Nedorozumenia na chalupe: Švagrovi sú urazení
ahojte, uvodom prepacte za anonym ale potrebujem sa vyrozpravat lebo ma ...svagrina (muzova sestra) so svagrom nas kazdorocne volaju na nejau chatu co patri svagrovmu strykovi..vzdy do toho nieco prislo ale tento rok sme uz teda povedali ze urcite pojdeme..svagor nam tu chatu opisal ako taku utulnu chalupku za jednou obcou, v nadhernom prostredi s tym ze je tam vsetko k dispozicii - ze je utulne zariadena, je tam kozub, kuchynka kupelna spalne a velka taka spolocoenska miestnost.a vonku je take velke pieskovisko pre deti my mame jedno stvorrocne, svagrovci, maju 5 rocne a dvojrocne...ukazal nam aj fotky a z fotiek to vyzeralo velmi pekne.tak sme si zobrali minuly tyzden volno v praci ked uz bol ten sviatok a rozhodli sme sa ze teda s nimi pojdeme..chata je vzdialena od nasho bydliska cca 100 km, tak sme cestou sa ešte zastavili na nakup..prisli sme tam trebalo ist najskor k strykovi po kluce..ten ako nas zbadal tak sa kyslo zatvaril ze ale ta chatka je teraz obsadena..ze svagor nedal vediet ze tam chce teraz ist..( to ma uz skoro trafilo)--ale povedal ze maju ešte jednu chatku dalej za dedinou a ze ta je volna ze mozme ak chceme ist tam..svagor hned"jaaj to viem ktora..ta sice nieje taka luxusna ale tiez bohato staci".. tak nas teda stryko zobral tam..ja ked som to videla..ja ani neviem ako to opisat..polorozpadnuta chajda, s krivou strechou, dve okna rozbite, sklo popadane pod oblokmi, vosli sme dnu..ovalil nas nenormalny smrad akoby tam zdochla cela zologicka zahrada..v chatke ziadna voda len vonku studna, ani zachod, len vonku taka budka ktora ani nemala dvere, cize ked si na zachode kazdy kto ide okolo ta vidi..hnusne stare postele s matracmi v ktorych boli diery.a na umyvanie jeden hrdzavy lavor..jedine co tam bolo ako tak znesitelne bola obyvacia miestnost s celkom peknym nabytkom, a jednym starym gaucom..tak som hned svagrovi povedala ze neexistuje tu neostanem ešte s dietatom ktory je alergik ze my ideme domov..tak zacal sa rozculovat ze vsak to je chata ze co taka panicka ako ja potrebuje ze vsak takto ma chata vyzerat..ze co som tu cakala saunu a bazen ci co..muz sa tiez donho obul ze nech sa nehneva ale ze toto je moc..ze ani on tam spat nebude..jedine svagrina bola cely cas ticho ale bolo na nej vidno ze tiez sa jej to nepaci..nam bolo jedno my sme sa zobrali a isli sme odtial prec..svagorvci su odvtedy na nas urazeni..obaja podotykam..
Za mňa? Ja by som sa urazila. Švagriná má problém s flakom v nemocnici a vás chceli takto "ubytovať"? Absolútne nerieš.
Véd toto bol urbex a nie chata 🤣
Aspoň ta už nebudú nikde volať a máš pokoj 😁😁
by som im ja od pluc povedala svoje ze kam nas to tahali a vypoculinby si detailny opis na kazdom rodinnom stretnuti kam vas volali spat
panicka jedna
ja by som sa švagrovcom poďakovala, ale z osobných dôvodov ste sa rozhodli, že to nie je vhodné pre vás, ale že môžeme to skúsiť nabudúce spolu túto chatku navštíviť a spolu , viac by som neriešila, urazení, neurazení, nech sa už ďalaj rozhodnú oni ako budú komunikovať.
