icon

Obézna partnerka a vplyv na vzťah: Ako to vníma muž?

5. jan 2024

Ahojte. Začítala som sa dnes do rôznych chudnúcich diskusií. Často vidím to, že sa snažia schudnúť žienky, ktoré majú normálnu hmotnosť a nemajú ani nadváhu. Chápem, keď je to pre seba, pre svoj pocit... Na druhej strane často vidím páry, kde žienka je veľmi obézna a muž je v norme. Napadlo mi, či tá polovička nemôže byť pre ženu reflexia? Alebo sa partner tvári, že to nevidí? Prípadne je za tým strach zo zmeny životného štýlu, ktorý by ovplyvnil oboch? Raz mi známy v opitosti vravel, že jemu vyhovuje, že má jeho partnerka 100+, že aspoň na ňu nemusí žiarliť. I keď aj ženy 100+ sú nádherné. Pýtam sa preto, že ja mám 162/60 kíl, teraz som trochu pribrala a vadí mi to... tak možno taká zaujímavá diskusia

bublinka1426
5. jan 2024

@vanilkovazmrza

kazdy si musi zacat vazit svoj zivot ....

vanilkovazmrzka
5. jan 2024

@bublinka1426 ano, aj doslova 🙂

milanemila
5. jan 2024

Ja som napriklad momentalne “oplacana”, v priebehu 3 rokov som bola 2x tehotna a medzi detmi som este 1,5 roka chodila do roboty, takze uplne priamo si viem priznat, ze som na seba kaslala a nemala som tolko casu na cvicenie a aj ked bol cas, tak nebola energia/chut. Moj muz ma tehlicky na bruchu, takze mozno si aj o nas teraz na ulici hovoria, ze paneboze co s nou robi 😂🤷🏼‍♀️
Takze teraz ked ma mladsi 9m, tak sa zacinam pomaly vracat k pre mna idealnej vahe tych 65kg na 172cm co bolo pri mojej stavbe tela a zasvaleni idealne, este aj 70 bolo vpoho ked som mala viac siloveho treningu.
Ono si asi treba uvedomit, ze medzi partnermi ide o viac ako o dokonaly vyzor. Mozno v 20 si chlap chce uzit nejake super krasky, ale ked je normalny a chce si zalozit rodinu, tak to asi nie je to co je pre neho na prvom mieste. Samozrejme sme kazdy iny, takze mozno sa niekomu pacia aj zeny 100+ rovnako ako baby uplne chudunke.

kengurica
5. jan 2024

Niekto má rád štíhle, niekto vychudnuté, niekto "chlapčenské typy", niekto "krv a mlieko", niekto bacuľky, niekto umelé silikónky....je to vec vkusu.
Ale v minulosti (aj dnes v niektorých "primitívnych" kameňoch, ale aj inde), priťahovali mužov skôr "oplácanejšie" ženy. Bolo to znakom dobrej výživy a hlavne plodnosti. Široké boky znamenali dobré predpoklady na rodenie. Jednoducho zákon zachovania rodu. Teraz je to už iné, menej sa pracuje fyzicky, strava je dostupná, vplyvy okolia a tak. Ale hlavne 100 ľudí - 100 chutí

bbshop
5. jan 2024

Ženy 100+ zvyknú mať zakomplexovaných muzov. Presne z toho dôvodu čo ten chlap aj sám povedal, že nemusia žiarliť.

harrisson
5. jan 2024

Maju obezne partnerky, lebo na iné sa nezmôžu. Utesujú sa tým, že po tme je "tam dole" vraj každá rovnaká... 😐

oblecenie99
5. jan 2024

Tak keď sú spolu, asi im to nevadí.
Ja skôr nechápem, ako sa dá dlhodobou fungovať fyzicky v tých vyšších hmotnostiach, mám na sebe plus 5 (teda momentálne 60 kg a 167 CM) a teda sakra to cítim 🫤 okrem toho, že už nie som v pohode vo svojom tele, ani oblečenie nesedí ako by malo, ale aj cítim tie plusy na sebe, akoby som vláčika so sebou 5 kilový nákup, zadychavam sa pri menšej námahe. Už to teda nie je len o výzore a mojich pocitoch, ale že už aj telu to dáva zabrať, aj s tým začínam opäť niečo robiť, stačilo.

