Neviem presvedčiť manžela na večernú sprchu
Ako je mi to trochu nepríjemne, ale riešim taký pre mňa dosť “problem”. Neviem presvedčiť manžela na večernú sprchu … On je naučený sa sprchovat ráno. Ide na tréning a potom sprcha a robota. Ale veď po celom dni v práci, behania hore dole je základ ešte sa isť “do postele” osprchovat … Už sme sa natom normalne aj pochytili. On proste tvrdí, že veď už sa dnes sprchoval a načo pôjde teraz do sprchy a zase ráno … Samozrejme hovorím o bežnom nenáročnom dni. Ak niekde ideme (kúpalisko, túra, bicykel) to sa osprchuje hneď po … ešte v zime by som pochopila, ale teraz v lete … no neviem … Vám by to vadilo?
@anonym_867799 Akoze 3 dni mal s prepacenim osratu rit? Tak toto je za mna vrchol hnusu. Keby sme niekde kde nie je tecuca voda, podmienky nepustia, samozrejme treba sa prisposobit ale civilizovany svet, pitna voda zo sprchy tecie, sprcha trva 5 minut aj to som prehnala. Za 1 minutu sa dokazem osprchovat. Toto je fakt lenivost.
@anonym_3000a1 a ty si neutieraš riť po sraní?
@anonym_autor za mňa pokiaľ dodržiava pravidelnú hygienu, tak je to o zvyku či ráno alebo večer. Tiež sa radšej sprchujem ráno. Za mňa oveľa väčší problém, človek, ktorý sa odmieta sprchovať a keď je doma, tak si sprchu sa raz za cca 10 dní. Áno, aj takí existujú, žiaľ, mám takého človeka doma (nie partnera).
Mne by to nevadilo.Tie, ktoré sa pohorsujete existuju mokré servítky na špinavy zadok,pošvu atd, opláchnutie penisu v umývadle.Chcela by som vedieť koľko ľudí sa denne 2x sprchuje
Podľa mna to nemá logiku . Akože po celom dni sa prezliecť do pyžama a ľahnúť si do čistých perin . Veď to môže ísť spať rovno v tom , v com bol v práci . No ja by som o tom s mužom ani nedebatovala , tak ako to robím ja a naše deti , tak by to robil aj on.
Musíte sexovať každý večer a bude sprcha. No hnusilo by sa mi to .
@anonym_autor vsak operies periny raz tyzdenne- ako nevidim vobec problem. Mm sa tiez sprchuje rano, lebo na noc ostane chory🤷♀️kazdy sme iny, raz denne je uplne v norme. Pochopila by som, keby sa po sporte neosprchoval, ale po normalnom fungovani 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vevesh ak si s tým v pohode tak je to v poriadku. Ale autorke to evidentne vadí a to je rozdiel.
@anonym_autor Bodaj by toto bola jedina vec na manzelovi, co ti bude v buducnosti vadit.
Slovaci sa vacsinou umyvaju pred spanim, ja mam skusenost, ze zapadny svet a aj Americania rano.
Vela zien netusi, ze existuje bidetova sprcha a preto komenty, ci sa tam dole neumyva.
Tak ja som vyrastala na dedine, kde sme mali vlastnu studnu, nie je tam vodovod. Takze sprchovat sa kazdy den kazdy jeden z nas 2x denne, to by bol taky luxus, ze az. Volba bola jasna, uvaris polievku alebo sa ides umyt. V lete kolkokrat dosla voda, setrilo sa kazdou kvapkou. A ano, nebola to ciganska osada, ak by niekto namietal. Vodovod sa slubuje od 90-tych rokov, co som bola decko.
Moj muz navyse sa musi sprchovat rano, lebo sa potrebuje prebrat, ja sa rafsej sprchujem vecer. Ale rano sa kolkokrat prebudim spotena, ze sa aj tak musim.
Ale mame deti s ekzemom a od koznej viem, ze naozaj nie je dobre v kuse sa cvachtat. Narusuje sa tym kozny film. A potom dokolecka, sprchac, krem, sprchac, krem. Aj caste unyvanie vlasov skodi pokozke hlavy. S nicim sa nema prehanat, ani s hygienou.
@anonym_autor mne by to vadilo az tak, ze s takym by som ani nerandila a uz vobec by som si ho nebrala za manzela. Ak ti to zacalo vadit “zrazu” tak holt problem je v tebe, nemala si to akceptovat uz od zaciatku. Ak sa takto zmenil pocas manzelstva on (comu velmi neverim), tak by to pre mna znamenalo na zaciatok oddelene spalne a kam vedie strata intimity v partnerstve je nam asi vsetkym jasne.
