Očakávania vs. realita: sklamanie zo zásnubného prsteňa
Ani po roku sa neviem zmierit s tym, ze za moj zasnubny prsten po 7 rokoch minul rovnakych 200 eur ako mesacne minie za svoje cigarety. Ked mi ho pri zasnubach daval, este povedal ze usetril lebo mu nukali prsten za 700-900 eur. Po konfrontacii povedal ze to tak nebral a nevedel co tieto veci stoja. Kamen zacal vypadavat do mesiaca. Prsten potreboval zmensenie. Ked som zistila cenu, tak som mu ho vratila. Kupoval ho v zahranici takze reklamovat ho neviem. Aj keby podla mna by toto mal riesit chlap. Do roka s nim nic nespravil. Prekladal ho len v skrini ked si chcel vybrat veci. Vzdy tak rozmyslam preco sa mi muselo stat toto.
Môj je so zirkónom a stal 125€. Nevidim na tom nič zlé. Pokiaľ ho žena dostane z lásky, tak je jedno ci stal 700€, 200€, alebo je za 10€ z chir.ocele. ide o ten symbol, a nie cenu.
@rachel36a aj môj so zirkónom stal tak, bol v zľave. Za mňa sa mi zdalo veľa 🙂
@anonym_autor ma takyto pristup aj k dalsim veciam, na ktorych tebe zalezi?
Lebo ak ano, toto je uz len okata odpoved na to, ako to medzi vami bude. A cim dlhsie budte spolu, tym horsie to bude. Toto sa nezmeni tak, ze jedneho rana sa on uvedomi a zmeni. Ak ano, tak zvycajne nachvilu a zas padne so starych zvykov.
Ak ta inak vie podrzat, pomoze ti, zalezi mu na tebe, nema problem urobit veci pre teba, prsten by som neriesila.
@moonlight1210 pravda
Prsteň nie je tvoj problém ale držanie sa chlapa len aby nejaký bol. Keby ste sa mali radi nevadí ti ani prsteň z púpavy.
Ja som si zásnubný prsteň vyberala sama a vybrala som si najlacnejší (stál do 100 eur, myslím, že 75 eur) a dodnes ho nosím. Vzťah nie je o daroch, ale o "maličkostiach", ktoré robia vzťah vzťahom 😉 A okrem toho môj muž tiež fajčí, fajčil aj vtedy a vôbec mi nenapadlo porovnávať tieto dve veci 🫣
@anonym_autor a prečo vlastne kupoval prsteň v zahraničí, ved ich je tu plno. Tak keď tam pravidelne chodí, tak môže vymeniť, nie? A aké "zahraničie" to vlastne je, Turecko?
Ja som nemala žiadny snubný prsteň. Dohodli sme sa, ze sa chceme a rovno sme kupili obrúčky.
@anonym_autor prsten si prijat nemusela, anipovedat ano, kedze zrejme to nespravil preto, že to tak citi ake preto, že si to chcela. A to je vacsi problem vo vašom vzťahu, ako hodnota prstena
@anonym_autor a prečo vlastne kupoval prsteň v zahraničí, ved ich je tu plno. Tak keď tam pravidelne chodí, tak môže vymeniť, nie? A aké "zahraničie" to vlastne je, Turecko?
@anonym_d9dd07 vraj to chcel spravit tu ale nestihal. Tak vybehol ked isiel po ceste po ranajky. Bolo to v chorvatsku ked sme tam boli ma dovolenke. Vraj mu prisla ta dovolenka pekna tak ze preco to nespravit
@anonym_autor mne je jedno koľko stál môj snubný prsteň, keby bol aj uštrikovaný z vlny 😀
Hodnotu ma pre mňa jeho význam a nie jeho cena
@anonym_autor prsten si prijat nemusela, anipovedat ano, kedze zrejme to nespravil preto, že to tak citi ake preto, že si to chcela. A to je vacsi problem vo vašom vzťahu, ako hodnota prstena
@sense nechcela som povedat nie na verejnosti. Myslela som ze to preberieme v sukromi. Hned ako to spravil napisal mame a oznamil jej to.
Ja napriklad nemam ziadny zasunubny len sme si povedali ze sa zoberieme a hotovo.Namiesto toho mam rovno obrucku byt dve deti a muza ktoreho nevymenim za nic na svete.
@anonym_d9dd07 vraj to chcel spravit tu ale nestihal. Tak vybehol ked isiel po ceste po ranajky. Bolo to v chorvatsku ked sme tam boli ma dovolenke. Vraj mu prisla ta dovolenka pekna tak ze preco to nespravit
@anonym_autor a nie je to romanticke? My chceli kupit snubak v anglicku za 100 libier - a zdalo sa mi to vtedy vela (20 rokov dozadu). Proste sme setrili na byvanie a aj tych 100 libier mi prislo ze velmi vela. Nakoniec uz si vobec nepamatam za kolko sme kupili..
