icon

Oklamal ma a obral o peniaze

16. sep 2025

Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?

autor
16. sep 2025
@anonym_e15942

@anonym_autor tie peniaze vôbec nemusel použiť na deti (ako Ti tu my nechtiac podsúvame svoje domnienky). Realita môže byť ešte oveľa krutejsia a niekde inde. Ja by som sa nepozerala na to ze zraniš jeho ženu. Mozno ju prezradenim o realite aká sa jej deje asi za chrbtom uchrániš od ďalšieho trápenia pripadne fin.pruserov s nim. Ja by som sa necudovala keby mal na krku nejakú exekúciu. Nič iné mi nenapadá kam tie prachy tak zmizli že sa nedajú vrátiť. Niekto kto si tak zakladá na reputácii navonok q takto nepekne obtiahne Teba o prachy a klame dve ženy aj deti , tak vôbec nerieši v skutočnosti asi reputáciu ale svoju Riť pri ktorej mu prihara a pod povrchom bude asi viac. Peknú masku mal.

@anonym_e15942 presne toto mi znie pravdepodobne. Odkedy sa to prevalilo a z toho trochu čo mi povedal, znie akoby mal v živote nejaký prúser, ale neviem presne čo. Som mu povedala, že ak mi nepovie, čo spravil s tými peniazmi, pôjdem na políciu a on povedal, že chod. Skúsam zháňať nejake kontakty, lepšie nez náhodne ísť k niekomu

sickynickyobsadene
16. sep 2025
@anonym_autor

Mne ide o to, čo najrýchlejšie to uzavrieť.
Moc mi nenakladajte, je to čerstvé a boli to

@anonym_autor ako to , že o kolegovi nevieš, že je ženatý????

autor
16. sep 2025
@anonym_5ccdde

To dokedy chcel takto žiť? Kým by si nechcela svadbu? Zrazu by povedal, že sa to nedá? Alebo dokedy? Je to riadny hajzel, ja nepochopím, ako niekto môže denno denne žiť v takom klamstve....

@anonym_5ccdde to neviem. Jeho bežný výrok bol, jedine, čo nam chýba je svadba.
Nie že by som ho ja nejako prosila.

autor
16. sep 2025
@sickynickyobsadene

@anonym_autor ako to , že o kolegovi nevieš, že je ženatý????

@sickynickyobsadene 1000+ zamestnancov, ak ti to pomôže. A nemusíte hadat presne kde pracujeme

januska12323
16. sep 2025

Vieš čo by som spravila ja? Dala dokopy priznanie dlhu s jeho podpisom, prefotila, vytlačila ďalšie dôkazy ako s tebou býval a plánoval ďalšie veci, aj to možné tehotenstvo ak máš nejakú sms, whatsap o tom tiež vytlačiť, všetko si nechať a kópiu poslať žene domov poštou. Spolu s číslom kde ťa môže kontaktovať ak sa chce dozvedieť viac. Peniaze zrejme neuvidíš ale možno aspoň otvoríš jeho žene oči. Ak s ním bude chcieť ostať je to na nej ale nezaslúži si byť klamaná nech je akákoľvek.

enmery
16. sep 2025

Uf, podľa mňa peniaze už neuvidíš. Tak nejak psychicky by som sa na to pripravila a nemyslím si, že to veľkodušne minul na deti. Tento chlap má isto nejaký vážny prúser. Inak, ty a on nemáte sociálne siete?Ja ich nemám, ale tu sa vždy rieši a prakticky každý ich využíva, tam si si ho nehľadala? A nezistila, že má rodinu?
A k manželke. Toto je celkom iný prípad, ako len bežné zasunutie inde. Žili ste spolu a aktívne sa snažilo o dieťa, to už nie je hra o fazuľky, tej žene by som to určite všetko povedala, možno aj ju ochrániš od jeho ďalších prúserov. Asi by som si vzala ponaučenie, že sa nebudem pokúšať o dieťa po pár mesiacoch len s frajerom, ktorého rodinu ani blízkych nepoznám. Len preto, že už mám viac rokov, lebo vidíš, v konečnom dôsledku by si trpela len ty a dieťa. Strašné hovädo. Bohvie, čo on má este rozrobené a do čoho dal prachy, ale teda detičky v hlasovej doline to na 200% nie sú dámy.

anonym_1d0504
16. sep 2025
@anonym_autor

Ďalšia vec je, že som si želala mať dieťa. Asi 3 mesiace sme tomu nechávali voľný priebeh, nič. Tento mesiac ešte neviem. Zrejme tiež nič, nemám už 25. Ale ak čisto náhodou, tak ani neviem.
Vzala som si voľno, idem skúsiť spat.

