icon

Oklamal ma a obral o peniaze

16. sep 2025

Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?

natalusiiik
17. sep 2025
@mircalla

@lubkavargova1 Nedavno tu bolo daco podobne.....podla mna mozno ta ista s novou story. Ale aj toto uz je fakt tazko uveritelne

@mircalla ahoj, nie toto uz nepisem ja 😉

mircalla
17. sep 2025
@natalusiiik

@mircalla ahoj, nie toto uz nepisem ja 😉

@natalusiiik Ano, viem. Mozete si vymenit skusenosti

natalusiiik
17. sep 2025
@mircalla

@natalusiiik Ano, viem. Mozete si vymenit skusenosti

@mircalla ja jedine k tomu mozem povedat tolko ze treba konat a zapojit do toho policiu a varovat verejnost, nic ine nema zmysel

spongebob1
17. sep 2025
@anonym_autor

@spongebob1 ale viem si za tú smiešnu sumu niečo predstaviť

@anonym_autor Suhlasim, ale stale to mohlo byt viacej.

alantroj
18. sep 2025

Viesc co, kamoska dala zalohu v hotovosti robosovi na nove okna. Neprisiel a stale si vymyslal. Mala svagra pravnika tak jej poradil. Isla na policiu a podala dake oznamenie alebo ako to nazvat ze vyuzil zalohu v hotovosti na iny ucel. Policajti sa chceli vykrutit a nechceli spisovat ale trvala na tom. Ked mu prislo predvolanie ci obsielka z policie zrazu mala okna do tyzdna. Mozno by ho stacilo takto postrasit.

oriesocek
18. sep 2025
@alantroj

Viesc co, kamoska dala zalohu v hotovosti robosovi na nove okna. Neprisiel a stale si vymyslal. Mala svagra pravnika tak jej poradil. Isla na policiu a podala dake oznamenie alebo ako to nazvat ze vyuzil zalohu v hotovosti na iny ucel. Policajti sa chceli vykrutit a nechceli spisovat ale trvala na tom. Ked mu prislo predvolanie ci obsielka z policie zrazu mala okna do tyzdna. Mozno by ho stacilo takto postrasit.

@alantroj prave sme rano na túto tému debatovali s kamosom, išiel na sud ako právnik na pojednávanie. Že na predžalobne výzvy reaguje tak 1 z 10, že všetci si robia z toho prdel a dnes mali pojednávanie na vrátenie peňazí z roku 2022, čo ešte to nie je ukončené… takže radosť žiť na Slovensku

autor
18. sep 2025
@oriesocek

@alantroj prave sme rano na túto tému debatovali s kamosom, išiel na sud ako právnik na pojednávanie. Že na predžalobne výzvy reaguje tak 1 z 10, že všetci si robia z toho prdel a dnes mali pojednávanie na vrátenie peňazí z roku 2022, čo ešte to nie je ukončené… takže radosť žiť na Slovensku

@alantroj
@oriesocek Toto mi dava zmysel. Na predzalobnu vyzvu zareaguje jeden z tych 10 podvodnikov, ktory peniaze este ma a nerozflakal respektivne neinvestoval inde. A z ostatneho tahanice.

Inak v pondelok mi nedvihal telefon. V utorok ziadny kontakt a dnes sme sa videli v praci. Aj by mi ho bolo luto, vyzeral hrozne, akoby viac dni nespal, cervene oci, musi byt v strasnych problemoch.

david1202
18. sep 2025
@anonym_autor

@letfenixa vyberala som to z medzinárodneho účtu. Bolo to rýchlejšie.

@anonym_autor tak si sa popalila...nabudúce si preveriť chlapa .

torysheer
18. sep 2025
@anonym_autor

@alantroj
@oriesocek Toto mi dava zmysel. Na predzalobnu vyzvu zareaguje jeden z tych 10 podvodnikov, ktory peniaze este ma a nerozflakal respektivne neinvestoval inde. A z ostatneho tahanice.

Inak v pondelok mi nedvihal telefon. V utorok ziadny kontakt a dnes sme sa videli v praci. Aj by mi ho bolo luto, vyzeral hrozne, akoby viac dni nespal, cervene oci, musi byt v strasnych problemoch.

