, keby to bola opačná pozícia, že muž nechce a žena prišla o plodné roky. Lebo toto je to, čo ona spravila jemu.

A ako už bolo spomenuté, toto nemá východisko a žena uvidí až po takých 5 rokoch ako sa rozhodla.

pralinka25
4. sep 2025
@matus229

@pralinka25 Kde som napísal, aby mali spolu dieťa? :D jasné, že nech nemá keď nechce. Akurát ma až irituje, akým spôsobom ju bránite a dobre, že nerobíte z jej muža neviem čo, za to, že chce niečo, s čím vstupoval do manželstva. Ona zradila jeho a nie on ju. Fakt ste na jej strane z princípu, lebo je žena.

Ak by ho tak strašne milovala, ako on vraj nemiloval ju podľa teba, tak by ho pustila hneď ako vedela, že mu nevie splniť jeho najväčšie naplnenie a sama neveríš, že k tomu rozhodnutiu prišla včera ... asi keď si vybavovala stáž na rok, tak asi vedela, že ich nechce mať - musela to vedieť už fakt neviem kedy. Či len muž môže byť sebecký, keď chce od nej niečo, čo jej 10 rokov vravel? Ona už nie je sebecká, keď si vybrala podľa seba? Zase dvojitý meter.

A celkom úprimne by ma zaujímalo, že či by si bola na strane muža, keby to bola opačná pozícia, že muž nechce a žena prišla o plodné roky. Lebo toto je to, čo ona spravila jemu.

A ako už bolo spomenuté, toto nemá východisko a žena uvidí až po takých 5 rokoch ako sa rozhodla.

@matus229 si na zlom mieste. Ja nie som človek co nadrza niekomu lebo je žena a nesnaž sa mi to tu vnútiť. Nikdy som tu neobhajovala ženy len preto ze nemajú vtáka medzi nohami. Som tu roky a za ten čas som sa tu mužov zastala nespočetne veľa krát takže ma tu nedrb na základe jednej diskusie.
Zatiaľ dostala ponuku asi to nemá všetko ešte vybavené. Neviem prečo si tak presvedčený ze to vie ona 10 rokov. Ale to je jedno. S ohľadom na dieťa je lepšie ho nemať.

matus229
4. sep 2025
@pralinka25

@matus229 si na zlom mieste. Ja nie som človek co nadrza niekomu lebo je žena a nesnaž sa mi to tu vnútiť. Nikdy som tu neobhajovala ženy len preto ze nemajú vtáka medzi nohami. Som tu roky a za ten čas som sa tu mužov zastala nespočetne veľa krát takže ma tu nedrb na základe jednej diskusie.
Zatiaľ dostala ponuku asi to nemá všetko ešte vybavené. Neviem prečo si tak presvedčený ze to vie ona 10 rokov. Ale to je jedno. S ohľadom na dieťa je lepšie ho nemať.

@pralinka25 kde som písal, že to vie 10 rokov? :D vravím, že to vie určite dlhšie ako len včera, keď jej manžel dal ultimátum :D k takému rozhodnutiu sa väčšinou dopracuješ dlhodobejšie a ona nechala manžela v tom, že chce mať dieťa, v tom vidím celý problém.

Nič ti nevnucujem, iba vravím, čo vidím

janage
4. sep 2025
@anonym_autor

nuž myslím že už je to jedno či to dieťa mať budem alebo nie. Manžel mi ráno oznámil , že sa chce rozviesť tak či tak , aj keby som k dieťaťu zvolila .Že si uvedomil , že nechce pre svoje deti matku čo bude od nich utekať do práce a v práci zostávať len aby s nimi nebola, nechce ženu s ktorou bude zvádzať boje o OČR a dennodenné hádky koho práca je dôležitejšia a kto zostane doma s deťmi. Že cíti že so mnou by sa nedalo dohodnúť ani fifty fifty ak by mi bežal nejaký projekt, bohužiaľ má pravdu .

