Odmerané správanie partnerky po samostatnej dovolenke
Dobrý večer. Čítal som už viacero diskusii na také podobne témy, pri jednej som až mal pocit, či to nepísala moja frajerka, no poprela to😅 Každopádne, chcel by som sa opýtať na názor a požiadať o radu od niekoho nezainteresovaného. S frajerkou sme sa rozprávali začiatkom roka, že spolu niekam do zahraničia vypadneme počas leta. No bohužiaľ, jej finančná situácia nebola priaznivá na to, aby si mohla dovolenku dovoliť, tak som šiel sám. Jej sa to samozrejme nepáčilo, ale tak už sa to nedalo zmeniť. Už pár dni sa správa ku mne tak odmerane. Nie zle, ale odmerane. Pred tým, ako som odišiel sme sa aj stretli, bola divná, smutná, keď som sa jej pýtal čo jej je, nepovedala mi. Na všetko som dostal odpoved “neviem”. Odkedy som na dovolenke, ledva mi píše a keď už, je taká nijaká. Ani sa ma neopýtala aký bol let, ani ako sa tam mám, či sa nám páči hotel, nepopriala mi šťastnú cestu ani nic… Neviem, čo mám robiť..
Podla mna ste naneho moc prisny, pre niekoho je aj 150 euro dost a nemoze si len tak doplacat. Takze toto ze nedoplatil by som mu urcite nevycital. Naozaj nieje jeho povinnost makat a zarabat za dvoch v tejto faze vztahu. A keby mi to vtedy nejaka priatelka vycitala tak je z nej byvala skor ako stihne namietat.
To ze si spolu nesadli a nezhodli sa radsej na lacnejsej ale zato spolocnej dovolenke je uz vec druha.
@binarypete ale vieš,je iné keby povie frajerka je nahnevaná lebo som išiel bez nej, ale nemal som oeniaze na to aby som jej doplatil. Dovolenka už bola zajednaná takže vy peniaze prepadli aj mne. Ale on napíše: nevidím v tom dôvod a je to jej problém že nenašetrila. Veď to je ozaj primitívne
@binarypete ale vieš,je iné keby povie frajerka je nahnevaná lebo som išiel bez nej, ale nemal som oeniaze na to aby som jej doplatil. Dovolenka už bola zajednaná takže vy peniaze prepadli aj mne. Ale on napíše: nevidím v tom dôvod a je to jej problém že nenašetrila. Veď to je ozaj primitívne
@anonym_1c4d4e to je primitivne ale nie z dovodu ze by bol zgrlos a nedoplatil ako tu ludia naznacuju ale z dovodu ze isiel kam ona nemohla namiesto hladania alternativy a este sa cuduje ze je nastvana 🙂
Na dovolenke som s bratom, bratrancom a jeho frajerkou. Obaja študujeme, no ja dostávam plat počas štúdia, ona nie. Z brigády si nestihla viac našporiť, trebalo jej doplatiť letenku, ale ja som nevidel dôvod, prečo by som to mal robiť, pretože z môjho pohľadu je jej problém, že si nestihla viac našporiť. Preberal som to aj s rodičmi a taktiež nevideli dôvod, prečo by som jej to mal platiť.
@anonym_autor až teraz som si prečítala túto odpoved. Haha kamo tak ty si úplne mimo. Jej chýbalo len na letenku? A ani to si jej nebol schopný doplatiť lebo však nenasetrila z brigády? Mala by sa na teba hneď vysrať si prvotriedny strýko drzgros a ešte aj malé decko keď sa o tomto radis s rodičmi. Ale ty si aj bezcitný. Ona ti reálne nechýba na tej dovolenke, v kľude si šiel bez nej, záleží ti viac na peniazoch za letenku ako na nej a je to jedno že ostala sama doma. Ty ju neľúbiš lebo keby si bol iba žgrlavy by si jej aspoň navrhol že jej to zaplatíš a môže ti to po častiach vrátit alebo že môžte ísť niekam na čo jej peniaze vystačia. Ach nonsens niektorí dnešný muži a ešte si o sebe myslia že sú neviem čo a chcú si časom rodiny zakladať...