@anonym_autor no ešte ho Ty lutuj. Chudáčik v problemoch- herec je určite dobrý, keď Ťa tak dlho ťahal za nos. Jeho ženu lutujes, preto jej nezavolas- myslíš si že chudáčik poslal tie peniaze rodine? Nenapadlo Ti že o žiadnych peniazoch rodina možno ani netuší? Určite by som jej zavolala a všetko jej povedala, len tak sa dozvies pravdu

anonym_785e27
18. sep 2025
@anonym_autor

@alantroj

@anonym_autor

Milá anonymka. Mrzí ma, že si narazila na psychopata, čo ti zrkadlil tvoje vlastné emócie a nadšenie z vášho " vzťahu ", ktorý nazvime ILÚZIOU.
Do ktorej ťa vtiahol.
Pre túto sortu je úplná norma ťahať viac životov s viac ženami a zámer je jasný, sú to paraziti.
Vôbec sa nemusíš obhajovať pred ostatnými užívateľkami ani vysvetľovať sa a nebodaj písať o tom, kde obaja pracujete.
Takýto ľudia existujú, je to zlo.
Skôr či neskôr dobrí, naivní ľudkovia narazia a kým nepochopia isté veci, tento typ im bude prichádzať do života znova a znova.
Myslím si, že to všetko hral na teba a áno, samozrejme aj s tou pomocou, veď vedel, že bude potom z teba ťažiť.
Niekomu ide len o emocionálnu nadvládu, tomu tvojmu šlo o €.
Silne pochybujem, že to bolo pre jeho ženu, to ti možno zadrie, budú v tom dáke návykové látky, hazard, ďalšie dlhy čo dlhuje iným ľuďom, niečo z tohto tipujem.

autor
18. sep 2025
@anonym_785e27

@anonym_autor

Milá anonymka. Mrzí ma, že si narazila na psychopata, čo ti zrkadlil tvoje vlastné emócie a nadšenie z vášho " vzťahu ", ktorý nazvime ILÚZIOU.
Do ktorej ťa vtiahol.
Pre túto sortu je úplná norma ťahať viac životov s viac ženami a zámer je jasný, sú to paraziti.
Vôbec sa nemusíš obhajovať pred ostatnými užívateľkami ani vysvetľovať sa a nebodaj písať o tom, kde obaja pracujete.
Takýto ľudia existujú, je to zlo.
Skôr či neskôr dobrí, naivní ľudkovia narazia a kým nepochopia isté veci, tento typ im bude prichádzať do života znova a znova.
Myslím si, že to všetko hral na teba a áno, samozrejme aj s tou pomocou, veď vedel, že bude potom z teba ťažiť.
Niekomu ide len o emocionálnu nadvládu, tomu tvojmu šlo o €.
Silne pochybujem, že to bolo pre jeho ženu, to ti možno zadrie, budú v tom dáke návykové látky, hazard, ďalšie dlhy čo dlhuje iným ľuďom, niečo z tohto tipujem.

@anonym_785e27 to je vsetko vystizne. Ja som na takych uz fakt narazila aj predtym, aj ked v inych formach. Este aj dnes sa snazil robit, akoby ma chcel objat, akoby som sa mala iba docasne trochu hnevat, ale mam ma to prejst a pokracujeme.
Avsak, ja ked som s niekym skoncila, tak som s nim skoncila. Ked nieco pochopis o tom cloveku, uz sa to neda nevidiet. Aj ked mi je luto, v tomto mam jasno. Preto by som aj chcela tie peniaze spat, aby som to mohla uplne uzavriet.

Ani sa nechcem pytat, lebo to si budu vsetci zas isti, ze je to uz uplne vymyslene, ale takycho charakter sa da zdedit? Ci to vzniklo u neho niekedy pocas zivota?

Navykove latky to nie, ale zrejme dlhy, hazard, z kazdeho rozka troska to proste rozflakal.

anonym_785e27
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_785e27 to je vsetko vystizne. Ja som na takych uz fakt narazila aj predtym, aj ked v inych formach. Este aj dnes sa snazil robit, akoby ma chcel objat, akoby som sa mala iba docasne trochu hnevat, ale mam ma to prejst a pokracujeme.
Avsak, ja ked som s niekym skoncila, tak som s nim skoncila. Ked nieco pochopis o tom cloveku, uz sa to neda nevidiet. Aj ked mi je luto, v tomto mam jasno. Preto by som aj chcela tie peniaze spat, aby som to mohla uplne uzavriet.

