icon

Od muža som odišla s 2 malými deťmi za iným

9. jún 2023

Ahojte, neviem, čo vlastne touto diskusiou sledujem, možno len vyrozprávať sa, povzbudiť alebo otvoriť oči, alebo nájsť niekoho, kto to zažil tiež. Asi pred 5 rokmi som sa v práci spoznala s úžasným chlapom, na začiatku bol veľmi pozorný, starostlivý, cítila som sa ako jeho princezná, jediná na svete, vravel mi, že sa už chce usadiť, začali sme spolu bývať v jeho podnájme. Čoskoro som otehotnela, tak sme si kúpili malý domček. Neskôr prišlo aj druhé bábätko. No veci sa začali postupne meniť. Začal byť pomerne egoistický, stále sa sťažoval, ako ho život nebaví, ako ho nebaví systém, práca, chcel by žiť sebestačne, že po tom vždy túžil. Zistila som, že v minulosti si rád pofajčil trávu, aj ju pestoval, bola to jeho vášeň, no mne sa to nepáčilo, veď už mal rodinu, deti. Chcela som, aby bol viac s nami, donútila som ho ísť aj na materskú, lenže to som aj tak ťahala celú starostlivosť o deti ja a on bol len taký asistent. Bola som z neho viac nervózna, ako keď som bývala s deťmi sama. No v práci a celkovo v našom okolí je množstvo feťákov, dílerov, celé toto mesto je prehnité pervitínom, tak samozrejme ho to lákalo a som si istá, že začal skúšať kadečo. Jeho správanie sa zmenilo, bol nervózny, často odchádzal z domu, možno ma aj podvádzal (dozvedela som sa, že v minulosti svoje partnerky všetky podvádzal), robil na striedačku denné, nočné, takže príležitostí mal množstvo. Ja som bola doma na všetko sama, často som plakala a našla som pochopenie u jedného fajn chlapa, začali sme si spolu, konečne som sa znova cítila byť ľúbená, niekto sa o mňa a deti zaujímal. Bol ochotný nás vziať k sebe. Tak sme k nemu odišli. Vytiahlo ma to z útrap. No ja stále váham, či ostať s týmto novým, alebo dať ešte šancu bývalému. Často ma kontaktuje, pýta sa na deti, chce byť s nimi. Asi mi poradíte ostať najskôr sama a keď sa to utrasie, nájsť si nového partnera. No nemám na to financie, mladší nemá ešte ani rok. Kde sa zamestnám s dvoma malými deťmi, aby som to stíhala. Pomoc rodiny nie je, žije mi už len otec, ten má sám problémy vyžiť a k nemu by som teda s deťmi nešla (alkohol). Prosím, povzbuďte ma, že bude lepšie, že to nejak ustojím. Ďakujem

Strana
z4
jj298
Odpoveď bola odstránená
luccija
9. jún 2023

Už, keď si odišla nevrátila by som sa.Kolko si preč?
Je tento druhý aspoň stabilnejší?či prečo zrazu uvažujes o návrate.

rebrambora
9. jún 2023

Hlavne sa nefixuj na inych. Ak citis, ze je to spravne tak prosim. Ale radsej sa osamostatni.

jj298
Autor odpoveď zmazal
jj298
Odpoveď bola odstránená
doriiis
9. jún 2023

Za 5 rokov si si s jedným chlapom spravila 2 deti.A teraz sa znova bezhlavo zenies do ďalšieho vzťahu už s dvoma deťmi na krku.Ak pán nový sa zas o pár rokov ukáže aký je,tak čo?....zase ďalší? Alebo ex? Jedno lepšie jak druhe

la_dolce_vita
9. jún 2023

Chuďatka tvoje deti... ☹

autor
9. jún 2023

@luccija tak samozrejme stále ľúbim bývalého, je to otec mojich detí, neviem, či z dlhodobého hľadiska ich dokáže tento nový ľúbiť rovnako.. mala som vysnívané, ako spolu zostarneme, veľmi túžim, aby sa to vrátilo späť do čias, kedy to fungovalo.. ale či sa môj ex zmení.. to netuším.. môj nový priateľ sa snaží, je láskavý a trpezlivý, ale sú to len začiatky, možno sme teraz pre neho zaujímaví, ale či to má aj nejakú budúcnosť..

autor
9. jún 2023

@doriiis
@la_dolce_vita ano ja viem, ved prave.. ale co by ste spravili na mojom mieste.. mam sa trapit sama s tymi deckami? teraz sme nasli bezpecne miesto, utocisko, pokoj.. len ci to ma buducnost, to neviem..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
jj298
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
9. jún 2023

Ja ťa neodsudzujem , sama som rozvedená a spätne to hodnotím, že by som pozerala najmä na deti. Ťažko ti radiť, to si netrufam, nie som v tvojej koži, je to tvoj život. Ale naozaj sa niekto iný postará o 2 malé, cudzie deti? To je veľa problémov, ktoré proste prídu...

deti95060810
9. jún 2023

ostala by som o tohto druhého...a čas ukáže čo a ako...

lucks6
9. jún 2023

samozrejme, ze ist zo vztahu do vztahu nie je vobec dobre pre nikoho. pochybujem, ze to vobec uz niekomu v zivote vyslo. byt sama ti vobec nezaskodi. aspon teda na chvilu, minimalne teda utriedit si myslienky.

