icon

Odísť, alebo tomu dať šancu?

3. sep 2021

Ahojte, mam 26 rokov a dve malé deti. Môj manžel pracuje v rakúsku. S chlapcami je malo, vek detí je 3 a 1,5 roka. Bývame u svokrovcov kvôli tomu ze môjmu mužovi ma ostať dom teda máme spoločnú kuchyňu záchod, všetko.. Ja som u nich nešťastná so svokrou si lezieme na nervy a okrem toho sú tam každý deň jeho dve sestry na návšteve alebo tam aj prespavaju... Samozrejme ze som mu veľa krát navrhla aby sme šli do podnájmu alebo zobrať hypotéku a začať sa stavať on ani svokrovci o tom nechcú počuť. Lenže mam pocit ze je to čím ďalej horšie, keď je doma tak sa necítim ani ako jeho žena. Proste funguje s mamou a ja som akokeby naviac. Napríklad neviem koľko dostáva výplaty, koľko má hypotéku.Vie to iba ona nemôžem sa ho nič opýtať lebo pomne hulaka. Keď ideme na nákupp alebo na výlet ide snami svokra ja som vzadu s deťmi a oni sa v predu rozprávajú sami vždy. Večer zoberie deti a ide si k nej ľahnúť do spálne kým oni dvaja sa santia.Ja som vtedy sama .Väčšinu času trávime v spálni keď manžela volám dole s deťmi a svokra akurát nieje doma nejde. Keď príde a my sme hore beží zanou dole. Keď príde ožratý domov nejde kumne do spálne ospravedlniť sa mi aupokojiť ma aupokojiť ma ale za mamou

koniarova
3. sep 2021

@orud a rodičia sú povinní ju prijať?

sasa1310
3. sep 2021

@koniarova ja by som zbalila kufre a keby milostivý bol na odchode do Rakúska, tak by som mu povedala, buď kúpi nehnuteľnosť alebo sa balím s ním do Rakúska.

koniarova
3. sep 2021

@sasa1310 keby ju chcel v Rakúsku, už tam je.

littlebubble
3. sep 2021

@galioska To znie tak ako keby si mal každý povedať, že tak nie je východisko teraz tak si urobme teraz deti u rodičov a potom raz možno sa odsťahujeme alebo budeme plakať, že keby sme zarobili, počkali tak by sme to bývanie možno aj mali.

Nemalo by to byť opačne? Najprv sa snažiť osamostatniť a potom zakladať rodinu? S deťmi sa šetrí ťažšie.

sasa1310
3. sep 2021

@koniarova no nepýtala by som sa či ma chce. O tom to je.

koniarova
3. sep 2021

@sasa1310 a čo by si sa mu hodila o krk? Či priviazala o nohu?

sasa1310
3. sep 2021

@koniarova prečo by som sa mala hodiť o krk alebo priviazať o nohu? Ty nežiješ s tvojím mužom? Však, nech sa stará preboha. To je aká starostlivosť, že si hodí manželku do detskej izbičky a ide si kade chce.

jana_eyre_2
3. sep 2021

@acrobaleno áno, to vyberám ja, avšak okolnosti su vseliake a nemusia sa vedieť ovplyvnit.. ja len nemám rada ak sa tak zovseobecnuje, lebo nie všetko je na voľbe ľudí ako píšeš..

koniarova
3. sep 2021

@sasa1310 ty skrátka nechápeš, že on nie je schopný, starať sa. Je to typ muža, s ktorým si skrátka nepomôžeš. Je naozaj v ťažkej situácii. Hádam jej aspoň rodičia pomôžu.

galioska
3. sep 2021

@littlebubble Vieš čo, nejdem sa k tomu vyjadrovať, pretože toto je len ďalšia téma od niekoho kto sa dobre baví na tom ako sa tu cudzie ženy hádajú nad nejakou cudzou ženou. Kto stojí o riesenie, rieši doma👍

sasa1310
3. sep 2021

@koniarova je v takej situácii do akej sa dobrovoľne dostala. Mňa by takto rožkom neopil, že budeme bývať "raz v jeho dome". Ja veľmi dobre chápem, aký je jej muž. Preto tá otázka, prečo jej to začalo všetko dochádzať až po druhom dieťati. Mohla už po mesiaci, po polroku vytriezvieť. No má čo chcela. Dve deti a to je všetko. Veľké nič

koniarova
3. sep 2021

@sasa1310 to máš pravdu.

sasa1310
3. sep 2021

@koniarova a práve preto by som sa pobalila, že idem s ním do toho Rakúska a nech sa konečne pánko postará. Možno sa rozhýbe

littlebubble
3. sep 2021

@galioska Súhlasím 🙂

orud
3. sep 2021

@koniarova nie sú povinní. Ale je to ich dieťa,určite keby im povie čo je vo veci, tak by ju nenechali takto sa trápiť.....
Myslíš,že takýto život, aký má je lepsi, keď píšeš,že sme mudrlantky.tak ty jej aj radu? Ako by znela? Vydž ešte rok z debilom,možno si nakoniec aj zvykneš..asi tak

Mladšie dieťa pôjde o rok do škôlky,tak zatiaľ by si mohla nájsť nejakú brigádu,(aj keby mala letáky rozdávať, len aby niečo rodičom prispela.) A potom dieťa pôjde do škôlky,už sa môže zamestnať, nájsť si podnájom...
poznám veľa žien, čo takto žijú. Bez pomoci rodičov by to však asi ťažko zvládli.

