icon

Od muža som odišla s 2 malými deťmi za iným

9. jún 2023

Ahojte, neviem, čo vlastne touto diskusiou sledujem, možno len vyrozprávať sa, povzbudiť alebo otvoriť oči, alebo nájsť niekoho, kto to zažil tiež. Asi pred 5 rokmi som sa v práci spoznala s úžasným chlapom, na začiatku bol veľmi pozorný, starostlivý, cítila som sa ako jeho princezná, jediná na svete, vravel mi, že sa už chce usadiť, začali sme spolu bývať v jeho podnájme. Čoskoro som otehotnela, tak sme si kúpili malý domček. Neskôr prišlo aj druhé bábätko. No veci sa začali postupne meniť. Začal byť pomerne egoistický, stále sa sťažoval, ako ho život nebaví, ako ho nebaví systém, práca, chcel by žiť sebestačne, že po tom vždy túžil. Zistila som, že v minulosti si rád pofajčil trávu, aj ju pestoval, bola to jeho vášeň, no mne sa to nepáčilo, veď už mal rodinu, deti. Chcela som, aby bol viac s nami, donútila som ho ísť aj na materskú, lenže to som aj tak ťahala celú starostlivosť o deti ja a on bol len taký asistent. Bola som z neho viac nervózna, ako keď som bývala s deťmi sama. No v práci a celkovo v našom okolí je množstvo feťákov, dílerov, celé toto mesto je prehnité pervitínom, tak samozrejme ho to lákalo a som si istá, že začal skúšať kadečo. Jeho správanie sa zmenilo, bol nervózny, často odchádzal z domu, možno ma aj podvádzal (dozvedela som sa, že v minulosti svoje partnerky všetky podvádzal), robil na striedačku denné, nočné, takže príležitostí mal množstvo. Ja som bola doma na všetko sama, často som plakala a našla som pochopenie u jedného fajn chlapa, začali sme si spolu, konečne som sa znova cítila byť ľúbená, niekto sa o mňa a deti zaujímal. Bol ochotný nás vziať k sebe. Tak sme k nemu odišli. Vytiahlo ma to z útrap. No ja stále váham, či ostať s týmto novým, alebo dať ešte šancu bývalému. Často ma kontaktuje, pýta sa na deti, chce byť s nimi. Asi mi poradíte ostať najskôr sama a keď sa to utrasie, nájsť si nového partnera. No nemám na to financie, mladší nemá ešte ani rok. Kde sa zamestnám s dvoma malými deťmi, aby som to stíhala. Pomoc rodiny nie je, žije mi už len otec, ten má sám problémy vyžiť a k nemu by som teda s deťmi nešla (alkohol). Prosím, povzbuďte ma, že bude lepšie, že to nejak ustojím. Ďakujem

katkami123
9. jún 2023

Nemáš za čím banovať a niektoré šance sú iba raz za život. On ju mal, nevyužil ju, žije si stále po svojom, ty si ju tiež dostala, odišla si a dobre si urobila. Za mna palec hore, že si od fetaka a kurevníka odisla ešte s takymi malými deťmi, lebo si im minimalizovala traumy, čím dlhšie by si s ním bola, tým horšie. A sústreď sa na terajší vzťah. Za takým chlapom by mi ľúto nebolo. Nezodpovedný blbec, nezaslúži si tvoju lásku, plač, žiaľ, nič.

autor
9. jún 2023

@katkami123 Ďakujem za veľmi milé a povzbudivé slová, toto som potrebovala počuť. 🙂

jaskolka
9. jún 2023

Tak potom to je fakt charakterny muž, keď toto robí. Len nechápem, preboha, prečo ty vôbec uvažujes nad tým, ze sa vrátiš k chlapovi, ktory je podľa toho, co píšeš, úplný idiot, len preto ze "je to otec tvojich deti"? Ved o takého by som ani bicykel neoprela.Jedine dobré slovo si tu na neho nedala, len to, že náhodou je otcom tvojich detí. V čom je taky, super, úžasný a perfektný, že sa k nemu chceš vrátiť? Lebo ja, nech čítam ako čítam, vidím len opis jedného mizerneho fetaka a možno aj ku***a
Ano, stane sa, že človek spraví chybu a nájde si zlého partnera. To sa proste stane a podstatne je, ako sa bude správať, keď to zistí.
Urobila si krok, na aký nemá odvahu každá žena, ktorá žije v podobnom blbom vzťahu. Odišla si a môžeš si zaradiť nový život s človekom, ktury je zrejme celkom iný. Teraz Máš akurát tak možno porozchodovu nostalgiu,ale aj urobíš tu väčšiu chybu, že sa vrátiš k bývalému, len preto ze on teraz plačka a hra divadlo, tak už to bude len a len tvoja hlúposť... Lebo on sa nezmení. Proste sa takí ľudia nemenia... Možno bude mesiac, dva sekať "latinu" ale takí ľudia sa proste nemenia.

