Oľutovali ste rozhodnutie o rozvode bez vážneho dôvodu?
Ahojte, chcem sa spýtať, či tu je niekto, kto sa rozviedol s manželom/manželkou kvôli tomu, že si prestali rozumieť, začali sa vo vzťahu cítiť nešťastní. Teda, že tam nebol žiadny iný závažný dôvod ako nevera, násilie, alkohol...
Neolutovali ste niekedy toto rozhodnutie?
Aby som uviedla viac informácií, tak sme spolu 17 rokov, máme dve deti a už cca 5 rokov je to zle, posledné 3naozaj zle...boli sme aj v poradni, aj sme sa snažili niečo zmeniť, ale stále to akosi nejde, stále jeden od druhého čakáme to, čo akosi nedostávame a obaja sme v tom vzťahu nešťastní...
@lauruska_sumienka v pohode, vôbec to neberiem tak, že by si mi naložila, veď si sa len opýtala a vyjadrila svoj názor 🙂
Chodím už nejaký čas k terapeutke "so sebou", lebo som asi potrebovala taký nadhľad nad týmto všetkým a ujasniť si, čo chcem ja a ako píšeš dať sa dokopy...
Muž vie, že je to vážne , nakoľko sme si povedali, že rozvod je jedna z možnosti, takže vie o tom...len mám pocit, že si to vôbec nepripúšťa a ako keby čakal, že ja sa ráno zobudím a poviem mu, že už je všetko ok
Keď sme začali chodiť do poradne, tak v podstate povedal, že on je so sebou ok, on sa snaží, obetuje, všetko robí pre moje šťastie a ja som ťa chybná, varná, čo má stále problém : D len potom časom mu bolo povedané, že to tak vôbec nie je a problém je aj v ňom, len ako keby si to uvedomoval len na chvíľku a potom je opäť problém len vo mne ..
Tak to ste dosť dlho chodili nevšimla som si.Tak ste už vyskúšali všetky možnosti a, keď si muž nepripúšťa chybu v sebe či nechce, nevie zmeniť správanie asi to bude najlepšia možnosť.Co tá brzdí deti?
No ak si on myslí, že on je ten super a ty si tá vadna a večne nespokojná, tak to nemá zmysel zachraňovať. Lebo každý vzťah tvoria dvaja ľudia a chyba je vždy na oboch stranách. Ale toto je častý postoj mužov, keď sú problémy v manželstve. On sa spamätá až keď ty podaš o rozvod, len už bude fakt neskoro.
@luccija deti, keď sme sa bavili, tak by trval na striedavke a deti by migrovali medzi nami, tým, že máme hypotéku, tak jeden z nás by ostal v dome a jeden si našiel podnájom, nakoľko by nám to nevychádzalo platit obaja nájom a ešte hypotéku k tomu, aby deti ostali doma a my sa striedali pri nich...a mňa toto neskutočne desí, to že ani tam a ani tam nebudú mať zázemie...a aj rodina, proste rodičia oboch sú stará škola a nechápu rozvody, pokiaľ má nebije alebo podobne...ale tak, asi nebude inej cesty, ak to bude ďalej pokračovať...budem sa musieť postaviť za seba a svojim spôsobom aj za deti, lebo toto není fajn, čo vidia...s každým z nás majú dobrý vzťah, ale keď sme spolu a je to zle, tak to nevplýva dobre ani na nich
@janickacrazy bude už neskoro, lebo ak už k tomu dôjde, tak kvôli tomu, že ja už bude pevne rozhodnutá
Príde my, že už si vlastne aj rozhodnutá. Ale jediné čo ti v tom brani sú obavy o následný stav vecí. Navrhla si manželovi aj túto možnosť ? Možno to aj on tak vníma?
Fuuuu z tohoto mam zmiesane pocity. Najprv som mala pocit ze tu uz niet co riesit, snazili ste sa (teda adpon jeden) a nevyslo to....Ale teda potom tam niekde vidim aj sancu ak vam to niekto pomoze spravne uchopit. Ale teda tu je zasa problem ze pracovat na tom musite obaja. A ako pises ,druha strana nie je naklonena pripustit si chybu.
Je to len na tebe - vyhodnot kolko sil a vole este na toto mas.
Nerozvadzaj sa hneď. Skúsila by som žiť bez seba aspoň pol roka. Nájdi si ty alebo muž podnájom na pol roka a uvidíte, či si budete chýbať alebo naozaj vám bude takto lepšie.
Až potom by som riešila rozvod.
Podľa mňa aj deti to vezmu ľahšie ak im poviete, že si len potrebujete od seba oddýchnuť. A za ten čas si aj deti začnú zvykať na novu situáciu. Potom ak sa rozhodnete k sebe vrátiť, bude to pre deti skvelé. Ak nie, nebude to už pre nich taky šok.
Nie som za rozvody a už vôbec nie ak sú v manželstve deti, ale posobis na mňa ako veľmi rozumná žena a naozaj sa zdá, že v tom manželstve veľmi trpiš.
Určite nezatinaj zuby a netrp.
