Nechcem deti
Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?
zakývala by som mu a dala papa ✋🙋♀️ lebo tu asi ani dohovor nepomôže.Som na tom podobne.Milujem svoju prácu,volnosť,pokoj.. až na tie hádky o dieťati teda.Tu zatial ťaháme za jedno.Ale ja som neslubovala žiadne deti ani jedno nechala som všetko otvorené ale tak rôčky pribúdajú a nám sa do toho nechce viac a viac.Takže chápem ťa
@liusa82 a akú mate prácu, ak sa smiem spýtať?
@anonym_autor ten ťa vôbec nemiluje. Kľudne nech odíde. Milujúci muž si ťa vezme dieťa nedieta ,hory,sopky,traktory.
@trisha_r Do manželstva vstupovali s tým, že budú mať jedno dieťa. Ona ho oklamala, zrazu už dieťa vôbec nechce, dala prednosť kariére. Klamstvo z jej strany tiež nie je prejav lásky. On čakal na dieťa až do jej 35 rokov... 35 rokov je už naozaj najvyšší čas na snaženie sa o dieťa... Ak teda ona neuvažuje o zmrazení vajíčok.
@anonym_autor ten ťa vôbec nemiluje. Kľudne nech odíde. Milujúci muž si ťa vezme dieťa nedieta ,hory,sopky,traktory.
@trisha_r milujúca zena bude pozerať aj na túžby muža a nie len ona ona a ona
@anonym_autor urobte to tak, ako to cítite Vy. Inak to dopadne celé zle.
Priznám sa, čítala som prvú a poslednú stranu. Vyzeraš ako inteligentná a empatická žena.
Treba partnerovi povedať, čo chceš "TY"!
Ale aj dôležité, čo chce on. Aby Ťa neznenávidel.
Deti nie sú stredom vesmíru.
Ale keď som v 28rokoch stretla svojho partnera, vedela som ,že sním chcem mať deti
Lebo bol úžasny..
Vedel variť, upratovať ešte aj upiecť koláč. Milovala som ho , ale vedela som, že keď sa mi ni niečo stane, postará sa o deti ...
Ak ho máš aspoň trochu rada, povedz mu že deti nechceš. To nie je nič zlé, nech on vie ,že deti nehceš.
Nech sa rozhodne.
Či Ty a život bez detí , alebo nejaká iná a s deťmi. Teda ak nechceš, aby Ťa on do konca života neznenávidel .
Lebo Ty deti nechceš a on deti chce. A už nemá veľa času....
Si dobrý človek?
Alebo sebecký človek?
A prepáč"Karma, je zdarma..."
@anonym_autor
...juuj, ale ťa tu ukameňovali 🙄🤦
Páči sa mi moralizovanie všetkých 👌, sebci, pretože ani jeden pisateľ svojho príspevku "negarantuje" ako sa zachová manžel po pôrode a do budúcna...
Oni jeden z Vás "moralisti". Chodte a lustrujte témy koľko žien zostalo po pôrode s deťmi samých, koľkí muži si našli milenky...
Ano, je pravda a súhlasím, že je veľkým sklamaním ak sa dvaja vo vzťahu na niečom dohodnú a jeden to zmení. Ano, je to sklamaním pre partnera, neznamená to však "ukamenovať", nadávať, vyhrotiť situáciu do extrému...
Akým právom? Svadba? No choďte všetci niekam do ...preč.
Nikto nemá právo súdiť, "nikto nikomu nepatrí".
Všeobecne, nezastávam si autorku ako ženu, koľko však krývd urobia muži a je to v poriadku?
Kresťania, svadby v kostoloch, sľuby pred Bohom, spovede každú nedeľu a tu idú ženu ukrižovať, pretože sa slobodne rozhodla, že niečo nechce, necíti to tak.
