Nikoho nezaujímam
Ahojte, viete že ja absolútne nikoho v živote nezaujimam? Keby som tu nebola ani si to nikto nevšimne. S mužom mám zlé manželstvo a on naše manželstvo už pochoval. Už mi povedal, že sa snažiť nebude chce mat iba prácu a cvičenie. Dieťa je taka chladná sebecka povaha. Že je niekto nešťastný ju netrápi. Žiadne prejavy citu k smerom k matke. Ona iba prijíma. Nikoho iného nemám. Matka mi zomrela. Otca “nemám”. Mám zlú prácu, život a hlavne nevladzem nič meniť. Nemám nato silu som strašne vyčerpaná. Trápim sa veľmi. Hlavne tým, že som cely život chcela rodinu a nakoniec som úplne sama. Plačem sama, trápim sa a nikoho vôbec to nezaujíma … aj teraz plačem a iba okolo mňa chodia ako okolo nejakej nepotrebnej veci. Ani sa ma nikto nespýta čo Ti je. Muž mi povie že chce mat pokoj … načo som vlastne tu …
@anonym_autor všetky svoje komentáre si zmazala,tak čo vlastne chceš? Ty si myslíš,že ty jediná na svete máš takéto problémy? Máme ťa ľutovať,o to ti ide?
Vôbec si nereagovala na naše rady ohľadom psychiatra.Asi vieme,prečo ti to radíme,lebo to poznáme,buď osobne na sebe alebo v rodine.
Dobre,poľutovali ťa tu niektoré,ale to ti hovno pomôže.Pomôžeš si jedine sama tým,keď pôjdeš k psychiatrovi.
@anonym_autor 🌹 mrzi ma ze teraz mas taketo tazke pocity a myslienky - vies, skoro kazdy pozna tieto pocity a celkovo, nikto nikoho nezaujima, aj prezident USA moze zomriet a sup-sup, nahradia ho hned,
Vsetci sme nahraditelni. Urcite skus , cim skor,
- najst si dovolenku len sama pre seba, aspon 2 tyzdne, niekde sama , kde budes zaujimat sama seba, robit si radost,
meditovat, kreslit si, jest co sa ti zapaci, citat pozitivne knizky, pocuvat fajn hudbu - nemusis nikoho zaujimat, hlavne aby si zaujimala seba samu!!!
- rozhovor s ozaj empatickou chapavou terapeutkou, nielen hocijakou bezcitnou
- poziadat o antidepresiva u obvodneho lekara
- zacat nove veci, chodit na jogu, na tanec, na hodiny talianciny ...
A este - Tvoje dieta, pokial nema nad 18, nie je schopne ani povinne nieco ti davat. Deti nemozu chapat
komplexne city dospelych. Od dietata to necakaj - skor je otazka, co take chyba v zivote dietatu, ak ozaj posobi chladne.
Mozno aj jemu emocionalne nieco chyba.
Avsak rodina , partner a priatelia by ta mali vypocut a snazit sa ti porozumiet. Ak to nerobia, nestoja za tvoj cas. To ty by si sa mala prestat zaujimat o ludi, ktori nestoja
za to.
@anonym_autor to nie je ze muza a dieta nezaujimas, nie su sebecki, len zafungoval pud sebazachovy. Tahas ich dlhodobo dolu tak sa emocne odstrihli. Placom nic nevyriesis. Smer psyxhiater. Ak to riesit nechces tak to je tvoja volba ale o muza a dieta prides natrvalo, nenechaju sa dusit v tvojom kolecku "vsetko je zle, nikoho nezaujimam, placem".
Btw ako dlho to trva?
@anonym_autor všetky komentáre do diskusie poctivo mazes takže nechápem veľmi prečo ich píšeš ale dobre. Ostávať v nešťastnom manželstve je voľba, nie povinnost. Ty si si vybrala ostať a trpieť to. Narozdiel od toho aby si sa rozišla a hľadala inde. Zaľúbit sa a znova milovať je krásny pocit ktorý ti prinesie radosť a znova chuť žiť, ak je to správny partner. Očividne nechceš. Psychiatra tiež asi odmietas. Viac ti poradiť nemôžeme
Si vyhoreta. Nevidím to hneď na psychiatriu preboha. Pokiaľ to netrvá roky je normálne mat občas aj také obdobie. Vyrovnala si sa s matkinym odchodom? Nemôže to byť len dôsledok toho ze ti veľmi chýba? Cítiš sa asi odstrcena otcom z toho co si písala v úvodzovkách mam pocit ze otec žije ale mal ta na salame. To mame tak viaceré. Tiež som nebola ockova princezná. Keď si z Košíc môžeme ísť na kávu vypočujem ta 🙂
@doriiis toto je zbytočné , ona nevie o čom hovoríš . Mala som takú kamarátku , dávno , musela som sa odstrihnúť lebo by ma zničila. Taká som bola unavená z nej . Keď jej manžel mal 50 a chcel oslavovať , mal hostí a ona sa sťažovala že sedela v kúte smutná, ničoho sa nezúčastňovala a čakala kedy kto za ňou príde a začne ju riešiť . pritom to bola oslava je manžela.
@subartic ....autorka čakala,že tu začneme spolu s ňou kydať na jej nevdacneho muža a dcéru a budeme ich viniť za jej nešťastie.