Takže akokoľvek by som sa rozhodla aj tak ma čaká rozvod .

@anonym_autor aj keď to bude bolieť áno rozvod je tu najlepšie riešenie.
On chce ženu, ktorá sa bude o neho a ich deti starať. On deti chce, ale starať sa o ne chce len do tej miery, aby to nenarusilo jeho prácu a zároveň odmieta starostlivosť 3 osoby o deti. Toto očakáva, že zastreší plne ich matka.
A nie nemusia byť 2 vrcholoví vedci, stačí, že obaja majú termíny v práci v tom istom čase.
Žena pre pokoj v rodine a vyšší mužov plat ustúpi a prispôsobí sa. Muž nie. On nechce cudzieho, nechce sa starať On, On vyžaduje, aby sa starala žena.
A naša spoločnosť je bohužiaľ presne takto isto nastavená.
Preto muži majú vyšší plat, vyššie pozície. Preto lekára so 4 deťmi na pohovore pochvália a potapkaju po pleci, že šikovný a vezmú ho a ženy lekárky so 4 deťmi sa ako prvé opýtajú ako ma poriesenú starostlivosť o deti a výpadky v práci a ci vážne chce na takú náročnú pozíciu. Zaujímavé, že mužov sa toto nik na pohovore nepýta. Oni majú manželky.

anonym_01045f
4. sep 2025

@anonym_autor len ho pekne nechaj inej žene. Takej, čo dodrží na čom sa dohodli. A ty choď na stáž a budovať kariéru

pralinka25
4. sep 2025
@matus229

@pralinka25 kde som písal, že to vie 10 rokov? :D vravím, že to vie určite dlhšie ako len včera, keď jej manžel dal ultimátum :D k takému rozhodnutiu sa väčšinou dopracuješ dlhodobejšie a ona nechala manžela v tom, že chce mať dieťa, v tom vidím celý problém.

Nič ti nevnucujem, iba vravím, čo vidím

@matus229 nuž tak vidíš zle. Ja neviem ale tak skratka rieši iné veci a nerozdumuje denne nad týmto. Skratka sa tým možno ani nezaoberala vedome. Žije to co ju naplna a uvažuje o tom.
Tu sa väčšina jednoducho zžila s nim a ju úplne odpísali. Ani len pokus o pochopenie pretože norma spoločnosti je nastavená plod rod drz hudbu a krok. takto to ma byt. Si ina zle je. Nesmieš byť. Musíš to mat tak ako väčšina.
Som zvedavá ci sa pán manžel plánoval vzdať nadčasov školení seminárov atď. Alebo vie len čo všetko by mala ona.
Očakávania. Tie sú vždy nanič.
A chytas neustále za slovíčka. Načo vlastne? Je jedno ci píšeš dlho.alebo 10 rokov to nie je pointa. Ale je mi to jedno. Nebaví ma toto dotahovanie. Ty to vidíš ako väčšina a ja som debil lebo proste mam iny názor. Viem ze sa to tu nesmie ale aj tak ho mam.

anonym_9019e6
4. sep 2025

Nechce sa mi citat 10stran, ale nikdy nemaj deti ak ich nechces.. Nenechaj sa dotlacit, lebo vsetko bude na tebe.. Ak nechces nemaj, mas na to plne pravo, chod do USA, pracuj, zi ako chces a mozno tam najdes niekoho kto to v tebe zmeni a mozno nie.. Kazdopadne.. Tvoj zivot a mas pravo ho zit tak ako chces.. Drzim palce
@anonym_autor

