Očakávania vs. realita: sklamanie zo zásnubného prsteňa
Ani po roku sa neviem zmierit s tym, ze za moj zasnubny prsten po 7 rokoch minul rovnakych 200 eur ako mesacne minie za svoje cigarety. Ked mi ho pri zasnubach daval, este povedal ze usetril lebo mu nukali prsten za 700-900 eur. Po konfrontacii povedal ze to tak nebral a nevedel co tieto veci stoja. Kamen zacal vypadavat do mesiaca. Prsten potreboval zmensenie. Ked som zistila cenu, tak som mu ho vratila. Kupoval ho v zahranici takze reklamovat ho neviem. Aj keby podla mna by toto mal riesit chlap. Do roka s nim nic nespravil. Prekladal ho len v skrini ked si chcel vybrat veci. Vzdy tak rozmyslam preco sa mi muselo stat toto.
@katkaseiner dakujem. Mna len mrzelo to ze sa ma na to nikdy nespytal. A ked som sa o tom chcela bavit tak ma stopol ze to ma riesit chlap. Ked sme sa bavili o svadbe bolo to samozrejme ine.
@anonym_autor nabuduce mu povedz len tolko ze ci to mas riesit so susedom (zvyknem to muzovi povedat ked ma stopne lebo sa mu nieco nechce pocuvat). Ze mu nerobis objednavku, ale ak nemas povedat svoju predstavu jemu, tak komu. Drzim palce, fakt necakaj ze su vestci, bude dobre, neboj.
Velka vdaka za vsetky komentare. Mozno sa prestanem sustredit na ten prsten ale ine veci vo vztahu. Vzdy som vsak chcela mat pekny zasnubny prsten, obrucka sa mi moc nepacila. Ine sperky nenosim. Tym ze sa pokazil a vsetci sa vypytovali preco ho nenosim ma to ale zacalo mrziet. Este raz vdaka
@anonym_autor ja Ti úple rozumiem, čomu nerozumiem sú tie uletené komentáre žien, ako by sa im hocaký šunt páčil hlavne, že sú zasnúbené 😀 Ak Ťa muž miluje a váži si Ťa, tak by Ti mohol venovať prsteň, ktorý za niečo stojí. Nesmúť - skús sa s partnerom pozhovárať, uvidíš. Ja mám tiež dosť veľký problém, keď muž frfle, že nemá na drahé dary pre mňa, ale spláchnuť mesačne 300e za IQsky mu neva. Držím palce a ver mi - nie si ani divná ani jediná, ktorej takýto prístup od milovaného muža trhá srdce - len Ti dáva najavo, že Ťa má v paži.
@anonym_autor ja Ti úple rozumiem, čomu nerozumiem sú tie uletené komentáre žien, ako by sa im hocaký šunt páčil hlavne, že sú zasnúbené 😀 Ak Ťa muž miluje a váži si Ťa, tak by Ti mohol venovať prsteň, ktorý za niečo stojí. Nesmúť - skús sa s partnerom pozhovárať, uvidíš. Ja mám tiež dosť veľký problém, keď muž frfle, že nemá na drahé dary pre mňa, ale spláchnuť mesačne 300e za IQsky mu neva. Držím palce a ver mi - nie si ani divná ani jediná, ktorej takýto prístup od milovaného muža trhá srdce - len Ti dáva najavo, že Ťa má v paži.
@anonym_373846 dakujem. Asi budes moj clovek 🙂... Tiez som sa na tom pozastavila, ze v podstate skoro vacsina si vystaci s kruzkom plastu alebo prstenom za stovku. Nasledne rovnaku stovku nechaju za dvojo nechtov alebo u kadernika. Rozumiem ze nie kazdy ma na to prijem a inak sa clovek pozera na to s minimalnou mzdou a inak clovek s priemernym alebo nadpriemernym prijmom. Len som zostala celkom zarazena ze kto kupuje potom tie sperky v klenotnictvach. Lebo niektore komenty mi prisli skor ja mam za tolko, to ti musi stacit. Absolutne bez objektivity.
@anonym_373846 dakujem. Asi budes moj clovek 🙂... Tiez som sa na tom pozastavila, ze v podstate skoro vacsina si vystaci s kruzkom plastu alebo prstenom za stovku. Nasledne rovnaku stovku nechaju za dvojo nechtov alebo u kadernika. Rozumiem ze nie kazdy ma na to prijem a inak sa clovek pozera na to s minimalnou mzdou a inak clovek s priemernym alebo nadpriemernym prijmom. Len som zostala celkom zarazena ze kto kupuje potom tie sperky v klenotnictvach. Lebo niektore komenty mi prisli skor ja mam za tolko, to ti musi stacit. Absolutne bez objektivity.