@anonym_autor a nie je to romanticke? My chceli kupit snubak v anglicku za 100 libier - a zdalo sa mi to vtedy vela (20 rokov dozadu). Proste sme setrili na byvanie a aj tych 100 libier mi prislo ze velmi vela. Nakoniec uz si vobec nepamatam za kolko sme kupili..
@katkaseiner mozno by bolo. Sama som za to ze v pohode prsten sa da kupit aj na jednej nemenovanej platforme na V za zlomok ceny ale keby aspon ta ziadost bola s jednou ruzou alebo pri zapade s romantickym vyznanim :(... Tak by mi to prislo naplanovane. Takto mi to prislo ako hura system
@anonym_autor Si si ista, ze vy dvaja sa chcete zobrat???
Pee mna by bolo jedno, co stal, hlavne, nech je z lasky. A skor by aom.mu vynadala, keby nan minul vela.penazi.
Za mna riesis kravinu.
Nasla vraj podnikatela a stazuje sa, ze peniaze z neho nepadaju .. :D To bude nejaky podnikatel z Temu, na drahsi prsten hladaj dalej.
@anonym_98ed21 robi mu učtovnictvo,tak musi vedieť ako na tom je finančne
@anonym_autor môj prsteň stál tiež 200€ ale nebolo to tak že sa na to vykašľal pretože ma požiadal o ruku na dovolenke, na ktorú musel šetriť veľmi dlho. Bol to môj sen. Takže v tej chvíli som bolo tak dojatá, že mi splnil sen. Zobrala by som si ho aj s plastovým prsteňom z kinderka ale rozumiem ti, nejde ti o cenu prsteňa ale o to, že sa neposnažil a nestálo ho to extra námahu
@anonym_autor môj prsteň stál tiež 200€ ale nebolo to tak že sa na to vykašľal pretože ma požiadal o ruku na dovolenke, na ktorú musel šetriť veľmi dlho. Bol to môj sen. Takže v tej chvíli som bolo tak dojatá, že mi splnil sen. Zobrala by som si ho aj s plastovým prsteňom z kinderka ale rozumiem ti, nejde ti o cenu prsteňa ale o to, že sa neposnažil a nestálo ho to extra námahu
@lenka13332 dakujem a cenim si tvoj komentar. Ta ziadost je pre teba velmi vyznamna lebo to bolo tam kde si si to priala a aj vies ze na to vyvinul vela usilia a o to aj islo ❤️
a k čomu je zásnubný prsteň, za mňa vyhodené prachy 😏
@biba_18 napríklad ja ten môj nedám dolu z prsta. Páči sa mi, tak ho nosím neustále. Každý deň sa naň niekoľko krát pozriem a urobí mi radosť. Ja viem, že sú také ženy čo si ho ani raz nedajú na seba ale mnohé ženy ich nosia. Neviem, čo sú na tom v tomto prípade vyhodené peniaze.
@anonym_autor mam maly jemny s diamantom... moj fajci... teraz ako to mam vyhodnotit? kolko mas rokov? keby mi dal kruzok na kluce... pointa je uplne niekde inde... do obrucok sme investovali minimum. moj ju nosit nebude a ja mam krasny snubny... o co tu ide? mas pomylene hodnoty... kamaratka v australii dostala prsten v hodnote 3 platov ... taka je tradicia... ja by som si napriklad vedela predstavit ovela lepsie vyuzit peniaze z troch muzovych vyplat ako na prsten...
Hmm. Tu ti každá napíše len svoj názor, svoj uhol pohľadu. Pre niektorú to bude na rozchod, keďže si na to potrpí, mne napríklad je jedno, aj keby mi dal prsteň z púpavy, hlavne že je to z lásky. Ja vlastne ani neviem, kde ten môj zásnubný je.
Tu ide o to, že to odflakol podľa teba. Myslíš si, že mu na tebe nezáleží. Po 7 rokoch to už asi taká romantika nebude.
Teraz si sklamaná a podľa toho sa správaš. Na tvojom mieste by som si nechala trošku odstup, nechala by som to vychladnúť, až potom robila závery.
Píšeš, že je to po 7 rokoch, asi si mala iné očakávania a on ich nesplnil.
@katkaseiner mozno by bolo. Sama som za to ze v pohode prsten sa da kupit aj na jednej nemenovanej platforme na V za zlomok ceny ale keby aspon ta ziadost bola s jednou ruzou alebo pri zapade s romantickym vyznanim :(... Tak by mi to prislo naplanovane. Takto mi to prislo ako hura system
@anonym_autor ok takze uz ani nie prsten je problem, ale ze nebola ruza a zapad slnka? Ach zena.. ak by bol zapad slnka, ruza, vyznanie a prsten za 200E, zrejme aj tak by ti este nieco chybalo...
@anonym_autor ok takze uz ani nie prsten je problem, ale ze nebola ruza a zapad slnka? Ach zena.. ak by bol zapad slnka, ruza, vyznanie a prsten za 200E, zrejme aj tak by ti este nieco chybalo...
