icon

Oklamal ma a obral o peniaze

16. sep 2025

Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?

Strana
z8
autor
21. okt 2025
@bielasovicka

@anonym_autor a co manželka, už o tom vie?

@bielasovicka neviem, asi nie. Odomna urcite nie

Strana
z8