icon

Nerozumiem správaniu partnera, ktorý sa so mnou po 10. rokoch rozišiel

scarletka34
20. dec 2020

Neviem čo si myslieť. Priateľ sa somnou rozišiel po 10 rok. ALE spolu zatial bývame. Dôvod rozchodu uviedol že nechce byť vo vstahu že potrebuje vypnúť a že občas bude pre spávať u kamaratov ale bude spávať občas aj doma. Vyplakala som more sĺz nechápala som ze prečo ved sme nemali žiadny problém. A nedávno som zistila ze je za tým žena kolégina jeho. Vola ho aj k sebe bývať lebo ona vie ze bývame spolu. No on zatiaľ sa neplánuje k nej nasťahovať aj Vianoce chce osláviť somnou a nie snou. Deti spolu nemáme tak nechápem prečo sa vracia ku mne. Jedine co mame spoločne je úver a účet. Aj teraz bol u nej na 3 dni a volal mi ze ide do metra ci mi ma niečo kúpiť atď... Prihlásila som sa naschvál na pokec začal žiarliť co tam toľko robím a aby som bola opatrná a ze mi praje aby som si našla dobrého chlapa čo si o tom celom myslíte o co mu ide nerozumiem mu.

bluka2
20. dec 2020

Keby si od toho nič nečakala, nedumala by si nad jeho vianočnými plánmi

nominativ
20. dec 2020

@scarletka34 ak len nechápeš, prečo nechce byvat s ňou, tak ti to vysvetlím - prečo by sa mal hnať s novou hneď do vážneho vzťahu?

drzaopica
20. dec 2020

@scarletka34 je s tebou z lutosti, zotrvacnosti to uz by bol uplny chudak, keby Ta nechal na Vianoce samu.Ako si na to prisla, ze ma druhu priznal sa?este v minulom prispevku mal ist na chatu na Silvestra s kamaratom.ozaj si neviem predstavit travit Vianoce s niekym co ma pichacku inde.Mala by som hrdost a radsej isla k rodicom ci bola sama , tak by mozno pochopil o co prisiel dievca maj hrdost

nominativ
20. dec 2020

A keďže nepracuješ, tak asi mu je blbé ťa vyhodiť na ulicu cez Vianoce, neviem, aky máte úver, či na byt, koľko by vám zostalo na rozdelenie po predaji atď, aj tak by si si teraz nič kúpiť nemohla...

Jednoducho začni riešiť toto, kam a ako pôjdete bývať. Majetky atd.

drzaopica
20. dec 2020

@scarletka34 na 40 r si dost naivna prepac.On ide na 3 dni k nej....ani slova by som s nim neprehovorila, keby som sa dozvedela o druhej zene.Spolocny ucet bez manzelstva je hlupost detto uver.Skor by som dala karty na stol co dalej s bytom, predajom, ze nastupujes do prace....on bude nadalej chodit ako kocur hore dole, lebo vyzera, ze ty ho prijmes vzdy.komu by to nevyhovovalo....preco ste sa za 10 r neposunuli k manzelstvu, dietatu?Ked je teraz zalubeny baba ma navrch.Mne sa to zda detinske, aby vedel, ze si na pokeci

lindusss2016
20. dec 2020

@scarletka34 omyl, ty od toho cakas... cakas, ze sa medzi nimi nieco poserie a on po kolenach pride za tebou. Mozno sa to aj stane, ak ti to staci, tak mu das sancu, ale to nie je zivot v laske, to je len nejaky akoze vztah, aby ste nemuseli byt sami. Sanca, ze sa to ale im dvom pokazi, je mala. Su zalubeni, motyliku v brusku lietaju o 106, pravdepodobne ho to s nou chvilku bavit bude. Medzi vami city ochladli, sex asi uz tiez nic moc, preco by sa mal k tebe vracat? Z lasky, z ucty? Ta u vas nie je, ako inak sa da vysvetlit, ze sa ti snazil vobec natlacit do hlavy, ze KOLEGA ho k sebe vola byvat, ze ku KOLEGOVI chodi prespavat a pod. Toto by sa dalo vysvetlit ako nedorozumenie jedine v tom pripade, ze by ste sa doma rozpravali po anglicky. Ak vsak komunikujete v slovensine, tak ti len bohapusto klamal a nerozumiem, na co ti rozpraval, ze ma ist byvat ku kolegovi, ked to nakoniec ani nechcel urobit. No si naivna, co ti mam povedat? Ak ti vyhovuje, ze ti plati byt, tak prosim, ostan tam. Ak vsak mas aspon jedinu sancu odist hocikam inam, vyuzi to a chod, lebo po dobrom sexe s tym oblubenym KOLEGOM sa na tebe este aj dobre smeju, aka si hlupa a ako mu lezie na nervy, ze cele dni vyplakavas. S takym clovekom chces travit sviatky? Ved mas dieta, urobte si pekne vianoce spolu a na tohto kretena sa vyser