@anonym_1c4d4e to je primitivne ale nie z dovodu ze by bol zgrlos a nedoplatil ako tu ludia naznacuju ale z dovodu ze isiel kam ona nemohla namiesto hladania alternativy a este sa cuduje ze je nastvana 🙂
@binarypete no veď áno a ešte to takto debilne okomentuje.
Tak mali ste vybrat dovolenku na kt mala aj ona dost penazi a isli by ste vy dvaja spolu niekam inam ako tvoja rodina…ja sa nedivim, ze je smutna a sklamana.
Ženy viete vy vôbec koľko má chalan rokov, keď ste ho tak odsúdili? Ja ho vidím na dosť nízky vek, veď o pol roka môže byť s inou, prečo by tejto mal platiť letenku 😃 tipujem že primárne bola tá dovolenka o tom, že idú aj s bratom.
@anonym_autor vy nie ste partneri. Partneri chodia na dovolenku spolu. Toto bol veľmi zlý krok 😏 Ja osobne si na jej mieste hľadám skutočného partnera
Ženy viete vy vôbec koľko má chalan rokov, keď ste ho tak odsúdili? Ja ho vidím na dosť nízky vek, veď o pol roka môže byť s inou, prečo by tejto mal platiť letenku 😃 tipujem že primárne bola tá dovolenka o tom, že idú aj s bratom.
@kaca222 tak nech sa netrápi a nech to strieda jedno za druhým ... a potom v štyridsiatke nech fňuká, že si nevie nájsť stály vzťah
A možno nemá ani on navyše už peniaze, ved píše ze sú študenti.
A jasné, že mohli ísť niekde, kde by to bolo lacnejšie, a mohla to zaplatiť aj ona.
Radsej s mamkou ockom byvaj mojenko 🙂
aj keby mal akykolvek dôvod nič jej nedoplácať, je realne možne, že je niekto takto zabrzdený, že sa pýta, prečo je odmeraná, ani mi nevinšovala na cestu a nespýtala na let?
to je vrchol cynizmu, dobre vie, prečo je smutná, asi ho ma rada, tešila sa na spoločne chvile pri mori, na miesto toho jej dal zbohom vyrehotaný, jej sa nepodarilo našetriť, tak ako bykovi červenou zastavou jej mava pred očami - kukaj, ako mi bolo a teba to ani nezaujíma?
nikto ma nepresvedči, že nie je do seba zahladený držgroš
ona môže byt nezavisla žena emancipovana, na koniec by možno ani neprijala jeho peniaze, jeho jedina starosť je, prečo sa mu nevrhla do naručia a nepytala na let
takto zabrzdeny nemôže byť nikto, sedí si na kábli a robí sprostého zo seba alebo o čo tu ide? alebo si z nás robí prču
aj keby mal akykolvek dôvod nič jej nedoplácať, je realne možne, že je niekto takto zabrzdený, že sa pýta, prečo je odmeraná, ani mi nevinšovala na cestu a nespýtala na let?
to je vrchol cynizmu, dobre vie, prečo je smutná, asi ho ma rada, tešila sa na spoločne chvile pri mori, na miesto toho jej dal zbohom vyrehotaný, jej sa nepodarilo našetriť, tak ako bykovi červenou zastavou jej mava pred očami - kukaj, ako mi bolo a teba to ani nezaujíma?
nikto ma nepresvedči, že nie je do seba zahladený držgroš
ona môže byt nezavisla žena emancipovana, na koniec by možno ani neprijala jeho peniaze, jeho jedina starosť je, prečo sa mu nevrhla do naručia a nepytala na let
takto zabrzdeny nemôže byť nikto, sedí si na kábli a robí sprostého zo seba alebo o čo tu ide? alebo si z nás robí prču
@karolinakr ja som to preberal aj s rodičmi, či robim dobre, že idem, presviedčali ma sami, že áno, že mám ísť, že jej nemám platiť, nevideli problém v tom, aby som ja šiel a ona sedela doma. Jediný človek, ktorí v tom vidí problém je ona.. a ešte teda vy, ľudia tu😅
@karolinakr ja som to preberal aj s rodičmi, či robim dobre, že idem, presviedčali ma sami, že áno, že mám ísť, že jej nemám platiť, nevideli problém v tom, aby som ja šiel a ona sedela doma. Jediný človek, ktorí v tom vidí problém je ona.. a ešte teda vy, ľudia tu😅
@anonym_autor kolko mate rokov a kolko penazi jej chybalo?