koniarova
3. sep 2021

@orud skúsila by som v centre bezplatnej právnej pomoci. Pozisťovala, čo obnáša žiadosť o rozvod a na čo mám nárok po rozvode. A hlavne tých rodičov poprosila, či nepomôžu. Povolala by som do všetkých centier, ktoré pomáhajú ženám v takejto situácii.

sasa1310
3. sep 2021

@orud do roboty môže ísť už aj teraz. Býva so svokrou, možno by sa postarala a ona by aspoň na pár hodín vypadla z toho baraku

orud
3. sep 2021

@koniarova konečne daka rada👍😉

orud
3. sep 2021

@sasa1310 Môže ist, ale bála by som sa dať deti svokre,aby nakoniec s ňou tiež nezostali v spálni 🤷

orud
3. sep 2021

A svokra nemá muža?

ninusa221
3. sep 2021

Problem je ten že si išla byvať so Svokrovcami. Toto ja raz nepochopim.

autor
3. sep 2021

Nečítala som si všetky reakcie ešte. Prečítam si večer. Mam kam ísť naši majú veľký dom mala by som svoju kuchyňu spálňu obývačku WC... Keď budú peniaze na byt pôjdem do bytu.. Dám mu ultimátum bud pôjde snami a uvidíme ci sa niečo zlepší alebo nech si ostane pri mame.

autor
3. sep 2021

Nemá u nich žiadne slovo. Nepýta sa, nerieši len sa prispôsobuje a bojí sa jej.

autor
3. sep 2021

@orud zabudla som ta označiť v predchádzajúcej odpovedí

klarolinne
3. sep 2021

To je skvelé, že máš kam ísť. Rodičia ti isto pomôžum. Áno, treba dať ultimátum a neustúpiť prosbam a vyhrážkam. Stoj si za tým, ak nepôjde s vami jeho škoda. Držím moc palce.

pragmaticka
3. sep 2021

Mne príde ze ste obaja ešte veľmi mladí.. Asi aj tvoj muž keď sa tak chová. Príde mi to úplne choré jeho vzťah s mamou. Veľmi nepekne sa ku tebe správajú, uplne mi je z toho smutno.

Prečo nejdeš za ním do rakúska? Si na materskej, dovtedy sa po večeroch naučíš jazyk, decká tu das do škôlky. Podľa mňa najlepšie riešenie!!! Nech on nájde ubytko a hotovo. Ver mi aj keby si sa rozhodla sa ho neskôr opustiť, tu máš ako rozvedená lepšiu pôdu!!!

kikus7
3. sep 2021

@michaela_murinova Ja tiež. Hlavne keď stretávam chlapov, ktorí chcú zostať u mamičky.

stanulienkat
3. sep 2021

@veronikalubko no ano, su premudrele, ale nenechaju sa nahodne 2x zbuchnut v mladom veku s debilom. Takze otvarat usta si mozes,autorke to tiez nepomoze. Je dobre,ze jej tu nakladaju tie premudrele matky, mozno sa nenecha nahodne zbuchnut aj 3x. Takze mozno nepotrebuje dodrbavat od inych,ale mozno sa preberie. To je take konikovske, polutovat chuda zenu(ktora velmi nepremysla), a dodrbat chlapa, aky je zly. Aka isla, takeho nasla.

magduska2
3. sep 2021

Vôbec sa neospravedlňuj prečo si sním mala deti,alebo si si ho vzala.🤦‍♀️
"Člověk míní, Pán Bůh mění " v životě sa stanú rôzne veci neplánovane, mladý člověk -slobodný vidí veci úplně inak..a často tie veci uplne inak aj sú...všetci sa meníme, menia sa životné situácie,to čo nám občas (na návštěvě nevadí-sa pri dlhodobom bývaní mení)
je pochopitelné,že si leziete na nervy a tvoj manžel tomu celému úžasne napomáha.
Ktovie ako to celé vidí on 🤔 ? preco sa tak správa.
Každopádně byť na tvojom mieste..dám ultimátum-buď odchadzame spolu alebo ja a deti. Tu žial iné východisko neni.Ty sa tam zblázniš..a bude to len horšie..Ak sa za teba tvoj muž neni schopný postavit a nechce ťa chápat a urobiť ta štastnou -potom ťa neni hoden.
Nepatrím so skupiny žien-kt.radia rozchod..ale tu žial vela možností neni.
Apropo-deti niesu hendikep .
Držím palce ✊

alvaluka
3. sep 2021

@autorka ved zacni riesit to, co ta trapi.

Nechces byvat so svokrovcami, pohladaj ake mas moznosti. Odist s manzelom alebo bez neho.

Chces vobec este pokracovat s manzelom? Lebo dost pochybujem, podla opisu, ze sa po odstahovani, ak by nam vobec pristupil zmeni. Ak s nim uz nechces pokracovat, lepsie, nemusis sa jemu prisposobovat.

Ak mas kam ist tak by som dala posledny rozhovor a potom odisla.
Ak nemas kam ist, deti zapisem do skolky/jasli, idem do prace, setrim a potom sa niekam odstahujem a zacnem riesit aj rozvod.

Nie som typ nakladaca, lebo co sa stalo sa neodstane a ty sama vies s odstupom, co bolo/nebolo spravne/dobre a koniec koncov ty sa musis teraz rozhodnut ako vyriesis svoju situaciu.