Nedorozumenia na chalupe: Švagrovi sú urazení
ahojte, uvodom prepacte za anonym ale potrebujem sa vyrozpravat lebo ma ...svagrina (muzova sestra) so svagrom nas kazdorocne volaju na nejau chatu co patri svagrovmu strykovi..vzdy do toho nieco prislo ale tento rok sme uz teda povedali ze urcite pojdeme..svagor nam tu chatu opisal ako taku utulnu chalupku za jednou obcou, v nadhernom prostredi s tym ze je tam vsetko k dispozicii - ze je utulne zariadena, je tam kozub, kuchynka kupelna spalne a velka taka spolocoenska miestnost.a vonku je take velke pieskovisko pre deti my mame jedno stvorrocne, svagrovci, maju 5 rocne a dvojrocne...ukazal nam aj fotky a z fotiek to vyzeralo velmi pekne.tak sme si zobrali minuly tyzden volno v praci ked uz bol ten sviatok a rozhodli sme sa ze teda s nimi pojdeme..chata je vzdialena od nasho bydliska cca 100 km, tak sme cestou sa ešte zastavili na nakup..prisli sme tam trebalo ist najskor k strykovi po kluce..ten ako nas zbadal tak sa kyslo zatvaril ze ale ta chatka je teraz obsadena..ze svagor nedal vediet ze tam chce teraz ist..( to ma uz skoro trafilo)--ale povedal ze maju ešte jednu chatku dalej za dedinou a ze ta je volna ze mozme ak chceme ist tam..svagor hned"jaaj to viem ktora..ta sice nieje taka luxusna ale tiez bohato staci".. tak nas teda stryko zobral tam..ja ked som to videla..ja ani neviem ako to opisat..polorozpadnuta chajda, s krivou strechou, dve okna rozbite, sklo popadane pod oblokmi, vosli sme dnu..ovalil nas nenormalny smrad akoby tam zdochla cela zologicka zahrada..v chatke ziadna voda len vonku studna, ani zachod, len vonku taka budka ktora ani nemala dvere, cize ked si na zachode kazdy kto ide okolo ta vidi..hnusne stare postele s matracmi v ktorych boli diery.a na umyvanie jeden hrdzavy lavor..jedine co tam bolo ako tak znesitelne bola obyvacia miestnost s celkom peknym nabytkom, a jednym starym gaucom..tak som hned svagrovi povedala ze neexistuje tu neostanem ešte s dietatom ktory je alergik ze my ideme domov..tak zacal sa rozculovat ze vsak to je chata ze co taka panicka ako ja potrebuje ze vsak takto ma chata vyzerat..ze co som tu cakala saunu a bazen ci co..muz sa tiez donho obul ze nech sa nehneva ale ze toto je moc..ze ani on tam spat nebude..jedine svagrina bola cely cas ticho ale bolo na nej vidno ze tiez sa jej to nepaci..nam bolo jedno my sme sa zobrali a isli sme odtial prec..svagorvci su odvtedy na nas urazeni..obaja podotykam..
Podla opisu ani za mna nie. Ja teda nie som na luxus, kludne zvladnem i pod stanom, spavali sme i "pod sirakom" za mladych cias, len tak volne pohodeni na luke pod lesom, umyvali sa v potoku a mali lopuch miesto toaletaku a nachodene kilometre po horach.
Ale toto by som brala ako vyhru ledazeby som sa stratila v lese a bola rada, ze sa mam na noc kde schovat, lebo prsi.
Radsej budem spat pod stanom na cistej karimatke a v cistom spacaku, ako na starom plesnivom matraci, v ktorom bohvie co moze byt.
To wc by som uz prezila, aj ten lavor, ale tie matrace nie.
A este by ma nahnevalo, ze keby som pripravena na alternativu, ze budeme "pod stanom" (teda skromne vybavenie, ziadne wc, atd.), tak dobre. Ale ked si vezmem vybavenie na normalne ubytovanie, tak by som teda bola nemilo prekvapena a najskor po prvej noci odisla.
Spomenula som si na rozlúčku so slobodou mojej sesterky 😅 tam som bola tiež za fajnovú. Bolo dojednané ubytko na jednu jedinú noc, sľúbený apartmán s balkónom a výhľadom na vodu, najmä však so samostatnou kúpeľňou. A keď sme prišli na miesto určenia, tak nás majiteľ ubytoval na dvore v takom starom smradľavom obytnom prívese, bol júl, horúco, bez klímy, do kúpeľne a na toaletu sme mali chodiť cez celý dvor, do nejakého plechového provizoria. Podotýkam, lacné to nebolo, len on si asi pomyslel, že (vzhľadom na to, že išlo o rozlúčku plus jedna noc), nám to bude stačiť. No nestačilo. Trvala som na Tom, že ak sme už teda platili za apartmán, žiadame apartmán. Aj sme ho dostali, ale vraj som bola strašne fajnová, sesterka sa aj trošku urazila, že čo riešim, keď je to len jedna noc a ani tam nebudeme. Lenže cez deň sme napr. išli na pláž, tak som sa musela prezliecť, oholiť si nohy atď. Detto v noci, čakala nás dlhá cesta domov, potrebovala som sa vyspať poriadne a najmä slušne. Ak budem mať záujem spať niekde pod stanom či v iných provizórnych podmienkach, tak to urobím, ale keď som rátala s nejakým štandardom, tak na ňom trvám. Bez debaty.
Tak nech sú urazení, keď chcú. Mohli by sa hanbiť, ale oni sa budú urážať. V tom hnoji by som tiež nezostala.
Nechaj tak,ich chyba, dobre si spravila
Ako sa ľudia vedia rozhádať pre hovadiny..
Sú miesta, kde by som sa nezdržala ani keby mi zaplatili, švagor nech sa uráža koľko chce.
Svagrovci tam ostali spať?
A to ako si plánujú s vami dovolenku a zabudli povedať ze chata je obsadená?
Nemaj žiadne výčitky, hanbiť by sa mali oni. Bud v kľude
Otrasný zážitok
@natalka81 oni nevedeli ze je obsadena..lebo svagor trvrdil ze jeho stryko neprenajima tu chatu nikdy nikomu..tak sme tam isli na istotu akoze..a potom šok ked stryko mu medzi dverami oznamil ze ale vsak tam ma ludi..ano oni tam ostali jednu noc a hned rano sa pakovali domov
ha a teraz mi hovori svokra ze vsak ale oni tu jednu noc nespali na tej chate ale u toho stryka v dome :d...
Ja sa čudujem, že ťa trápi co si takíto ľudia myslia.Ako sorry, ale švagriná co vieska po kadekom by ma nikde nedostala na spoločnú dovolenku.
Chata nepatrí im, ale strýkovi. Aj keby neviemco, vždy si overim ci tam môžem ísť, keď to nieje moje. Základy slušnosti stačia.

Áno, tá bola podľa tvojho opisu určite krajšia. Len mi to pripomenulo tú scénku 😀
Kašli na nich, podľa mňa im príde po čase, že urobili chybu. A možno nie... Teraz sú ľudia veľmi čudní a hlavne rodina...