Od muža som odišla s 2 malými deťmi za iným
Ahojte, neviem, čo vlastne touto diskusiou sledujem, možno len vyrozprávať sa, povzbudiť alebo otvoriť oči, alebo nájsť niekoho, kto to zažil tiež. Asi pred 5 rokmi som sa v práci spoznala s úžasným chlapom, na začiatku bol veľmi pozorný, starostlivý, cítila som sa ako jeho princezná, jediná na svete, vravel mi, že sa už chce usadiť, začali sme spolu bývať v jeho podnájme. Čoskoro som otehotnela, tak sme si kúpili malý domček. Neskôr prišlo aj druhé bábätko. No veci sa začali postupne meniť. Začal byť pomerne egoistický, stále sa sťažoval, ako ho život nebaví, ako ho nebaví systém, práca, chcel by žiť sebestačne, že po tom vždy túžil. Zistila som, že v minulosti si rád pofajčil trávu, aj ju pestoval, bola to jeho vášeň, no mne sa to nepáčilo, veď už mal rodinu, deti. Chcela som, aby bol viac s nami, donútila som ho ísť aj na materskú, lenže to som aj tak ťahala celú starostlivosť o deti ja a on bol len taký asistent. Bola som z neho viac nervózna, ako keď som bývala s deťmi sama. No v práci a celkovo v našom okolí je množstvo feťákov, dílerov, celé toto mesto je prehnité pervitínom, tak samozrejme ho to lákalo a som si istá, že začal skúšať kadečo. Jeho správanie sa zmenilo, bol nervózny, často odchádzal z domu, možno ma aj podvádzal (dozvedela som sa, že v minulosti svoje partnerky všetky podvádzal), robil na striedačku denné, nočné, takže príležitostí mal množstvo. Ja som bola doma na všetko sama, často som plakala a našla som pochopenie u jedného fajn chlapa, začali sme si spolu, konečne som sa znova cítila byť ľúbená, niekto sa o mňa a deti zaujímal. Bol ochotný nás vziať k sebe. Tak sme k nemu odišli. Vytiahlo ma to z útrap. No ja stále váham, či ostať s týmto novým, alebo dať ešte šancu bývalému. Často ma kontaktuje, pýta sa na deti, chce byť s nimi. Asi mi poradíte ostať najskôr sama a keď sa to utrasie, nájsť si nového partnera. No nemám na to financie, mladší nemá ešte ani rok. Kde sa zamestnám s dvoma malými deťmi, aby som to stíhala. Pomoc rodiny nie je, žije mi už len otec, ten má sám problémy vyžiť a k nemu by som teda s deťmi nešla (alkohol). Prosím, povzbuďte ma, že bude lepšie, že to nejak ustojím. Ďakujem
A ty vieš isto že ťa podviedol či fetoval? Lebo píšeš možno.
To si myslíš ty, ale čo povedal on? Je mu úplne jedno, že deti mu bude vychovávať cudzí chlap? Tak potom nie je čo riešiť.... ja byť na jeho mieste, tak bojujem a urobím maximum, vrátane zmeny svojho života. Každopádne neviem si predtaviť byť odkázaná na iného muža a nie sama na seba, ale to som ja...
Dievča, maš to pekne na chuja. Čakam, kedy ťa ten nový pustí k vode.... živiť dve cudzie deti,,, otazka času kedy ho to prestane baviť,,,,
@elizabet173 je to jednoducho tazke, tak sa zamotavam vo vlastnych pocitoch a myslienkach.. neviem, co je na tom vtipne..
@marikaan co sa tyka travy, fajcieval, aj doma, s pikom sa mi nepriznal, ale mal vsetky symptomy.. co sa tyka milenie, nepriznal sa, dokazy nemam, ale podozrenie ano.. a hlavne, ked to dokazal predtym, skratka mu uz asi nedokazem verit..
a jeho reakcia na tuto situaciu? hra sa na ublizeneho, ze ma depresie, utapa sa v chlaste, trave.. ale realne nic nerobi, len vyplakava v spravach..