@autorka hoc by si bola mužom, slobodne si sa rozhodla a tvoj manžel, ano, má právo a i ho chápem, že je "veľmi sklamaný", kedže ste mali spoločnú dohodu, ale nemá právo ti dávať ultimáta, či "nôž pod krk" ako si opísala dusnú situáciu. Vždy to bol, je a bude cudzí človek. Z reakcie, ktorú si opísala, si pre neho nie partnerka, ale "chodiaca maternica" zaviazaná obrúčkou na prste 🤦 (ospravedlňujem sa za výraz, ale príde mi to ako vyhovieť vždy v sexe mužovi, pretože manželka a v nedeľu s úsmevom do kostola 🤦).
Ano, sklamanie, ale je to tvoje slobodné rozhodnutie a to treba "rešpektovať", hoci si manželka. Tento status neznamená, že si handrou a poslušný psíkom svojho manžela. Nič si mu neni dlžná, žili ste, ešte žijete spoločný život.
Hlavu hore, žiaden pocit viny. Máš 35, vek uplne v pohode, choď na tú stáž, evidentne si veľmi dobrá farmaceutka, máš neopakovateľnú príležitosť karierneho rastu. O dieťati rozhoduješ ty, nie muž 😉 Dôležité, aby si bola v živote spokojná a neľutovala/nepremrhala príležitosti.
Podobne rešpektuj rozhodnutie manžela, chce dieťa, vedela si to, vieš to...ak sa bude chcieť rozviesť, je to v pohode.
@autorka Ty si sa nenarodila, rodičia ťa nevychovali a nevyštudovala si "pre manžela", ale pre seba☝️ a vždy je a bude na tebe ako bude tvoj život napredovať 😉.
Pomôž si sama, i Boh ti pomôže... urob si karieru, buď šťastná, spokojná, či s detmi alebo bez, je a bude to vždy tvojím rozhodnutím 😉
Vždy sa v živote spoliehaj len sama na seba, muž/partner bol, je a bude vždy cudzím človekom, nie je to tvoja krv...
Buď šťastná a neboj, sama nezostaneš... 😉
INEKAFE - Otázka za milión... 😎
@anonym_autor
...juuj, ale ťa tu ukameňovali 🙄🤦
Páči sa mi moralizovanie všetkých 👌, sebci, pretože ani jeden pisateľ svojho príspevku "negarantuje" ako sa zachová manžel po pôrode a do budúcna...
Oni jeden z Vás "moralisti". Chodte a lustrujte témy koľko žien zostalo po pôrode s deťmi samých, koľkí muži si našli milenky...
Ano, je pravda a súhlasím, že je veľkým sklamaním ak sa dvaja vo vzťahu na niečom dohodnú a jeden to zmení. Ano, je to sklamaním pre partnera, neznamená to však "ukamenovať", nadávať, vyhrotiť situáciu do extrému...
Akým právom? Svadba? No choďte všetci niekam do ...preč.
Nikto nemá právo súdiť, "nikto nikomu nepatrí".
Všeobecne, nezastávam si autorku ako ženu, koľko však krývd urobia muži a je to v poriadku?
Kresťania, svadby v kostoloch, sľuby pred Bohom, spovede každú nedeľu a tu idú ženu ukrižovať, pretože sa slobodne rozhodla, že niečo nechce, necíti to tak.
@autorka hoc by si bola mužom, slobodne si sa rozhodla a tvoj manžel, ano, má právo a i ho chápem, že je "veľmi sklamaný", kedže ste mali spoločnú dohodu, ale nemá právo ti dávať ultimáta, či "nôž pod krk" ako si opísala dusnú situáciu. Vždy to bol, je a bude cudzí človek. Z reakcie, ktorú si opísala, si pre neho nie partnerka, ale "chodiaca maternica" zaviazaná obrúčkou na prste 🤦 (ospravedlňujem sa za výraz, ale príde mi to ako vyhovieť vždy v sexe mužovi, pretože manželka a v nedeľu s úsmevom do kostola 🤦).