Ani sa nechcem pytat, lebo to si budu vsetci zas isti, ze je to uz uplne vymyslene, ale takycho charakter sa da zdedit? Ci to vzniklo u neho niekedy pocas zivota?

Navykove latky to nie, ale zrejme dlhy, hazard, z kazdeho rozka troska to proste rozflakal.

@anonym_autor

Nechcem sa robiť múdra, ale píšem aj z mojich skúseností, tiež mám na mojej ceste životom takéto indivíduá😁
Už to viem trochu rozlíšiť v počiatkoch.
Za celých 40 rokov som nemala 1 normálneho chlapa, každého som hneď, alebo aj časom sponzorovala.
A "ďakujem" za to mojím rodičom, lebo takto na život ma nastavili. Emocionálna nedostupnosť, neustála kritika, ponižovanie atď atď.
Každého zachraňujes, je ti ho ľúto a sú to všetko poruchy osobnosti triedy B.
Popocuvaj si podcasty, poštuduj čo sa dá o tom a ja naozaj na pochopenie odporúčam,
Jan Dvorak - Poznejte sveho psychopata
(YouTube).
Otvoria sa ti oči, všetko si napocuvaj a počúvaj to, až kým to všetko úplne pochopíš.
Dúfam, že ti to pomôže.
Ja som úplne precitla do naozajstnej reality po tom všetkom, čo som si uvedomila...
Držím palce ♥️
A Škoda tých peňazí, skús ich ešte z neho dostať, nebratríčkuj s ním už a maximalny odstup, je to chorý človek. Neviem, či to stojí za udanie, mať s ním patálie na ďalšie mesiace...

A kto neverí a má komentáre o vymyslenom príbehu, nechápem prečo teda komentujete.

katkasav
18. sep 2025

Súhlasím s príspevkom vyššie, nepátraj po tom a neanalyzuj, prečo je taký, prečo to robí, nepoznáš jeho rodinu, detstvo, sociálne prostredie. Zameraj sa na to, prečo sa to deje tebe, niečo z detstva, od rodičov. Lebo keď na to neprídeš, príde ďalší podobný v modrom, v oranžovom, ktorý ťa zas preskúša, kým ti to celé nedocvakne.

autor
18. sep 2025
@anonym_785e27

@anonym_autor

Nechcem sa robiť múdra, ale píšem aj z mojich skúseností, tiež mám na mojej ceste životom takéto indivíduá😁
Už to viem trochu rozlíšiť v počiatkoch.
Za celých 40 rokov som nemala 1 normálneho chlapa, každého som hneď, alebo aj časom sponzorovala.
A "ďakujem" za to mojím rodičom, lebo takto na život ma nastavili. Emocionálna nedostupnosť, neustála kritika, ponižovanie atď atď.
Každého zachraňujes, je ti ho ľúto a sú to všetko poruchy osobnosti triedy B.
Popocuvaj si podcasty, poštuduj čo sa dá o tom a ja naozaj na pochopenie odporúčam,
Jan Dvorak - Poznejte sveho psychopata
(YouTube).
Otvoria sa ti oči, všetko si napocuvaj a počúvaj to, až kým to všetko úplne pochopíš.
Dúfam, že ti to pomôže.
Ja som úplne precitla do naozajstnej reality po tom všetkom, čo som si uvedomila...
Držím palce ♥️
A Škoda tých peňazí, skús ich ešte z neho dostať, nebratríčkuj s ním už a maximalny odstup, je to chorý človek. Neviem, či to stojí za udanie, mať s ním patálie na ďalšie mesiace...

A kto neverí a má komentáre o vymyslenom príbehu, nechápem prečo teda komentujete.