matus229
4. sep 2025
@pralinka25

@matus229 nuž tak vidíš zle. Ja neviem ale tak skratka rieši iné veci a nerozdumuje denne nad týmto. Skratka sa tým možno ani nezaoberala vedome. Žije to co ju naplna a uvažuje o tom.
Tu sa väčšina jednoducho zžila s nim a ju úplne odpísali. Ani len pokus o pochopenie pretože norma spoločnosti je nastavená plod rod drz hudbu a krok. takto to ma byt. Si ina zle je. Nesmieš byť. Musíš to mat tak ako väčšina.
Som zvedavá ci sa pán manžel plánoval vzdať nadčasov školení seminárov atď. Alebo vie len čo všetko by mala ona.
Očakávania. Tie sú vždy nanič.
A chytas neustále za slovíčka. Načo vlastne? Je jedno ci píšeš dlho.alebo 10 rokov to nie je pointa. Ale je mi to jedno. Nebaví ma toto dotahovanie. Ty to vidíš ako väčšina a ja som debil lebo proste mam iny názor. Viem ze sa to tu nesmie ale aj tak ho mam.

@pralinka25 nečítaš s porozumením ... ja nepíšem, aby mala to dieťa keď ho nechce. A JE V PORIADKU HO NEMAŤ AK HO NECHCEŠ!!! Ale nie je už v poriadku vodiť partnera za nos, keď boli na niečom dohodnutí a toto nie sú fazuľky, otázka detí je pri uzatváraní manželstva jedna z najpodstatnejších (pravdobodobne by si ju nezobral, keby mu nenasľubovala, že jedno mať budú )...

Mohla nájsť niekoho s nastavením, že nechce deti, v generácii 30nikov ich je strašne veľmi veľa.
Čo ty vieš? Možno sa plánoval vzdať nadčasov, keďže on deti chce, zase súdiš, lebo zlý muž :D... predstav si, poznám páry, kde je žena skoro nonstop v práci a viac sa stará muž.

A nie je tak nastavená norma spoločnosti .. už dávno nie :D veď kvantum ľudí má už radšej psa.

pralinka25
4. sep 2025
@matus229

@pralinka25 nečítaš s porozumením ... ja nepíšem, aby mala to dieťa keď ho nechce. A JE V PORIADKU HO NEMAŤ AK HO NECHCEŠ!!! Ale nie je už v poriadku vodiť partnera za nos, keď boli na niečom dohodnutí a toto nie sú fazuľky, otázka detí je pri uzatváraní manželstva jedna z najpodstatnejších (pravdobodobne by si ju nezobral, keby mu nenasľubovala, že jedno mať budú )...

Mohla nájsť niekoho s nastavením, že nechce deti, v generácii 30nikov ich je strašne veľmi veľa.
Čo ty vieš? Možno sa plánoval vzdať nadčasov, keďže on deti chce, zase súdiš, lebo zlý muž :D... predstav si, poznám páry, kde je žena skoro nonstop v práci a viac sa stará muž.

A nie je tak nastavená norma spoločnosti .. už dávno nie :D veď kvantum ľudí má už radšej psa.

@matus229 ale ona to takto nemala na začiatku. Takže prečo stále riešiš ze ho klamala. Veď to tu x krát pisala. Na začiatku to mala inak. Zmenilo sa to. Ale čo ma teraz robiť. Vyhovieť mu lebo pred 10 rokmi to povedala inak keď si to asi tak aj myslela. Ty jej vidíš do hlavy keď si tak presvedčený ze si ho brala a klamala.

oblecenie99
4. sep 2025
@anonym_93d992

@oblecenie99 tak ale tu sa bavíme o neurologovi a vedkyni, ktorým predpokladám z rozpočtu veľmi neukrojí upratovačka či služby pranie/žehlenie alebo obcasná platená opatrovateľka....s ich kariérou musia mať na taký outsourcing a nemusí hádam žena po nociach žehliť.....