buberova
5. jan 2024

Ja zareagujem na tú tvoju vetu že či polovička nemôže byť pre ženu reflexia... Malo by to tak byť, obojsmerne že ak niekto začína robiť niečo čo má na jeho zdravie výrazne negatívny vplyv, ten druhý by z lásky mal niečo povedať.. a podľa mňa je v poriadku aj povedať že sa nám na partnerovi niečo fyzicky nepáči... Ale stavím sa keby tu bola téma že žena má 15 kg nadváhu a partner jej povedal že by bolo dobré keby s tým niečo spravila, že môžu sa spolu viac hýbať a je ochotný aj on sa zdravšie stravovať tak to by tu bola taká vlna kritiky a toho či on je Adonis a nech ho kopne do zadku, že by tu boli 4 strany diskusie...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucia851
5. jan 2024

@vanilkovazmrzka ty si chorá zjavne ja za to nemôžem keď musím brať lieky z ktorých sa pribera

lucia851
5. jan 2024

@bbshop môj muž vôbec nie je zakomplexovaný

vanilkovazmrzka
5. jan 2024

@lucia851 nemusis to brat osobne. Moja narazka smerovala len na bezhlave velebenie obeznych ludi, kedy sa uplne ignoruje fakt, ako velmi obezita cloveku skodi. Aj popri liekoch sa da stravovat striedmo a hybat sa, aj ked samozrejme, ze nebudes chudnut vo velkom… ale raz tie lieky doberies, a potom bude lepsie 🤞

rorino
5. jan 2024

@bublinka1426 veď o tom píše,obezita je oficiálna choroba

pininka1
5. jan 2024

@bbshop neviem odkiaľ to berieš, že ženy ktoré majú takúto váhu majú zakomplexovanych mužov. Skôr nemajú povrchných mužov, ktorý neriešia ako partnerka vyzerá, ale ci sa s ňou vie porozprávať, zasmiať, milovať a pod. My máme našťastie s mužom aj iné témy a starosti ako to, ci za tých 23 rokov co sme spolu a porodila som tri deti mám stále postavu akú som mala. Inteligentní muži,ktorí milujú svoje partnerky toto vôbec neriešia, lebo z peknej ale z prázdnej misky sa ešte nikto nenajedol

janickacrazy
5. jan 2024

@bbshop Nie vždy, my máme vo vzdialenej rodine muža, vysoký, štíhly, atraktívny, sebavedomý, inteligentný, vzdelaný pilot. Mohol mať krásavice aké len chcel. Jeho žena je obézna. Bola taká už keď sa zoznámili. Jemu sa proste páči.

bbshop
5. jan 2024

Nevravím, že všetci, ale drvivá väčšina. Z tych čo ich bežne vidím na ulici len minimum je spolu z čistej lasky. Jedna kategória zakomplexovanych mužov permanentne tie ženy depta a uráža a druhá kategória mužov o sebe nemá vysokú mienku, sú zakriknuti a sú len prívesok tej ženy a žena má hlavne slovo. Nájdu sa sebavedomí chlapi, ktorým sa úprimne páčia veľké ženy, ale je ich minimum. Aj tu sú často diskusie na vzťahové problémy tohto typu.

daniela2202
5. jan 2024

Ja som cez Vianoce pribrala 5kg, môj hovorí , keď sme sedeli na gauči.. čo to tu máme, aké dva odkladače ? / myslel brušné faldy 😂/ Že jeden bude na ovládač a druhý na okuliare ...😂😂😂😂😂
Ja ich dám za 2 týždne dolu 😁

bublinka1426
5. jan 2024

@rorino tak skor co zaujima partnera by cloveka malo zaujimat vlastne zdravie

rorino
5. jan 2024

@bublinka1426 áno,malo by...