@anonym_785e27 to detstvo čo opisujes, ako moje 😟 ďakujem, musím uznať, že niektoré vaše príspevky mi aspoň ukázali smer, ktorým sa chcem uberať, vyvíjať, študovať. Asi som tu skúsenost potrebovala, aby som si tiež po 40r. niečo také mohla konečne vyriešiť
@katkasav

radostka
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_785e27 to detstvo čo opisujes, ako moje 😟 ďakujem, musím uznať, že niektoré vaše príspevky mi aspoň ukázali smer, ktorým sa chcem uberať, vyvíjať, študovať. Asi som tu skúsenost potrebovala, aby som si tiež po 40r. niečo také mohla konečne vyriešiť
@katkasav

@anonym_785e27
@anonym_autor https://open.spotify.com/episode/1ykB0SxSgzPhH2... odporucam novu cast podcastu Ludskost

anonym_221e89
19. sep 2025
@anonym_autor

@katkasav

@anonym_autor ahoj, ja som tiez na prahu 40-ky zazila svojho prveho psychopatickeho narcisa. nechce sa mi to tu cele rozpisovat, ale tiez velmi podobny pribeh tomu tvojmu. tiez som sa pytala preco, ako som to mohla nevidiet... ale nakoniec som sa z toho poucila, uvedomila som si, ze som cely zivot bala prilis velky empat, "people pleaser"... dokonale mi to otvorilo oci... nastavila som si hranice. drzim palce!

anonym_6c6ee9
19. sep 2025

Budem asi za staromodnu, ale chlap, ktory sa necha pozvat zenou na luxusnu dovolenku a vobec mu to nie je trapne, okrem toho, ze ho ona aj zivi a on len tak parazituje, tak to je hned jasne, ze je to vadny kus. Ak toto zenam nevadi, tak potom sa netreba cudovat, ked to takto dopadne. Pre mna by to bolo odpudzujuce sponzorovat chlapa, to radsej byt sama a na dovcu s kamoskou, ta by bola aspon vdacna za to.

anonym_24e121
19. sep 2025

@anonym_autor Mne bývalý partner dlží peniaze. Počas vzťahu si odo mňa poziciaval peniaze a okrem toho som minimálne 98% kupovala všetko jemu zo svojich peňazí, denne, ešte aj jeho psovi. Dookola tvrdil, ze mi moje peniaze vráti a niekoľkonásobne viac nez si požičal a aj za všetko, co som kupovala (este pocas vztahu). Uz deväť mesiacov odkedy som odisla a doteraz nevratil ani cent a nechce, dokonca to obratil na mna, ze ja jemu by som mala platiť a by som sa nedoplatila.

autor
19. sep 2025
@anonym_221e89

@anonym_autor ahoj, ja som tiez na prahu 40-ky zazila svojho prveho psychopatickeho narcisa. nechce sa mi to tu cele rozpisovat, ale tiez velmi podobny pribeh tomu tvojmu. tiez som sa pytala preco, ako som to mohla nevidiet... ale nakoniec som sa z toho poucila, uvedomila som si, ze som cely zivot bala prilis velky empat, "people pleaser"... dokonale mi to otvorilo oci... nastavila som si hranice. drzim palce!

@anonym_221e89 aj ja som toto tak mala, že people pleaser, ale pred 20 rokmi. Od toho som úspešne upustila, aj v práci, aj v kamarastvach. Vlastne v práci sa nesnažím sa páčiť ani šéfovi a ani sa mu nepáčim a je mi to jedno. Však treba trochu mať resilience sa niekam vypracovať. Súkromné vzťahy mám fajn. Rodinu, ktorí prekračujú hranice som obmedzila na pár dní do roka a niektorých nevidam vôbec. Kamosiek mám veľa a sú to dlhoročné, skvelé vzťahy. Len ti muži. Neviem, myslela som, že už mám vo veciach o tom, čo u muza hľadám jasno a že už toto bolo to pravé. Ja chápem, že tu väčšina hľadá muza- živiteľa rodiny, ale ja hladam niečo iné. Skôr ten spoločný čas mal pre mňa veľkú hodnotu, bol to muž, ktorý mal čas. Čas na nekonečné rozhovory, na lezanie vedla seba, tancovanie spolu, intímne chvíle, sedenie v teplých nociach vonku. S ním sa žilo v momente. Nie minulosť, budúcnosť, ale teraz. Väčšina dobre zarábajúcich ľudí, čo som stretla nema čas. Takže ja nehľadám muža s penthousom, ktorý sa stále naháňa a je na telefóne. Mňa istým spôsobom nezaujímaju peniaze, pokiaľ sa teda nestanú zdrojom konfliktu, klamstva, podvodu.
Konečne som našla a také sklamanie.