@anonym_autor pozri ja mám zásnubný omnoho drahsi ako ten tvoj a teda môj vie byť aj docela romantik aj kvety donesie kedykoľvek, ale zásnuby z môjho pohľadu boli všetko len nie ako z romantickeho filmu aj keď bola kytica aj šampanské z chladničky ale proste iné ako som si predstavovala (po čase je z toho humor a historka a každý, že typický on). Áno mohla som byť rozčarovaná (aj som prvý moment bola)a tiež si povedať stal menej ako jeho hobby (obrúčky sme vyberali spolu stále 3x viac ako zásnubný, pretože druhý úplne rovnaký Duplikat nie je keďže sa nejedná o zliatinu,ako 90perc obrucok v zlatníctve) alebo že zásnuby nedopadli inak ako som si predstavovala ale dôležitejsie ako tento jeden moment je to ako sa správa ,ako si ťa cení a váži po všetky ostatné dni,že to prišlo z jeho vlastného rozhodnutia. Koľko mužov je takych,že sa k tomu kroku neodhodlaju,lebo im vyhovuje mať len priateľku, alebo ktorí sa aj odhodlajú ale ide im len o to ö,aby priateľka dala pokoj a sú zasnúbení ďalších x rokov ale k tomu právnemu (papierové mu) aktu nikdy nedojde (viď x tém tu na mk)
@anonym_autor hlavne snubák a obrúčka sú šperky na celý život - ja som rada, že môj priateľ sa odhodlal a trošku si uletel a sorry, ale vždy sa poteším, keď sa naň pozriem - nie len, že to je krásny šperk, ale je to proste symbol, že to bolo čosi viac, keď ho šiel kúpiť, že som to JA, MY, že to je záväzok a demonštrácia toho, že ten záväzok je niečo výnimočné 🙂 Drž sa🍀
@biba_18 napríklad ja ten môj nedám dolu z prsta. Páči sa mi, tak ho nosím neustále. Každý deň sa naň niekoľko krát pozriem a urobí mi radosť. Ja viem, že sú také ženy čo si ho ani raz nedajú na seba ale mnohé ženy ich nosia. Neviem, čo sú na tom v tomto prípade vyhodené peniaze.
@anonym_fa28ca na tom že zásnubný. ak by bol iný nenosila by si ho?
Velka vdaka za vsetky komentare. Mozno sa prestanem sustredit na ten prsten ale ine veci vo vztahu. Vzdy som vsak chcela mat pekny zasnubny prsten, obrucka sa mi moc nepacila. Ine sperky nenosim. Tym ze sa pokazil a vsetci sa vypytovali preco ho nenosim ma to ale zacalo mrziet. Este raz vdaka
@anonym_autor zober prsteň a odnes do zlatníctva, zmenšenie nedávno mňa stálo 20€ a osadenie vypadnutého kamienka tiež zhruba tak už aj s novým kamienkom.
Daj mu len účtenku preplatiť, sú to chlapi proste, čo si sama neurobíš nemáš a toto nie je pre vačšinu chlapov ich parketa, treba sa zamerať úplne na iné veci🫶
Ja keď doma beriem vŕtačku, alebo šrobovák tak si ten moj ide nohy polámať.. tak zober prsteň a možno mu to docvakne..
@anonym_fa28ca na tom že zásnubný. ak by bol iný nenosila by si ho?
@biba_18 iné prstene ako snubný a obrúčku nenosím. Takže nie, keby ma muž nepožiada o ruku, tak takýto prsteň nenosím.
Ja som viac ako mesiac vyberal kamienok do prsteňa celkom som sa natrapil. Moja že pekný len sa jej prsteň zdal tenký 😂. Nakoniec je spokojná. Ja som riešil kamen nie ten kúsok zlata 😂 Hlavne že ho nosí a povedala vtedy Ano.
@anonym_autor zober prsteň a odnes do zlatníctva, zmenšenie nedávno mňa stálo 20€ a osadenie vypadnutého kamienka tiež zhruba tak už aj s novým kamienkom.
