icon

Nedokážem zabudnúť na bývalého manžela

natycaga
7. máj 2021

Uz niekoľko rokov myslím na exmanzela a nedokážem sa od neho odpojiť. Veľmi som ho milovala, no on sa po istej dobe zaľúbil do inej, majú deti a su doteraz spolu a ja to nedokážem stále absorbovať. Spôsobil mi obrovsku citovú traumu a psychológovia nepomáhajú. Nedokazem sa od neho odstrihnut, odpustiť, zabudnúť. Stále ma to veľmi bolí a zrejme ho stále milujem. Hľadám si mužov, ktorí sa na neho vyzorovo podobajú. A viem, ze sa už nikdy tak nezamilujem. Chyba mi. Pracujeme v jednej oblasti a stále sa o sebe dozvieme. Sledujem ako žije a mam pocit akoby mi ona ukradla moj život. Skúšala som všetko možné ako zabudnut, no nedá sa, lebo sa mi s nim roky sniva. Nerozumiem tejto obsesii...

retatka
9. máj 2021

@meredithh Veľmi pekne napísané ,ako môže človek premrhať životom ...

katlin7
9. máj 2021

@natycaga dovoľ si skratka byt šťastná. Nájdi niečo, čo ti robí radosť a zameraj sa na seba. Viem že je to možno ľahké napísať a ťažšie uskutočniť, ale pomáha to snáď v každej oblasti. Ma už iný život s ktorým je zrejme spokojný. Nehladaj ani mužov ktorí sa naňho podobajú, lebo nikto už nebude ako on. Dovoľ aj inym mužom spoznať ta. A mysli len na to aby si bola sama pre seba každý deň lepšou než si bola ten predchádzajúci. Nie preňho. Pre seba. Hovorí sa, že všetko je take aké ma byt. Tak sa neutráp kvôli niekomu, kto už ide inym smerom.. a ja ti silno silno držím palce 🍀

rybicka74
9. máj 2021

Máš úplnú pravdu! Čím viac sa chapovi podkladáš,tým viac ťa má na háku - vlastné skúsenosti! Som rozvedená, za manžela by som aj dýchala a nepočula som nič iné, len že všetky dookola sú omnoho lepšie ako ja. A teraz? Môj priateľ ( sme spolu už cca 10 rokov ) ,je obraz ideálneho muža, vždy mi vraví len pozitívne lichôtky a ja viem,že som pre neho naozaj naj.... 💕

monea
9. máj 2021

@natycaga
V živote skutočne milujeme iba raz... možme ľúbiť, zamilovať sa, ale nie milovať. Viem presne aké to je, nepomôže ani čas.. proste sa s tým len musíš zmieriť a skúsiť najst vlastnú cestu..

leeo
9. máj 2021

@dominikac321 ja mam skor na mysli tu zenu, ktora siahla na zenateho muza. Ziadna zena nema pravo brat inej zene muza, nech je medzi nimi vztah aky chce.

dominikac321
9. máj 2021

@leeo prepac ale toto je nazor ako damy narodenej v roku 1945...proste ked si dvaja nerozumeju a nie su stastni nech idu od seba, su muzi ktori nechcu byt sami a preto predtym ako odidu si hladaju uz inu a ked sa ta druha zamilovala a nebrala otca od rodiny tak...vy sa na to pozerate, vy vacsina dam, zo strany autorky prispevku ale predstavte si ze ste na strane tej druhej zeny...

zozo4
9. máj 2021

Ja si osobne myslím že vy ste ostali stáť na jednom mieste a hlavne v minulosti.Pan ex manžel sa už ďaleko viac pohol,založil rodinu,má ženu atď atď.Co tak spraviť tú zmenu vo svojom živote konečne začať žiť prítomnosť?Možno by nebolo od veci úplne odvrátiť aj od toho čo ste doposiaľ robili.Myslim pracovne.A začať úplne od začiatku.Mozno by ste sa mohli zamyslieť aj nad tým že aj vy sa môžte mať dobre priam božský..stačí zavrieť dvere a otvoriť nové..pre niekoho kto si to zaslúži..a hlavne mať rada samu seba..

kiwi3
9. máj 2021

@natycaga prisla som asi do polovice diskusie a musim konstatovat, ze sa ti to deje, pretoze to sama chces. Tuzis sa rochnit v sebalutosti a nostalgii. Milujes len svoju romanticku predstavu, ktora je daleko od reality. A to som zazila nieco podobne, lenze to bolo v 19tich. Nastastie som dospela.