autor
19. sep 2025
@anonym_6c6ee9

Budem asi za staromodnu, ale chlap, ktory sa necha pozvat zenou na luxusnu dovolenku a vobec mu to nie je trapne, okrem toho, ze ho ona aj zivi a on len tak parazituje, tak to je hned jasne, ze je to vadny kus. Ak toto zenam nevadi, tak potom sa netreba cudovat, ked to takto dopadne. Pre mna by to bolo odpudzujuce sponzorovat chlapa, to radsej byt sama a na dovcu s kamoskou, ta by bola aspon vdacna za to.

@anonym_6c6ee9 chodím cestovať aj s jednou kamoškou raz alebo dvakrát do roka. Nevylučuje sa to, že buď alebo. Moje kamošky zarábajú všeobecne viac než ja, úspešné ženy, nemusím ich pozývať. No tak som chcela ísť aj s ním.

sandria
19. sep 2025

@anonym_autor keď máš od neho podpísaný papier ze ti dlží peniaze tak rovno chod za právnickou. Nám dlzili nájomníci za byt peniaze a podpísali nám dlh. Dali sme ich na súd a normálne nám ich platobným príkazom uhradili. Trvalo to pol roka a išlo o polovicu nižšiu sumu. Všetky náklady na súdne trovy tiež uhradili oni.

autor
19. sep 2025
@sandria

@anonym_autor keď máš od neho podpísaný papier ze ti dlží peniaze tak rovno chod za právnickou. Nám dlzili nájomníci za byt peniaze a podpísali nám dlh. Dali sme ich na súd a normálne nám ich platobným príkazom uhradili. Trvalo to pol roka a išlo o polovicu nižšiu sumu. Všetky náklady na súdne trovy tiež uhradili oni.

@sandria super! Áno, mám papier, už musím k tomu len nabrať silu, ale dám sa na to.

lubkavargova1
20. sep 2025
@anonym_autor

@sandria super! Áno, mám papier, už musím k tomu len nabrať silu, ale dám sa na to.

@anonym_autor preco potrebujes ty nabrat silu ked on ti klamal a hnusne podviedol: Z toho tazia podvodnici, zo strachu obeti a z toho ze "vsak to nejako prejde"....a ty pekne krasne budes plakat do vankusa, uz mu robis aj psycho analyzu a doraz velka udobrovacka a este ho aj naspat prijmes s otvorenou narucou. Cim dalej nechavas vychladnut veci tym skor on vymysla ako sa z toho vykrutit a ver ze sa vykruti.

tinti21
Odpoveď bola odstránená
ljmmm
20. okt 2025

Ahoj. Aky je posun?

autor
20. okt 2025

Posun je taky, ze mi uz vratil 600€. Takze ostavaju 2k. Dalsia ciastka z dalsej vyplaty o mesiac. A som v 9.tt, tak si nechcem robit nervy aspon do 12.tt, teraz su tie kriticke tyzdne na vyvoj organov.

anonym_accb2e
20. okt 2025
@anonym_autor

Posun je taky, ze mi uz vratil 600€. Takze ostavaju 2k. Dalsia ciastka z dalsej vyplaty o mesiac. A som v 9.tt, tak si nechcem robit nervy aspon do 12.tt, teraz su tie kriticke tyzdne na vyvoj organov.

@anonym_autor gratulujem k bábätku. Otecko uz o tom vie?

autor
20. okt 2025
@anonym_accb2e

@anonym_autor gratulujem k bábätku. Otecko uz o tom vie?

@anonym_accb2e dakujem. vie, ale dovera je tak narusena, ze to uz neposkladame

anonym_accb2e
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_accb2e dakujem. vie, ale dovera je tak narusena, ze to uz neposkladame

@anonym_autor tak nech je vsetko v poriadku s babom a to zvládneš aj sama. Časom najdes normálneho partnera aj pre seba a dieta

bielasovicka
20. okt 2025

@anonym_autor a co manželka, už o tom vie?