Ano, sklamanie, ale je to tvoje slobodné rozhodnutie a to treba "rešpektovať", hoci si manželka. Tento status neznamená, že si handrou a poslušný psíkom svojho manžela. Nič si mu neni dlžná, žili ste, ešte žijete spoločný život.
Hlavu hore, žiaden pocit viny. Máš 35, vek uplne v pohode, choď na tú stáž, evidentne si veľmi dobrá farmaceutka, máš neopakovateľnú príležitosť karierneho rastu. O dieťati rozhoduješ ty, nie muž 😉 Dôležité, aby si bola v živote spokojná a neľutovala/nepremrhala príležitosti.
Podobne rešpektuj rozhodnutie manžela, chce dieťa, vedela si to, vieš to...ak sa bude chcieť rozviesť, je to v pohode.
@autorka Ty si sa nenarodila, rodičia ťa nevychovali a nevyštudovala si "pre manžela", ale pre seba☝️ a vždy je a bude na tebe ako bude tvoj život napredovať 😉.
Pomôž si sama, i Boh ti pomôže... urob si karieru, buď šťastná, spokojná, či s detmi alebo bez, je a bude to vždy tvojím rozhodnutím 😉
Vždy sa v živote spoliehaj len sama na seba, muž/partner bol, je a bude vždy cudzím človekom, nie je to tvoja krv...
Buď šťastná a neboj, sama nezostaneš... 😉
INEKAFE - Otázka za milión... 😎
@michal_dr och presne aj moj muž tvrdil, že radšej dá výpoveď a bude kanály kopať len, aby bol s rodinou a keď sa narodilo dieťa a teda ešte extrémne náročné vysvitlo, že to myslel teoreticky. A ďalej chodil na služobky (OK), ďalej chodil 2xdo týždňa športovať lebo veď sedavé zamestnanie, angličtina plus odborný vzdelávací kurz preplatený zamestnávateľom lebo sa musí kvôli práci vzdelávať a raz do týždňa ešte posedenie s kamošmi lebo však treba udržiavať kamarátstva a kontakty. Kým sme mali takéto aktivity obaja bolo to úplne v pohode. Ale zrazu ja 24/7 s revajúcim dieťaťom padajúca na hubu doslova a on v podstate ako predtým. Práca, šport, vzdelávanie, pomoc rodičom, pomoc komunite - ako pred dieťaťom, pričom tvrdil niečo úplne iné.
Ale dieťa tu už bolo a bolo sa treba postarať. Dieťa sme chceli obaja. Neskôr povedal, že keby bol vedel, čo reálne nastane nikdy by dieťa nechcel. Nikdy.
Keď sa to celé za pár rokov ukľudnilo a chcel druhé dieťa, tvrdil, že to nikdy nepovedal. Zároveň dodal, že nemôže slúbiť pomoc a cudzieho do domácnosti nechce. To mi ale bolo úplne jedno. Ak dieťa, tak buď on alebo niekto 3. bude k dispzícii - áno aj pri bábätku, vedela som 100%, že toto, aby som ja padala na hubu už nikdy nedopustím.
Muž autorky ani len netuší čo obnáša mať dieťa. Že to nie je ružové bábätko z časopisu a reklamy. A veľmi sa čudujem, že trvá na výhradnej starostlivosti matky a nikoho iného do roka a potom zrazu šup jasle - to už je v pohode. Lekári majú robotu naplánovanú na mesiace dopredu - už vidím ako všetko ruší lebo teraz vychádza OČR na neho. Tomu proste neverím, že v skutočnosti by to tak v jeho prípade s profesiou, ktorú má, bolo. A jemu to musí byť po tých rokoch jasné tiež, Tá ponuka je už len taký výkrik do tmy, keď si uvedomil, že 2 karieárne manželstvo a deti nejdú do kopy, ak očakáva, že primárne sa majú o deti starať hlavne rodičia a deliť sa 50 na 50 či počas 1. roka, či troch, či 10.
Súhlasím, že tu najlepším riešením je rešpektovať prianie druhého. Ona jeho túžbu po dieťati a on jej po kariére a ísť od seba.
