icon

Nepríjemná švagriná

5. apr 2025

Keby váš priateľ nezasiahol, keď jeho sestra otvorene bola nepríjemná a nevrlá počas celej návštevy ? Je to pre vás dôvod na zamyslenie sa nad vzťahom, alebo to považujete za rodinnú záležitosť, do ktorej by sa nemali miešať?

autor
5. apr 2025

@melanta nemám potrebu písať čo povedala, lebo na tom vôbec nezáleží. Ja riešim reakciu priateľa v tejto doskusii, nie jeho sestru.

alica110
5. apr 2025

Nehnevaj sa, ale je to dosť podstatné čo povedala, ako sa potom k tomu máme vyjadriť?

melanta
5. apr 2025

Ale áno, práveže na tom záleží veľmi. A keď máš taký problém napísať, ako nepríjemná bola, tak to zrejme bola blbosť. A ak to bola blbosť, tak nereakcia priateľa je zrejme správna reakcia.

autor
5. apr 2025

Je to úplne nepodstatné. Ale viem že by sa vám lepšie diskutovalo keby dám podnet. Kto chápe o čom píšem vie poradiť aj bez toho.
@melanta

mamina7070
5. apr 2025

je to podstatne co povedala lebo to moze osvetlit celu situaciu a ty mas bud pravdu a bolo to cez a mal sa ta zastat alebo si drama queen
ja sa zatial bez objasnenia toho co presne to bolo priklanam k moznosti c 2

melianka
Autor odpoveď zmazal
autor
5. apr 2025

@melianka áno, presne takému niečomu sa chcem vyhnúť, zbytočnému nervovaniu sa vo vzťahu neskôr keď to bude medzi nami vážnejšie, zato si všímam dosť ako reaguje už teraz. A nemám z jeho reakcie dobrý pocit. Hlavne ako som mu to potom spomenula a sam priznal že sa tak bežne nespráva… ale nenapadlo mu stopnúť ju

letfenixa
5. apr 2025

@autorka ja nečakám, kedy ma muž/ktokolvek obrani, viem sa sama.

autor
5. apr 2025

@letfenixa ja čakám od muža rešpekt a ochotu zastať sa ma. Pre mňa to je základ do vzťahu. Veľa to o jeho charakter vypovie, keď sa nedá spoľahnúť sa naňho v začiatkoch tak čo keď príde ťažšie obdobie

fajnova
5. apr 2025

Mne sa zdá, že ty svojho priateľa neľúbiš, nemáš k nemu pevné puto. Kvôli takejto hlúposti sa rozchádzať je veľmi nezrelé a hysterické.

autor
5. apr 2025

@fajnova ja sa snažím triezvo sa dívať na vzťah, nenechať sa veľmi unášať emóciami, kým to nie je ešte veľmi vážne a skôr je to o spoznávaní sa

romiada
5. apr 2025

Ja Ťa aj celkom chapem aj keď si nepopísala o čo šlo. Vieš može to byť z jej strany jednoducho závisť (ak niekoho nemá) alebo čo by bolo horšie lpí na svojom bratovi. A takáto "incestná " varianta by ni prišla oveľa horšia. A to že tvoj priateľ priznal že bola divná, znamená že to vnímal, bol si plne vedomý že jej reakcie neboli peimerané a asi ani slušné. Ja som takéto podpásovky zažívala od švagrinej. Pripisovala som to tomu,že v čase kedy som sa ja dala dokopy s mužom bola ona opustená slobodna mamicka s malym dieťaťom. Muž mi umýval auto a poznámky "dobre si si to zariadila" mi neprišli celkom ok. A bolo toho viac ale to tu nejdem rozpisovat .Za 20r sa hrany obrúsili ale nejaké extra kamošky z nás nijdy neboli a asi ani nebudú. Mám odstup a držim si ju od tela.

zuzanockamt
5. apr 2025

@zmrzlinka2021 Tu ale o manželstve reč nebola. Veď len spolu bývajú, nič vážne.

lucialucy43
5. apr 2025

No švagrinu a svokru si nevyberieš teda😄

ayato
5. apr 2025

@zuzanockamt len spolu bývajú, nič vážne 😂. Neviem, ty si bývala s každým frajerom? Ja som teda šla bývať s mužom, s ktorým som neskôr chcela založiť rodinu, nie len tak s kadekým kto okolo prešiel.

zuzanockamt
5. apr 2025

@ayato Sama autorka píše, že to nie je vážne.

betulinka1
5. apr 2025

Podla mna nepremýšľas spravne v tom, ze chlap sa ta ma zastať a dokonca ma to prist SAM!!!! No on na to sam nepride. Jeho sestra je asi taka povaha, vyrastal s nou, jemu to nepride divne ani zvlastne. Podla mna je dolezite aby si svoje pocity priatelovi povedala a aj to, ze si cakala nejaku jeho reakciu.

autor
5. apr 2025

@betulinka1 každý to ma inak v tomto, ja nemienim muža prosiť aby sa ma zastal keď mu to nie je prirodzené a nenapadne mu to samému.