vilma7
20. dec 2020

@scarletka34 prečo? Tak sa ho opýtaj a dozvieš sa.
Možno chce ísť opatrne do ďalšieho vzťahu, medzitým si vychutnať trošku voľnosti, slobody, ako keby som sa s niekým dala dokopy, určite k nemu nejdem bývať okamžite a nemá význam sa zas sťahovať niekam na prechodnú dobu, takže čisto z praktického hľadiska.
A že je k tebe slušný a zdvorilý je od neho milé, ale ešte potrebuje niekde pobudnúť, tak nechce aby si ho vyhodila. Veď nakoniec z vás môžu byť príjemní spolubývajúci.
A ak ti jeho prítomnosť vadí, tak budeš musieť zatiaľ odísť ty.

Takže určite sa o teba nezaujíma z hľadiska, že by chcel ostať s tebou, ale čisté kamarátskeho. Takže kľud.

sweetlife001
20. dec 2020

@scarletka34 ako vieš , že ona chce byť s ním ? Veď on ti môže natarat hocičo. Píšeš, že nečakas, ale myslím si že klameš samu seba. Už len tie sprostosti že zavolal mi či mi má niečo kúpiť? (Fíha zaujíma sa o mňa.) Som na pokeci. (Asi žiarli.) Kúpil mi Mikuláša. (Asi mu na mne záleží.)...
Ja som si teda prečítala tiež tvoju prvú diskusiu, veď to nie je preboha ešte ani mesiac, čo sa s tebou rozišiel, ešte ani mesiac dozadu si sa bila do pŕs že inú nemá.
No už si zistila , že je všetko inak. Mne osobne je tá veľmi ľúto. Mala by si sa naňho vykašľať, zabudnúť. Jasné není to lahke, ale nič iné ti nepomôže. Len škoda , že ty chces počúvať niečo iné :/
Keby mu na tebe záležalo, bol by s tebou, nechodil by šukať kolegyňu, teraz sa správa pekne, lebo tiež určite nechce aby bolo dusno, keď ešte musíte spolu žiť..
Ak niečomu nerozumieš , opýtaj sa normálne narovinu, prečo s ňou nebude na Vianoce, prečo nechce s ňou bývať..a budeš vedieť. Tu ti nikto odpoveď nedá, áni nepomôže k tomu aby si to chápala.
Držím ti prsty, aby si to čím skôr prijala.

miadi
21. dec 2020

Prepac mna nenapada ine krajsie slovo ako ze si obmedzena.. On by aj rad isiel zit stou druhou. Len mu je Ta luto. Boli ste spolu 10rokov tak ta predca nevyhodi pred vianocami ako prašiveho psa. Ked vie ze nemas peniaze nemas job a nemas moc kam ist. Proste prenho si uz len dlhodoba spolubyvajuca na nom financne zavisla. Mà trochu pocit viny ze Ta podviedol ze nemal gule sa stebou najprv rozist a stou druhou zacat s çistym štitom. Je mu Ta jednoducho luto lebo si 40r na urovni 20r neschopna sa o seba postarat. Ty si ako taky jeho stary pes ktoreho zivil no uz ho nechce ale este nie je ready ho dat utratit. Mà zo zvyku pocit zodpovednosti za teba za tie roky ale to Nie je laska . A mozno caka ze odides sama. A ty ho len zufalo potrebujes lebo plati ucty. Tak sa konecne zobud a prestan dumat nad tym co on chce ci chce aj teba , Ty sa konecne pozbieraj a osamostatni. Tento vas vztah uz nezachraniš,Potrrbujes svoj podnajom svoje $ a svoju pracu svoju nezavislost,