Ver to mu, že tvoj nový chlap nebude dlhodobo akceptovať, že to nemáš doriešene so svojím súčasným...
Nevypisuj si s ním.To je voda na mlyn potrebuje vzbudiť ľútosť a evidentne sa mu to darí, lebo už si zneistena.Mal rodinu, 2 deti mal sa správať normálne.Ako sa stretáva s deťmi?
Len sa modli aby ťa ten súčasný nepustil k vode...
@jj298 toto vsetko som zacala zistovat, az ked sa to zacalo rucat, on sa mi s tym samozrejme nepriznal.. pozistovala som si cez jeho kamosov :( dovtedy mi to ani nenapadlo, spraval sa uzasne, nebol dovod si ho nejak preverovat, vsetok cas a energiu venoval nam, nasmu prvemu dietatu.. neviem co sa stalo, ci sa zacal nudit, alebo naopak toho bolo nanho moc zodpovednoti, chybal mu pohodovy zivot osameleho vlka.. neviem...
Takže bol to resp. stále je promiskuitný narkoman, čo si zistila až teraz s 2 deťmi na krku...
@zuzanockamt
@ewwe keby boli manželia a dom kúpili počas manželstva nemala by holú riť
@la_dolce_vita zial ano :( niektori ludia to vedia hrat dokonale.. roky sa drzia a zrazu.. sama tomu nedokazem uverit..
no ja neviem, ale javil sa ti úžasný a tento nový tiež, obavy sú teda na mieste ☹
@la_dolce_vita tak pri tomto novom som ovela opatrnejsia, len som napisala, ze je nam s nim fajn, samozrejme pochybnosti mam a uz asi budem mat naveky pri kazdom chlapovi po tejto skusenoti s ex..
práveže nie si dosť opatrná, keď už u neho bývaš a si na neho finančne odkázaná a ste spolu krátko, keďže mladší ma 1 rok... Ale teraz by som pozerala dopredu na tvojom mieste... už si sa rozhodla.
@poopsie To áno, ale ja reagujem na to tvoje, že by si ho vyhodila a ostala v dome. No nevyhodila.
@la_dolce_vita chytila som sa zachranneho lana, viem, ze to nemusi dlho vydrzat.. :( ale co sa tyka dalsieho tehotenstva, na to si davame obaja velky pozor..
A co tak sa sama s detmi odstahovat do nejakeho vacsieho mesta kde je viac pracovnych moznosti, do podnajmu, najst pracu a teda aj detom jasle, skolku ? To by sa nedalo ?
Takže s tým druhým si len preto, lebo ťa finančne podporuje, máš s deťmi kde bývať, stará sa o vás a hlúpo a naivne si myslí, že sú jeho city opätované...ale ty stále ľúbiš bývalého...otázka je, ako sa bývalý postavil k tomu, že si s deťmi odišla...kontaktuje ťa? zaujíma sa o deti? platí ti výživné? predpokladám, že deti nemáš ani súdom zverené a ani určené výživné...takže dáva ti nejaké peniaze pre deti? Je tam snaha z jeho strany o to, aby ste sa vrátili?