Ono to v živote chodí tak, že úspešných rozhľadených vzdelaných mužov priťahujú presne také isté ženy. Akurát už im nedopina, že takáto žena nebude doma rok 24/7 pri stúpaní v svojej kariére a nebude matkou ostávajúcou pri každej chorobe dieťaťa doma ci utekajucou z prace o 15.00 aby bola doma a niesla dieťa na krúžok ak potrebuje práve potiahnutv práci viac.
Muž, ktorý sa chce naplno venovať práci a to dobrý neurochirurg bude, ved to sú roky a roky ťažkého štúdia a driny, kým sa vypracuje, kým ho pustia od jednoduchých k zlozitejsim veciam. Ved to sú haldy služieb, pohotovostí. A úprimne ak to chce niekam dotiahnuť neverím, že by niekedy povedal, sorry chlapci ja sa striedam so zenou pri malo, neprídem, taký muž pôjde na ocr raz do roka a aj to silno pochybujem.
On potrebuje ženu, ktorá kariéru odloží. Lenže ty si sa v tom, čo robíš nasla a odložiť príležitosť nechceš. Došlo k zmene.
Je fér ho nechať ísť za jeho snom.
A teba za tvojim
presne. to by nikdy nebolo 50 na 50 aj ked to teraz hovori pravdepodobne preto aby si sa citila vinna za rozpad vztahu. naozaj si neviem v jeho praxi predstavit vecne ocerky aj keby len polovicu z nich. to je uplne nerealne. k tomu milion pat vystupeni v skolke skole na kruzkoch, mozno sportovych sutazi, prazdnin a kadecoho. vyvolava v autorke pocit viny ale on z pozicie jeho funkcie by nebol tatkom na plny uvazok. on chce ten tradicny model. bud vobec netusi co to vsetko obnasa alebo vie a preto potrebuje skratka klasicku zenu matku.
@anonym_autor Škoda vás, manželia
Ja už roky zastávam názor, že ak žena citi, že dieťa nechce, netúži po ňom, nech nie je matkou. Nie je o nič menej hodnotným človekom žena bez detí ako žena s deťmi. Je to tak ako píšu ženy vyššie. Dá sa žiť šťastne aj v manželstve bez detí, ak to tak cítia a chcú obaja. U vás to evidentne tak nie je. A takýto nesúlad je zásadný problém. Môže sa stať, že príde dieťa mimo manželstva a to tak čí tak skončí rozvodom. Píšeš, že ťa manžel tlači do toho, čo nechceš, ty však robíš to isté.
@anonym_autor si sebecká.Dohodli ste sa na dieťati a teraz z toho chceš vycuvat..tak ho nechaj nech ma dieťa s inou ženou keď po tom túži.ja ho chápem.
@anonym_autor ak dieťa nechcete,tak ho naozaj nemajte. To dieťa by to neskôr aj tak vnímalo a žiť s pocitom, že je od matky nechcené nie je ľahké. Ak svojho manžela ľúbite,nechajte ho ísť. Takto sa obaja oberate o čas. On už má tiež vek kedy je naozaj najvhodnejší čas mať dieťa aby bol pre neho aktívnym oteckom.
Možno ste si už odovzdali všetko čo ste mali a vás čaká kariéra v USA, kde možno nájdete partnera ktorý bude rovnako preferovať život bez detí a váš muž si nájde ženu,ktorá mu sen o rodine splní. Nemusíte to hrotiť.
A spraviť si dieťa iba pre záchranu manželstva je to najhoršie čo môžu dvaja ľudia urobiť.
No neviem či fórum MK je práve to správne "publikum" k vašej téme 😉🙂...ja Vás chápem, ale rovnako tak vášho muža...rozhodnúť sa musíte sama a hlavne nerobiť veci nasilu....vždy budete viac ľutovať čo ste neskúsila a mohla, ako čo ste skúsila aj keď s neistým výsledkom. Veľa šťastia a úspechov 👋
… akože čo je čudné natom, že chlap chce k dieťaťu aj matku? Áno o bábätko, by sa mala prvé roky starať viac matka, je to úplne normálna vec. Ako tu už bolo napísané, nezdržuj ho už ani deň, keď je pre Teba dôležitejšia kariéra ..
