icon

Nie som nadšená zo spoločného bývania

26. apr 2022

S partnerom sme si nasli spolocne byvanie. Byvame spolu 3 mesiace. Financne som tahac ja, pretoze nemal pracu. Teraz uz pracu ma ale nevychadza mu to vsetko. Preto co nakupim ideme na polku a tie peniaze mi stale dlzi. Peniaze sa stale len pripocitavaju. Neviem ako dlho zvladnem takto fungovat. Dalsia vec su moje pocity. Nie som z tohto vsetkeho nadsena. Predstavovala som si to inak. Nemyslela som si ze sa budem starat o dieta ale ze budem byvat s chlapom. Vsetko co poviem berie ako utok na svoju osobu. Ale pred tym sme sa dohodli ze nebudem na vsetko sama. Nieco mu poviem aby mi pomohol, zopakujem to dalsich 100x a za 3 dni to este nespravil. Stale sa len na nie o vyhovara. Nakoniec na mna vykruci ze som furia. Vzdy ked pride z prace si len stazuje ze je unaveny. Ja mam dve prace, jednu doma a druhu v praci co cely den robim rukami a stojim na nohach. Ja nemam pravo byt unavena? Pred tym nez idem do prace mam cisty poupratovany byt, ked sa vratim je tu kazdy den len vybuch, neporiadok vsade.
Moje pocity s tohto vsetkeho su velmi zle, citim sa unavena, vyuzita, ako sluzka, vyzivujem svojho priatela, staram sa o vsetko. Varim, periem, upratujem, na nakupi chodim sama, o vsetko je v byte postarane. On sa stara len o neporiadok vsadw tam kde chodi. Ako mu mam vysvetlit nech si po sebe veci uprace, lebo tu uz jeho mama nie je ktora to spravi. A ze nechcem jednu vec preskakovat cely den, pretoze je v strede cesty?
Zlepsi sa tato situacia ? Ako a v com sa zlepsi? Ako mu mam normalne vysvetlit nech uz je dospely a ja nie som jeho sluzka? Co mu mam povedat aby to pochopil?
Skusala som uz asi vsetko, a vzdy to dopadlo rovnako vykrical na mna a urazil sa ako male dieta, pretoze on je tu ta obet.

Co mam spravit aby to pochopil? Aby dospel?

Strana
z2
karolinakr
26. apr 2022

@diamond007 ako vtip dobré

sticker
karolinakr
26. apr 2022

Že muži tieto činnosti neznasaju - moja mama neznaša varenie, keby ju otec tyždeň prosil a čakal, kedy sa rozhodne- umrieme od hladu všetci

ninka99865
26. apr 2022

@karolinakr hej ne 🤣

lucks6
26. apr 2022

ako no ja by som sa na neho vykaslala. naco ti je taky chlap, ktory sa proste nepostara a len sa stazuje. nemas doma chlapa ale decko

stanzi
26. apr 2022

@diamond007 Uz len to, ze mu ona musi stale hovorit, aby si po sebe upratoval je dost zle (snad ma oci a vidi ten neporiadok), ale este aby na to milostivo cakala aj tyzden… to sa mi snad len zda, tato rada 😳

stanzi
26. apr 2022

A k teme: nie autorka, nezlepsi sa to, bordelar bordelarom aj ostane, a ten tvoj je navyse aj lenivec, ak naozaj vsetko robis sama. To ze sa stale uraza je uz len ceresnicka na torte…

diamond007
26. apr 2022

@jaskolka je rozdiel čo je bordel a bordel. Mne žiadny muž s ktorým som žila nerobil bordel. Áno, periny neboli ustlané podľa mňa ale to sú maličkosti ktoré neriešim.
Takže autorka nedefinovala slovo bordel

diamond007
26. apr 2022

@puklica13
@melanta
Neoznacujte ma, nečítam to. Ja som príspevok nepísala, spokojná som s mužom, nemám žiadneho bordelara takže takéto hovadiny nemusím ani riesit

