icon

Nechcem ostať v spoločnej domácnosti s manželom

83lenka83
30. máj 2021

Ahojte, neviem čo ďalej so životom. Chcem aj nechcem Zotrvať v spoločnej domácnosti s manželom, niekedy je to fakt veľmi ťažké, vie ma neskutočne ranit ako napriklad dnes, mam narodky, všetko nachystané na oslavu a do toho on zapoti "bolo ti to treba?" A ja som mu odpovedala, že rok som nikde nebola a chcela som sa vidieť s kamoškami a ešte som dodala, že som to mohla poriesit ako on po minulé roky a zaplatiť si raut . Na to mi on odpovedal, že keď neviem používať cudzie slová tak nech sa nestrapnujem. Samozrejme, ze som si to vyhľadala na google a slovo raut som pouzila správne a ked som ho tým konfrontovala tak sa mi začal posmievat, že presne toto chcel docieliť a, ze on je šťuka v rybníku a ja som kapor, ktorého musí popohnat aby sa rozhybal. Veľakrát ma uraža a vysmieva sa mi, on ma VŠ ja len strednú . Neustále mi vykrikuje, že je všetko jeho, a nech si zaplatím so svojho (som na rodičaku) a pritom viem, že nechce aby som išla do prace. Ešte aj v tomto mi dáva podmienky, že musím zarobiť aspon 1500€ v čistom aby sa to oplatilo. Ja som mu už minule povedala, že mu kašlem na hlavu a on na to, že pôsobím lacno a preto o mňa majú záujem len indvidua, to mi odpovedal keď som mu povedala, že by som chcela zažiť lásku, rešpekt od partnera.

Strana
z3
monka105
30. máj 2021

Najvyšší čas nájsť si prácu, ktorá bude vyhovovať tebe, nájsť si podnájom, pekne sa s deťmi pobaliť a nájsť si nejaké ,,indivíduum”, ktoré ťa bude ľúbiť, rešpektovať a podporovať vo všetkom čo robíš. 16 rokov si sa nechala ponižovať nejakým primitívom, ktorý si takto asi mastí svoje ego. Je čas to zmeniť a prestať tolerovať. Nikdy sa nenechaj presvedčiť o tom, že si neschopná alebo lacná. Chlap, ktorý si takto neváži a ponižuje svoju ženu, ktorá mu porodila a vychovala deti, ktorá mu varí, žehlí, perie a behá mu okolo jeho hnilého zadku je sám primitív a úbožiak, o ktorého žiadna ani nezakopne.

marcellka32
30. máj 2021

@0silvia0 komunikovat s ním bude musieť (kvôli deťom), ...ale nemusí denne počúvať urážky, že pôsobí lacno, že on má VS a vie všetko lepšie, chodí si kam chce a ona nesmie nikam, psychický teror

0silvia0
30. máj 2021

@marcellka32 no ved to pisem, ze to stoji za to pustit sa do boja, ale obavam sa, ze pan narcis jej tie blbosti bude nejaky cas aj tak podsuvat. Bude ju obvinovat z rozbitia rodiny, vypisovat sms. Jasne, ze ho ma opustit, len ju lutujem, ze lahke to teda nebude😳

marcellka32
30. máj 2021

@0silvia0 ľahké to nebude, vypisovať sms si môže koľko chce, takisto obviňovať...sama musí pozbierať všetky silu a bojovať za seba a deti, držím jej palce

number19
30. máj 2021

Ja si myslim, ze autorka nema velmi kam ist. A je zvyknuta na isty financny standard (aspon mam taky pocit) odchod (niekam?kam ak nema prijem?) a zabuchnut dvere je sice dobre riesenie (od takeho paka), ale nemam pocit, ze v tomto pripade. A nemam pocit, ze autorka je pripravena na razantny koniec jej vztahu. Je velmi nestastna, ale este nie tak zufala (to ale urcite pride neskor). Dobre by bolo preradit zmenu.
Ja by som fakt doporucila ho nejak pomalicky presviedcat o tom, ze chce ist robit, nie hadkami len nejakym trvalym tlakom. Nepisala, ze sa pokusila s nim o tom hodit rec.
Ak by uz toto neslo, tak asi nieco radikalnejsie.

Autorka: cez tie torty by sa nedala najst nejaka robota aspon na par hodin vypadnut z domu?

marcellka32
30. máj 2021

@number19 píšeš dobre, len nechápem prečo by ho mala presviedčať o tom, že chce ísť robiť???? Veď to je normálna vec (a to že on to nechápe je jeho problém, a to že on má tých problémov viac so sebou psycho)

bluka2
30. máj 2021

@0silvia0 ked ma s ním deti, o dôvod na viac odísť od neho čo najskôr.
Neboj, narcis si do pol roka nájde novú obeť - on to potrebuje - a určite to nebude také zle, ako byt s ním stále. Aj keď hej, peklo po rozchode sa dá čakať, ale stojí to zato

martina1201
30. máj 2021

@83lenka83 ja by som požiadala o rozvod a o výživné na deti a aj na manželku. Zjavne manžel zarába dobre tak nech platí keď sa nevie správa. Za torty berieš aj peniaze? Ako často pecies? Pozor aby ťa nepotopil že zarábaš na čierno....

