Nový vzťah po päťdesiatke
Ahojte, baby, išli ste niektorá do nového vzťahu v tomto veku?
Mám dve dospelé deti, manželstvo bolo posledných 15 rokov na bode mrazu, nežili sme spolu intímne, žiadne spoločné dovolenky, výlety, fungovali sme len ako rodičia.
Prišiel mi do života úplne náhodou a nečakane spolužiak zo strednej školy, rozvedený.
Je veľmi fajn, dáva najavo záujem, ale ja sa bojím. Hlavne toho, že som bola celé roky sama a teraz som v menopauze so všetkým čo k tomu patrí ☹ Váham veľmi, lebo si rozumieme, ale...
@gab Tak keď to tak cítila tak je to ok.Ja by som sa už druhý krát nevydala ani za nič! Ani keby sám princ prišiel haha V takom veku už nie..ani v mladšom.
@anonym_b6c23f vsak to je ok. Ja som len poukazovala na to, ze v kazdom veku je mozne najst partnera aj lasku.
Ja neviem, ci je to slovenska natura alebo povaha, ze si myslia, ze ludia po 50tke su uz stari a vhodni akuratik do hrobu a skoncil im zivot a radosti zo zivota.
@janinah vdovský zas nedostávaš roky. pár mesiacov a koniec.
@anonym_5af785
Nárok na výplatu vdovského dôchodku po dobu dvoch rokov od smrti manžela má každá vdova.
Po uplynutí týchto dvoch rokov zaniká iba nárok na výplatu vdovského dôchodku, samotný nárok na vdovský dôchodok však trvá aj naďalej. Po uplynutí dvoch rokov nárok na výplatu trvá iba vtedy, ak vdova spĺňa niektorú z nasledujúcich podmienok:
- stará sa aspoň o jedno nezaopatrené dieťa, ktoré má po zomretom rodičovi nárok na sirotský dôchodok alebo ktoré bolo v rodine zomretého vychovávané (t. j. vlastné dieťa vdovy, osvojené dieťa vdovy alebo dieťa, ktoré bolo rozhodnutím príslušného orgánu - -- - počas trvania manželstva vdove alebo zomretému manželovi zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov),
je invalidná z dôvodu poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť o viac ako 70 %,
- vychovala aspoň tri deti (táto podmienka sa uplatňuje najskôr od 1. augusta 2006)
- dovŕšila vek 52 rokov a vychovala dve deti (táto podmienka sa uplatňuje najskôr od 1. augusta 2006)
- dovŕšila vek 57 rokov a vychovala jedno dieťa
- dovŕšila dôchodkový vek.
@anonym_781849 v okoli zomrel 60r pán a jeho družka nedostava vdovsky dochodok,ktorý by sa jej ozaj zišiel...tak napr.aj preto manzelstvo aj vo vyssom veku...
@janinah veď keby žila sama, že by toho muža nespoznala, tiež ho nedostáva, či?
@anonym_0f81ff a iného si neskúšala?? 👀
@anonym_f09957 skúšala. To iste. Nie je to len o veku (bola som uz v premenopauze) Je to aj tym, ked niekto dlho nema sex. Aspon tak mi gyn povedala.
Často tu píšete že určite nie v menopauze, to je čo tá menopauza, smrteľná posteľ? Chlap v tých rokoch ešte deti robí a žena ma čo?
Jasne , že do toho chod. Nikto nevraví, že musia spolu bývať. Môžu mat s iné byty zatiaľ.
@mooonika1975 presne tak, tyka sa to aj mna, ale nevnimam ziadne obtiaze ani obmedzenie, zivot nekonci ani po menopauze, netreba z toho robit strasiaka. Ak niekto problemy ma, daju sa riesit.
@mooonika1975 presne tak, tyka sa to aj mna, ale nevnimam ziadne obtiaze ani obmedzenie, zivot nekonci ani po menopauze, netreba z toho robit strasiaka. Ak niekto problemy ma, daju sa riesit.
@la_dolce_vita presne, mne tiez nic v podstate nie je, "nalady" nemam, jedine to nocne potenie sem tam, ale tak to je ok. Silu ako zvycajne, aj chut, ako zvycajne. Pozitivum, ze nemam menstruaciu. Ako fajn to je. Neviem, preco maju vsetci o tom taku predstavu.
a s muzom si uz rozvedena? nie je to jasne z textu.
@deedol Ešte nie, ale je to už v štádiu oficiálneho riešenia
Vyskusaj, za to nic nedas. Ale velmi by som bola opatrna, ci ist do spolocneho byvania.
@simsalabim Spoločné bývanie zatiaľ neplánujeme
@anonym_autor ja som po 10r bez sexu v 40ke nasla partnera, bolestivy sex aj s lubrikantom. Skusali sme kondomy, bez kondomu, rozne polohy... aj tak po kazdom sexe gyn. alebo urolog. zapal, gyn nevedela pomoct, vsetkych urologov v meste som vystriedala, bez riesenia. Museli sme to trapenie po roku ukoncit, lebo mi uz nemali dat ake antibiotika. Dodnes (6r neskor) ma reze pri moceni aj ked nemam zapal. Ja by som uz do vztahu nesla. Iba ze by nechcel uz sex.
@anonym_0f81ff A presne toto je jedna z vecí, ktorej sa v súvislosti s menopauzou bojím ☹
Jadne chod do toho. Neskusis nevies. Nemusite spolu byvat, chodit do divadla na vylety koncerty dovolenky....