@anonym_93d992 NECHCE, čiže je to jedno, či má rozpočet na tri upratovačky a štyri babysitterky, nechce.

anonym_15654e
4. sep 2025

Najlepšie rozhodnutie ženy ktorá nechce mať deti je ich nemať pretože tu sa nebaví o hračke ale o človeku ktorý potrebuje hlavne mamu a najlepšie oboch rodičov , je to človek ktorý potrebuje byť naplneny láskou od prvého dňa života a autorka žiaľv sebe materstvo nemá. Rozvod bude raz dva a uz netahaj za nos ziadneho Muža

evansova
4. sep 2025

Dieťa nechceš už 10 rokov, aké s manželom ste sa kedysi dohodli že neskôr. Trpezlivo čakal a ty si mu oznámila, že dieťa nie teraz ani nikdy, radšej kariéra.
A ty sa čudujem, že to považuje za podraz!?
Áno, podrazila si ho, a ani sa nezdá, že by ti to bolo ľúto.
Pobal sa, chod si svoju cestou a už mu daj pokoj.
V jeho veku má najvyšší čas nájsť si ženu, ktorá bude chcieť nielen jeho ale aj spoločné dieťa.
Len aby si časom neľutovala....

klotildabazarik
4. sep 2025

@anonym_autor sa rozved vyvavene

janage
4. sep 2025
@matus229

@matus229 no toto bohužiaľ ten prípad, že OK, dohodneme sa a nechám ti priestor robiť kariéru, kým ja sa teda budem viac venovať deťom na úkor tej svojej kariéry toto nie je. On chce, aby sa starala ona prvý rok celý a potom prispôsobovala prácu pri chorobách atď. Bez ohľadu, či bude mať termín v robote, či príde o grant atď. Nechce 3. v starostlivosti o ich dieťa. A teda v 2 kariérnych manzelstvach to bez 3.nepôjde.
A ona si naplno uvedomila, že toto nechce. On si uvedomil, že sa s ňou nechce hádať pri OČR, že chce ženu, čo uprednostní dieťa pred prácou.
Ak má muž prácu na 1.mieste pred rodinou je to v našej spoločnosti plne akceptované. Ak uprednostní kariéru žena, nedaj boze matka, konec. Necitliva beštia. Lebo Matka sa má starať o deti...potom tak na tú ženu a muža pozerajú aj v práci. Ona vypadne, ona bude problém, on tu bude vždy, ked budeme potrebovat, on nevypadne, jeho v pohode môžeme zobrať. O deti sa predsa bude starať manželka keby niečo.
Možno on myslel, že ona bude chcieť ostať rok doma a neskor sa starať. Možno ona myslela, že porodí a po 3 mesiacoch bude opatrovateľka. Možno detaily toho mať dieťa nikdy neprebrali. Nevieme, nepíše.
Obaja mali zrejme inu predstavu. On predpokladal, že ona sa obmedzí v práci podľa toho koľko chce on. Ona predpokladala, že tých pár mesiacov tehu plus pôrod vydrží a potom sa nejako dohodnú. Lebo pohrať sa s dieťaťom pol hodinku, hodinku pred spaním je niečo úplne iné ako celodenná starostlivosť a vypadnutie z pracovného procesu. Veď jej mohol navrhnúť, že po pol roku dietata, na pol roka pôjde na materskú on. Pripadne iný návrh.
Či každý rodič, čo netrápi s dieťaťom celý deň automaticky znamená, že dieťa nemá rád? Naschvál píšem rodič, lebo u muža sa to považuje väčšinou za plne dostačujúce a ešte ho chvalia že super otec.

janage
4. sep 2025

A čo sa týka vplyvu na mozog. No neuro doktor nie som. Ale mam doma kúsok čo nespal, reval, problém jesť čokoľvek okrem mlieka. Všetky tabuľky a lekári hovorili, že dieťa musí spať lebo sa mu nebude správne vyvíjať mozog. Co ma este viac stresovalo. Nikto neukázal ako to docieliť a vyskúšala som fakt všetko okrem liekov na spanie.
A hej vplyv na mozog to malo-na môj. To už nejako lekárov a tabuľky nezaujímalo.
Po rokoch môžem povedať, že ten rev, nespavosť atď bol dôsledok toho ze mozog išiel inak ako pri normo deťoch. Nie príčina.
Milióny deti neabsolvujú prvý rok s matkou ako jedinou osobou a vyzerá, že tie spoločnosti normálne fungujú.
Tam maju neurológia iný názor?
To máš ako s dojčením. Sú lekári, ktorí podporujú výlučne dojčenie, či dieťa reve, minimálne priberá či je matka vyflusnuta na hranici svojich síl či za nimi. Treba dojčiť lebo....
A potom sú takí, ktorí ti povedia, že po pol roku, roku je to zbytočné a skôr negatívne.
A ešte skupina, kde ti povedia, že je to na tebe. Ani UM ani MM nezaručí zdravé a šťastne babo a mamu.
Za mňa celodenna starostlivosť o dieťa do roka mamou, ktorá to vníma ako utrpenie je škodlivé pre všetkých zúčastnených. Pre dieťatko, mamku aj zvyšok rodiny.