Nechcela by som mať (v pozícii dieťaťa) matku, ktorá má má len z donutenia a potom počúvať celý život kde by bola, ak by ma nemala ...chudák dieťa..
@anonym_autor tvoj muz reaguje uplne opravnene a chapem ho, tvoje konanie berie ako zradu, je narusena dovera, cestu z tohto nevidim, jedine, ze pristupis na dieta, podla mna si zbytocne vykreslujes v hlave iba to negativne, co ti dieta prinesie a nevidis obrovske pozitiva byt rodičom.. moj uprimny nazor: aj ty mas pravo zmenit nazor, a nikto nemoze rozhodnut za teba ale uvedom si jedno: 38 rocny muz sa takmer okamzite uplatni na trhu zien, ktore si s nim zalozia rodinu, ako otec je este aj mlady v dnesnej dobe.. ale ty ako zena pred 40, mozes ostat nakoniec sama, opustena, bez muza aj dietata.. sice budes mat karieru a slobodu, ale nebudes mat rodinu.
Čistý dnešný moderný ideál.. Byť "nezávislý", mať kariéru, chodiť na jogu a piť matchu. Vzťahy sú vraj pre slabých a deti brzdia osobný rast. Keď budeš stará , ani ten pes po tebe nezašteká — veď si si predsa žila pre seba..
Čistý dnešný moderný ideál.. Byť "nezávislý", mať kariéru, chodiť na jogu a piť matchu. Vzťahy sú vraj pre slabých a deti brzdia osobný rast. Keď budeš stará , ani ten pes po tebe nezašteká — veď si si predsa žila pre seba..
@anonym_e29275 nebudme dramaticki. poznam x ludi co deti mali a aj tak umieraju sami a to mali normalne vztahy v rodine. zas nemusime prehanat. ok?
@anonym_e29275 presne ako by mi to z úst vypadlo 🙂 a aj to co sa písalo vyššie, on už má naozaj vek ze to dieťa mal mať už dávno. Ak ho nebude mať do 3r tak už si myslím ze ho nebude mať vôbec. Pretože už bude vek vyšší, samozrejme môže ale nemusí. Ona ho obrala o najlepšie roky života len preto aby mu potom povedala ze dôležitá je ona a nič iné.
Ja osobne by som ťa autorka poslala na ten rok do USA a keď by si prišla by som ta predstavila svojej novej rodine ;)
Takto. Necudujem sa mu, ze je nasrdeny. Ale ludia sa menia, ich postoje k zivotu, hodnoty, zaujmy... Kolko chlapov basnilo o decku a zrazu nevedia ani vyzivne platit, su tu toho plne stranky. Tak ty si tiez nazor zmenila, akurat si to urobila este predtym, ako by si ublizila dietatu, lebo este neexistuje 😉
Neobvinuj sa, jednoducho si to prehodnotila a uz to nechces. Urcite nemaj deti len kvoli nemu! A este ked ma taky chrapunsky postoj, ze ani nevie prevziat starostlivost.
Skuste sa porozpravat ci s tebou vidi buducnost aj bez deti, ak nie, chodte od seba. Bude to tak fer a lepsie pre oboch.
@maranta_leuconeura ona má chrapunsky postoj a nie jej chlap.Ona dieťa jednoducho nechce ani neplánuje.Čo sa na tom nedá pochopiť?Ako čo jej lekár po pôrode odstrihne pupočnú šnúru,ona ho hodí mužovi a pôjde preč?Veď k nemu nikdy nepocíti lásku.Chudák chlap, nezávidím mu.Ten nech sa ožení,až keď mu žena dieťa vynosí.