diamond007
26. apr 2022

@stanulienkat opäť sa vyjadrujem, ja mám skvelého a šikovného muža, ja som spokojná na 100% s manželstvom tak neoznacujte ma tu.
Vy ste trápne a všetky príspevky beriete odslova doslova, ja sa na to pozerám S NADHLADOM! a to je rozdiel. Čítam tak povediac medzi riadkami

diamond007
26. apr 2022

@stanzi DEFINUJ SI POJEM BORDEL! 😉 každý má latku nastavenú inak totižto. Ja pozerám na príspevok s nadhladom

ninka99865
26. apr 2022

Tak neviem ako sa dá brat s nadhľadom to že to finančne ťahá ona, chlap po sebe absolútne nič neuprace a nepomáha do domácnosti vôbec a ešte sa aj oduje keď mu niečo povie 🤔

ninka99865
26. apr 2022

Nie všetky akceptujeme to aby sme robili sluzky celý život. Na domácnosť je vždy toľko ľudí koľko tam žije.

fiafia
26. apr 2022

Niekto si to nie zariadiť 😂 už by dávno letel dvermi

fiafia
26. apr 2022

@fiafia vie zariadiť

sashabb
26. apr 2022

Koľko prosím ťa zarobí, že mu to nevychádza? 😨

stannkal
26. apr 2022

Tiež sa pridávam k ostatným, podľa mňa nepravdepodobné že sa to zlepší. A pokiaľ sa nestaral o domácnosť ani vtedy keď nemal robotu tak to je už fakt sila. A hlavne, on ti nemá v domácnosti pomáhať, on sa ma starať rovnakým dielom.

elizabet173
26. apr 2022

@diamond007 to myslis vazne? Kto upratuje muzom, ktori ziju bez partnerky? No nikto, normalne to zvladnu, ak nechcu zit v spine. Prinajhorsom upratovacka, aspon raz za cas. Sme doma dvaja, dvaja mame zamestnanie na plny uvazok, dvaja este jedno na kratsi uvazok, ktoremu sa venujeme niekedy viac, niekedy menej hodin tyzdenne. Mozes mi vysvetlit, preco by moj partner mal venovat domacnosti podstatne menej casu, ked v nej tiez zije?

elizabet173
26. apr 2022

Mna neuveritelne fascinuje, ze hladas sposob, ako by si dosiahla to, aby dospel, ze nehladas v kalendari datum, kedy tento nerovny vztah ukoncit

stanzi
26. apr 2022

@diamond007 Tak sa pozri na ten prispevok este raz 😉 Nie je to iba o bordeli, pisala, ze vsetko robi ona, upratovanie, varenie aj nakupovanie. To naozaj nie je OK.

kahh
26. apr 2022

Podla mna si mu uz dala vela prilezitosti nieco zlepsit, nieco zmenit. Bolo by asi vhodne keby si ho poslala kade lahsie.
Bude aj tebe lahsie. Lebo nemozes sa na neho spolahnut a potom naco ti je taky chlap na ktoreho sa nemozes spolahnut? Obratit??

jaskolka
26. apr 2022

@diamond007 pozri, už len to, že chlapovi treba niečo 100x opakovať, je zle. A rada, že "počkaj, kým to urobí".. Akože vážne ma čakať, kým sa pánovi uraci niečo urobiť? Co teda má ten chlap doma robiť? Valat šunky a žena tíško sa usmievať, veď chudáčik určite urobí niečo, možno, dakedy, hádam. Alebo nič, lebo veď on je chlap?
A pre mňa je už bordel aj to, že si dospelý chlap nevie ustlat po sebe, odložiť veci a podobne. Takže áno, aj to je pre mňa bordel. Z akého dôvodu ma upratovať len žena? Veď bývajú dvaja.. Takže aj dvaja majú udržiavať domácnosť. Ci chlspovi ruky odpadnú, keď umyje záchod, alebo naloží a zapne pracku?
A autorka píše viac veci, kde je problém. Neprispieva, nepomáha, neupratuje ani po sebe, a ešte sa uráža, keď mu to povie.
Možno je to len jej pohľad, ale žila som s takým typom takže kľudne to môže byť aj pravda. Takého truhlika jej netreba

timing
26. apr 2022

No co, radikalne mu zbal vsetok bordel a dovidenia.
Neciti uctu voci Tebe. Tvoje pocity su mu ukradnute. On ma strechu nad hlavou a full servis doma. Sen kazdeho lajkackeho muza.
Ten sa nezmeni. Nebude nikdy hlavou rodiny, tahuň budes vzdy ty. Uz teraz mas toho pokrk, nie o x rokov.