rivini
4. sep 2025
@drahomirrra

@matus229 V pohode, baby tu idú riadne odveci :D :D :D Strašenie postihnutým dieťaťom, démonizovanie muža, proste klasika tu, žena má vždy pravdu.

@drahomirrra ale ake strasenie. To je proste moznost, ktora sa moze stat. Autorka ma 35 rokov. Ano, pokojne moze mat dieta s ADHS, autizmom, alergiami, kadecim…riziko ma uz aj kvoli veku vyssie. A moze mat aj uplne zdrave, totalne narocne dieta. Moze mat aj easy dieta. No ona tu jasne pise, ze deti nechce. A ja sa snazim vysvetlit, ze mat dieta, to nie je „vypadok na rok“, ale zavazok na cely zivot. Niekedy doslova. Kto ich nechce, nech ich prosim, naozaj na svet neprivadza…

pljanka
4. sep 2025

@anonym_autor na stazi najdes ineho 😉

poleva
4. sep 2025
@rivini

@drahomirrra ale ake strasenie. To je proste moznost, ktora sa moze stat. Autorka ma 35 rokov. Ano, pokojne moze mat dieta s ADHS, autizmom, alergiami, kadecim…riziko ma uz aj kvoli veku vyssie. A moze mat aj uplne zdrave, totalne narocne dieta. Moze mat aj easy dieta. No ona tu jasne pise, ze deti nechce. A ja sa snazim vysvetlit, ze mat dieta, to nie je „vypadok na rok“, ale zavazok na cely zivot. Niekedy doslova. Kto ich nechce, nech ich prosim, naozaj na svet neprivadza…

@rivini super si to napisala🙂

anonym_e4fba6
4. sep 2025

@anonym_autor Hlavne ho pri sebe nedrž, nie je to od teba absolútne fér. Jeho rozhorčenie chápem, čo ma zaráža je tvoje nepochopenie jeho. Ty si zjavne zameraná na kariéru, on na rodinu. A úprimne - s týmto prístupom dieťa radšej ani nemaj. Hneď mi napadlo ako by si dieťa vinila zo zničenia/stopnutia kariéry.

martin96321
4. sep 2025
@anonym_autor

@orar ešte raz , ja som ho neoklamala a ani nevodila za nos, mala som 25 on 28 keď sme sa brali a nemali sme ani bývanie, bývali sme v podnájme, teraz máme byt, auto a všetko čo treba, teraz by bol ten správny čas čo sa týka zázemia, ale za tú dobu sa to u mňa pretransformovalo do toho že deti nechcem , chcem pracovať, cestovať , postupovať v kariere. Manžel chce rodinu a plne sa usadiť , chce aby som bola s dieťaťom doma aspoň rok , aby som kojila , jednoducho aby som bola taká tá pravá ukážková mama a mne sa toto prieči .