moonlight1210
21. dec 2020

@scarletka34 myslim, ze po 10 rokoch stereotypu vas vztah vyvanul. A on sa chce este posunut niekam, nieco zazit. Bohvie ako dlho uz o tom rozmyslal.
A ta kolegyna sa stala akurat nevedomky starterom, prevoznikom. Pomohla mu svojou ochotou zacat si so zadanym muzom vztah nevedomky babrat odvahu vykonat ten prvy krok.
No zrejme je tiez trochu zufalka a tlaci na pilu (je mozne, ze sa nasli na principe kluc-zamka. Ona prave chcela aspon nejakeho chlapa a on hladal niekoho, s kym by usiel zo stereotypu). Ona vsak najskor chce ich vztah posunut niekam, kam on zatial uplne nechce. Najskor nie je ta prava. Len prechodna na ceste k tej pravej. Tak sa nechce hned uviazat k nej.
(Co neznamena, ze nemoze vyvinut usilie, aby sa tou pravou stala a on si to uvedomil - ale to ja uz ich zalezitost.)

Rozhodne by si ale ty za tymto jeho vahanim a za tym, ze nejde cez mrtvoly za tou druhou, nemala hladat nadej, ze vlastne chce byt s tebou.
Nemala by si si klast otazky, ze ked robi toto a hento, co tym chce povedat, naznacit.
Nic nechce.
Len to, ze ty si minulost a ma najskor pocit previnilosti, lutosti a kusok nostalgie k tym 10tim rokom spolu. A aj kusok este ucty k tebe, lebo si nic zle neurobila, len si sa mu proste zunovala.
A to, ze tou druhou si nie je uplne isty, ze ju chce za novu oficialnu partnerku. Teda zase sa hned uviazat v dalsom vztahu. (Mozno prehodila aj nieco o spolocnych detoch a jemu zahucala v hlave poplasna sirena.).

Ak nahodou chces, aby sa ti este vratil, tak ukaz svoju nezavislost. Ze si vies poradit bez neho.
Ze ho milujes a cenis si roky s nim, ale nepojdes sa kvoli tomu vesat. Nebude on, bude iny. Sam si vybral.
Kludne ukaz aj ako ta mrzi, ze vas vztah zahodil takym podpultovym nedostojnym sposobom a nemal odvahu ako chlap sa najskor rozist, a potom si zacinat novy vztah.
Ze ako v lacnom romane v tom musela byt najprv ina zena, aby nabral odvahu konecne konat.
Kludne mu aj daj najavo, ako ta sklamal ako slusny muz, za akeho si ho mala, a stratil tym v tvojich ociach kus dostojnosti a hodnoty.
Neznasilnuj si pocity, ze pred nim uz ani slzu, atd.
Nie je dolezite, ze pred nim neplaces, ale kvoli comu places.
(Ak mu visis na nohe a places: neopustaj ma, tak to je chyba. Iba sa tym nedostojne ponizujes. Ak places preto, ze si sklamana, ze si si ho vazila ako lepsieho muza od inych muzov a takto si sa mylila, tak sa nemas za co hanbit.).

Je vsak mozne, ze ked sa stanes nezavisla a budes mat postupne naspat svoju hrdost, tak zistis, ze ho spat nechces (aj keby si sa povodne stala nezavislou len preto, aby videl, o co prisiel a chcel sa k tebe vratit. To byva taky paradox, ze si uvedomis, ze mas na viac. A ten vztah s nim fungoval len v situacii, v akej si vtedy s nim bola.).