autor
9. jún 2023

deticky su male, starsi zacal skolku, mladsi je so mnou doma. Keby som ostala na ne sama, musela by som ist do prace, lenze tu je to o drzku nieco take najst, aby som stihala deti vyberat z institucii .. jenoducho ano, poviem to tak, ako to je, moj novy priatel mi vyhovuje, samozrejme, ze ho mam rada, pritahuje ma, ale hlavne som mu vdacna za pomoc.. ci uz psychicku, je mi velkou oporou, ale aj pomoc s detmi, beznym fungovanim.. deti ho maju radi, je zabavny a pokojny.. no vzdy ked si spomeniem, ze nasa povodna rodina uz nefunguje, pride mi velmi smutno.. mozno to chce len cas a zvyknut si na to, ze moj ex skratka nebol vhodny partner do zivota..

poopsie
9. jún 2023

Ostala by som v dome a vyhodila chlapa.... Ale mám taký pocit, že dom je jeho a vy nie ste manželia, lebo veď načo ten zbytočný zdrap papiera

ibrunova
9. jún 2023

a tento nový je ochotný ťa živiť aj s deťmi?

autor
9. jún 2023

@poopsie ano, zial nie sme manzelia :( dom kupoval ex

@ibrunova zatial s tym nema problem, samozrejme, ze ak by som s nim ostala a vedeli by sme dvaja zohrat pri vyberani deti zo skolky, budem si hladat pracu..

la_dolce_vita
9. jún 2023

Hm, ja to nechápem, ale ako sa dá nájsť si s tak malými deťmi ďalšieho partnera, vybudovať nový vzťah? Ja som fungovala na materskej len okolo detí a iné som neriešila. Tie deti budú mať chaos z toho, vôbec si toto neviem predstaviť..

zuzanockamt
9. jún 2023

@poopsie Keby aj boli manzelia a dom spoločný, tak ho nemôže vyhodiť. Dokonca ani keby bol dom iba jej a boli by manželmi,tak sa vyhadzov nekoná. Toto sú úžasné rady, že vyhodiť.

mandzula
9. jún 2023

Ja som ta opica, moj druhy konar je mojim manzelom a vybornym otcom mojej malej opicky.🙂

ewwe
Autor odpoveď zmazal
eva8
9. jún 2023

Našli ste útočisko, väz si a ľúb toho, kto sa vás ujal. Bývalého prehovor na protidrogové liecenie

luccija
9. jún 2023

Z opisaneho aký bol tvoj partner buď rada kde si.
"teraz sme nasli bezpecne miesto, utocisko, pokoj.. len ci to ma buducnost, to neviem.."
Asi super to doma nebolo, keď píšeš toto.Hlavne dávaj pozor na to, že niektoré ženy také pnutie, chaos, hádky, nevyspytateľnosti potrebujú a pri dobrakovi sa nudia.A či to má budúcnosť nikto nikdy nevie ...raz si odišla tak to ber, že to je uzatvorene

autor
9. jún 2023

@la_dolce_vita no jednoducho bolo doma neustale dusno, hadky, casto som aj tak byvala s deckami sama, terajsi priatel sa mi ozyval, ako sa mam, sem-tam sa zastavil, sem-tam siel s nami na ihrisko, zaujimal sa.. bol s nami viac ako moj ex.. tak som nas zbalila a sli sme k nemu..
@ewwe ano, mozno trochu ano, nie je to voci nemu fer, urcite si to jeho znamy a rodina myslia, ze si nas troch zaviazal na krk a cucame ho.. :( ale nam je tu s nim jednoducho lepsie a ked budem moct, zacnem na spolocnu domacnost prispievat viac.. zatial pokryvam prevazne len veci pre deti.. co sa tyka mna, nie som narocna, snazim sa byt pokorna a vdacna, ze tu mozeme byt.. zatial mu staci na oplatku kusok nehy, ktoru si samozrejme uzivam aj ja, kezde s ex to uz od narodenia druheho syna nefungovalo vobec..

katarinakatka57
9. jún 2023

Tak načo preboha uvažuješ, ze sa k byvalemu vratis? Toto nechápem. Aby bola rodina pokope? Aká? Vsak na vás kašlal...

autor
9. jún 2023

@katarinakatka57 mas pravdu :( je to uz asi len moja tajna tuzba vratit vsetko spat na zaciatok..

tani777
9. jún 2023

Nezvyknem sa zapajat do takyhto diskusii,ale tu mam jednu otazku..ak by si sa vratila k byvalemu,a zistila,ze to stale nefunguje,pripadne je to este horsie,co potom? Zas k tomuto? Alebo dalsiemu? Skus sa aj nad tym zamysliet..a dalsia vec,aj ked je mladsi este malinky,myslim,ze nemas velmi na vyber,ako najst si aspon na ciastocny uvazok/dohodu nejaku pracu a casom poriadnu,maleho dat do jasli a cim skor seba aj deti zabezpecit,pre pripad,ze by to nevyslo s tymto..aby si potom nemusela narychlo hladat dalsieho a dalsieho..a poriadnu antikoncepciu

autor
9. jún 2023

@tani777 ano, to mas pravdu, zacnem si hladat nieco aspon brigadne a odkladat si aspon po troske.. a samozrejme myslime obaja na ochranu, s tymto sa nezahravame.. v tomto som zodpovedna.. ved ani druhy syn nebol neplanovany, chceli sme 2 deticky a chceli sme ich mat po sebe, aby boli partaci.. lenze sa to potom cele takto zosypalo, resp. som si zacala davat veci do suvisu a doslo mi, ze moj ex nema len docasne zatmenie mozgu, ale ze bol taky vzdy aj v minulych vztahoch a svoje spravanie bude asi opakovat v kazdom vztahu..

la_dolce_vita
9. jún 2023

@tani777 súhlas... a ešte mi napadlo, či otec detí by teraz nebol ochotný sa zmeniť? Či on je s v pohode? Ako reagoval? Je to velký dôvod zmeniť prístup k životu, keď môžem prísť o rodinu. Niekedy to takto môže vypáliť....

Strana
z4