@katkaseiner nie. Mohlo by to byt doma v obyvacke pri veceri ktoru by navaril sam. Vstupne naklady 0 suroviny su v chladnicke. Sampanske v skrinke. Ci si putka domaca a podla teba vsetku snahu ma vyvijat len zena? Ani jeden moment nemoze chlap spravit zene nezabudnutelny?
@anonym_autor mam maly jemny s diamantom... moj fajci... teraz ako to mam vyhodnotit? kolko mas rokov? keby mi dal kruzok na kluce... pointa je uplne niekde inde... do obrucok sme investovali minimum. moj ju nosit nebude a ja mam krasny snubny... o co tu ide? mas pomylene hodnoty... kamaratka v australii dostala prsten v hodnote 3 platov ... taka je tradicia... ja by som si napriklad vedela predstavit ovela lepsie vyuzit peniaze z troch muzovych vyplat ako na prsten...
@anonym_04f55d o to ze ty ani nevies co mas. Snubne su obrucky a zasnubny je na zasnuby 🤣🤣🤣
@katkaseiner nie. Mohlo by to byt doma v obyvacke pri veceri ktoru by navaril sam. Vstupne naklady 0 suroviny su v chladnicke. Sampanske v skrinke. Ci si putka domaca a podla teba vsetku snahu ma vyvijat len zena? Ani jeden moment nemoze chlap spravit zene nezabudnutelny?
@anonym_autor pozri, nie som putka domaca, ale ani necakam ze bude chlap veštec. Ja som mala oslavu zasnub s celou rodinou v restauracii...ale to bolo zato že som to s muzom komunikovala a proste chcel to tak isto. Chlapi su uplne ina mentalita. To na com tebe zalezi, oni neriesia a opačne...cize ak nieco konkrétne chces, tak komunikuj daj mu hint, proste mu daj navod "ako by to bolo perfektné". On nie je veštec, ani ti nevie čítat myšlienky. Spravil to spontanne a hotovo... ver mi ze kolko zien by sa tomuto okamihu potesilo aj keby to bolo nie v Chorvátsku ala na Liptovskej Mare. Neries tak velmi. Neviem aky je, ale ked ho napadlo ta požiadať o ruku, tak mu na tebe záleží viac nez na kamoske 😉
@anonym_autor pozri, nie som putka domaca, ale ani necakam ze bude chlap veštec. Ja som mala oslavu zasnub s celou rodinou v restauracii...ale to bolo zato že som to s muzom komunikovala a proste chcel to tak isto. Chlapi su uplne ina mentalita. To na com tebe zalezi, oni neriesia a opačne...cize ak nieco konkrétne chces, tak komunikuj daj mu hint, proste mu daj navod "ako by to bolo perfektné". On nie je veštec, ani ti nevie čítat myšlienky. Spravil to spontanne a hotovo... ver mi ze kolko zien by sa tomuto okamihu potesilo aj keby to bolo nie v Chorvátsku ala na Liptovskej Mare. Neries tak velmi. Neviem aky je, ale ked ho napadlo ta požiadať o ruku, tak mu na tebe záleží viac nez na kamoske 😉
@katkaseiner dakujem. Mna len mrzelo to ze sa ma na to nikdy nespytal. A ked som sa o tom chcela bavit tak ma stopol ze to ma riesit chlap. Ked sme sa bavili o svadbe bolo to samozrejme ine.
@katkaseiner dakujem. Mna len mrzelo to ze sa ma na to nikdy nespytal. A ked som sa o tom chcela bavit tak ma stopol ze to ma riesit chlap. Ked sme sa bavili o svadbe bolo to samozrejme ine.
@anonym_autor môj snúbenec mi kúpil prstienok za 6 eur, boli sme spolu, mali akciu v zlatníctve - striebro s malým kamienkom. Krásny prsteň a urobil mi radosť. Inak obaja už s mojím manželom zarobíme nad 2,5k, čiže nebolo to o peniazoch. Obrúčky sme mali za 20 eur. Nemienime vyhadzovať peniaze za takéto veci.
mne osobne je to jedno, aj keby to bol iba drôt omotany okolo prsta. Podla mne je okolo prstena zbytocne divadlo. Je to to najmenej dôlezite z celeho vztahu
Velka vdaka za vsetky komentare. Mozno sa prestanem sustredit na ten prsten ale ine veci vo vztahu. Vzdy som vsak chcela mat pekny zasnubny prsten, obrucka sa mi moc nepacila. Ine sperky nenosim. Tym ze sa pokazil a vsetci sa vypytovali preco ho nenosim ma to ale zacalo mrziet. Este raz vdaka

Dakujem za vsetky odpovede pomaha mi to veci si ujasnit. S cigaretami som to brala ze nikto nie je dokonaly. Niekto fajci, niekto si kupuje drahe veci na cvicenie, niekto holduje sladkemu, niekto chodi na ryby alebo golf.. Ale nesmie to ist na ukor niecoho. Tu mi to vsak tak uz prislo.