Takze ci uz preto, aby sa ti vratil, alebo preto, aby si si uvedomila, ze mas naviac a tym padom sa zbavila bolesti z rozchodu, ti ta snaha byt samostatnou a nezavislou zenou stoji za to.
Prestan teda riesit jeho, ries seba a svoju buducnost.

scarletka34
autor
21. dec 2020

@moonlight1210 ďakujem konečne za rozumné slová a povzbudenie. Lebo každý tu nakladá ako by som bola nejaká zúfalka. Jedine co ma trápi je ten úver ten mame na 5.rok. Nič viac on co si vybral to ma. Zozaciatku to bol pre mňa šok lebo som to nečakala. Som bola zvyknutá na ten náš spoločný život milovala som ho a teraz si zas začať zvykať na nový život a sama na seba. A popravde sa už aj bojím niekomu veriť

qetka
21. dec 2020

@scarletka34 uver nie je problem. My sme mali s byvalym dom a hypo a vyriesili sme to bez problemov. Problem by pre mna boli deti, ale nie majetky a dlhy. Preco ta uver trapi? Co ste za neho kupili? kolko este treba splatit?

scarletka34
autor
21. dec 2020

@miadi Moja ty si vedľa ako ta bedľa. TEN byt je písaný na mňa. A ja som mu do papule za 10 rok dala všetko. Ma moje auto ma môj účet mal všetko na čo si ukázal. Tak podľa čoho sudis že on ma živil a ze ja som neschopná. Ano tento mesiac mam na hovno skončil mi vstah nemôžem ísť do práce všetko sa na mňa zosipalo ale to neznamená ze som nejaká zúfalka. Niektoré tu strašne odcudzujete keď sa vás to netýka je ľahké súdiť. Milovala som toho človeka 10 rok a asi si ho zo srdca za jeden deň nevytrhnem hoci by som ho mala nenávidieť že ma inú ale neviem to prežili sme krásne chvíle ktoré tiež nevymazem

puklica13
21. dec 2020

@scarletka34 naco potrebujes vediet preco zostava s tebou ked popritom parkuje v inej garazi? To by bolo to posledne co by mna zaujimalo...no mozno preto ze mu doma robis servis, on to financuje a je to obojstranne vyhodne...a on ma zadne dvierka, ak mu to s kolegynou padne, moze sa otrist a pokracovat s tebou...je len na tebe ci mu budes robit rohozku alebo ho rovno posles do certa

maciatkolulu
21. dec 2020

@scarletka34 toto je fakt smutné... Nevidíš? Prečo sa vracia??? Ved on sa vracia do svojho bytu!!!! Ktorý platí!!! A ty v ňom zatiaľ bývaš, tipujem to tak na max pol roka. A pôjdeš.... Kolegyňa na vianoce chce byť zaručene s rodinou a na skivestra si užívať, to vieš odkiaľ, že chce byť s ním, že mu ocha kľúče? Nuž na 40 si dosť vypakovana a neverím, že po 10 rokoch tak zamilovaná, ja by som sa začala pozerať po bývaní... Nemáte deti, to bude veľmi rýchle.

aduskatt
21. dec 2020

@maciatkolulu byt je písaný na autorku

kubkovamama
21. dec 2020

@scarletka34 a ty máš dieťa? Svoje či spoločne? Lebo to už by bol detto dôvod nad ním vôbec nerozmyslat. A Vianoce stráviť spolu? Čo to dieťa,veď ako by to bralo. Veď sa zober a choďte s potomkom k rodičom,sestre,osamelej kamoške. Nech si on robí čo chce s ktorou chce na Štedrý deň,čo ťa to trápi,že prečo. No pretože ona ho ešte doma nechce a bohvie či bude chcieť a on hajzlik sa podľa toho zariadi.Tipujem možnosť,že za mesiac-dva,možno neskôr ťa ukeca,že to bol len úlet a zas budeš v tom.Podla toho,že všetko si mu dávala,vyznie to akoby si vydrziavala neschopného chlapa..A to je veľký rozdiel keď to žena robí sama od seba"z lásky" alebo chlap ju do toho núti a odkladá si svoje bokom..To tiež nie je celkom o.k,všetko investovať do chlapa.Sak jasné,že on teraz drží zadné vrátka,neverím,že oná kolegyňa mu bude podsúvať a zabezpečovať vsetko ako ty.Uz len z pohodlia sa možno časom sa a tebou dokopy,veď kde by mal také výhody.Opacne sa tomu hovorí zlatokopka v podstate,veď on sa tak vlastne spraval

