Odpustili by ste neveru?
Zeny..odpustili by ste neveru? Bola som podvedena a aj ked som lubila tak som neveru nedokazala prekusnut..podla mna to je to najhorsie vo vztahu.
Hm...ja skúsim trochu z iného súdka.
Tiež som vždy tvrdila ze neveru by som neodpustila a hnala.by som ho palicou....
Ale holt...stalo sa nám co sa stalo. Môj manžel nebol so mnou šťastný...A ani ja s ním...A malo to viacero príčin. Mohli sme si za to obaja, ale neskôr na terapiach a kurzoch sme zistili, že každý z nás si niesol nejaké sracky z detstva...A v manželstve len prepukli...
No proste odcudzili sme sa hrozne a v momente keď už som nevedela ako ďalej, povedal ze podáva žiadosť o rozvod a priznal.ze ma inú...to pre mňa bolo...co vám poviem...mentálne peklo...ale nebolo to prekvapenie a ani som mu to nemala za zlé...s rozvodom som súhlasila, ale keďže sme mali malé dieťa (adoptovane) dohodli sme sa, že bude lepšie sudcovi "dokázať" že sme spravili pre záchranu rodiny všetko a šli na nejaké...nazvime to školenia/terapie/sebarozvojove kurzy...A počas nich sme zistili, ako je to s nami a ze sa vlastne ľúbime...A ze sme robili nejaké chyby, ktoré sme nevedeli napraviť.
Long story short...manžel frajerku veľmi rýchlo nechal...lebo expresne rýchlo zistil ze mu na nej vadí to isté čo na mne zo začiatku...A pochopil ze to je "jeho problém zvnútra" a musí na sebe pracovať. Ja rovnako tak.
Zostali sme spolu. Nerozviedli sme sa. Do roka som (po predošlej x ročnej neplodnosti) otehotnela a dneska sme spolu šťastní ako blchy a ja si ďakujem každý deň za trpezlivosť a ochotu otvoriť svoje srdce aj hlavu a dat nám druhu šancu.
Dokonca by som povedala, že som tej ženskej tak trochu vďačná, že ho "pohla" a "donútila" spraviť ten krok, ktorý nás rozhýbal...
Takže never say never....
Chlap nepodvedie ked je vo vztahu stastny nema na to dovod. Ak ta podviedol zrejme si mu dala na to dovod
@princeznasevera nemas pravdu. Podvedie aj z praobycajneho dovodu ze sa prave nejaka povolna vyskytla. Znamej muz povedal ze sa rozvadza preto ze je prilis dobra a nemaju problemy (cize sa s nou zrejme nudil). Po 20 rokoch manzelstva, kde zene nebolo co vytknut...a predsa.
@princeznasevera Nie je pravda, že nepovedie, keď je vo vzťahu šťastný(á). Pretože sú ľudia, ktorí si nevážia svoje šťastie (spokojnosť) a pokúšajú osud, lebo chcú byť ešte šťastnejší. A v honbe za šťastím nemyslia na dôsledky svojho správania.
@elizabet173 ďakujem. A priznávam úprimne ze som oveľa šťastnejšia ako predtým..
NIKDY!! KED TO SPRAVIL RAZ PO PAUZE TYPU MILUJEM TA UZ TO NESPRAVIM TO SPRAVI ZNOVU
Ved nedavno tu bola tema o tom, ze zena v stadtnom manzelstve, vyborny starostlivy manzel, krasne deti a ona spriaznenu dusu (aj telo) v kamaratovi. No co dodat. To bolo zo sudka ked je koze dobre...Takze nie nemusi byt problem nutne v podvadzanom.
v každom vzťahu sú ine pravidlá a iné okolnosti nevery....ak jeden muž je chronický neverník a platí u neho ak to spravil raz, už neprestane, nemusí to znamenať že máš takého doma aj ty. ale môžeš mať...ježiš učil ludí odpúšťať nikde nepovedal "okrem prípadu nevery" niesom cirkevný fanatik to len pre porovnanie......ani nevera nieje ako nevera....a povedzme si otvorene nikto nieje dokonalý ale niekto s istými nedokonalostami druhého dokáže žiť- a pre niekoho je to tá nevera...no a čo? neznamená to že si žena neváži samu seba ale každý máme inú mierku odolnosti...každý by sa mal zariadiť podla seba podla svojich hodnôt podla toho ako situáciu vidí a cíti, nie na základe prípadu Marienky z horneho konca dediny.
Ja by som odpustila ak by sa to stalo raz s tym ze to bola len jednorazovka. Pre mna by bolo obela horsie ak by to bola zamilovanost.
Nie
@elizabet173 to su nezmysly... pokial ma zenu rad, preco by to robil... ak, tak z jedineho dovodu - je to este nezrele sebecke decko..
Tiež som bola kedysi názoru, že nikdy. A potom som sa dostala ku knihám a prednáškam psychoterapeutky Esther Perel a aktuálne som v procese prehodnocovania pohľadu na toto. Ako ona hovorí, nie vždy je obeť nevery aj obeťou v manželstve. A nemyslím si, že automaticky platí, kto podviedol raz, podvedie znovu. Mám vo svojom okolí prípad, kedy nevera bola novým začiatkom. Ale potrebovali na to pomoc zvonka.
Zalezi na cloveku, ja nie, musel by mi niekto palicou po hlave dat aby som to odpustila. Nikdy..
Asi by záležalo od okolností, ale myslím ze jednorazovú a čisto sexuálnu neveru (bez citov) by som prekusla bez problémov.
Napríklad by mi vadilo oveľa viac flirtovanie s inou počas mojej prítomnosti, eroticke chatovanie ci dopisovanie alebo príliš časté trávenie času s osobou ktorú platonicky miluje.
Dvojitý život, paralerny vzťah a podobne dlhodobé klamstvo by som neodpustila nikdy
jednorázovú asi áno
NIE a je jedno či by boli vo vzťahu deti, či mám kam ísť a podobne... Je to u mna vec ktorú by som neprekusla, chlap by sa mi zhnusil a viem aka som, vycitala by som mu to aj o 30rokov... Za ďalšie by som bola pod strechou s chlapom ktorého už neznášam lebo zradil a urobil zomňa kravu a ešte by som mu mala žehliť, prať upratovať a nedajbože sa trápiť, keby bol niekde, či ma zase nepodvadza? Ani náhodou..
Odpustila som 3 krat .... odpustila by som aj štvrty ako sa vravi treba odpuštat ale nezabudat ..ja odpustam ale nezabudam mame spolu 2 deti chcem aby vyrastali v kompletnej rodine ku mne nieje anj niako zli ani nic pre neho je to normalne .. normalne si vychadzame aj všetko takže tak ... všade je niečo v každom vztahu a žiaden chlap nirje dokonalj a kazdy z nas robi chyby