My sme raz odisli z vopred zajednaneho ubytka a to bol teda iny luxus oproti tomuto 🤦
Dobre ste spravili, hnus.
To nie ze kde umyt..ale ja by som si tam ani nelahla..vselijaka haved, plesne..tiez nie som fajnova ale odtial potial
Tá prvá chatka kde sme mali ísť pôvodne vyzerala veľmi pekne tam by som si podľa fotiek vedela predstaviť byť aj týždeň dva..ale toto to bolo fakt ako z hororu
Tak oni o vas stoja, chcu sa druzit a co bolo skor...
1.chceli stravit cas na chate a dolozit ludi do poctu a na zabavu
2.chceli stravit cas s vami a hladali vhodny objekt...
No nevydalo, ale mozte byt radi, ze o vas stoja neoduvat sa dlho???
Vyberte nieco vy a zavolajte ich. 🫂🫂🫂
Neviem no, ja by som s nimi na tvojom mieste dovolenky už neplánovala. To že hrajú urazených je len ich problém, ty si nič zlé nespravila. Ich to prejde.
Ja sa v duchu tak smejem, lebo podla popisu, ktory si dala, ak tvoja svagrina je na koniku, isto sa spoznala. Tu si jej vyjavila vsetko, co ta voci nej tazi, nielen suvisiace s tou chatou, ale aj rozne ine veci. Niet nad uprimne vztahy.
neurobila si foto tej chatky?
A teba teraz čo trápi? Veď ak je odutá, nech bude...čo je ťa po nej? Ešte by som jej vykričala ten fľak v nemocnici, že vtedy vedela hubu otvárať🙈
Neviem, preco to vsetko takto dramatizujete, ale ok. Navrhla si svagrovcom alternativu, ze mozte najst inu, vhodnejsiu chatu a ist tam? Ked uz ste pobaleni alebo aj inokedy.
Trosku vyzriet, a bude fajn.
Oni sa hnevajú? Ja by som sa hnevala, že som sa trepala 100km a chata ktorá ti bola ukazana bola obsadená.. veď snáď o nič nedošli že ste tam neostali.. nech skúsia taku "krásnu chatu" ponúknuť na hauzi, ci im tam niekto pôjde keď sú tak urazení 😅
Vobec si z toho nic nerob,ja na tvojom mieste urobim to isté.A ze sú urazení?No nech sú.Moj názor je,ze ťa švagriná asi ani nie,len musí držať s muzom.Podla mna keby mala odvahu,tak odíde tiež.Tam vsak velí v domácnosti asi ten chlap.Nuz ale to je ich vec.Ani to nerieš, vypusti to z hlavy.Ak im stačí takáto úroveň,ich vec.Mne osobne uz len z tvojho opisu tej chatky sa dvihal žalúdok.
Nech sú urazení, to už je ich problém. Viac by som neriešila spoločné výlety.
Mňa fascinujú komentáre v štýle "čo by si chcela zadarmo".
Nech sa na mňa nikto nehnevá,ale to,že je niečo zadarmo od priateľov alebo rodiny neznamená,že to má byť teraz ako v nejakej tretej cenovej. Oni sa mu neprosili-on ich pozval. Ja keď niekomu ponúknem čokoľvek zadarmo,tak to robím z vlastnej vôle a nečakám za to nič.. maximálne slušne správanie a "ďakujem ".
V prvom rade si mal švagor overiť,či je chata voľná a nie sa spoliehať na to čo si myslí- jeho chyba. V druhom rade,ak by mi ponúkol ako náhradu obdobu maštale (podľa popisu), tak by som sa zvrtla na päte a bolo by mi jedno,či sa urazí,lebo opäť-jeho chyba. Nie som žiadna panička,ale minimálne čo sa týka hygieny nerobím kompromisy,obzvlášť keď tam máte byť niekoľko dní a ani sa nemáte kde umyť 🤦♀️
Autorka príspevku- neurobili ste nič zlé, ak sa urazili,ich problém. Vždy sa dala situácia vyriešiť ospravedlnením,že to nečakali a mrzí ich,že ste sa previezli. Tak isto z vašej strany by bol zrejme prístup iný,keby sa netvária,že vám núkajú pomaly hotelovú izbu a vy nevďační si to nevážite 🤦♀️😅
Preto chodíme chatovať s kamarátmi a nie s rodinou 🤣 ja som už bola na veľa chatách a teda ti poviem, otočila by som sa domov alebo googlit ubytko v okolí...