simca06022011
5. jan 2024

ak je niekto spokojny s vahou, nebude chudnut.. na co by hladal nejaku "reflexiu"? A teda soobne nemam lahku vahu, dokonca aj okolo mna mnoho mladych bab.. a teda podla mna spokojne nie su, chudnu, ale tebe to vesat ako okoloiducej na nos nebudu;) Dokonca velmi vela zien poznam co sa tvaria ako sa lubia strasne, a su spokojne polobohyne a pritom hlcu lieky na chudnutie a vymyslaju ako schudnut.. :DD

Bohuzial, je to fakt, ze nie kazdy moze a vie mat 50kg... Aj ked robia co mozu, je kopa ludi co neschudne... kto nezazil, nepochopi... ja napr. mam kaloricke nastavene na 1400kcal.. a nechudnem, pritom mala by som, ved lahka vec prijem/vydaj nepusti.. mozem sa aj obesit a ze tazko verit niekomu? no bohuzial je to tak.. a este ked vysadim lieky na odvodnenie, takza par dni mam aj5kg navyse :D nasadim, su dole...
A je za tym uplne neliecitelna vec :D zhodou nahod tehotenstvo sposobilo ze napr. ja som 15kg schudla.. tak tolko k poporodnej obezite :D Popravde, netreba riesit ludi okolo, ak su spokojni je to ich vec. Ina vec je obzerstvo, ale to si uz musi kazdy vo svojej hlave upratat sam...

lucia851
5. jan 2024

@vanilkovazmrzka nedoberiem ja ich mám už doživotne

stanulienkat
5. jan 2024

@lonely66 vies, pre obezne a zakomplexovane zeny je vychrtlina aj 60 kilova zena 🙂
Poznam take, ze ich ide rozdrapit, ked vidia, ze ich rovesnicka nemusi vyzerat ako 80 kilova babka, ale ma ca 55-60 kil a je kocka. A este vela zien si mysli, ze ma "iba" nadvahu a pritom su obezne. Ony nemaju taku sebareflexiu a nevidia sa castokrat realne. Prikrasluju si realitu, resp. si rochnia v tom, ako im je pri 80+ dobre.

top_manazerka
5. jan 2024

K tejto téme len toľko. Mám susedku, má cca 35 rokov, nikdy nikde nerobila, je už na tretej materskej. Deti má uz všetky v ZŠ/mš a ide doma skapať od nudy. A tak sa velmi rada stara do životov iných ľudí. Seba ogabať nevie, strapaté odrastené číro, tigrované legíny, vyťahaná mikina. Makeup podla mňa v živote ani nevidela. Jediné čo má je chudá postava. Aj to nezaslúžene - často ju vidím vysedávať na lavičke pred domom a tlačiť chipsy. No a tak ma minule stretla a pýta sa ma, že či som už videla tú novú rodinku, ktorá sa prisťahovala do domu oproti. Krútim hlavou, nemám velmi čas sledovať druhých. No a tak upriamila moju pozornosť na to, že sa veru na nich dobre pobavila - vraj rodinka na pohľadanie: chlap fešák, na prvý pohľad športovec a žena vraj morbídne obézna mrochta - vraj sa ani do auta nezmestila. Potom som na jej slová zabudla a predvčerom prišiel domov môj muž a len tak spomenul, že videl našich nových susedov, vraj im akurát priviezli nový nábytok. Strašne som bola zvedavá na tú “morbídne obéznu mrochtu”. Vybehnem na dvorček, nenápadne kukám cez plot. No a rodinka - chlap ozaj fešáčisko, vysoký sympoš. Chlapček, cca štvrták - celý ocino. Dievčatko, asi 7 ročné - nádherné. Okrúhla tvárička, trošku bacuľaté, ale ani omylom obézne. Potom vyšla ich mamina. Tak ja teda neviem, ale morbídne obéznu ženu si ja veru predstavujem inak.. čakala som cca 170 kg osobu ledva chodiacu. Toto bola naozaj pekná žena - áno, plnoštíhla - max. 90 kg. Upravená, v peknom kostýme, lodičky. Na prvý pohľad bolo vidieť, že to nie je žiadna chudera. Ďalší deň som stretla tú trúbu susedku a vravím jej, že čo blbne, že veď tá naša nova suseda nie je morbídne obézna a že je to vlastne velmi pekná a upravená žena. Ona na mňa fľochla a odvrkla, že sa jej zastávam lebo obézne ženy držia spolu.. poslala som ju do teplých krajín.. evidentne ten komplex tu mal niekto iný.. a nebola to naša “morbídne obézna” susedka. Ja mám tiež kilá navyše - pracujem na tom, ale proste som taká a štíhla nikdy nebudem. Môj muž ma ale ľúbi takú aká som a teda nie je to žiadny zakomplexovaný chudáčik.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
pininka1
5. jan 2024

