Oklamal ma a obral o peniaze
Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?
@anonym_autor to kde, prosím ťa, robíte? V akom obore, resp. čo je on?
@gab1sol to je veľmi špecificka oblasť, nechcela by som to konkretizovať
@gab1sol to je veľmi špecificka oblasť, nechcela by som to konkretizovať
@anonym_autor a akú hypotéku platí keď bývajú u rodičov? Co kupoval?
@anonym_autor Nebudem nakladat. V tomto pripade by som by som mu dala ultimatum, ze ak nevrati, budes informovat manzelku
@simca06022011 Hej, bol z hladovej doliny a mal nizky prijem, ale on pochadza z takeho prostredia chudoby, co si sam nevybral. Paradoxne, mne sa strasne pacil jeho charakter. Vzdy aktivne pomohol. Podrzal ma v tazkych situaciach ako autonehoda, choroba. Za ten kratky cas bolo privela takychto udalosti. Robil moj zivot lepsim vo vsetkych smeroch, teda okrem tych financii, ale zas ani ma nezatazoval.
Nevysmejte ma tu, ale ked na chvilu zatvorim oci, bol to moj najlepsi vztah. Asi vyzniem ako nejaka chudina. Ale citila som lasku, spojenie, respekt, smiali sme sa, tesili na seba po praci. Sedeli na terase do noci, bolo nam dobre. On nam rano pripravil obed do prace. Prestal kvoli mne po 14 rokoch fajcit, lebo mi ten smrad vadil.
@anonym_autor tak aspon tak, no... a povedal preco to spravil?
@anonym_autor a akú hypotéku platí keď bývajú u rodičov? Co kupoval?
@bielasovicka neviem 🙁
V podstate ani mne nedáva zmysel veľa veci, takže sa obávam, že si vymýšľa v niektorých veciach
Mňa napadlo konkrétne meno, ze takého debila poznám, ale ked píšeš, ze ste kolegovia, tak to on nebude, nepracoval by. On sa iba nacucne na kohokoľvek, kto je schopný vziať si pozicku a tvári sa na šťastnú rodinku v pohode aj rok. A žena mu to toleruje a este majú aj decko k tomu.
@bielasovicka neviem 🙁
V podstate ani mne nedáva zmysel veľa veci, takže sa obávam, že si vymýšľa v niektorých veciach
@anonym_autor boze🤦🏻♀️, no ty si teda dopadla.....
@simca06022011 Hej, bol z hladovej doliny a mal nizky prijem, ale on pochadza z takeho prostredia chudoby, co si sam nevybral. Paradoxne, mne sa strasne pacil jeho charakter. Vzdy aktivne pomohol. Podrzal ma v tazkych situaciach ako autonehoda, choroba. Za ten kratky cas bolo privela takychto udalosti. Robil moj zivot lepsim vo vsetkych smeroch, teda okrem tych financii, ale zas ani ma nezatazoval.
Nevysmejte ma tu, ale ked na chvilu zatvorim oci, bol to moj najlepsi vztah. Asi vyzniem ako nejaka chudina. Ale citila som lasku, spojenie, respekt, smiali sme sa, tesili na seba po praci. Sedeli na terase do noci, bolo nam dobre. On nam rano pripravil obed do prace. Prestal kvoli mne po 14 rokoch fajcit, lebo mi ten smrad vadil.
@anonym_autor toto je ako z romanu od rosamundy , skoro som si slzu pustil 😢
Koľko času by ste mu dali? S jeho nízkym príjmom a nemoznostou si už zobrať nejaký úver v banke
@anonym_autor tak aspon tak, no... a povedal preco to spravil?
@simca06022011 lebo boli sme spolu, tak to boli naše peniaze, nie? Nevedel som, že ich budeš chcieť späť. On to bere tak, že jemu pomôžu a mne nebudú veľmi chýbať. Robi sa, akoby o tej ceste nikdy ani nebola reč, akoby to bol nejaky môj dar. Asi toľko jeho logika
@anonym_autor vzhľadom na to že Ste boli teda spolu rok, tak si si teda zaplatila poplatok za dobrého opatrovateľa, kamoša, priateľa na sex a pekne chvíle.... keď ho takto pekne vidíš aj naďalej, tak si tu ilúziu teda v hlave opatruj ďalej a peniaze hod za hlavu. Ak Ti je jedno, že Ťa v podstate klamal a klamal svoju ženu aj deti a ešte aj teraz Ti zatlka kam tie peniaze minul , tak to hoď za hlavu a maj ho stále uloženého ako charakter na piedestáli. Mňa by možno ani tak neštvali už tie peniaze (fakt ich možno minul na deti) ale to nehorázne klamstvo a zatlkanie. A priznám sa ja by som z neho asi v nervoch tu pravdu vytlkla alebo mu ju vymačkala aj z vajec. Neznášam keď niekto robí zo mňa hlupaňu. A pre mňa by toto nebola vec nad ktorú sa dá povzniesť. To je také naburanie dôvery, že neviem či by som po tomto nejakému chlapovi ešte uverila. Uvedomuješ si čo do Teba tento typek možno zasial aj do budúcna? Všetko pekne by asi týmto riadne vymazal. Ale ja som ja. Ja odpustím ale nezabúdam.