heleninamama
21. dec 2020

@scarletka34 Neurážaj ľudí, ktorí Ti dobre radia, hoci možno nepoužívajú eufemizmy. Viacerým už v prvej diskusii rozum nebralo, načo máte väčší úver, keď sa 10 rokov trajdáte po podnájmoch. Nevyjadruješ sa k tomu ani teraz, takže zrejme tam je problém...
A že podnájom je písaný na Teba? Je to len podnájom, nie je to Tvoj byt! Ty ho akurát obývaš a nemáš z čoho zaplatiť - a to je podstatné. Fakt to nevidíš? Naozaj Ti je jedno, že si v 40tke bezdomovec a takisto Tvoja dcéra? Možno aj kvôli nej Ťa nenechal vyhodiť na ulicu. Lenže aj táto ľútosť ho rýchlo prejde, ak nová známosť otehotnie. On je v 40ke vo veku, keď si ešte rodinu založiť môže. K Tebe je čas neúprosný.
Toto rieš ako prvé, nie jeho pocity ani ďalšieho blbca a či mu budeš alebo nebudeš veriť. Žiadny chlap Tvoj život nevyrieši. Tento ti tiež okrem pár spomienok nič nedal. A to je dosť málo na 10 rokov.

maciatkolulu
21. dec 2020

@aduskatt veríš tomu? Brali spolu hypo, on to platí a písaný je na ňu.... Hm

aduskatt
21. dec 2020

@maciatkolulu stretla som sa s viacerými takými prípadmi v praxi. Može to byť pravda rovnako tak aj nemusí. Ale nie je to nereálne

lidia73
21. dec 2020

ach prepac ale v celom sa v tom nejak stracam bo raz napises tak a potom tak, no isto ti viem povedat, ze by som to s nim co najskor ukoncila a nezniesla by som aby travil cas so mnou ak chodi za inou

heleninamama
21. dec 2020

@maciatkolulu
@aduskatt Baby, pozrite si tú prvú diskusiu, je to podnájom, sama to priznala.

sweetlife001
21. dec 2020

@scarletka34 veď to je len obyčajný podnájom, nie tvoj byt, toto sa dá ľahko vyriešiť a úver tak isto, ak nemáte peniaze na vyplatenie, tak sa dohodnite kto to bude posielať, platte to na polovicu a koniec, nie je čo riešiť. Píšeš že máte spoločný účet, keď je na tvoje meno, už dnes by som ho poslala do banky nech si ide spraviť osobitný svoj účet, keď z toho tvojho odchádza splátka úveru, nech ti potom posiela polovicu.. keď ako píšeš je toto jediné čo ťa trápi.
Tak nečuduj sa, posobis trošku zúfalo, čo ti nemožno vyčítať. Na nový život si zvykneš, sama nedostaneš veď máš dieťa!! A nerozmýšľaj teraz nad tým či budeš ešte niekedy niekomu veriť, to môžeš keď spravíš hrubú čiaru za životom s tým pakom a prestanes riešiť jeho správanie a bezvýznamné gestá , čo ti tu myslím už bolo aj napísané.

sweetlife001
21. dec 2020

@maciatkolulu nemajú žiadnu hypo, majú len úver a bývajú v podnájme.. 🙂
@aduskatt

acrobaleno
21. dec 2020

Autorka tu má 99 zo 100 odpovedí, čo sa viac menej zhodli, ale chytí sa toho jedného, ktorý jej ako tak odobrí, že ho má vziať späť, keď ho chce....typické. Hlavne, že rieši, prečo chce byť s ňou na Vianoce. *tableface* Na to, že más 40 si riadna trúba. Sorry not sorry.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
arianna25
21. dec 2020

Nech ide do rici. Tak co si o sebe mysli? Ze bude hopsat tu i tam kde jemu je dobre?

makova333
21. dec 2020

@scarletka34 ako ty na 100% vies, ze ona ho vola a on nechce? Tajne ich odpocuvas? Citas mu spravy? A vies preco v tom byte chce byt? 1. lebo ho plati 2. lebo nemoze byt s frajerkou (z akehokolvek dovodu) 3. lebo sa zatial na to neciti Ani jedna z tychto velmi pravdepodobnych moznosti sa netyka teba. A potom je tu este moznost, ze lubi teba a a chce byt s tebou, iba ti to nevie po 10 rokoch povedat. Potom ho osvieti a pri stedrej veceri ta poziada o ruku. Jaj pockaj to je rozpravka, tak nic.

viki128
21. dec 2020

Kašli naňho.. Správa sa ako dieťa