laska86
26. apr 2022

Kolko ste spolu celkovo?za ten cas kym ste spolu nebyvali si nezistila ze je to este decko?daj mu ultimatum ked sa nepozbiera a nezacne robit co treba tak cau

puklica13
26. apr 2022

@diamond007 tak keď nečítaš tak neodpisuj... 🤣🤣🤣🤣evidentne ti tu niekto stúpol na otlak🤣🤣🤣🤣🤣

lija22
26. apr 2022

ja by som az taka prisna nebola. myslim, ze mnohi sme zazili, ze sme boli nezamestnani, ci financne v srackach ale clovek ak ma nejake pracovne ciele ( dolezity bod) a odrazi sa a uchyti tak prosteteba s partnetom preckat to nepriaznive obdobie. Samozrejme, ze tam musi byt velky potencial do manzelstva. A co sa tyka neporiadnika. Opisala si ho strasne 🙂 tiez by som ho nechcela. Ale vies co mala som. Zmenila som ho, okresala na svoj obraz. Isty cas som v nasratosti pisala lepiace papieriky kade tade s odkazmi "zavri zubnu pastu", "po dojedeni odlozitriad do dresu, mycky.." atd a nechala to na ociach. ono je to tak trapne, ze aby sa necitil trapne zacal to robit 😃 nuz treba skusit, ak ti za to stoji a je ten pravy

monika2012
27. apr 2022

Nezmení sa. Buď to budeš tolerovať, alebo sa z toho psychicky zblázniš. Tretia možnosť je čím skôr zísť z kratšej cesty. Volila by som okamžitý rozchod. Ale to som ja a moje veľmi podobné životné skúsenosti.

ilovecoffee
27. apr 2022

Ahoj, mala som doma to isté a nechapala som..dva dni robil a dva dni mal voľno, keď robil, pochopila som, ale keď mal voľno a večer o pol 7 som našla na stole neumytú šálku z rána, v dreze neumytý riad od obeda, tak mi bolo do plaču, samozrejme, že nič navarené ani len špagety, čo zvládne aj dieťa, bordel takisto všade, keď náhodou dal prať, tak kľudne dal prať farbené čierne a biele dokopy, veci mi smrdeli, lebo nevedel dávať správne prášok ani aviváž a to som mu 100krat vysvetľovala ako sa perie,ale to sa stalo možno raz za mesiac, že dal vyprať..raz upratal a mi povedal, že upratal poslednýkrát, lebo je z toho veľmi unavený..čiže všetko bolo na mne, práca 10 hodín denne, dieťa, domácnosť, varenie, upratovanie a večer som bola odpadnutá..takto sa dlhodobo fungovať proste nedá, lebo pracujúca žena to nedá..on to v živote nepochopí, takže ho zbaľ a pošli naspäť k mamke, nech si s ním spraví ona poriadok

kassandra25
30. apr 2022

Ano. On je tvoja obeť. A ty si fúria. Ja neviem, kedy to už pochopíš. Možno by sa vám šiklo, aby si mala 3 zamestnania a nečakala od neho, že on zo svojho vyjde alebo najlepšie 4, aby si mohla zaplatiť upratovačku, keď priateľ narobí neporiadok. A nez si tuto litániu sem hodila, uz si mohla mat po nom upratané, nepoviem 3 x, ze sa ulievaš! A nic nerobis, lenivá si 😆😅😍🤣

zdenkastanka
30. apr 2022

Nevyzrete decko co mu maminka skakala cely zivot okolo zadku a teraz to ocakava aj od teba ... nezlepší sa to... skoncila by som s nim.

Strana
z2