enmery
5. apr 2025

Tá situácia je dosť podstatná. Vulgárne Ti nadávala?Alebo mala možno poznámky, ktoré si si ty príliš osobne zobrala?Bola nervózna všeobecne alebo len k Tebe?Lebo to aj dosť vysvetľuje, prečo sa tvoj partner neozval-on to možno nebral ako útok. Ale keďže tu nechceš nič napísať, je to triafanie do vetra. Nerozumiem babám tu a uch argumentom, že možno si jej nesympatická a to ma byť ako odôvodnenie toho byt nepríjemný na inú osobu? A tiež si myslím, že partnera si treba všímať, pretože je tu x tém, kde žena rieši svokru a rodinu a manžel tancuje okolo rodiny a ešte psychicky dáva dole svoju ženu a zasahuje im tieto chore vztahy do všetkých oblastí. Vtedy tam žena dostane náklad, že takého si už brala, tak si to mala všimnúť a uvedomiť už predtým. Možno keby si to povedala partnerovi, zistila by si, prečo nič neurobil. Viac sa radiť nedá, lebo aj dynamika vašich vzťahov je neznáma aj to, čo robila jeho sestra.

betulinka1
5. apr 2025

Nenapadne a to nemyslim v zlom. Proste chlapi premýšľajú inak. Ty si este mladučká podla mna a proste si treba uvedomit, ze ked ta nieco trapi povedz mu to, ked sa nieco tesi povedz mu to, ked od neho nieco chces povedz mu to, ked nieco spravi pochvál ho. O tom je vztah, ze si poviete aj neprijemne veci a aj o rodine, o svojich pocitoch, o svojich očakávaniach. Budes ticho a budes trapit iba seba. Naco to bude dobre?! To mas radu o odo mna 45+.

alabama0011
5. apr 2025

A bolo to prvy raz? Mozno bol tiez prekvapeny z nej ako ty. Povedz mu ako si sa citila a ake mas ocakavania a ci s tym vie realne pracovat alebo nie. Asi nic ine sa neda radit, ale sancu by mohol este dostat. Ak sa to nezmeni, asi radsej zist z kratsej cesty 🤷‍♀️

julish
5. apr 2025

To, ze neeokazes vo vztahu komunikovat otvorene, je znak emocnej nevyspelosti. Alebo si uz proste davno hodila flintu do zita a hladas spravnu zamienku, preco sa s nim rozist.

autor
5. apr 2025

@julish ja som ochotná otvorene diskutovať o rôznych témach a oblastiach života. Ale toto považujem za základ rešpektu vo vzťahu, že má patrtenr ochotu a potrebu zastať sa svojej polovičky. O takých základných veciach nedebatujem. Keď mám vysvetľovať mužovi že ma má ochrániť, keď si ku mne niekto dovoľuje, tak je to pre mňa strata času. To je taký základ ktorý keď sam od seba si neuvedomuje tak je pre mňa skôr na zváženie celý vzťah.

julish
5. apr 2025

A vobec ta nezaujima, co prezival on a ako uvazuje nad dalsimi krokmi?

alabama0011
5. apr 2025

Tak to je zas uhol pohladu, ako dlho sa poznate a ako dlho ste spolu?

tetapetra
5. apr 2025

Moja švagriná je neskutočne naladova. Svoje debilné nálady dáva potom "vyžrať" všetkým okolo. Vidavam ju síce Max 3x do roka, povedala som si: ,, Dievča moje,ty mi za to nestojíš, toto si môžeš nacvičovať akurát tak na svojich rodičoch a na mojom bratovi."

cacianka
5. apr 2025

@betulinka1 presne, súhlasím. Chlapi majú iné myšlienkové pochody, každému sa stane že je " až po bitke generálom" alebo že nás napadne správna reakcia "až na schodoch".
Medzi ľuďmi je veľmi dôležitá komunikácia, medzi partnermi o to viac. Nevidime si do hláv, nevieme čo očakáva partner od nás, on nevie čo my od neho, aj to je dôvod si takéto stavy vysvetliť, a definovať pocity, očakávania. Nielen čakať ako kura na sopel, že niekoho trkne, čo si myslím. Ak sa situácie budú opakovať, ak nedôjde ku zmene, až potom opatrenia, závery a rozhodnutia.

mandarinka555
5. apr 2025

On svoju sestru pozná cca 30 rokov (neviem, koľko rokov má). Možno sa tak správa bežne a on nemal potrebu zasiahnuť...Ináč, ja neznášam tieto omáčky , kde diskutujúce musia dedukovať, lebo autorka nenapíše , čo sa vlastne stalo, ale len zahmlieva... Veď normálne napíš, čo sa stalo...A mimochodom, som dospelá a viem sa brániť aj sama a neočakávam, že sa ma bude muž zastávať.

sisaka
6. apr 2025

@mandarinka555 určite sa nič strašné
nestalo, lebo keby to bolo niečo závažné, tak už dávno napíše, čo jej také strašné frajerova sestra povedala, urobila, pravdepodobne nejaká poznámka, ktorá sa dotkla jej ješitnosti, alebo sa “švagrinka” z takej skvelej bratovej partnerky nešla “posrať”. Ale keďže nie je schopná na rovinu komunikovať ani tu, viem si predstaviť, ako je to vo vzťahoch - hádajte na čo myslím a prečo sa zdúvam a keď to neviete, tak smola.

mandarinka555
6. apr 2025

@sisaka Možno len mala nejakú poznámku na farbu jej vlasov a frajer sa jej nezastal...no a ona to teraz nevie rozdýchať😝