@anonym_autor moja kamarátka je vydatá 30 rokov, podniká, na účte mala zarobených vyše 100k za celý život, hej z toho polovica by bola manželova, ale urobil na ňu habaďúru, peniaze vybrala, manžel ich mal investovať, ale stratili sa..
Tým som len chcela povedať, že istota pri peniazoch nie je nikdy, ani po 30 rokoch manželstva, aspoň máš skúsenosť, ktorá ťa posunie a pomože v živote neurobiť ešte vačšiu hlúposť..

autor
16. sep 2025
@anonym_1d0504

@anonym_autor moja kamarátka je vydatá 30 rokov, podniká, na účte mala zarobených vyše 100k za celý život, hej z toho polovica by bola manželova, ale urobil na ňu habaďúru, peniaze vybrala, manžel ich mal investovať, ale stratili sa..
Tým som len chcela povedať, že istota pri peniazoch nie je nikdy, ani po 30 rokoch manželstva, aspoň máš skúsenosť, ktorá ťa posunie a pomože v živote neurobiť ešte vačšiu hlúposť..

@enmery k tým sociálnym sieťam. Niekedy čítam Facebook kvôli nejakým skupinam, ale nič tam nevypisujem. Len raz mi Facebook navrhol, že si ho mám pridať, tak som si na neho klikla a vyskocila mi jeho profilovka a este jedna fotka a 2 mužmi. Nic s rodinou. Z toho by si človek nevedel, že nejakú ma. tuším mi to zobrazilo zoznam priateľov aj, ale nevrtala som sa v tom, ani som si ho nepridala. Idem to pozrieť, ani mi to nenapadlo. Jeho som pozerať si na mobile socialne siete nikdy nevidela. Zrejme nejaké stare konto tam má

zltalienka
16. sep 2025

@anonym_autor tehotenstvo moze zena vselijako znasat, ranne ci celodenne nevolnosti, klud na lozku, hospitalizacia....do toho vybavovat doklady na zahranicnu cestu.....

autor
16. sep 2025
@zltalienka

@anonym_autor tehotenstvo moze zena vselijako znasat, ranne ci celodenne nevolnosti, klud na lozku, hospitalizacia....do toho vybavovat doklady na zahranicnu cestu.....

@zltalienka to je možné, ale osobne nepoznám nikoho s veľkými problémami počas tehotenstva

enmery
16. sep 2025
@anonym_autor

@enmery k tým sociálnym sieťam. Niekedy čítam Facebook kvôli nejakým skupinam, ale nič tam nevypisujem. Len raz mi Facebook navrhol, že si ho mám pridať, tak som si na neho klikla a vyskocila mi jeho profilovka a este jedna fotka a 2 mužmi. Nic s rodinou. Z toho by si človek nevedel, že nejakú ma. tuším mi to zobrazilo zoznam priateľov aj, ale nevrtala som sa v tom, ani som si ho nepridala. Idem to pozrieť, ani mi to nenapadlo. Jeho som pozerať si na mobile socialne siete nikdy nevidela. Zrejme nejaké stare konto tam má

@anonym_autor Možno tam nájdeš jeho ženu. Skús si pozrieť aj zoznam dlžníkov, či tam niekde tento poklad nefiguruje.

autor
16. sep 2025
@enmery

@anonym_autor Možno tam nájdeš jeho ženu. Skús si pozrieť aj zoznam dlžníkov, či tam niekde tento poklad nefiguruje.