katkami123
9. jún 2023

Áno, taký človek ako on by mal radšej ostať navždy sám. Až mi zle prišlo, tak on vytvára problémy a ešte povie, ze jeho nikto nechápe, tak ten je úplne bezcharakterný. Žiaľ, asi si toto nesieš z domu, vychádzať v ústrety závislému človeku (tvojmu otcovi). On je ten, ktorý s tým mal seknúť, ty nemôžeš za neho ešte aj dýchať, už si ťahala celu domácnosť a starostlivosť o 2 deti, do toho riešila jeho psycho stavy zavislaka, ktoré ti on ešte pridal, namiesto toho, aby ti pomáhal, čo si myslí, ze si taka blbá, ze toto všetko budeš robiť opäť? Ani s ním nekomunikuj, on bude riadne prepnuty človek. Aspoň by priznal chybu, ani toho nie ke schopný. Ja si myslím, ze aj tak skončí raz ako bezdomovec s tou jeho závislosťou a deti sa budú ešte za neho hanbit, ze toto je ich biologicky otec.

autor
9. jún 2023

@jaskolka ano ja viem, moj mozog to vie, len srdce potrebuje este cas zvyknut si na novu situaciu.. tak vies, teraz som na neho nasrata a citim voci nemu zlost a nenavist, preto popisujem to zle.. a vlastne posledne mesiace, co sme boli spolu sa na nom naozaj nic pozitivne nedalo najst.. hlavou aj dusou bol inde, doma malo, ked aj bol doma, tak nervozny, depkoval.. ale tie prve roky bol uplne iny, vesely, boli sme stale spolu, vsetko sme spolu robili, vylety, filmy, dovolenky, akcie, neskor prislo babo, tesili sme sa, staral sa, zaujimal, varil nam, nakupoval, upratoval, venoval sa prerabke domu, stastna rodinka.. prislo druhe babo a zrazu akoby mu po porode uplne preplo! ja tomu stale nerozumiem.. akoby si uvedomil, ze uz zije az prilis usporiadane, ze ho to ubija, ze on chce byt stale mlady a bavit sa, uniakt povinnostiam.. ja neviem.. nevidim mu do hlavy..

@katkami123 no on aj take napisal, ze bez neho nam bude lepsie, ze to posral, ze to vie, ze nas tahal dole.. bla bla.. skratka zbabelec..

katkami123
9. jún 2023

Áno, dokázala si vec, na ktorú iné zeny roky zbierajú odvahu a mnohé ju nikdy ani nenájdu. A to niektoré ženy už muži aj týrajú fyzicky, ospravedlnia si to, však to bola iba jedna facka, druha, tretia…teba ten tvoj týral hlavne psychicky, ze ty si všetko robila a on sa hral ešte na obeť. Si silná žena, pogratuluj si. Kiežby všetky takéto zeny mali tvoju guráž. On je padavka, ty silná žena, ty potrebuješ pri svojom boku silného chlapa a nie padavku, ktorú budeš neustále zachraňovať. Váš vzťah nebol nikdy rovnocenný.

autor
9. jún 2023

@katkami123 Ďakujem, dodala si mi sebadoveru 🙂 ja viem, že nebolo ideálne odísť rovno k inému, ale ja to beriem tak, že som mala práveže šťastie, nebyť jeho, asi by som s odchodom ešte dlho váhala.. neviem čo bude ďalej, ale určite som dostala riadnu príučku a budem v mnohých veciach opatrnejšia..

katkami123
9. jún 2023

Hlavne sa nehraj na jeho zachranarku, lebo on vidí, že si silná, tak sa na teba nacucol ako parazit a vyciciaval z teba životnú energiu, pridaval ti problémy, lebo videl, ze ty zvládneš, vyriešiš, upraceš, navaríš, obriadiš.Odstrihni parazita a netráp sa ním. Je rovnako dospelý, svojprávny človek ako ty ako si život zariadil, je už jeho problém.

katkami123
9. jún 2023

Využila si šancu, ktorá možno príde raz za život, pre niektoré zeny možno nikdy, už sa viac neobzeraj späť. Teraz sa postav na nohy a buduj si lepší, štaštnejsí život bez problémového človeka.