Ale je úplne jasné,že za nešťastie autorky si môže väčšinou ona sama.Lebo je pohodlna,lenivá a nič nechce robiť preto,aby nešťastná nebola.Len obviňuje zo svojho nešťastia okolie.A potom sa čuduje,že ľudia sa od nej odvracaju
Si vyhoreta. Nevidím to hneď na psychiatriu preboha. Pokiaľ to netrvá roky je normálne mat občas aj také obdobie. Vyrovnala si sa s matkinym odchodom? Nemôže to byť len dôsledok toho ze ti veľmi chýba? Cítiš sa asi odstrcena otcom z toho co si písala v úvodzovkách mam pocit ze otec žije ale mal ta na salame. To mame tak viaceré. Tiež som nebola ockova princezná. Keď si z Košíc môžeme ísť na kávu vypočujem ta 🙂
@sszuzu8 ona pisala, ze chodila k psychologicke, kym jej sedenia platila poistovna. Myslim, ze preplacaju 10 sedeni. Takze jej to trva minimalne 10 tyzdnov, pravdepodobne viac. Psychologicka jej radi nerobit teraz vazne rozhodnutia. Toto podla mna na psychiatra je. Podla toho co pisala, teraz nechodi nikam
@sszuzu8 teraz citam, ze poistovna preplaca az 25 sedeni. Tak to uz je fakt, ze dost
Baby, asi tomu mnoho z vas nerozumie a dost autorke ublizujete. Aj ked by ste nesuhlasili, nedokazete empaticky mnohe nieco cloveku povedat, vo chvili, ked priznava svoju zranitelnost a slabost. Obratte si perspektivu!
Poziadat o pomoc byva tazke, hlavne, ak ta vasa ziadost nikdy v zivote nie je vyslysana. Ci od rodicov, ci od partnera, ci od dietata. A vy nadalej davate, az za svoje hranice a nedostane sa vam za to vzdacnost, skor sa stanete nepotrbnym, ak uz nemate z coho davat, ak uz nemate na to energiu. A energiu autorka nema, pretoze ten vztah, kde zije, nie je rovnocenny, nezaziva reciprocitu, a to co roky davala, nic sa jej od partnera nevracia - to strasne ovplyvni a nahloda cloveka.
Mne sa javis autorka ako empat a zrejme zijes v toxickom vztahu. Mala by si porozumiet tej dynamike, ako postupne rozozerie cloveka zvnutra. Autorka, nacitaj si niekde, co je empat, nacitaj si co je narcisticke zneuzivanie a nastup na cestu vyliecenia z narcistickeho zneuzivania. Knizka "To nie je tvoja vina" od Ramani Darvasula alebo jej skorsia knizka Zostat alebo odist.
Neocakavaj porozumenie od ludi, ktori to nezazili a nikdy nepochopia a ani im to nevysvetluj. Nepochopia. Ale je dolezite, aby si to pochopila ty sama pre seba, co sa ti stalo a aj preco. Aby si sa z toho vydriapala von.
Ak si v depke, pozri si toto video Zuzany Smatanovej - a pochopis, ze naozaj ti treba odbornu pomoc, mozno aj liekovu - lebo to co prezivas nie je iba smutocek, co do dvoch dni pominie, kracas vo velkej hlbokej jame a potrebujes z nej von...
https://www.youtube.com/watch?v=VuP2YiyFng0Zazivam takmer to iste. Beriem antidepresiva. Este nie tak dlho aby som vedela vyhodnoti ci je to lepsie ale bolo to posledne co som vedela skusit.
@anonym_2224cb som na Tom podobne ako autorka,situácia podobná....o týždeň idem ku psychologicke prvý krát.....ku psychiatrovi má musí odporučiť obvodný alebo sa len sama od seba objednám?
@anonym_autor ahoj.Ja prežívam toto isté,čo ty.Ak chces,rád pokecám 😉
@anonym_autor Tvoje dieta moze mat napriklad autizmus pri ktorom clovek moze mat tazkosti s empatiou - alebo napirklad iba tendenciu dusit emocie pod vplyvom toho, co sa deje medzi jeho rodicmi.
Dieta nema rozdavat rodicom pomoc ani pochopenie. Deti to vylozene nedokazu. Ani tie najempatickejsie. Dieta potrebuje
emocionalnu podporu samo, a nema ju odkial nabrat pre dospeleho.
V mojom detstve sa mi ciastocne darilo chapat co rodicov vadi a co ich trapi,ale naozaj iba ciastocne, az dnes vidim cely obraz, a vobec
nie je fer ocakavat
od dietata, ze naplni nase emocionalne potreby.
Ked ich dostatocne nenaplna partner ,rodina a priatelia, tak treba zacat intenzivne sa starat o seba - psychoterapia, relaxacia,
laska k sebe, objavenie a dennodenne trenovanie lasky k sebe, empatie k sebe, venovanie sa tomu co ma uprimne bavi bez ohladu na to co ini povedia,
a to vsetko mimo dietata. Dietatu treba venovat podporu, ktoru potrebuje, a ak nevladzeme, tak mu zatial, co na svojom uzdraveni pracujeme,
najst zatial niekoho, co sa o dieta emocionalne postara.
Nie naopak, cakat, ze dieta nedospele, este nevivynute, sa postara o moje dospele trapenia.

Mala som to rovnako, možno horšie, keď som neurobila čo ex chcel dostala som po papuli.
Dieťa zmatené, huckali ju proti mne, často mi hovorila ťažké veci, moj život bol trápenie.
Mala som rovnaké otázky.
Ale chcela som to zmeniť, rozviedla som sa, začala som podnikať, dieťa sa uplne otočilo, máme skvelý vzťah, nie je deň, kedy sa neobjímame.
Dieťa sa prikloní na stranu silnejšieho, z rešpektu, zo strachu, z lásky.
Plakať ti nepomože, ocitla si sa vo vlastnej pasci, skús to zmeniť a nájsť riešenie.
Hlavu hore, možeš byť sťastná, spokojná, ako ja🌝