@enmery jeho ženu som našla na WhatsApp. Aj rovno s fotkou ich deti. Dobrý napad s tým zoznamom dlžníkov

simca06022011
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak ho nemas pridaneho a potvrdeneho tak ani nevidis vsetko = a hlavne ak to mapremyslene, nic tam ohladom rodiny nenajdes. U mna napr. na FB tiez nic take nenajdes...

kiwi3
16. sep 2025

ja teda poznam niekolko pripadov, ked chlap viedol dvojity zivot. muzov sused mal dokonca dve rodiny, normalne musel byt sam vytrestany, za to co robil, neviem, ktory clovek nieco take moze zvladat... dalsi pripad, ked muz zenu podvadzal a uslo mu, tak ju presvedcil, ze to preto, ze chcel dieta a ona ho nemoze mat. dodnes sa obcas o to cudzie este aj stara... zivot je jeden z najpodivnejsich...

karolinakr
16. sep 2025

niektori chlapi su svine charakter, viac k tomu netreba, kludne by som zavolala jeho žene

princkrason
16. sep 2025
@karolinakr

niektori chlapi su svine charakter, viac k tomu netreba, kludne by som zavolala jeho žene

@karolinakr jak svine to len ona mala oči inde

pipimonterova
16. sep 2025
@anonym_autor

@pipimonterova A ty sa bežne chodíš pýtať na rodinný stav kolegov na ekonomické?

@anonym_autor ani nie ale to ekonomicke obeduje s kymkolvek a celkovo,sa stretava s kymkolvek a taka info,kto je zenaty a nezenaty,to bezi o cloveku ako prve😃A este kolko kto ma deti.To sa jednoducho "tak vie"😎

anonym_accb2e
16. sep 2025
@anonym_autor

Ďalšia vec je, že som si želala mať dieťa. Asi 3 mesiace sme tomu nechávali voľný priebeh, nič. Tento mesiac ešte neviem. Zrejme tiež nič, nemám už 25. Ale ak čisto náhodou, tak ani neviem.
Vzala som si voľno, idem skúsiť spat.

@anonym_autor neboli ste spolu ani rok a tri mesiace sa uz snažili o dieťa teda cca po 8 mesiacoch vzťahu ste začali robit na dieťati? Inak sranda keby to vyslo teraz, náhoda je blbec

anonym_accb2e
16. sep 2025
@anonym_autor

@zltalienka to je možné, ale osobne nepoznám nikoho s veľkými problémami počas tehotenstva

@anonym_autor ani ja som nepoznala a mala som hrozne tehotenstva, cely cas mi bývalo zle a jeden problem striedal druhý, plus kazdy mesiac som bola chora

autor
16. sep 2025
@anonym_accb2e

@anonym_autor neboli ste spolu ani rok a tri mesiace sa uz snažili o dieťa teda cca po 8 mesiacoch vzťahu ste začali robit na dieťati? Inak sranda keby to vyslo teraz, náhoda je blbec

@anonym_accb2e ja som nad týmto rozmýšľala. 39 rokov, skoro 40 rokov. Dobrý, aj keď krátky vztah. Buď risk alebo žiadne dieťa. Aj žiadne by bolo ok, ale nejaká túžba tam vznikla. Z mojich predchádzajúcich skúseností som mala pocit, že za 6 mesiacov spoznas podstatu človeka a my sme boli spolu stále.
Dnes som si spomenula na výrok svojho gynekológa kedysi dávno. Vraj jeho kolega žil dvojitý život 20 (!) rokov a nikto o tom nevedel. V tom zmysle som na tom este dobre

princkrason
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_accb2e ja som nad týmto rozmýšľala. 39 rokov, skoro 40 rokov. Dobrý, aj keď krátky vztah. Buď risk alebo žiadne dieťa. Aj žiadne by bolo ok, ale nejaká túžba tam vznikla. Z mojich predchádzajúcich skúseností som mala pocit, že za 6 mesiacov spoznas podstatu človeka a my sme boli spolu stále.
Dnes som si spomenula na výrok svojho gynekológa kedysi dávno. Vraj jeho kolega žil dvojitý život 20 (!) rokov a nikto o tom nevedel. V tom zmysle som na tom este dobre