@anonym_autor ok, tak kašli na to! dúfam, že si si to užil ! 😀
@anonym_autor ale mamicka s oteckom nemusia mat vzdy pravdu 😉 ty sa nevies sam rozhodnut? Problem maju tu ludia? Vies prečo tu ma s tym problem 99% ludi ? Lebo maju pravdu spravil si somarinu a zo seba somara nic viac...
@anonym_autor tak si ži celý život rodičom pri zadku a nehľadaj si vzťah. Načo? Veď rodičia budú zrejme najspokojnejší, keď budeš v detskej izbičke do 40ky.
Kokos, už len kvôli argumentu, že rodičia mi to odobrili dúfam, že ťa frajerka kopne do riti.
@anonym_autor tak rodičom poďakuj. Dali ti zlú radu. Frajera by som tak urcite nenechala doma. Mna moj v 17stich zobral zit do usa a to mal 19, ale letenku sj vsetko mi zaplatil.❤️ Sme dpolu cez dve dekády, lenze to je ten rozdiel medzi chlapcom a muzom. 😀
No ja si myslím, že nie platiť si jej nemusel, ALE mal si vymyslieť niečo kde budete spolu a nie odísť preč a tváriť sa, že sa nič nedeje.. jednoducho ste pár a ak to je vážny vzťah, tak či ísť na dovolenku alebo nie má byť spoločne rozhodnutie.. a čítala som tu, že je ok chodiť na dovolenky aj sám - áno, to je, ale premna by to bolo v pohode v dlhodobom vzťahu kde potrebujeme čas pre seba, nie vo fáze zalubenia, kde majú byť mladí ešte tak zo seba nadšení, že nevedia bez seba vydržať ani deň.. a keďže sú študenti, predpokladám že v takej fáze sa nachadzaju..
Btw.ked som začala chodiť s mojím mužom mala som 21 a on 23r, boli sme spolu asi 3mesiace a on sa s kamarátmi dohadoval na dovolenke.. ja som peniaze nemala, pretože môj plat ledva stačil na prvú domácnosť.. on neváhal a platil on.. mne to bolo aj blbé, ale on chcel čas tráviť najmä somnou.. išli sme len do Chorvátska autom a ubytovanie sme si našli na mieste.. bolo to dobrodružné a úžasné.. od začiatku sme začali fungovat spolocne a to aj finančne..
Koľko máte rokov? Ja som si v živote nezaplatila dovolenku sama. Môj muž mi to nedovolil ani keď bol len priateľ a ani teraz keď je už manžel. A keby áno, nikdy by sa mojim manželom nestal. O tom, že by išiel sám keby ja na to nemám ani nehovorím 🙄
@anonym_autor Nevieš prečo je odmerana? To fakt? 😁😁😁 dúfam, že keď prídeš späť,tak ona tam už nebude. Dúfam, že si uvedomí ako ju más na háku a s takým mužom ako ty nechce stráviť svoj život.
Ja napríklad nechápem , prečo by mal svojej priateľke platiť dovolenku. Nie je mu to ani žena ani nič,za pol roka sa môžu rozísť. Prečo by mal svoje zarobené peniaze vyhadzovať aj pre ňu. Ja by som sa neurazila a pochopila by som to. Prečo by sa on mal obmedzovať a kvôli tomu na dovolenku neísť. Ja by som tiež frajerovi neplatila za moje ťažko zarobené a našetrené peniaze dovolenky 🤣 ktovie koľko sú vôbec spolu .. možno len pár mesiacov ..
@anonym_c01c70 ide tu o princíp. Nemohol vymyslieť inú alternatívu,kde by mohli ist spolu? Nie, Panko sa na to vys...