Mne je trochu luto, ze nam nevysiel bidet do domu, zabudla som na to popravde, ked sa planovala kupelna, je to dobra vec. No len ten priestor bol dost obmedzeny aj tak. Ale tak doma je to jedno, nevadi mi skocit do sprchy, vane. Ale zase robit tu vedu z toho celeho, mi pride cez.
Aj prehnana hydiena skodi.
@sissy27 omg, manželia sme 13 rokov 🙈 poznáme sa 17 a áno tá zmena prišla len pred 3 rokmi kedy začal každý deň intenzívne cvičiť …
Tak ja som vyrastala na dedine, kde sme mali vlastnu studnu, nie je tam vodovod. Takze sprchovat sa kazdy den kazdy jeden z nas 2x denne, to by bol taky luxus, ze az. Volba bola jasna, uvaris polievku alebo sa ides umyt. V lete kolkokrat dosla voda, setrilo sa kazdou kvapkou. A ano, nebola to ciganska osada, ak by niekto namietal. Vodovod sa slubuje od 90-tych rokov, co som bola decko.
Moj muz navyse sa musi sprchovat rano, lebo sa potrebuje prebrat, ja sa rafsej sprchujem vecer. Ale rano sa kolkokrat prebudim spotena, ze sa aj tak musim.
Ale mame deti s ekzemom a od koznej viem, ze naozaj nie je dobre v kuse sa cvachtat. Narusuje sa tym kozny film. A potom dokolecka, sprchac, krem, sprchac, krem. Aj caste unyvanie vlasov skodi pokozke hlavy. S nicim sa nema prehanat, ani s hygienou.
@anonym_9d3358 a stále ste odkázaní na tú studňu, že to ťaháš do dnešnej doby? Dnes má snáď každý okrem osadníka prístup k vode, takže umyť sa naozaj nie je o tom, že treba nanosiť vodu z potoka a zohriať ju na peci. Plus ešte jedna vec, vôbec netreba zakaždým vyťahovať sprcháč, stačí sa opláchnuť vodou, na inkriminované časti tela použiť na to určené prípravky, napríklad intímne mydlo, netreba sa nijako drhnúť.
Môj partner sa sprchuje prevažne ráno, tiež chodí cvičiť. Večer sa sprchuje ak mal náročný deň, manuálne robil. Prácu má kancelársku, všade chodí autom. Na WC máme "spršku" a vlhčený papier. Vôbec mi to nevadí, chodí voňavý, upravený, čistý. Ja sa sprchujem ráno aj večer. .
@sissy27 omg, manželia sme 13 rokov 🙈 poznáme sa 17 a áno tá zmena prišla len pred 3 rokmi kedy začal každý deň intenzívne cvičiť …
@anonym_autor v poriadku, pre mňa by to znamenalo oddelené spálne. A prať a prezliekať si posteľ bude sám, nebudem sa ja namáhať s praním a prezliekaním čistého posteľného prádla, aby si tam on líhal špinavý. A môže ma presviedčať kto chce, že sa nepotí, má sedavú prácu a čojaviemčo, pre mňa je nechutné sa v 21.storočí po celom dni neosprchovať aj keby som len ležala doma pre telkou. Ale ako pozerám, hygienický štandard je u niektorých na môj vkus veľmi nízky...
Mne by to nevadilo.Tie, ktoré sa pohorsujete existuju mokré servítky na špinavy zadok,pošvu atd, opláchnutie penisu v umývadle.Chcela by som vedieť koľko ľudí sa denne 2x sprchuje
@anonym_6df593 no, my sa doma sprchujeme bežne 2x denne a niekedy aj viac. Jednoducho si neviem predstaviť ísť spať neumytá, takisto si neviem predstaviť po tréningu sedieť spotená ešte xx hodín do večernej sprchy atď. A ano, máme aj bidetovú sprchu a aktívne ju používame.
@anonym_autor ja nerozumiem prečo sa človek prchuje ráno strata času. Veď v noci nič nerobil, teda pokiaľ sa veľmi nepoti. A po celom dni večer sa neosprchuje. Nejaké pomýlené a chápem že ta to štve
@anonym_909a0b no napríklad preto, že keď ráno máš tréning pred prácou alebo ideš behať a dojdes úplne spotený ideš hneď do sprchy. To píšem v úvodnom príspevku prečo chodí ráno. A niektorí ľudia sa v noci tak spotia, že majú tu sprchu nastavenú celkovo na ráno ..