terus00
9. máj 2021

Ani pri otcovi svojho dieťaťa si nezabudla na svojho ex?

natycaga
autor
9. máj 2021

@dominikac321 ale ja som si vždy myslela, ze stastni sme...ta druha vedela, ze je ženatý aj ju na to upozorňovali a ona len ľahostajné poznamenala no a a ze cinuz dotyčná osoba skončila s prednáškou...iste som aj ja chybila, ale verte, že som mu dala naozaj všetko a on to zneužíval a využíval. Inak vždy ma zaráža, aké sme my ženy na seba brutálne prísne a chlapov obhajuje mé. Skúste si to otočiť, žeby sa tu chlap posťažoval, ze jeho manželka otehotnela s iným počas trvania manželstva a dieťa sa jej narodilo este pred rozvodom...toho by ste nepodozrievali, ze sa musel k nej zle správať. Tak ci onak, ďakujem za všetky konštruktívne názory. Uz som tuto tému chcela desaťkrát vymazať a potom som mala potrebu este odpísať. Podrobnosti vypisovať nebudem, ale takého herca a manipulátory by ste museli zažiť, aby ste pochopili....

natycaga
autor
9. máj 2021

@terus00 asi nie, keď som sa s nim rozišla. Podobná povaha, citovo chladný. A nebola som až taka zaľúbená, len som proste musela ísť ďalej

eeffka
9. máj 2021

@natycaga napisali ti mozno tvrdo,ale pravdivo. Nemali ste deti, klamal ti, v podstate ta okradol a ty za takym fnukas? Mohla by som osrac. Hrdost nic?

dominikac321
9. máj 2021

@natycaga skusim ti este odpisat aj ked neviem ci dopisem. ja nikoho neobhajujem ja mam v povahe vnimat obe strany mince., vies, ty si si myslela ze dobre zijete. mam kamaratku, prvykrat ju muz poslal na potrat, druhykrat ked s nim otehotnela urobil to iste ale ona uz nesla, narodilo sa im dievcatko, ona spala s malou v izbe a na chodbe na nabijacke mu pipal telefon so spravami do frajerky nejakej ci znamosti. ta znamost s nim mala fotky na instragrame a oznacenie ze je to jej frajer. vzal si ju neskor lebo sa to patri, nespavali spolu zevraj to on nepotrebuje, chodil pracovne rpoec a nestaral sa ako sa maju a ked mu praskli nervy a pohadali sa a nebavili dlhsie tak mi napisala ze ako si ona myslela ze dobre ziju...vsetci naokolo videli ze to niej e dobra len ona nie...

natycaga
autor
9. máj 2021

@dominikac321 nas ale vnímali ako ideálny par. Ešte so mnou chodil aj do kostola a modlil. Iny level psychopata

eeffka
9. máj 2021

@natycaga bez urazky ale z toho co pises nie je psychopat ale obycajny kurv...ickar, a pomylene vnimanie seba, vas a aj minulosti mas ty. On si zije s novou zenou, ma rodinu a vyzera byt spokojny. Ty chodis po lekaroch....

dominikac321
9. máj 2021

@natycaga mne pomaha nasratie na prekonanie niecoho. tak si par dni premietaj tie zle veci co robil ako odrbaval atd a ak sa nebojis a mas odvahu (asi by som nemala) zmen prostredie, najdi si pracu odid za nou, mozno na isty cas mozno definitivne...

natycaga
autor
9. máj 2021

@eeffka nepoznáš iné detaily

eeffka
9. máj 2021

@natycaga ani nepotrebujem, on si zije spokojne a ty mas problem a este po nom vzdychas. 🤦‍♀️ som si ista ze sa ti to odbornici, ktorych navstevujes snazili nejako citlivo povedat, ale ty si ides svoje, a ako aj niekto pisal, neda sa ludom pomoct ,ked svoj stav vnimaju ako im vyhovujuci