@anonym_autor Tak to mas potom v pohode. Predat byvanie,alebo vyplatit jeden druheho. Podat si ruku,podakovat za pekne chvile a slusne ako ludia ukoncit to trapenie. Dospeli ste do bodu,kde sa diametralne rozchadzate. Ty si pojdes na staz,vybudujes karieru,on si mozno najde inu a mozno sa o par rokov zas s usmevom stretnete a zacnete odznova. Vela stastia prajem.

martinadomianova
4. sep 2025

@anonym_autor tak sa rozved. Jednoduché. Venuj sa karérie a on nech ide tiež vlastnou cestou. Dieťa je predsa len vážny záväzok. O dieťa sa treba starať,… To určite vieš sama. Takže veľmi na výber nemáš. Buď dieťa a manžel alebo kariéra.

moonlight1210
4. sep 2025
@anonym_autor

@pralinka25 je nahnevaný . Viem že má má rád , len proste chce deti. Došla mu trpezlivosť so mnou . Tak ako ja som si uvedomila že deti vlastne nechcem , on si uvedomil práve toto .

@anonym_autor ber to pozitivne.
Mozno na stazi stretnes niekoho presne s tymto postojom. Zapalom pre pracu a bez tuzby po detoch. A sadnete si.

Tvoj muz si zas najde zenu, co mu umozni mat deti a starat sa o ne vtedy, ked on bude mat naladu (ona preberie plnu zodpovednost za ne - tak mi to o nom vyplynulo z tvojho opisu).

A zistite, ze takto je to najlepsie.

anonym_e29683
4. sep 2025

Mne ho je luto,uz davno mohol mat deti a rodinu.Ty si uvedomujes,ze si niekomu zobrala roky zivota?Cakal za niecim v co veril,ze bude mat prave s tebou.Teraz kym si najde vhodnu partnerku to moze byt rok aj pat.Pekne by som sa s tebou nerozpravala ani ja tomu mozes verit.

pralinka25
4. sep 2025
@anonym_e29683

Mne ho je luto,uz davno mohol mat deti a rodinu.Ty si uvedomujes,ze si niekomu zobrala roky zivota?Cakal za niecim v co veril,ze bude mat prave s tebou.Teraz kym si najde vhodnu partnerku to moze byt rok aj pat.Pekne by som sa s tebou nerozpravala ani ja tomu mozes verit.

@anonym_e29683 no ak je taky skvely neurolog tak dlhe roky len studoval. si vezmi kolko trva medina, potom atestacie a vypracovat sa netrva tri dni. to su hodiny prace, praxe, studia prac. neverim ze taky clovek by sa plnohodnotne venoval v tom case rodine. nejde byt vybornym lekarom aj rodicom na 100% nieco ide do uzadia. takze zas povedzme to takto iste nesedel cele dni a nesnival o rodine ale makal na sebe. to nie je jednoducha praca. to si vyzaduje cloveka celeho. minimalne na zaciatku ak sa chce niekam posunut.
to nie je ako zena po strednej ktora robi nejaku beznu pracu a sniva o rodinke. ten chlap musel do svojho napredovania hodne investovat.

princezna_bosorka
4. sep 2025

@anonym_autor zamlcala si manzelovi dost podststny fakt, tak co sa cudujes? nechaj ho ist a buduj si karieru.

lapersefona
4. sep 2025
@pralinka25

@lapersefona kašli na to vôbec si nezachytila pointu. Nechaj tak.

@pralinka25 neviem prečo si taka útočná? Je to diskusné fórum a každý diskutujúci sa môže vyjadriť. Nikto ju tu nenúti mat dieta. Ona sa rozhoduje a myslím že sa už aj rozhodla

lapersefona
4. sep 2025
@lenkakravcova

@lapersefona
Presne. 😀 Keď sa chce všetko sa dá.

Hamda Al Ruwaili – matka 19 detí, ktorá si získala doktorát

Hamda Al Ruwaili je Saudka, ktorá vychováva 19 detí (10 chlapcov a 9 dievčat) a popri tom získala bakalársky, magisterský titul aj doktorát ešte pred svojim 43. narodeninami.
(Gulf News, The Voice, Startup Pakistan)
.

@lenkakravcova wow úžasná žena predpokladám ze jej pomahala celá rodina. A mala aj super manžela ktorý ju podporoval