@simca06022011 lebo boli sme spolu, tak to boli naše peniaze, nie? Nevedel som, že ich budeš chcieť späť. On to bere tak, že jemu pomôžu a mne nebudú veľmi chýbať. Robi sa, akoby o tej ceste nikdy ani nebola reč, akoby to bol nejaky môj dar. Asi toľko jeho logika
@anonym_autor podľa mňa ich poslal manželke a deťom, alebo bol dlžný niekomu. Bože aký debil to môže byť....... Ja by som ho asi zaskrtila 🤨
@anonym_autor vzhľadom na to že Ste boli teda spolu rok, tak si si teda zaplatila poplatok za dobrého opatrovateľa, kamoša, priateľa na sex a pekne chvíle.... keď ho takto pekne vidíš aj naďalej, tak si tu ilúziu teda v hlave opatruj ďalej a peniaze hod za hlavu. Ak Ti je jedno, že Ťa v podstate klamal a klamal svoju ženu aj deti a ešte aj teraz Ti zatlka kam tie peniaze minul , tak to hoď za hlavu a maj ho stále uloženého ako charakter na piedestáli. Mňa by možno ani tak neštvali už tie peniaze (fakt ich možno minul na deti) ale to nehorázne klamstvo a zatlkanie. A priznám sa ja by som z neho asi v nervoch tu pravdu vytlkla alebo mu ju vymačkala aj z vajec. Neznášam keď niekto robí zo mňa hlupaňu. A pre mňa by toto nebola vec nad ktorú sa dá povzniesť. To je také naburanie dôvery, že neviem či by som po tomto nejakému chlapovi ešte uverila. Uvedomuješ si čo do Teba tento typek možno zasial aj do budúcna? Všetko pekne by asi týmto riadne vymazal. Ale ja som ja. Ja odpustím ale nezabúdam.
@anonym_e15942 presne si opísala ako to cítim. Presne, tú sumu mozem teoreticky prežit, ale tá strata dôvery, tie klamstvá, cítim sa využitá, akoby predal naše pekne mesiace za 2,6k, to ma mrzí. Tá manželka mi nejde ešte do systému, akoby to nemohlo byť reálne. Keď som sa ráno zobudila, moje prvé myšlienky boli, že ďalší úžasný deň pred nami. ďakovala som za nás skvelý život a to bolo klamstvo. Alebo možno mal ku mne tiež city a to bolo reálne?
Charakter už vnímam úplne inak než predtým. Je to divný pocit, rovnaky človek, ešte minulý týždeň toľká láska a dnes je to celé preč, je iba bolesť.
@anonym_autor ja myslim ten vztah cely... ale ze preco ta namotaval a klamal?
a popravde ak toto povedal na tie prachy, tak by som nevahala a tu zenu kontaktovala :DDD to je chrapun prvotriedny
predpokladam, ze aspon nejake dokazy ak by vyvadzal mas o tom ze u teba v podsatte "zil" :D
predpokladam, ze aspon nejake dokazy ak by vyvadzal mas o tom ze u teba v podsatte "zil" :D
@simca06022011 poznajú ho všetci susedia, mame fotky, malé transakcie ako v beznom živote. aké dôkazy ešte?
@anonym_autor čo znamená špecifická oblasť? Hlavne, v Bratislave, kde on má nízky príjem, ale ty asi s dobrým príjmom, keďže “tú sumu prežiješ”, ale viac ťa trápi strata dôvery…
@gab1sol poznam zenu co nigerijcovi poslala 15t eur, akoze "francuzskemu advokatovi ci comu" a najviac ju trapila strata dovery, peniaze prezije.. este si s nim potom dalej vypisovala istu dobu. Tolko k peniazom... asi ten pocit stoji za to.. no..
@simca06022011 poznajú ho všetci susedia, mame fotky, malé transakcie ako v beznom živote. aké dôkazy ešte?
@anonym_autor ano to som myslela presne.. 🙂
@anonym_autor ja myslim ten vztah cely... ale ze preco ta namotaval a klamal?
a popravde ak toto povedal na tie prachy, tak by som nevahala a tu zenu kontaktovala :DDD to je chrapun prvotriedny
@simca06022011 čo mi pomôže kontaktovať tú ženu? Aj chcem vytočiť, aj váham. Čo jej presne poviem? Predpokladám, že si všimla, že má viac peňazí než bežne, keďže ich tam financuje. Pre ňu to bude veľká suma. Podľa mňa ju to raní, ale peniaze tam vyhrajú, lebo peniaze sú peniaze a zídu sa tam. Neviem, či ona je v pozícii ho pritlačiť, aby milenke vrátil. Možno si bude myslieť, tak mi treba. Sila ale spočíva v tom, že on sa strašne zakladá na svojej reputácii
Čo keby som ešte počkala do výplaty, či mi dá časť sumy? To by som brala ako znak, že to chce dať do poriadku. Ma byt 20. alebo 21.