Ďakujem všetkým za rady, aj povzbudenie 🙂
@simona20201309 presne toto mi poradila aj terapeutka, že dať si od seba pauzu a zistiť, či si chybame alebo sa tak cítime lepšie...cez víkend, ak bude kľud, sa o tom porozprávame
Nie neoľutovala
@sense a tiež ste šli od seba "len" preto, že ste si prestali rozumieť a ochladol vám vzťah? Kľudne napíšem SS ak nechceš tu písať viac, ak by ti to nevadilo, samozrejme
@simona20201309 teba som sa chcela opýtať to isté, vlastne 🙂
Ja by som sa na tvojom mieste rozviedla. Už dávno. A nečakala a nebrala ohľad ani na deti. Pretože deti vidia všetko a načo by im bola nešťastná matka ?
Mne prídeš hlavne unavená. Unavená z kolotoča doma, potom práca a potom očakávania manžela.
Nebolo by miesto rozvodu riešenie ísť na skrátený úväzok?
Budeš mať viac času na seba, tým aj po čase na manžela a doma to bude fungovať lepšie.
Tým, že sa rozvediete, si len obaja pridáte na povinnostiach.. nepríde mi to ako rozumné riešenie. Mám pocit, že by vám stačilo kus spomaliť 🙂
Nemám problém to napísať aj sem, už som to pár krát pisala.Vieš čo problém bol že on riešil problémy mlčaním až som začala hrať jeho hru a keď sme došli k tomu že sa so mnou nebavil pol roka (výnimka pár jednoduchých viet ohľadom dcéry)tak som ho vlastne už nepotrebovala...a nechcela som takto stráviť zvyšok života....
@lenkakravcova toto by podľa mňa vôbec neprospelo, mám svoju prácu rada a nemám pocit, že by som kvôli nej niečo zanedbavala, či deti, domácnosť alebo manžela...su dní, kedy mám toho dosť, ale to ma asi každá z nás ... pripúšťam, že teraz nám to neklape už vôbec ani po intímnej stránke, ale to z toho, že ja som v nepohode z neho, zo všetkých výčitiek a hádok.
Ale určite skrátený úväzok nebude riešenie, skôr si myslím, že by som mu to neskôr mohla vyčítať, lebo ja to tak necítim...a nechcem byť v tejto situácii na neho odkázaná finančne...myslím, že by mi to na pohode vôbec nepridalo ...ale viem, že si to myslela dobre, len sa poznám a mohlo by sa to otočiť proti nám
@sense jasné chápem, dohnal to tým správaním k tomu, že si sa naučila žiť bez neho, aj keď tam bol...
Tak na odlahcenie...Ja by som privítala, keby ten môj sem tam radšej mlčí :D
Čakáte čakáte alebo aj komunikujete?
Áno, oľutovala aj keď boli závažné dôvody. Olutovala nie kvôli dôvodom, ale kvôli tomu co potom.. s tým človekom s ktorým zdieľaš odmlada život tak si zvyknutá naňho.. s dvomi deťmi ta nikto nečaká, aj ten druhy môže mať už deti (alebo bude chcieť a ty už nie)a je tak zložité prejsť zo svojho zauzivaneho do niečoho iného. Vadilo mi kopec vecí, ktoré som dovtedy nezažila.. akonáhle sú tam deti tak už sa ro delí na moje a tvoje... už v podstate nič spoločné nebude.. ani bývanie, financie, základné životné potreby.. po manželstve je to už ako keby len vyplnenie času bez spolocnej perspektívy.. ten rozvod mega poznačí každú dušu.. aj keď je lepšie odísť ako sa trápiť ale ver, ze už to nikdy nebude také čisté a nezištné ako si mala
Mna len zarazilo ze nejdes na kofolu fakt je ore teba dolezitejsie doma upratat ako stravit cas spolu ako rodina?
Podla mna ty si nespokojna sama so sebou a svojim vlastnym zivotom a prenasas to na vsetkych
Uz sa prestan vyhovarat a zacni sa snazit
@taktotedanie toto je to, čo ťa zarazilo? Zvláštne...že raz za čas privítam, keď si zoberie deti manžel a ja mám chvíľu, kedy môžem v kľude upratať a navariť? Naozaj?
To, keď príde k takejto situácii je možno 3x za celé leto a trvá to Max hodinu....inak trávim stále čas s rodinou...tak neviem, či toto je znak toho, že som.sebecka a netravim čas s rodinou...
@malabrunetka rozumiem, čo tým myslíš :(
@aandrea9 komunikovali sme strašne veľa, o všetkom...aj teraz sa snažíme...ale stále je to z oboch strán tak nejak bez pochopenia...alebo ako by som to povedala...