Zasa téma len na vyvolanie konfliktov a autorka nereaguje. Každý nech si žije svoj život ako uzná za vhodné, tak isto ako sa nie všetkým mužom páčia chudé zeny, tak sa nie všetkým ženám páčia chudi muži. Otázka nebola ohľadom zdravia ci nezdravia, každá z nás ktorá nemá miery Barbie vie ako a koľko na tom robila ci nerobila aby vyzerala a cítila sa dobre
Co mi najviac vadí je to zovseobecnovanie, pretože aj žena ktorá má pár kíl naviac môže byt aktívna, športujú a hlavne milovaná. Je aj obrovský rozdiel ako to ma žena na tele rozdelené, pretože inak vyzerá žena ktorá má 180cm a 100kg a inak keď ma 160cm a 100kg. Nikdy som chudé ženy nekritizovala, poznám mnohé ktoré majú tak isto x zdravotných problémov a chceli by aj pribrať, ale nevedia. Ono to žiaľ nejde u každej sibnutim čarovného prútika a úprimne a v dobrom závidím ženám ktoré nikdy nemali problém s váhou. A k otázke autorky len toľko, že ja mám doma celoživotného športovca, majstra Slovenska s úžasnou postavou aj pred 50tkou a keď sme sa bavili, prečo si vybral mňa, hoci som nebola obézna, ale nikdy ani vychrtla, tak povedal ze on chce ženu, nie latku v plote, a takto to vidia mnohí muži, iní by zas na ženu 60kg+ ani nepozreli. V tom je rozmanitosť života.

stanulienkat
5. jan 2024

@top_manazerka "plnostihla" 90 kilova zena? Srandujes. To je obezita. Plnostihla ma tak cca 70kil.

grof_monte_christo
5. jan 2024

@pininka1 Aj žena vysoka 180 cm je pri 100 kg obézna. Je vysoká a navyše aj tlsta ako veľryba. Som v tejto výškovej kategórii a 70 kg mi bohate stačí. Ak žena nemá zdravotné problémy, pri ktorých sa s touto váhou musí zmieriť, tak je to len jej vizitka, ako si váži svoje telo.

because
5. jan 2024

@simca06022011 prosím ťa,aké lieky na odvodnenie užívaš? Dôvod? Predpísal ti ich dr?

pininka1
5. jan 2024

@grof_monte_christo no je smutné ak žena o žene povie ze je ako veľryba, ani sa nečudujem ze potom doma muzi chodia s centimetrom a merajú hlavne po pôrode svoje partnerky, lebo veď o ničom inom život nieje. Chvalabohu ze toto nemusím riešiť a rozoberať.

bbshop
5. jan 2024

@grof_monte_christo presne to som chcela napísať, ale ja už tu radšej nič nepíšem😂 dokonca ma udivuje ako tu 60kg ženy označujú za vychrtliny pritom už aj to je nadváha pre nizke ženy. Žiadna vychrtlina ani zďaleka. Tu niektoré nemajú predstavu čo je to žena 100+