Daj mu len účtenku preplatiť, sú to chlapi proste, čo si sama neurobíš nemáš a toto nie je pre vačšinu chlapov ich parketa, treba sa zamerať úplne na iné veci🫶
Ja keď doma beriem vŕtačku, alebo šrobovák tak si ten moj ide nohy polámať.. tak zober prsteň a možno mu to docvakne..
@anonym_77d0e9 vzal ho pred dvoma tyzdnami ze ho ide dat spravit. Na druhy den sa mi ospravedlnil ze nestihol. A odvtedy ho vozil 2 tyzdne v aute a nestiha.... Len ja tvrdim ze keby ma vzal vyberat nemusel by riesit dodatocne zmensenie. Tak teda toto je vec co ma poriesit on. Ked uz nieco darujem tak nech je to komplet a obdarovany s tym nema viac starosti.
@rachel36a nemam problem s cenou. Mam problem s tym ze rovnaku sumu mesacne splachne do zachoda. A zrovna zasnubak je vec na cely zivot. Na drahych daroch si nepotrpim. Ak by bol student alebo by sme boli spolu pol roka, bola by som stastna ako blcha. Od chlapa v produktivnom veku co sa tvari ako podnikatel som ocakavala viac. Minimalne kvalitou.
@anonym_autor Prosim ta ani si ho neber. Ked dokazes svojho milovaneho takto ociernit len kvoli prstenu,co budes robit,ak pridu vaznejsie problemy.
@anonym_77d0e9 vzal ho pred dvoma tyzdnami ze ho ide dat spravit. Na druhy den sa mi ospravedlnil ze nestihol. A odvtedy ho vozil 2 tyzdne v aute a nestiha.... Len ja tvrdim ze keby ma vzal vyberat nemusel by riesit dodatocne zmensenie. Tak teda toto je vec co ma poriesit on. Ked uz nieco darujem tak nech je to komplet a obdarovany s tym nema viac starosti.
@anonym_autor tak mu to pripomeň aspoň, zbytočne sa trápiš, pre neho to je nepodstatná vec..
A ty jednému prsteňu pripisuješ zbytočnú doležitosť, on to tak proste nevidí, pre chlapa sú oveľa doležitejšie veci
@anonym_autor Prosim ta ani si ho neber. Ked dokazes svojho milovaneho takto ociernit len kvoli prstenu,co budes robit,ak pridu vaznejsie problemy.
@marca12 ja som nikoho neociernila. Ja som napisala veci ako su. A chcela som nestranny nazor na vec. Rovnako sa to da vziat aj z druhej strany ak by som bola ja jeho milovana pocuval by aka ziadost sa mi paci. Vaznejsich problemov sme mali dost. Pomohla som mu myslim ze dostatocne. Toho si je vedomy
@anonym_autor Môj stál 2500 e a viacej ho nenosím ako nosím, lebo sa bojím , že ho stratím.Rada by som mala za 100 e.Možno by som sa tak nebála a kľudne s ním išla k moru.Láska nie je o hodnote prsteňa , ale teba hnevá koľko míňa na cigy a berieš to, že na tebe šetrí.Aspoň teda obrúčky výber ty a toto už hoď za hlavu.
@rachel36a nemam problem s cenou. Mam problem s tym ze rovnaku sumu mesacne splachne do zachoda. A zrovna zasnubak je vec na cely zivot. Na drahych daroch si nepotrpim. Ak by bol student alebo by sme boli spolu pol roka, bola by som stastna ako blcha. Od chlapa v produktivnom veku co sa tvari ako podnikatel som ocakavala viac. Minimalne kvalitou.
@anonym_autor predpokladam ze ak ti kupi zasnubak za 5000€, prisperkujes si ho hasprou na zenske lono🙂, skôr pobezis sama do zalozne ty sedlanka😉😎
@anonym_autor uplne ta chapem. Ja by som sa urcite nezasnubila s popolnikom. Laska nelaska, ked ti este hentak splechne ze ako na tebe usetril, tak ako sa bude k tebe chovat o 10 rokov? Nejde o hodnotu prstena ale o jeho spravanie.
@anonym_autor predpokladam ze ak ti kupi zasnubak za 5000€, prisperkujes si ho hasprou na zenske lono🙂, skôr pobezis sama do zalozne ty sedlanka😉😎
@anonym_ac3c50 tato odpoved je hodna ziaka druhej triedy, co este nevie citat s porozumenim. Ak sa zivis zakladanim veci do zalozne prosim, ja som v zalozni nikdy nebola. Na urazky nereagujem, dnes ta uz spominali v inej diskusii.