@michal_dr och presne aj moj muž tvrdil, že radšej dá výpoveď a bude kanály kopať len, aby bol s rodinou a keď sa narodilo dieťa a teda ešte extrémne náročné vysvitlo, že to myslel teoreticky. A ďalej chodil na služobky (OK), ďalej chodil 2xdo týždňa športovať lebo veď sedavé zamestnanie, angličtina plus odborný vzdelávací kurz preplatený zamestnávateľom lebo sa musí kvôli práci vzdelávať a raz do týždňa ešte posedenie s kamošmi lebo však treba udržiavať kamarátstva a kontakty. Kým sme mali takéto aktivity obaja bolo to úplne v pohode. Ale zrazu ja 24/7 s revajúcim dieťaťom padajúca na hubu doslova a on v podstate ako predtým. Práca, šport, vzdelávanie, pomoc rodičom, pomoc komunite - ako pred dieťaťom, pričom tvrdil niečo úplne iné.
Ale dieťa tu už bolo a bolo sa treba postarať. Dieťa sme chceli obaja. Neskôr povedal, že keby bol vedel, čo reálne nastane nikdy by dieťa nechcel. Nikdy.
Keď sa to celé za pár rokov ukľudnilo a chcel druhé dieťa, tvrdil, že to nikdy nepovedal. Zároveň dodal, že nemôže slúbiť pomoc a cudzieho do domácnosti nechce. To mi ale bolo úplne jedno. Ak dieťa, tak buď on alebo niekto 3. bude k dispzícii - áno aj pri bábätku, vedela som 100%, že toto, aby som ja padala na hubu už nikdy nedopustím.
Muž autorky ani len netuší čo obnáša mať dieťa. Že to nie je ružové bábätko z časopisu a reklamy. A veľmi sa čudujem, že trvá na výhradnej starostlivosti matky a nikoho iného do roka a potom zrazu šup jasle - to už je v pohode. Lekári majú robotu naplánovanú na mesiace dopredu - už vidím ako všetko ruší lebo teraz vychádza OČR na neho. Tomu proste neverím, že v skutočnosti by to tak v jeho prípade s profesiou, ktorú má, bolo. A jemu to musí byť po tých rokoch jasné tiež, Tá ponuka je už len taký výkrik do tmy, keď si uvedomil, že 2 karieárne manželstvo a deti nejdú do kopy, ak očakáva, že primárne sa majú o deti starať hlavne rodičia a deliť sa 50 na 50 či počas 1. roka, či troch, či 10.
Súhlasím, že tu najlepším riešením je rešpektovať prianie druhého. Ona jeho túžbu po dieťati a on jej po kariére a ísť od seba.
@janage toto je najlepsia odpoved zo vsetkych
Uuuplne suhlasim ze chlap ani len netuší ake je to mat dieta a co vsetko to obnasa ON iba CHCE
A to ja mam skveleho muza a moja dcera ma najlepsieho otca akeho mohla mat
Ono to v živote chodí tak, že úspešných rozhľadených vzdelaných mužov priťahujú presne také isté ženy. Akurát už im nedopina, že takáto žena nebude doma rok 24/7 pri stúpaní v svojej kariére a nebude matkou ostávajúcou pri každej chorobe dieťaťa doma ci utekajucou z prace o 15.00 aby bola doma a niesla dieťa na krúžok ak potrebuje práve potiahnutv práci viac.
Muž, ktorý sa chce naplno venovať práci a to dobrý neurochirurg bude, ved to sú roky a roky ťažkého štúdia a driny, kým sa vypracuje, kým ho pustia od jednoduchých k zlozitejsim veciam. Ved to sú haldy služieb, pohotovostí. A úprimne ak to chce niekam dotiahnuť neverím, že by niekedy povedal, sorry chlapci ja sa striedam so zenou pri malo, neprídem, taký muž pôjde na ocr raz do roka a aj to silno pochybujem.