adka176
9. jún 2023

Akože nad čím vlastne váhaš? Jasné, že zostať s týmto druhým.... určite nezostávaj teraz sama, zvlášť ak ťa ľúbi, pomáha a venuje sa aj deťom.....

autor
9. jún 2023

@katkami123 jezis toto je taka pravda, ako keby si nas poznala :D vsetky prakticke veci som vzdy musela riesit ja, on bol taky snilek, jeho motto "to sa nejak vyriesi same" .. este aj kupu toho domu som vybavovala ja, vsetky papiere a pod.. bola som hlupa.. verila som, ze budeme spolu navzdy, ze spolu zostarneme.. teraz musim triezviet..

autor
9. jún 2023

@adka176 ano, uz si to musim utriedit a nerozmyslat nad tym, co by bolo keby.. a sustredit sa na novu lepsiu buducnost..

katkami123
9. jún 2023

Áno, lebo takto funguje každý závislák, sú to slabosi, padavky, silný človek problémom čelí v tvárou v tvár, vybaví, vyrieši, hľadá možnosti a nesfetuje/neožerie sa a druhy riešte za mňa. Tam nie je o čo stáť. Každý závislák je len obyčajný parazit, neschopák. Osláv, ze si od neho odišla.

katkami123
9. jún 2023

Nikdy neľutuj a nezachraňuj zavislaka, lebo ťa bude vždy iba ťahať dole so sebou. On musí chciet zmenu sám, bez nikoho pomoci, on musí sám nájsť v sebe tu silu na zmenu. Keď ju nemá, (ani kvôli deťom, keď už kvôli tebe nie) tak žiaľ, je to jeho život, jeho rozhodnutie. Ale nech sa teraz aj on nečuduje, že aj ty si zas urobila svoje rozhodnutie. Akcia -> reakcia. A teraz sa sustred na budúcnosť. On si už svoje šance vyčerpal za tie roky vášho spoločného života až nad mieru, už si nezaslúži ani jednu jedinú.

autor
9. jún 2023

@katkami123 Áno, máš úplnú pravdu, ďakujem. Budem sa k týmto slovám vracať, keď na mňa znova doľahne slabšia chvíľka.. :D

katkami123
9. jún 2023

Áno, treba si to opakovať, feťák by ťa psychicky zničil a žiaľ, nielen teba, ale aj vase deti. Si už matka, musíš byt rozumná a zabezpečiť im iný život ako si mala ty pri otcovi. Musíš im ukazat, že akákoľvek závislosť sa nesmie tolerovať. A zvlášť, keď je ten človek v živote iba príťaž a nie pomoc.

tanyag
9. jún 2023

Ten druhý všetko vie, chápe, lásku si mu nevyznala ani nič, ale spať s ním spíš 😁 zaujímavé....takže tomu druhému stačí, že mu roztiahneš nohy, nemusí naháňať iné pindy aby si užil 🙂

katkami123
9. jún 2023

@tanyag
Tak iné pindy by zas nemal nasťahované u seba, ešte aj s ich deťmi, čo je dosť veľká zodpovednosť. Veď dnes čo diskusia to kamoš s výhodami, stretnú sa, zasexuju a každý si ide po svojom, už ani kvety, kávu, kino, rande netreba 😅. Mne to už príde, že za chvíľu aj prostitúcia vďaka takýmto ženám zanikne, lebo tie to robia ešte aj zadarmo 😀 a zmiznú potom ako tieň.

sante81
9. jún 2023

Znefunkčneho manzelstva ( nevera ) som neodišla hneď, zaťala som zuby a čakala pokým pôjdem do práce a dieťa do škôlky. 3 najhoršie roky v mojom živote. Nevešala som sa na iného chlapa, ale robila všetko pre to aby deckam nič nechýbalo a bola som sebestačná. Stalo ma to 10 rokov osobného života. Neľutujem

katkami123
9. jún 2023

Nechápem tieto divné, negatívne komentáre, sú tu tisícky diskusií, kde zeny ostávajú s tyranmi, ožranmi, feťákmi, násilníkmi, nezodpovednými chlapmi a lenivcami, neverníkmi, kedy ich ani neviažu spolu deti, žiadne majetky, niektoré majú deti a väčšina aj tak od nich nechce odísť, kde už ostatné diskutérky prosia, nadávajú im, aby tieto autorky od tých chlapov odišli. A aj tak to mnohé nikdy neurobia. Tu autorka našla tú silu, dokonca to zvládla s 2-mi malými deťmi pod 5 rokov (a ja skláňam klobúk, wau), našla spôsob a ja jej tlieskam, lebo toto chce neskutočnú vnútornú silu a otvorene, nie každá ju má.