@anonym_autor ak je toto pravda, ja v nemom úžase sledujem, co niekto dokáže. Hrať milujúceho partnera, doma žena, deti....keby si chodil 🥚🥚vyprázdniť asi to ešte pochopím. Ale žiť dvojitý život a celkom dlho, to uz chce charakter.
Ozaj už rozumiem zenam, co chlapa nechcú uz vidiet ani na obrázku.....
@simca06022011 čo mi pomôže kontaktovať tú ženu? Aj chcem vytočiť, aj váham. Čo jej presne poviem? Predpokladám, že si všimla, že má viac peňazí než bežne, keďže ich tam financuje. Pre ňu to bude veľká suma. Podľa mňa ju to raní, ale peniaze tam vyhrajú, lebo peniaze sú peniaze a zídu sa tam. Neviem, či ona je v pozícii ho pritlačiť, aby milenke vrátil. Možno si bude myslieť, tak mi treba. Sila ale spočíva v tom, že on sa strašne zakladá na svojej reputácii
@anonym_autor ty si strasne dobra zena...
ON Je podvodnik, klame ju, zije za jej chrbotm s inou.. a teba napadne, ze ako to ona vrati.. vsak tam nejde o peniaze, ona ti to vracat samozrejme nemusi, ale o to, aby sa takyto chrapun ani nepohyboval beztrestne medzi zenami. Ja zvycajne pri neverach som taka, ze netreba obtazovat inu zenu, ale toto ani nie je len tak nejaka nevera, to je doslova druhy zivot za jej chrbtom. On si moze zakladat na vies com a nie na reputacii..
Jasne, mozes cakat, ze ti zacne vracat, tazko povedat ako on sa k tomu postavi, otazne je ze ci taketo daco ma mu prejst len tym, ze vrati peniaze. Iste jej nemusis volat v tomto momente. Ale to fakt mu to prejde? No hlavna sa vyspi, oddychni si a rozmysli si to.
Čo keby som ešte počkala do výplaty, či mi dá časť sumy? To by som brala ako znak, že to chce dať do poriadku. Ma byt 20. alebo 21.
@anonym_autor malo by sa mu klepnúť po prstoch, ale tebe to nepomože.
Zamestná sa niekde inde a si nahratá, neuvidíš ani cent, podľa mňa ti nič iné nezostáva len čakať.
Ďalšia vec je, že som si želala mať dieťa. Asi 3 mesiace sme tomu nechávali voľný priebeh, nič. Tento mesiac ešte neviem. Zrejme tiež nič, nemám už 25. Ale ak čisto náhodou, tak ani neviem.
Vzala som si voľno, idem skúsiť spat.
Ďalšia vec je, že som si želala mať dieťa. Asi 3 mesiace sme tomu nechávali voľný priebeh, nič. Tento mesiac ešte neviem. Zrejme tiež nič, nemám už 25. Ale ak čisto náhodou, tak ani neviem.
Vzala som si voľno, idem skúsiť spat.
@anonym_autor planovali ste cestu do zahranicia, kde su potrebne viza a zaroven sa aj snazili o dieta? Tak tomu uz nikto neuveri....
@anonym_autor planovali ste cestu do zahranicia, kde su potrebne viza a zaroven sa aj snazili o dieta? Tak tomu uz nikto neuveri....
@zltalienka čo je na tom neuveriteľné? V tehotenstve sa nedá cestovať? Inak v mojom veku je skôr nepravdepodobné, že to vyjde hneď
@anonym_autor tie peniaze vôbec nemusel použiť na deti (ako Ti tu my nechtiac podsúvame svoje domnienky). Realita môže byť ešte oveľa krutejsia a niekde inde. Ja by som sa nepozerala na to ze zraniš jeho ženu. Mozno ju prezradenim o realite aká sa jej deje asi za chrbtom uchrániš od ďalšieho trápenia pripadne fin.pruserov s nim. Ja by som sa necudovala keby mal na krku nejakú exekúciu. Nič iné mi nenapadá kam tie prachy tak zmizli že sa nedajú vrátiť. Niekto kto si tak zakladá na reputácii navonok q takto nepekne obtiahne Teba o prachy a klame dve ženy aj deti , tak vôbec nerieši v skutočnosti asi reputáciu ale svoju Riť pri ktorej mu prihara a pod povrchom bude asi viac. Peknú masku mal.
To dokedy chcel takto žiť? Kým by si nechcela svadbu? Zrazu by povedal, že sa to nedá? Alebo dokedy? Je to riadny hajzel, ja nepochopím, ako niekto môže denno denne žiť v takom klamstve....

@anonym_autor to kde, prosím ťa, robíte? V akom obore, resp. čo je on?