Za takýchto okolnosti by som sa k bývalému určite nevracala. Máš teraz spomienkový optimizmus. Kde sú raz drogy, áno, aj marihuana, stačí si on nej prečítať na internete, dlhodobé užívanie spôsobuje chronickú depresiu, úzkosť, vidiny, dokonca epilepsiu a je to prechod k tvrdým drogám, lebo užívateľovi už marihuana nestačí, tak tam by bola cesta zahataná. Musíš myslieť aj na deti aký vzor rodiča im dávaš, už to nie je len o tebe, ze ty ľúbiš stále bývalého, ale aj o deťoch, aby vyrastali pri normálnom človeku, ktorý nie je od niecoho zavisly. Pozri sa na seba, tvoj otec bol alkoholik a ty si si našla feťáka, vyrastala si v tom, kde sú závislosti a tak si zniesla ďaleko viac ako možno iná žena, ktorá by hneď taký vzťah zatrhla. Neurob toto iste svojim deťom, ze od mala budú vidieť, že vak marihuana je Ok, možno občas do toho tvrdšia droga, pervitín, však ich otec tak tiež funguje, a v puberte budeš riešiť problémy s drogami, keď je to Ok a toto má byť prostredie, v ktorom by mali vyrastať - sfetovaný tatko a jeho stavy. Buď deťom vzorom, že nikdy drogy a nikdy s takým človekom neostať. Nebol ti oporou, nezmenil sa, on má na 1. mieste svoju závislosť ako každý feťák a nie rodinu, deti, insk by s tým dávno skoncoval a nepestoval by marisku ešte pri deťoch, veď to je choré. To, ze všetko bolo na tebe, keď on bol doma a ty si chodila do prace, je už uplna čerešnička na torte.
@silvike Dalo, jasne, ze by sa to dalo.. aj nad tym som samozrejme uvazovala.. len to trva nejaky cas utriedit si myslienky a spravit take rozhodnutie..
@tanyag Jeho snaha je taka, ze narieka, lutuje sa, ale nemam pocit, ze by nas chcel realne spat.. :( financne to nemame samozrejme doriesene, nieco uz poslal, ale je to take cele neiste.. to je dalsia vec, co musime doriesit..
@katkami123 ano, presne si to vystihla..
A do budúcna už veľmi zodpovedne a rozumne vyberaj partnerov, dúfam, že s týmto ti to vydrží, možno časom bude aj svadba, osvojí si deti a budete kompletná rodina.
Keby tvoj ex deti naozaj miloval, chcel by im dať vzor správneho rodiča a dávno by skončil s marihuanou a venoval by sa im, nebolo by všetko na tebe. Vybral si fet a štetky, nech si žije s fetom. Tam sa rokmi tie stavy iba stupňujú, po roku, dvoch by si od neho s deťmi utekala opäť, ak by si mala kam a deti by mali len zbytočné traumy. Nechaj ho tak, aký život si vybral, taký bude mať.
Pozri, poviem to v skratke... Keď terajší zisti, čo sa ti krúti v hlave,a nad akou kravinou uvažujes, tak je dost možné, že ani nebudeš musieť riešiť, či máš odísť... Lebo ta vyhodí sam...
@jaskolka on o tom vsetkom vie, komunikujeme, ved vie, co sa mi stalo, prezival to so mnou. Chape, ze to chce cas, kym zabudnem uplne.. aj chape, ze je to otec mojich deti a vzdy budeme s nim nejako prepojeny..
@jaskolka ja som mu lasku zatial ani nevyznala, ani on mne.. jednoducho sme si sadli, rozumieme si, niecim ho asi pritahujem a preto je ochotny nas prichylit a pockat, ci nam to vyjde alebo nie..
On narieka, lebo mu odišla upratovačka, kuchárka, osobný záznamník atď. Keby bol chlap, on by priznal chybu. Namiesto toho sa ľutuje, ale toto je typické spravanie kazdeho zavisláka, terorizuje okolie svojou závislosťou a keď si ten druhy povie už dosť a odide, ešte je taký chrapun, ze seba bude ľutovať. To je zbabelec a nie chlap do života. Nevie čeliť reálnemu životu, problémom, len sa poľutovať a sfetovať, obyčajná padavka. Ty potrebuješ po svojom boku chlapa a nie nevyrovnaného neschopáka, ktorý za riešenie problému považuje sa sfetovať a druhému ešte pridať starostí. Nelutuj ho.
@katkami123 ano presne to som mu aj ja povedala, ze sa chova ako zbabelec, ze pred problemami cely zivot len unika a stale je nespokojny.. ze si myslim, ze ostane navzdy sam.. lebo "jeho nikto nechape"..

@la_dolce_vita pisala som prave v komente vyssie, ze si nemyslim, ze sa zmeni.. ked odjakziva mal slabost pre omamne latky a mimovztahovy sex :(