@anonym_6df593 no, my sa doma sprchujeme bežne 2x denne a niekedy aj viac. Jednoducho si neviem predstaviť ísť spať neumytá, takisto si neviem predstaviť po tréningu sedieť spotená ešte xx hodín do večernej sprchy atď. A ano, máme aj bidetovú sprchu a aktívne ju používame.
@sissy27 ja keď počujem argument, že nepotím sa (a čo genitálie, nohy, taký ten páchnuci maz na krku a vo vrchnej časti chrbta najmä u mužov?), tak sa nesprchujem, presne si predstavím tie témy, kde ľudia rozmýšľajú, ako smradľavej kolegyni, z ktorej cítiť nohacinu, riťacinu a p.čacinu povedať, že smrdí na celý kancel. Treba si uvedomiť jednu vec - to, že niekto nesmrdí sebe prípadne rodinným príslušníkom, ktorí sú na to zvyknutí, neznamená, že nesmrdí ostatným.
Mňa najviac baví jak v iných témach spojených s hygienou, napríklad nedávno to menenie pyžama nosenom na holom tele, tak tam si každá dobre ze nemenila ešte v noci za čisté, pranie každý deň sak neľahnem v špinavom! Ale chlap s osratou ritou a ostatym penisom je úplne v pohode 😩 a reči o bidete si prosim vás nechajte, už vidím jak chlap lenivý ísť na 2 minúty do sprchy si sprchuje zadok alebo penis v umývadle …
Kks a ešte tu niekto bonzne ze jej chlap sa umýva raz za tri dni “lebo sa nepoti” 🤮 a ze kto sa sprchuje dvakrát denne a kto si umýva rit po veľkej potrebe? No snáď každý pricetny … ale to som sa tiež dozvedela minule zevraj je to ocd 🫠
@mandzula presne si to vystihla 👍 a ešte tuto keď čítam, že veď stačia mokré servítky a umyť si penis v umývadle, tak sa mi normálne žalúdok dvíha.
@bonboniera no, u nás doma aj bidetová sprcha, ktorú aktívne využívame a ešte sa aj sprchujeme 2x denne 😀 a zisťujem, že sme vlastne divní 😂
Ja som celkom kontaktná osoba, potrebujem dotyky, objatie, pritúlenie... a neviem si predstaviť toto praktizovať s niekým, kto nemá potrebu sa umyť po celom dni. A radšej tu nezabŕdam do témy čistenie zubov, lebo ak sa niekomu ťaží ísť do sprchy, tak asi sa neúnuva do kúpeľne len kvôli tomu, aby si umyl zuby, že?
@mandzula presne si to vystihla 👍 a ešte tuto keď čítam, že veď stačia mokré servítky a umyť si penis v umývadle, tak sa mi normálne žalúdok dvíha.
@bonboniera no, u nás doma aj bidetová sprcha, ktorú aktívne využívame a ešte sa aj sprchujeme 2x denne 😀 a zisťujem, že sme vlastne divní 😂
Ja som celkom kontaktná osoba, potrebujem dotyky, objatie, pritúlenie... a neviem si predstaviť toto praktizovať s niekým, kto nemá potrebu sa umyť po celom dni. A radšej tu nezabŕdam do témy čistenie zubov, lebo ak sa niekomu ťaží ísť do sprchy, tak asi sa neúnuva do kúpeľne len kvôli tomu, aby si umyl zuby, že?
@sissy27 načo zuby, veď sa nepotí, nie? 🙈
@anonym_autor
Úplne v pohode. Netreba to nafukovať.
Drvivá väčšina ľudí si po wc ani poriadne neumyju ruky, niektorí vôbec.
@zmrzlinka2021 dokonca aj ti, čo varia v jedálni , som videla 😳😝
Presvedčiť?to už ja nemusím ani môjho 12r syna...veľa krát ide aj ráno pred školou...po tréningu....a tak...a večer ide spať a ide do sprchy...aj keď už cez deň bol v lete aj 2x...a ide ak pred spaním....a aj u mňa je to normálne pred spaním...
ako často periete a vymieňate obliečky na periny a žehlite? by ma zaujímalo, taky priemer, ako sa to pohybuje v akych časovych intervaloch
@karolinakr obliečky často keďže som nato “zaťažená”, ved ked vidím že sú spotené prezleciem hneď, je mi jedno či každé tri dni alebo vydržia aj týždeň a pol napríklad v zime… a žehlime? My nežehlíme, vytiahnem zo sušičky a teplé poskladám.

No ono by bolo logickejšie sa ísť ozaj večer sprchovať, než ráno. Neviem síce akú má prácu ale ak fyzickú, tak to potom nechápem ako sa môže večer po robote neosprchovať.