On potrebuje ženu, ktorá kariéru odloží. Lenže ty si sa v tom, čo robíš nasla a odložiť príležitosť nechceš. Došlo k zmene.
Je fér ho nechať ísť za jeho snom.
A teba za tvojim
@janage ja nerozumiem, prečo mnohí reagujú, že 10 rokov čakal a zbytočne. Ktorý chlap rozbiehajúci kariéru túži popri tom dajme tomu vo veku 28-30r po dieťati??? Nepoznám. Chlapi sa nemajú s otcovstvom kam ponáhľať.
@anonym_autor ja sa na jeho mieste tiež naseriem ak by som si ťa brala s tým že bude dieťa a ty mi potom povieš že nebude...
@anonym_997ab4 ale ja som ho neoklamala. Mala som 25 , vtedy mi to nepripadalo až také že by som nemala mať, bola som po výške, nič sme dokopy nemali , tak som to odkladala a odkladala , až je z toho 10 rokov a ja si uvedomujem že tie deti vôbec nechcem .
@anonym_autor v tom pripade by si ho mala nechat ist nech je stastny inde dost zavazna vec v ktorej sa nezhodujete a bud budes stastna ty a on nestastny alebo opacne. Je to sebecke a roky vam idú on tuzi po rodine ty nie...toto je inak aj na anulaciu ak ste vzati v kostole 🤷
@anonym_autor každý chcete niečo iné a aj keď to teraz ustojite, jeden z vás nebude spokojný. Tu asi kompromis neexistuje
@janage ja nerozumiem, prečo mnohí reagujú, že 10 rokov čakal a zbytočne. Ktorý chlap rozbiehajúci kariéru túži popri tom dajme tomu vo veku 28-30r po dieťati??? Nepoznám. Chlapi sa nemajú s otcovstvom kam ponáhľať.
@dobromila ja to tu stale hovorim. navyse lekar neurochirurg. dlho skola, atestacie seminare nekonecna prax, nekonecne sluzby ako zaciatocnik. ten je rad ked si pospi medzi tym. byt neurochirurhom nie je praca v autoservise, (nic proti autoservisakom)
ten chlap by mal dieta len aby sa mu hodilo do portfolia. lebo bud by bol otcom alebo by sa karierne posuval. oboje nejde. ano aj lekar moze byt dobrym rodicom ale bud pomalsie napreduje v praci alebo sa stara menej o dieta. obe na 100%
mam zhodou okolnosti dva pary v okoli kde su obaja lekari a maju deti. hadajte kto z paru je vyssie? a boli na rovnakej urovni az kym neprisli deti. az ked boli deti vacsie zeny sa mohli zacat posuvat ale to bolo uz na mile vzdialene tomu kde bol ich muz v tom case. ani jedna uz nedosiahla ten level. ale vybrali si to takto tie zeny. chceli to tak sli do toho s tym.
@anonym_997ab4 ale ja som ho neoklamala. Mala som 25 , vtedy mi to nepripadalo až také že by som nemala mať, bola som po výške, nič sme dokopy nemali , tak som to odkladala a odkladala , až je z toho 10 rokov a ja si uvedomujem že tie deti vôbec nechcem .
@anonym_autor podľa mňa je to sebecké, ale dohodnúť sa dá vždy ak obaja chcú ak je Usa pre Teba dolezite tak skus dohodu ze ked sa vratis na druhu stranu mat dieta nasilu moze priniesť aj velmi neziaduce veci nemusim sa rozpisovat..a tiez do manzelstva..zas na druhú stranu nie je to koniec svata rok ubehne ako nič popripade do troch rokov potom možeš ďalej robiť síce to pojde pomalšie a z obmedzeniami ale..olus dieťa Ti zas prinesie iné radosti..nemusí každý chciet ale predstav si seba starú keď už nebudeš mocť mať..či by si so vtedy povedala že si sa rozhodla dobre..nič nalejte si čistého vína a priamo sa spolu porozprávajte aké máte možnosti a či sa viete dohodnúť na kompromise..