lianka123
9. máj 2021

@natycaga ahoj. Ja s tebou sucitim a mne teda vobec nepride normalne, ak chlap svoju zenu podvadza, urobi si s inou dieta, pozicia si od teba peniaze a potom odkraca zo dna na den. Ak mas netflix pozri si seriu spinavej john- betty. Pomoze ti to lepsie pochopit s kym si sa zaplietla. Su to v podstate sociopati a pouzivaju na to premyslenu taktiku- gaslighting- je to forma manipulacie. Mozno, ak lepsie pochopis, ze akym sposobom zneuziva ludi okolo seba, pochopis, ze je najlepsie tychto ludi obist. Myslim, ze tu formu spravania neaplikuje len u teba ale u vacsiny svojho okolia, cize aj na jestvujucu manzelku. Zelam vsetko dobre

natycaga
autor
9. máj 2021

@eeffka ako vieš, ze si žije spokojne? Inak veľmi dlho som zvažovala, ci niečo také napíšem, lebo som vedela, ze sa to nakoniec otoci proti mne. Extrem, nemám hrdosť, bohvie ako som sa spravala, vyhovuje mi seba ľútosť. Stále platí nesud, pokiaľ si neprešiel v tých istých topánkach...

cervenaruza123
9. máj 2021

@natycaga Su veci, ktore su jednoducho nespravodlive. Chceli by sme sa niekedy pomstit alebo vidiet druheho, ze mu to "karma" spocita a vtedy by sme boli spokojni. Je to prirodzene. Ale zivot je jednoducho niekedy taky. Nespravodlivy a kruty. V takychto situaciach su len dve moznosti. Bud sa nad tym trapit a lutovat a hladat odpovede na otazky preco, kedy, ako, na ktore odpovede nikdy nedostaneme. Aj tato faza je dolezita, ale nesmie byt dlha, aby sme neupadli do depresie. Alebo sa doslova donutit na to nemysliet, posunut sa dalej. Boliet to niekde v kutiku duse bude stale, ale netreba tomu venovat privela pozornosti. Niektore veci sa vyriesit ani nedaju. Spravil to, uz sa to neodstane a niektore odpovede sa nenajdu nikdy. To je velmi kruta sucast zivota. Velakrat sa nieco stane a odpovede nedostaneme nikdy, aj ked by sme ich tak potrebovali, tak velmi by sme potrebovali niektore veci uzavriet a neda sa. Neostava nam nic ine, len ist dalej a donutit sa netrapit sa tym, co nevieme zmenit ani ovplyvnit. Len je to velmi tazke.

natycaga
autor
9. máj 2021

@lianka123 myslím, ze si to presne vystihla. Jeden skúsený psychológ mi dokonca podla mnou opísané jeho správania a skutkov povedal, xe ma podozrenie na histrionsku poruchu u neho a mne to sedí na sociopata, keď som si precitala definicie

lianka123
9. máj 2021

@natycaga ono istu formu sociopatie ma v sebe kazdy z nas. Ak mas karieru, tak vies o com hovorim.
Ja by som si tie peniaze vypytala urcite naspat. A pekne pred jeho terajsou.
A vies co, kludne ho sleduj z dialky. Mozno ti pomoze vediet do buducna, ak by sa jeho terajsia rodina rozpadla, ze on fakt za to nestal 😉

natycaga
autor
9. máj 2021

@lianka123 on si cele manželstvo odo mňa akoze požičiaval...dva týždne predtým, než sa odsťahoval k milenke si odo mňa vypýtal 1300 eur na daňové a išiel so mnou v ten deň do banky, kde sme sa objimali, bozkávali. Nič sa nedialo a o dva týždne na to, ze vraj nevie, ci ma niekedy ľúbil. Boli sme spolu 5 rokov. Vracala a hnackovaka som vtedy 3 mesiace...neskôr antidepresiva. Ale už som viacmenej ok. Oveľa triezvejsia. Asi trpím Stockholmskym syndromom

luccija
9. máj 2021

@natycaga sama píšes, že Ti vyhovuje sebaľútost tak aké rady čakáš?Toto je masochizmus vedome si robiť zle.Ved to bol zlý človek, manipulátor skôr ma zaujala veta, že vieš prečo si ho tak milovala, že to je niečo nedoriešené z detstva to musíš odklucovat prečo sa tak správaš.10 psychológov a psychiatrov Ti nepomoze, keď budeš mať klapky na očiach a stále hovoriť svoje.Musis ísť ďalej a buď rada, že si s ním nemala dieťa nebol to partner pre teba.znicil by Ťa a možno aj zničil, keď 10 r truchlis za neidealnym vzťahom.psychoterapie trvajú aj rok, dva.Mas na viac to nech Ti chodí po rozume

dominikac321
9. máj 2021

@natycaga mna len zaujima kolko mas rokov, 5 s nim, 10 bez neho a hovorila ze bol prvy..okolo 35?