@anonym_autor 40 rocna a rozum ako 16 rocna 🙄

anonym_accb2e
16. sep 2025

@anonym_autor a on veselo s tebou robil dieťa ked mal doma ženu a deti? Nechapem. Teoreticky ak to aj vyšlo teraz, máš kde bývať dobrú robotu a úspory tak nutné nepotrebuješ jeho ako otca svojho dieťaťa. Kedy zistíš ci si neotehotnela?
Alebo ak chces do budúcna kompletnú rodinu ked/ak si nájdeš partnera je možnosť aj zmrazenia vajíčok.

anonym_accb2e
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor fuj mne je normalne zle ked si predstavím ze spával s tebou aj so svojou zenou naraz. Ešte si predstav, že by vám urobil teraz naraz obom deti, to by bolo alimentov k tým jeho dlhom.

autor
16. sep 2025
@anonym_accb2e

@anonym_autor a on veselo s tebou robil dieťa ked mal doma ženu a deti? Nechapem. Teoreticky ak to aj vyšlo teraz, máš kde bývať dobrú robotu a úspory tak nutné nepotrebuješ jeho ako otca svojho dieťaťa. Kedy zistíš ci si neotehotnela?
Alebo ak chces do budúcna kompletnú rodinu ked/ak si nájdeš partnera je možnosť aj zmrazenia vajíčok.

@anonym_accb2e čakám menštruáciu za 5 dní
Mám všetko toto.
Na to zmrazenie vajíčok je už neskoro

la_dolce_vita
16. sep 2025

Tak toto je fakt hnus. Kedze pises, ze on malo zaraba, ako ste boli dohodnuti na plateni tej dovolenky? Kde by on na to vzal? Ci ty si ho pozvala?

anonym_542ac3
16. sep 2025

pozri si kataster v obci kde ma byvat.. mozno zistis, ze vobec nebyva u matky, ale ma so zenou dom (ked plati hypo).. https://cica.vugk.sk/VL_vyber.aspx

la_dolce_vita
16. sep 2025
@anonym_542ac3

pozri si kataster v obci kde ma byvat.. mozno zistis, ze vobec nebyva u matky, ale ma so zenou dom (ked plati hypo).. https://cica.vugk.sk/VL_vyber.aspx

@anonym_542ac3 hypo si mohol zobrat napr na rekonstrukciu alebo na cokolvek a zalozit dom rodicov, ak by s tym suhlasili.

anonym_542ac3
16. sep 2025
@la_dolce_vita

@anonym_542ac3 hypo si mohol zobrat napr na rekonstrukciu alebo na cokolvek a zalozit dom rodicov, ak by s tym suhlasili.

@la_dolce_vita ano, ale to tiez vidno na katastri, ci je dom rodicov zalozeny (predpokladam, ze rodicia hyo nemaju vzhladom na vek)

strelkyna1
16. sep 2025

Pockala by som 4 dni do vyplaty, ci splati aspon cast - tu by som si vypytala. Ak by nesplatil ani cent, tak by som sa s peniazmi rozlucila, ale za ,,odmenu" by som mu aspon trosku podkurila. Pockala by som 2 tyzdne a oznamila mu, ze som tehotna. Klamstvo o tehotenstve by som tahala aspon par mesiacov, nech sa chlapec trosku zapoti... (Popritom by som kludne randila s inymi muzmi a ak by na to prisiel, tak ze hladam otca svojmu dietatu.) Potom by som dala vediet jeho zene, co to ma doma za kvietok a jeho rodicom a surodencom taktiez. Len nech vedia, co to maju doma za kvietok. Ak mu bude chciet dat zena este sancu v poriadku, ale aj ona ma pravo zacat zivot odznova mozno s niekym, kto ju bude skutocne mat rad.

eleanor2510
16. sep 2025

Robite v rovnakej firme a on zaraba smiesny plat a ty zarabas tolko, ze si mozes dovolit drahu dovolenku a este aj 2 600 eur mu poslat? To mi trochu nevychadza. Neklame ti aj o plate? A uz tu padla otazka, ako si mal on zaplatit taku drahu dovolenku, ked tak malo zaraba? Naco si tam potrebovala ist konkretne s tymto chlapom, ked na to ocividne nemal? Sa mi zda, ze si bola velmi hrrr do vsetkeho, a takto to dopadlo. Dalsia otazka, kde byval predtym? Ved ked nechodil domov a navyse je to daleko, tak asi nedochadzal. Platil ti vobec volaco za byvanie?