Počkaj. Nechaj to trochu na zotrvačnik. Možno by bodlo niečo,ako keď ste spolu chodili. Akoby nanovo baliť druhého. A nech nevyčíta, že potrebuješ byť aj sama. Aspoň on nech sa na to zamera. Ty voči nemu niečo iné. Po troške a pomaly. " Syndróm vyhorenia" je všade. Ťažké. Ale za námahu to stojí
@malabrunetka no veru,rozvod ie v odstate zivotnou prehrou. Pol zivota nieco budujes,veris tomu projektu,davas donho vsetko a zrazu si out,bez pevnej pody pod nohami. Vsetko zacina od zaciatku a niekedy clovek uznema sil a viery ....aj ked zacnes novy vztah nikdy nebude ako predtym Jasne ze v pripade nasilia,zavislosti sa tomu clovek nevyhne. Ale inak som za komunikaciu,pokus o zachranu. Viem,ze nie vzdy sa to da. Sama teraz bojujem a skusame ci sa to da a ci sa to podari.......a boli to
ako komunikovat s clovekom ktory komunikovat nechce? postavil si hlavu, nechce skusat ziadne alternativy, terapiu, na cas odist nic, jeden mesiac vsetko ok a na druhy zistit ze ho vlastna rodina nebavi a chce rozvod - a ina cesta nieje
Ahoj 🙂 precitala som si tuto diskusiu skoro rano este a neda mi nenapisat .. my sme sa s manzelom nerozviedli, ale niektore veci mi prisli take povedome, tiez mam manzela, ktory ma velmi rad nase deti, aj sa postara o nas, aj sa venuje, ale aj tak vacsina veci je na mne - tiez som s detmi velmi vela a celkovo som zodpovedna za vsetko, co sa tyka domacnosti, chystania do skoly, ulohy, riesenie s pani ucitelkou ked sa nieco deje.. aj ked je toho malo, ale vseobecne choroby deti atd.. vsak asi ti to nemusim vysvetlovat. Mame tiez 2 chlapcov, ale o kusok mladsich, ako vy. Ja sa dokonca citim zodpovedna aj za ich vychovu, mam pocit, ze manzel sa popri...len tak vezie, chvalabohu nie su so synom, co je uz druhak, problemy, ale ja vysvetlujem ked nieco, aj o sikane atd.. maju v triede aj bitkarov, ale niekedy tie manzelove sposoby vyjadrovania,, radsej o tom pomlcim, ja naozaj sa snazim viest deti k tomu, aby sa spravali dobre, pekne, pomohli, ale niekedy by som od manzela potrebovala naozaj vacsiu podporu v tomto. Podla toho co pises celkovo, ked uz aj pracujes popri tom celom, si myslim, ze si trosku uz aj vyhorena, verim, ze to neberies v zlom, ale ty jednoducho potrebujes cas vypnut, cas pre seba
Zober sa a chod niekam na vikend sama. Manzel nech sa postara. Podla toho opisu naozaj, on ocakava full servis, kazdy den intimitu (naozaj ocakava, ze to bude kazdy den?) A potom sa predpokladam urazi, ak ty nemas naladu ani chut, kedze si vystavena zo vsetkeho. Ja mam pocit, ze muzi vseobecne nechapu tieto nase pocity, ze ked mas na pleciach tolko tarchy, domacnost, deti, praca, a celkovo milion dalsich veci, tak ako mas mat chut, ked to vsetko s tebou nezdiela tak naozaj..
A este doplnim tiez to mame tak, ze hypoteka na krku a ak by aj prislo k rozvodu, tak neviem ako by sme to riešili, nechcela by som aby sa predal dom, a deti sme si striedali, to je velmi tazke pre deti. Ze ten domov nemaju nikde vlastne, su naozaj ako kocovnici a kazdy by mal doma ine pravidla a deti naozaj by nevedeli co vlastne robit.. chaos. Ale riesenie nie je ani zostavat v nefunkcnom vztahu..
@efka77 5 rokov sa snažíme, riesime...a nevravím, že nebudeme pokračovať, ale človek je už aj z toho celého unavený, keď nemá doma niekoho na koho sa teší, ale naopak...a mrzí ma, že si tiež niečím takým prechádzate

prepac, nechcela som ti nalozit ked si v takej situacii. my s manzelom riesime veci s terapeutom aby nam to klapalo. u nas moj muz ani po tych sedeniach co tam chodime nevie pochopit ze moj relax nie je ist vonku ale sadnut si k serialu ci knihe. ono aj ked ste chodili dlhsie, to neznamena ze to ten clovek aj vstrebal a vie s tymi informaciami aj narabat.
Ale odbocila som. ty mas z toho ako zijes depku a v tak vypatej situacii ries seba a navstevu psychologa. Aby si sa TY dala dokopy a tak co najlepsie vyriesila danu situaciu.
ak mas zaujem povedz o svojom postoji manzelovi. ci uz o tvojom nestasti ci o premyslani o rozvode.
mozno si ani neuvedomuje danu situaciu,mozno on to nevidi tak cierno ako ty a mozno uvazuje nad tym istym.
Ja by som sa od toho odpichla. mozno ti poda pomocnu ruku a bude sa viac snazit alebo bude ten rozvod.
pred par dnami som nam doma robila test ako sme spokojni vo vztahu. mne z toho vysla katastrofa a moj muz mal dokonaly vztah. takze je to aj o nasom rozpolozeni.