luccija
9. máj 2021

@natycaga áno Stocholmsky syndróm už Ti to povedal nejaky psychológ?žiješ v nejakej predstáve čo by bolo, keby....Aj hore píšeš, že niekto miluje len jedného muža sa život veď ty sa obhajuje s😉ži reálny život,muzov je veľa to TY sa chces v tom umarat to je taká úzkostná črta ľutujes sa...ako, keď žena celý život ničí svojho muža pod papučou a celý život mu vykrikuje aký má s ním zlý život a ako by sa mala pri druhom mužovi dobre😆

nomar1
9. máj 2021

@natycaga tak toto poznám,ten pocit krivdy,beznádeje už už keď ja som si myslela ,že je všetko ok a u môjho ex sa už rysoval .nový vzťah...lebo aj on chce byť konečne šťastný a ja som len žena bez cieľa, bolí to aj teraz po 5rokoch a myslím, že to nepreboli nikdy....asi som ti nepomohla ale podľa mňa pomôže vymazať ho všade ,prerušiť kontakty alebo sa odsťahovať ,čo nebýva tiež jednoduché 🤷

ivanizna
9. máj 2021

@natycaga Je mi to ľúto, že si si prešla niečím takým veľmi nepríjemným a traumatizujúcim, určite to je ponižujúce, zraňujúce, "odhalilo" ťa to až na kosť a zranilo najviac, ako len to bolo možné. Tiež si myslím, že už tu padli veľmi dobré rady, prečítaj si to potom neskôr znovu a znovu a skús sa nad tým zamyslieť a pozrieť aj z iného uhlu, neprestávaj hľadať odbornú pomoc. Podľa mňa nežiješ v realite, v prítomnosti, a máš nerealistické očakávania. Prešla si si niečím extrémne ťažkým, čo ťa poznačilo už navždy, preto si myslím, že keď si sa s tým doteraz nedokázala vyrovnať a zabudnúť, namiesto toho v sebe živíš hnev a žiarlivosť, potupu a prehru, tak asi je nereálne teraz všetko hodiť za hlavu a začať sa sústrediť na svoj život, atď. Myslím, že musíš v sebe hľadať odpustenie, aj keď sa to zdá byť nemožné, opak je pravdou. Hľadaj odpustenie pre seba a pre ex, a to ťa pomalými krokmi posunie ďalej, k oslobodeniu, odpustenie je o prekonaní bolesti a o nesebeckosti. Lebo ničí to iba teba, ak to nepodchytíš, skončíš zle, zbytočne premárniš svoj život a budeš niečím takým nezmyselným trápiť a ničiť aj svoje nevinné dieťa, to je veľký hriech. Ty už máš svoje zmýšľanie také zautomatizované, že naozaj to môžeš zmeniť IBA TY. Pomaly, deň za dňom, myšlienku vymeniť za inú myšlienku, dlhodobý proces. Samozrejme, že tvoj ex je nejaký úbožiak, klamal ťa, podvádzal, okradol, možno vôbec nie je taký šťastný, ako si myslíš, možno ani jeho žena, deti, nevieš, čo sa deje za zatvorenými dverami. Musíš to už konečne prijať, hľadaj, čo ti pomôže urobiť ten krok. Si žena na úrovni a nejaký chudák ťa ruinuje, máš svoju energiu zle nasmerovanú. A taktiež myslím, že by vôbec nebol zlý nápad zmeniť kariéru, práve naopak. Dúfam, že si cenu svojho zdravia a života, a aj svojho dieťaťa, uvedomíš skôr ako bude neskoro. Máš v sebe tú silu, hoci tomu možno neveríš a strácaš nádej, ale naozaj, ver v silu sebalásky a odpustenia. Veľa síl ti prajem 🤗

tatisna
9. máj 2021

@natycaga ak môžeš, odstrihni sa, pre sťahuj sa tak, aby si s ním neprišla do kontaktu. Potom, ak sa znova nezamilujes, najdi si bohatého milenca (ak sa dá). Podľa mňa 10 rokov je ešte v pohode na to, čo Ti urobil ex, ale hlavný problém je váš neustály kontakt... Drzim palce...