Ja chápem, prečo si jej to nezaplatil. Ja som na tom bola kedysi podobne a s odstupom 15 rokov si vravím, krava mladá 😅 Ale teda ja som to počas študentských čias môjmu bývalému cvakla, samozrejme. Až časom som pochopila, že nie, nemáš na to, nechoď. Nie že mne je ťa ľúto a ja ti to cvaknem, moje poctivo zarobené peniaze, zatiaľ čo ty si mohol pracovať toľko čo ja a rovnako zarobiť, ale tvoja pohodlnosť ti to neumožnila. Ja rada dám, rozdám, prispejem, ale tým, čo to potrebujú a nevedia si zabezpečiť. Akonáhle je niekto schopný, ale neurobí to sám, dávam ruky (a moje peniaze) preč.
Takže z môjho pohľadu si neurobil nič zlé, nevidím dôvod, prečo by ste museli chodiť na dovolenky len spolu a prečo by si jej ich musel platiť, ale teda komunikácia vo vašom vzťahu je veľmi biedna, lebo ona ak povie neviem a ty nezisťuješ ďalej, tak celé zle (lebo keď žena povie nič, tak je to všetko), a ona keď sa nezaujíma, ako ti bolo na dovolenke, tak celé zle. Začnite kvalitne komunikovať alebo to odpískajte, všetko medzi tým je iba zbytočné trápenie pre obidvoch.
Zaujimave; ze babe tu radili jak jej partner platit nic nemusi, ale inak. Nezaplatil si ok, ste studenti ok, isiel si bez nej ok. ALE, ze cakas na to, ze sa opyta aky si mal let a ako sa mas, kym ona sa susi doma je naozaj cez!!! Btw kolko teda potrebovala doplatit? Predpokladam ze na Floridu, Bali ci Zanzibar ste neleteli. Tipujem tak grecko ci taliansko. Tam stoji lentemka co? Max ak prezeniem 300€ cize ked doplatit tak kolko 150€? To fakt? Uzivaj si kludnu dovolenku, lebo na vztah nie si zrely. Nie pre to, ze si ju nepozval, ale preto, ze si nezvazil alternativy a radis sa s rodicmi jak decko a dupoces nohami ak este ona neni po tom vsetkom na teba mila… pomoc🤦🏻♀️
Niekedy je dobré použiť to čo nosíš na krku a nie prerebať to s rodičmi 😏
@anonym_autor pozri sa, na dovolenke si už bol, ona bola doma, keďže jej to finančne nevyšlo. Možno stačila iná dovolenka spolu za menej peňazí. Skúste na budúce riešiť niečo spoločné hoci tu na SK, nemusí to byť more. Určite sa tešila, že budete spolu a ty si odišiel bez nej. Viem, možno si v takej finančnej situácii, že ti nevyšlo aj na jej doplatok a aby tvoji rodičia doplácali jej, tiež sa mi to nezdá. Už teraz ostáva len dúfať, že tento váš vzťah vydrží aj naďalej.
@anonym_c01c70 ide tu o princíp. Nemohol vymyslieť inú alternatívu,kde by mohli ist spolu? Nie, Panko sa na to vys...
@magdalienka11 tak chcel tam ísť, mal to evidentne dlhšie v pláne a ona o tom evidentne tiež vedela ale ušetriť sa jej nepodarilo. Jej problém 🤷🏼♀️ to že je žena neznamená že teraz jej bude chlap všetko platiť alebo vymýšľať alternatívy aby bola spokojná ..
tak keď mamina povedala, že nezaplatíš, tak nezaplatíš. nie je o čom....😝
Koľko máte rokov, ako dlho ste spolu? Pracujete, študujete?
Koľko máte rokov, ako dlho ste spolu? Pracujete, študujete?
@sense študujeme ale ja dostávam na výške plat, keďže už som v službe počas štúdia. Ja mám 21, ona 19. A sme spolu 3 roky

Podla mna ste naneho moc prisny, pre niekoho je aj 150 euro dost a nemoze si len tak doplacat. Takze toto ze nedoplatil by som mu urcite nevycital. Naozaj nieje jeho povinnost makat a zarabat za dvoch v tejto faze vztahu. A keby mi to vtedy nejaka priatelka vycitala tak je z nej byvala skor ako stihne namietat.
To ze si spolu nesadli a nezhodli sa radsej na lacnejsej ale zato spolocnej dovolenke je uz vec druha.