Ostala som sama s deťmi

sue5594
5. máj 2023

Zdravým vás ja by som chcela len vedieť či som neni jediná ktorá sa ocitla v tejto situácii. Momentálne som odisla od priateľa s ktorým mam 5 ročného synčeka a dalšie dieťatko je na ceste momentálne som v 4 mesiaci obe deti sú jeho. Bývam u rodičov hladám podnájom. Vzťah s priateľom je natrvalo zničený. Snažím sa nejakým spôsobom postaviť na nohy no mám pocit že všetko hrá proti mne. Očakávala som ze náš rozchod bude každý rozoberať a že množstvo vecí výde na povrch no ludia začínajú byť ozaj zlý. Vymýšlajú si že s tehotenstvom klamem potom zas povedia že to dieťa neni jeho a kopec iného. Už to začina dosť na mna doliehať do toho kopec problémov okolo vybavovania všetkých vecí. Chcela by som len vedieť ci niekdo toto zažil ako sa dokázal odprostiť od tých rečí a postaviť na nohy ďakujem

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dilino
5. máj 2023

Kašľať na ľudi zloba je bola bude musiš to brať jedným uchom dnu druhým von.Je smútne že ťa nechal tehotnu a ešte aj s dieťaťom.Bože nepochopim toto.Každý nech s astara o seba nie o druhých.Vieš ľudia sú taký len do druhých sa starajú a svoj prah nepozametaju.Nerob si s toho nič.

sue5594
autor
5. máj 2023

@dilino on mna nenechal ja som odisla slobodne zo svojej vole lebo nepomahalo uz nič na to aby sme napravili vztah a toto bolo uz jedine vychodisko lenze to mesto kde chcem byvat a kde som doteraz zila je male nechcem sa tam vratit z pocitom ze na mna ukazuju prstom vsetci neviem sa od toho odputat proste tak isto sa bojim ci a ako sa na nohy postavim

dilino
5. máj 2023

@sue5594 ale dokažeš to postaviš sa na vlastné nohy hned možno nie ale časom určite.Ved bude musieť platiť aj výživne na 2 deti.Ked si videla že zle dobre si urobila že si odišla načo to siliť ked to neide.Držim veľmi 👍 dáš to si silna zvladneš to.

terezka1947
5. máj 2023

@sue5594 ľudia vždy hovoria. Ale iba chvíľu. A pravda vždy vyjde najavo. Podľa mňa,ľudia ani nehovoriac o tebe,skôr o situácii,kt.sa stala. Niečo iné,zaujímavé,skrátka, udalosť.
Na nohy si sa už postavila. Odišla si.
Keď si už toto zvládla,ďalej už všetko zvládneš. Aj s pomocou rodičov. Netreba byť zbytočne hrdý. A pomoc aj prijať,uskromniť sa,kým deti nepodrastu.
Bude dobre,neboj nič.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
5. máj 2023

@sue5594 držím palce v hľadaní nájmu. Aj keď pochybujem po minulej diskusii, že sa ti to podarí, keďže väčšina ľudí nechce matky s detmi

janickacrazy
5. máj 2023

@sue5594 No ostala by som u rodičov aspoň kým sa malé narodí a trochu podrastie. Lebo teda neviem ako chces z rodicaku platiť podnájom? A aj tak budeš potrebovať pomoc s deťmi, ak by si chcela ísť do práce. Na ľudí sa vykašli, ti furt dačo hovoria. O chvíľu budú zas o iných hovoriť.

koniarova
6. máj 2023

Prečo so myslíš , že si pre ostatných tak zaujímavá, že nemajú nič iné na robote, len teba rozoberať? Držím ti palce, aby si to zvládla a bolo lepšie. Ale s takýmto prístupom to ďaleko nedotiahneš.

heleninamama
6. máj 2023

@sue5594 Ty si presne typ ženy, ktorá nevie, či chce, ale dupe, kým to nedostane. Urobila si sériu zlých rozhodnutí a napokon si to vyriešila dobrovoľným odchodom od muža čerstvo tehotná a s malým deckom a očakávala si, že ľudia sa budú sa trhať v chápavosti a pomáhaní Ti? Buď rada, že Ťa rodičia prijali naspäť a máš kde bývať, lebo nájom najbližšie roky neutiahneš a možno ešte budeš musieť naozaj súdne dokazovať aj otcovstvo, keďže to bol len priateľ. A veru, budeš si musieť všetko vybavovať a riešiť sama a s dvomi deťmi tých problémov ešte bude. Každý má svoje starosti, to je proste realita a čím skôr ju prijmeš, tým ľahšie Ti bude.

toskanka
6. máj 2023

Tiež si myslím, že na vlastných nohách stát ešte dlho nebudeš. S pokorou a vďačnosťou prijmi, že ťa rodičia prichýlili a máš s deťmi kde hlavu skloniť. Teraz nie je čas na hrdinstvá.

barborachors
6. máj 2023

@sue5594 Zena bude ťahať vzdy za kratsi koniec, hlavne na dedinach a v malych mestách. Preto si treba dobre rozmysliet, s kym si urobim rodinu. Ako sa moze nejaky chlap vykaslat na zenu a súhlasiť s rozchodom, ked ma s nou dve deti 🤦‍♂️ Jedine kreten, nie normálny chlap. Za par rokov sa postavis na nohy, teraz sa treba pripraviť na tazsie obdobie. Ale aj o tom je zivot. Treba sa poucit a nebyt s kretenom (a nerobit si pre istotu uz ziadne deti).

rikarika
6. máj 2023

@sue5594 tiez by som ostala nejaky cas u rodicov. My sme po svadbe byvali s 2 detmi 3 roky u mojich rodicov. Nebol to uplny ideal, ale hlavne sme nevyhadzovali peniaze von oknom na podnajom ale sli rovno do svojho. Nebojsa s pomocou rodicov to zvladnes cele. Drz sa.