Ze ty si fajnova? Dnes su ludia velmi pohodlni. My ked niekoho volame na nasu chatu, ktora je super tak sa nikomu nechce lebo spolocna kupelna a kuchyna. Kazdy chce uz samostatny apartman aby mal svoje sukromie svoje vc svoju kuchynu ( co uz je zas pre mna extrem ze sa 3 dni nedokazu v jednej kuchybi zmestit 2 rodiny. V takej chate by som ostala asi len keby to bola moja prva chatovacka a ja som mlada zaba co 1x isla z domu. A nie s malymi detmi a zodpovednostou za nich a za seba. Kludne keby tam nieco postipalo niekoho moze byt z toho aj pn alebo cokolvek, zaludocne problemy z vody. Prechladnutie zo zimy. No to by mi vobec netrebalo.
@mmrkwa a preco by ona mala navrhovat alternativu? Ven oni ich volali oni boli hostitel.. my ked niekoho volame zabezpecujem vsetko este aj bezlepkove a ine potraviny ak treba a som rada ze niekto chve s nami v tomto uponahlanom case travit cas a bie ze by ona mala navrhovat alternativu preto ze on je somar. Niekoho pozvem s malym dietatom na chatu a nemam ju ani zajednanu? To co je? A vlastne navrhla alternativu a to ist domov co aj spravili.
Nevadi, neries
Dobre si spravila.
Tiež by som odišla a švagor asi nie je organizačný typ, keď vás pozve na chatu a nezistí si či je obsadená.
@ivankatal presne mi hovorite z duse..ja tiez nie som ziadna panička co potrebuje luxus ale aby som sa nemala kde 5 dni umyt a spala na derovam hnusnom matraci v chate kdeje zima vlhko a spina tak..to nech sa na mna nikto nehneva to ani zadarmo..ani keby mi zaplatili zato..
@mmrkwa ja som ich volala na vylet?..alebo oni nas?..preco ja mam navrhovat alternativy..oni sa dušovali ze mame ist s nimi ze vsetko vybavia ze ma jeho stryko chatu a podobne..tak hadam mali tu aletrnativu najst oni nie?..a nie rozpadnutu budu kde by nespali podla mna ani bezdomovci uz..( no tí eešte možno)..
To mi pripomenulo scénku z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny 😀 Ako prišli k tomu dedovi a na mamku čakala všade špina a bordel. Ale to bola pekná chalúpka.
@larsen to bol oproti tomu uplny hotel hilton..verte mi
@larsen keby to bola taka chalupka ako v tom filme tak v nej rada ostanem..aj dlhsie

No tak ste vyskusali a mozes povedat nabuduce, ze s nimi uz nikam nepojdete (lebo ste boli a dopadlo to katastrofou). Nech sa ofukuju kolko chcu. Vy ste mali ist do chatky so zakladnym hygienickym standardom a nie do rozpadnutej budy bez vody.
Mne sa sa raz stalo, ze nas na velku noc zavolal kamarat na chatu. Nedohodol sa ale s rodicmi, my sme tam boli 3 dni a zrazu oni dosli s tym, ze a co tam robime. Ze kamarat sa ich nepytal, zobral kluce bez ich dovolenia. Tiez to bolo mega trapne. Nakoniec sme skoncili v podobnej chate u dalsieho kamarata. A odvtedy som s nimi uz nikde nebola.