Tak ten prsten predaj a hotovo. Mas po probleme
@merkelica moj majetok to nie je. Nemam co predavat. To je zasa nazor 🤣
@anonym_autor tak dostala si ten prsten ci nie? Ak ano stavas sa majitelkou. Ci si ho dostala ale je jeho? 😃😃
@merkelica prsten som dostala. Ale bol dany za nejakym ucelom. Ak ten ucel plnit nema, nie je mojim majetkom. 🙂
@anonym_90ea44 ved prave. Kazda zena si chce mysliet ze jej prsten stal vela aj keby to tak nebolo. Cenu som nechcela vediet. Blok bol medzi dokladmi na uctovnictvo ktore mu spracovavam. Len oprava, zmensenie ma vyjde na polovicu hodnoty prstena.... O zasnubach som sa chcela bavit vraj mam cakat. Podla neho ma prsten vyberat chlap. Nechcel ani pocut ze ma nejaku predstavu
@anonym_autor ja som to mala opačne, keď som zistila čo prsteň stál, skoro ma vystrelo! V dobe keď som ho dostala za to dalo kúpiť menšie auto alebo sme mohli komplet dokončiť terasu na dome ale ja neviem čo. Ono je to aj o tom, že ja veľmi šperky nenosím a potom čo som zistila cenu snubneho prsteňa, som ho odložila do trezoru, lebo sa príšerné bojím, že ho niekde stratím.
@anonym_autor ja som to mala opačne, keď som zistila čo prsteň stál, skoro ma vystrelo! V dobe keď som ho dostala za to dalo kúpiť menšie auto alebo sme mohli komplet dokončiť terasu na dome ale ja neviem čo. Ono je to aj o tom, že ja veľmi šperky nenosím a potom čo som zistila cenu snubneho prsteňa, som ho odložila do trezoru, lebo sa príšerné bojím, že ho niekde stratím.
@anonym_8ba4f5 nemal sa priznať koľko stal 😂moja to skúšala tiez zistit ale neuspela.
Mna by sa to dotklo tiez. Nie oreto, ze potrebujem drahe darceky alebo sperky, to vobec nie. Ale je to snubak. To by mi nestacilo, ze si vobec spomenul, nestacilo by mi, ze sa vobec rozhybal. Ukazuje nim aj svoj zaujem. Zeny tu pisu, ze ide hlavne o symbol. To ano, ale symbolicke je aj to, kolko namahy tomu venuje a ako si da na vybere zalezat a ci mu zalezi na tom, aby ma potesil. Je to sice take klise, zeby snubak mal stat tri muzove vyplaty, ja sa s tym uplne nestotoznujem. No nejaku tu namahu by muz na jeho ziskanie vynalozit mal. Ci uz tym, ze si nasetri na lepsi, alebo tym, ze ho da nejak upravit na mieru, alebo (ak je zrucny v tomto), tak mne by nevadilo ani kebyze ho sam vytvori a stal by ho hoci aj 30€. Proste pri snubaku chce zena vidiet, ze tomu muzovi na tom zalezalo. Nie ze zbehol do zlatnictva, nejaky tam za 5-10 min vybral, len nech nieco je a hotovo.
Dakujem za vsetky odpovede pomaha mi to veci si ujasnit. S cigaretami som to brala ze nikto nie je dokonaly. Niekto fajci, niekto si kupuje drahe veci na cvicenie, niekto holduje sladkemu, niekto chodi na ryby alebo golf.. Ale nesmie to ist na ukor niecoho. Tu mi to vsak tak uz prislo.
@anonym_autor ty to máš tiež dobre popletené, keď prirovnanie "niekto fajčí" dáš do paralely s aktivitami, ktoré nikomu na zdraví nikdy neubrali, skôr naopak... Táto jeho slepá obhajoba je úplne na nič.

Môj zásnubný prsteň sme vyberali spolu, aby sa aj mne páčil, a vydržal, aby som ho nemusela ísť meniť, že je malý alebo veľký. Ja som ani nejaký s drahými kameňmi nechcela, mám ho už 20 rokov vkuse, maličké očko, aby sa nezatrhával. Stál 1900 SK ešte vtedy. Jednoduchý, pekný z bieleho zlata. To nie je o prsteni, ale o láske. A sme spolu 19,5 roka. Tam je asi problém vo vzťahu presne a nie v prsteni...Ale keď má na cigarety tak mohol kvalitnejší kúpiť.