katkami123
9. jún 2023

Teraz je doslova tvojou povinnosťou upriamiť sa na tvoj terajší vzťah, na svoju budúcnosť ako sa financne osamostatniť a postaviť na nohy a vymazať bývalého a prestať o ňom fantazírovať. Už si jeden chybný krok v živote urobila, keď si vedela aký je a urobila si si s ním deti, ale už viac chybných krokov si v živote nemôžeš dovoliť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liusa82
9. jún 2023

máloktorý závislák vydrží celý život byť čistý.Napr aj ten Lukáš Hoffmann čo mu dala rodina kopec šancí aj v Jojke hrával sem tam...šikovný chalan úspešný to mohol byť nebyť fetu.Najprv sa z toho dostal,potom zase začal,chvilu bolo dobre,znovu liečenie.Ešte ked bol slobodný a nemal deti tak budiš nech si niči život.Ale potom si našiel ženu,spravil dve deti,znovu sekal x rokov latinu a teraz ponovom ževraj je zase na ulici už od 2018 roku.Akurát sa za neho žena,deti aj jeho mamina len hanbia.Tá si s ním chuda tiež užila.Tento bude asi niečo obdobného

oli18
9. jún 2023

Ine zeny si nemozu najst chlapov a su slobodne, bezdetne a zabezpecene. Ty si nie taka sikovna, na materskej s batolatom, druhe dieta o par rokov starsie, zadana a najde si takeho super chlapa, ktory je ochotny takuto zenu prichylit a starat sa o nu. To si ako dokazala? Kde sa takyto chlapi daju najst?

liusa82
9. jún 2023

@oli18 má asi dobrú karmu 🙂

floki1994
9. jún 2023

Nakladat ti nejdem to nema vyznam aj ked si myslim svoje...v kazdom pripade teraz sa musis vzchopit a prebrat zodpovednost ...pekne krasne podat okamzite ziadost o vyzivne, treba si zacat hladat pracu a zacat sa obracat...bez penazi sa nepohnes a nikdy nevies co sa v hlave deje tvojmu terajsiemu partnerovi a dokedy ho bude bavit zivit zenu ktora ho nemiluje a dve cudzie deti...aby ste nedajboze neostali na ulici...

katkami123
9. jún 2023

@elizabet173
Chápem čo chceš povedať, autorka je očividne ľahko manipulovateľná, vdaka tomu si aj jej ex tak dovoľoval a veľa mu dlhu dobu aj prechádzalo. A asi si to uvedomuje aj teraz, že ju opäť ľahko zmanipuluje, čo sa mu aj darí, keď sa chce k nemu vrátiť… treba uťať komunikáciu a začať používať zdravý rozum.

autor
9. jún 2023

@floki1994 mas pravdu, musim sa rozhybat a nerypat sa v tom, co by bolo keby a ist dalej..

marca12
9. jún 2023

Cele zle. Poviem to otvorene a velmi skaredo. Ale narobis si deti a ked mas prebrat zodpovednost za ne,tak sa hodis okolo krku nahodne okoloiducemu a cakas,ze on sa o teba postara??? Ty sa musis postarať o svoje deti. Necakat,ze ta nejaky chlap spasi a zabezpeci ta v zivote. Chudiatka deti,aky priklad do zivota im davas? A ked znova otehotnies s tymto,co budes robit s tromi detmi,ak ostanes sama? Si myslis,ze normalny muz si nastahuje domov zenu s tromi cudzimi detmi? Vzdy si musis najskor ukoncit jeden vztah a potom zacat novy. Tvoj ex sa nezmeni. To,co ti teraz pise su bachorky.

autor
10. jún 2023

@marca12 neolanovala som ist za inym, bol to ale taky impulz, ktory ma nakopol to zmenit a odist, lahsie sa odchadza, ked mas pomoc nie? Skus sa trochu vcitit do tej situacie. Jasne, ze najlepsie by bolo osamostatnit sa a nebyt na nikom zavisla.. ale zivot nam nie vzdy dopraje take moznosti, dostala som sa do blbej situacie a mala som stastie, ze som nasla chlapa, co ma podrzal a pomohl mi z trapenia a teraz mam urcite lepsiu sancu zacat od znova, s pomocou, nie uplne sama.. necakam, ze ma spasi, ani si s nim nejdem spravit druhe dieta. Ale dakujem za prehovor do duse, aj taketo slova ma vedia nakopnut a mam chut vsetkym ukazat, ze sa viem o seba a deti postarat aj sama..