A prechod? Presla som si nim predcasnym, zas take strasne to nebolo. Moj muz so mnou vydrzal 😄
V 50tke chodim na diskoteky dovolenky....deti velke SLOBODA
Skúšala som ale jeden blbec za druhým.Jeden už by len pri TV, mobile sedel a umieral, nikde sa mu nechcelo, ďalší pravidelne s kamosom na pivo, ďalší lakomec… proste toto človeku v 50-tke netreba.Takze pokus bol, ale kvalitných muzov v tomto veku je ako safranu
Bývať sme spolu nechceli, ani jeden.
@anonym_781849 az na to,ze sama nežila,zila s druhom 20 rokov a on bol vojak,takze ten vdovsky by bola asi pekna suma,ktora by jej twraz dost pomohla
@janinah tak to je dlha doba a velka skoda, ved to su peniaze od statu, nie jeho. Nemysleli na to? Ci zomrel necakane?
@anonym_autor ja by som do toho isla. Nie tak slepo "po hlave", ale neodmietla by som vzťah len kvôli veku...
A ktovie, možno by ti nový chlap pomohol lepšie zvladat aj psychické prejavy menopauzy.
Osobne poznám 3 ženy, ktoré si našli partnerov po 50-tke. Jedná z nich sa za neho aj vydala, keď išla do dôchodku.
Inak sranda, ako tu zrazu ženy sa cítia byť v 50tke na odpis. Hlavne ze keď sa rieši téma ze chlap je výraznejšie od ženy starší, tak všetky píšu, že či chce mať vedľa seba v 50tke dedka. Ze ved žena v 50tke je hotová mladica, sexuálna dračica, a "dedko" by uz len zuby do pohára odkladal. Tak neviem ženy, dohodnite sa, ste v 50tke mladé, alebo staré?😅🤔
@anonym_a2297e ty asi nemáš ešte po 50ke však?
@anonym_0f81ff A presne toto je jedna z vecí, ktorej sa v súvislosti s menopauzou bojím ☹
@anonym_autor lenže u teba to môže byť úplne inak..
Ži na plno a uvidíš, kde to pôjde...
Inak sranda, ako tu zrazu ženy sa cítia byť v 50tke na odpis. Hlavne ze keď sa rieši téma ze chlap je výraznejšie od ženy starší, tak všetky píšu, že či chce mať vedľa seba v 50tke dedka. Ze ved žena v 50tke je hotová mladica, sexuálna dračica, a "dedko" by uz len zuby do pohára odkladal. Tak neviem ženy, dohodnite sa, ste v 50tke mladé, alebo staré?😅🤔
@anonym_a2297e presne. A aj ked idu rodit pred 50tkou, tak vredy su uplne mladice 😂
@janinah vdovský zas nedostávaš roky. pár mesiacov a koniec.
@anonym_5af785 a to kde si túto blbosť počula? Vdovský dostávam celoživotne.
@anonym_781849 az na to,ze sama nežila,zila s druhom 20 rokov a on bol vojak,takze ten vdovsky by bola asi pekna suma,ktora by jej twraz dost pomohla
@janinah aha, to som nepochopila, ja som myslela, že si nala vzťah po 50, že boli spolu pár rokov. A nemá náhodou nárok dediť, keď žijú viac ako rok v spoločnej domácnosti, myslím, že je nárok, nech ma niekto opraví, ak sa mýlim. Tak či tak, ja som sa v živote spoliehala vždy iba sama na seba.
@anonym_autor teraz sa ti ozval spoluziak po tolkych rokoch, do teraz neprejavil zaujem, aj ked ta poznal, tak co k tomu dodat.
@anonym_autor ja som po 10r bez sexu v 40ke nasla partnera, bolestivy sex aj s lubrikantom. Skusali sme kondomy, bez kondomu, rozne polohy... aj tak po kazdom sexe gyn. alebo urolog. zapal, gyn nevedela pomoct, vsetkych urologov v meste som vystriedala, bez riesenia. Museli sme to trapenie po roku ukoncit, lebo mi uz nemali dat ake antibiotika. Dodnes (6r neskor) ma reze pri moceni aj ked nemam zapal. Ja by som uz do vztahu nesla. Iba ze by nechcel uz sex.
@anonym_0f81ff toto bolo treba riešiť s iným lekárom
@anonym_autor teraz sa ti ozval spoluziak po tolkych rokoch, do teraz neprejavil zaujem, aj ked ta poznal, tak co k tomu dodat.
@domkakvet asi kým bol ženatý, tak sa jej ozývať nebude, nie?
@anonym_a2297e v 50 žena už hlavne vie, čo nechce😎To je jej najväčšia prednosť😉
@anonym_bb9785 možno to bude aj tým, že každá žena sa okolo 50. cíti ináč. Jedna má malé deti, rieši úlohy, moja susedka a spolužiačka už roky do tej truhly skáče, len do práce, do obchodu a domov, ja sa cítim fajn, občasné zdravotné problémy patria k veku a snažím sa ešte užívať si, kým to ide - dovolenky, výlety, kino, koncerty, turistika, bicykel, lyže a pod.
@domkakvet On sa mi neozval, my sme sa náhodou stretli, chvíľu sa rozprávali a dohodli sme si stretko, išli pokecať na kávu a potom sa ozval, či nezopakujeme.
Isla ved nemusite hned spolu byvat

@anonym_0f81ff a iného si neskúšala?? 👀