elizabet173
30. máj 2021

@83lenka83 ostatné ti už napísali všetko. Nie si žiaľ v situácii, kedy by si sa mohla zbaliť a odísť, ani finančne a už vôbec nie psychicky. roky deptania urobili svoje. No môžeš začať pomalými krokmi. V prvom rade začni hľadať prácu, to hneď a pre dieťa jasle, nemusíš byť doma do troch rokov. Mala by si aj RP a plat. Na argument, že musíš zarobiť 1500 eur, aby sa to oplatilo si nacvič vetu - nemusím, moju prácu doma nikto aj tak neocení a chcem ísť medzi ľudí, aj keby som zarobila len 500 eur. A ďalej to nerozvádzaj. Ak ste manželia a byt, či dom ste nadobudli počas manželstva, polovica ti patrí, bez ohľadu na to, že zarábal prevažne manžel, financie v manželstve sú spoločné. Takže by si to až tak ľahko nezariadil, ak teda nemal dom alebo byt ešte ako slobodný. Nehovor mu nič, ale odkladaj peniaze, koľko sa dá, budeš ich potrebovať. Prečo by si mala s ním byť ďalších 30 rokov? Nemusíš ani tri, je na tebe, čo so svojím životom urobíš, či bude u teba prioritou určitá životná úroveň a dennodenné deptanie a ponižovanie od muža a už aj od syna, alebo nižší životný štandard, ale šanca na kľudný život raz možno s partnerom, ktorému slovo rešpekt a úcta niečo hovorí. A najmä urob všetko preto, aby si neotehotnela pretí krát, lebo ja nechápem, na čo si s ním išla do druhého dieťaťa, keď si videla, že je to primitív.

ktochytavzite
30. máj 2021

@83lenka83 no si peona baba,isto nie si kapor ,stavaj na tom ze si kocka.Nenechajnsa podcenocat a akuze ma on VS? a najdi si robotu fakt ,1509€ v Kosiciach je asi nerealne ,ci?

pbra40
30. máj 2021

V prvom rade by som si vymazala foto. Riesit taketo veci s profilovou fotkou je mimo moje chapanie.
Syn je este maly. Potrebujete ta. Kym nastupi do klasickej skolky, odkladaj si co najvacsie mnozstvo penazi. Tahaj z neho co najviac. Musis sa pripravit na odchod. To do jeho 3 rokov stihnes nieco usetrit. Lepsie este vydrzat takto ten rok apol, akko 30 rokov, ktore spominas.
Medzitym si odfotit jeho pracovnu zmluvu, odfotit vypisy z banky z jeho uctu, aby si mala skodkladovany jeho prijem.
Bude sa ti to hodit v pripade rozvodu. Vsetky poistky deti prepisat na teba.
No a co chvila si najst pracu. Drzim palce.
K chovaniu tvojho muza sa nejdem vyjadrovat, lebo je to chuj.

maminkadeticiek
30. máj 2021

Potrebujes svoj priestor,nieco iba svoje,kde sa zacnes realizovat,nieco budovat,hoc len male,po krocikoch ale najdes seba a uvidis znovu svoje schopnosti.Ak nechces takto zit musis si hlavne najst pracu.Maly sukromne jasle a ty chod do prace Mozno na zaciatok na polovicny uvazok,potom na dlhsie.Nezarobis hory doly,ale najdes tam seba a svoje stratene sebavedomie a to je zakladny pilier nech uz sa rozhodnes akokolvek do buducnosti.On ta ponaly a vytrvalo vmanipuloval do svojej bubliny abty onrem tych deti nemas svojim sposobom vobec nic.

avril299
30. máj 2021

Jemin, to je dobry magor, machruje, ze ma VS, ale to, ze ma chovanie hodne zakomplexovaneho egoistickeho idiota mu vobec nevadi? Titul z VS predsa nic neznamena. Predpokladam, ze to je taky typ, co si este aj po dosiahnuti Bc. utekal zmenit obciansky a titul si dal este aj pred meno na FB. Este dufam, ze titul dosiahol podobne ako polovica nasej vlady a sme doma... Tieto jeho reci si naozaj neprisputaj, lebo prides o sebavedomie. Len Ta zhadzuje, je Ti na nic taky trapko. To nie je chlap, ale obycajny zakomplexovanec.

mufka1
30. máj 2021

@83lenka83 Ahoj podľa mňa by si mali ísť kade ľahšie.To ,ze on ma VŠ este s neho neroby dobrého človeka.VŠ tiež nieje všetko a pokiaľ si na nej základa tak je idiot .MM ma VŠ a v zivote sa tým nechvalil,pokiaľ netreba tak to nikam nepíše. Ja by som osobne odišla nemá ta co pri nom držať.Ved ta len ponižuje nič ine .

littlebubble
30. máj 2021

Teraz čítam čo baby píšu.Ste z východu?
Neviem o nikom kto by tam mal 1500€ plat.Max 1200€ na riaditeľskej pozícií.Nevravím, že to nie je možné, ale väčšina má max 900/1000€ bez VŠ aj s VŠ.A to už píšem o platoch ktoré nie sú všade.

Môj má tiež VŠ a nikdy absolútne nikdy mi nedal pocítiť, že ja ju nemám aj keď som sa toho bála, že či mi to nebude vyhadzovať na oči keď sme sa ešte dobre nepoznali.Zarábame rovnako.Dokonca mu musím pripomínať, že tam kde sa píše titul tak ho má napísať.Ja som na neho hrdá a on nierieši kto má akú školu.Vie, že keby som mala možnosť tak by som svoju doštudovala vtedy keď som tam chodila alebo doštudujem neskôr inú alebo žiadnu.Nezáleží na tom.Človek môže byť sčítaný a mať dobré zamestnanie aj bez vysokej.Tiež nepracuje na VŠ pozícií a je spokojný.

Poznám ľudí ktorí sa takto chvália a povyšujú no šťastný, rodinný život nevedú.

To len tak na okraj, že aj keby si nezarábala cez 1000€ tak aj to pomôže rodinnému rozpočtu a to či má človek VŠ ešte nič nehovorí o charaktere človeka a už vôbec nie o jeho schopnostiach kedže polovica je na úrade práce.

sandrika1986
30. máj 2021

Egoista...nemam slov...

Strana
z3