Ozvať sa kamarátke ohľadom nevrátených 15€?
Kamarátke som zaplatila obed, lebo pri sebe nemala hotovosť. Povedala, že mi peniaze pošle, keď príde domov.
Nejde o veľkú sumu, je to asi 15 €, takže ma to finančne netrápi. Lenže už prešlo niekoľko týždňov a ona sa k tomu vôbec nemá.
Priznám sa, že nejde ani tak o tie peniaze, ako skôr o princíp.
Ozvali by ste sa jej, alebo by ste to nechali tak a brali to ako skúsenosť?
Ja by som si uz nepytala, ale najblizsie by som na obede povedala, ze teraz platis ty, minule som platila ja
ked budete spolu tak vyhlasis ze plati ona ze si si prave spomenula a ako dobre sa ti to hodi lebo nemas cash
Nepýtala by som, ale keby sa zopakovalo že nemá hotovosť tak by som povedala " ešte mi dľžiš za minulé a ja ti to teraz nebudem zas platiť ".
Keď ti bude na budúce písať/volať, povedz, že ona pozýva, resp. sa jej spýtaj, či pozýva. Možno len naozaj zabudla.
@anonym_autor pripomenula si sa jej? Ako viem ze by sa fo nemalo stavat, ja si vzdy take veci zapisujem ale mohla nato zabudnut, ved sme len ludia. Alebo nabuduce nech zaplati ona.
@anonym_autor pripomenula si sa jej? Ako viem ze by sa fo nemalo stavat, ja si vzdy take veci zapisujem ale mohla nato zabudnut, ved sme len ludia. Alebo nabuduce nech zaplati ona.
@anonym_0115ad Nepripomenula :-/
by som jej povedala, nech sa pozrie do internetbankingu kedy ti poslala peniaze, že ich nevidíš. Nech si aj ty skontroluješ internetbanking.
@anonym_autor tak normalne jej napis, ja by som sa hned na druhy den pripomenula. Urcite sa aj tebe stalo, ze si na nieco nechtiac zabudla.
@anonym_autor asi zalezi, co je to za kamosku. Ak je to niekto, koho vidis sporadicky alebo niekto, kto toto robi bezne, tak by som sa pripomenula. Ak je to kamoska, s ktorou sa stretavas casto a nabuduce nebude mat problem zaplatit ona za teba, tak by som neriesila.
Určite zabudla a bude rada, ak jej to pripomenieš, keďže je to tvoja kamarátka a povedala, že ti peniaze pošle. Stáva sa, že človek zabudne, ak má toho v hlave priveľa.
Nechala by som to tak a bolo by to zaroven naposledy, co som za nu zaplatila. Lebo ano moze zabudnut, ale tak nie je mojou povinnnostou sa neustale pripominat, ze halo, kedy mi posles peniaze. Mala som taku kolegynu, co sa nechavala pozyvat, bezne zabudla platit na obede, ked sa ratal ucet a podobne. A raz na to hnusne doplatila, ked ju kolega vyzval vo WA skupine, ze cakaju ta v restauracii XY, kde si zabudla za seba zaplatit.
Naozaj mohla zabudnúť. Napíš jej či ti tie peniaze pošle alebo nabudúce pozýva ona.
Mala si hneď zobraziť na mobile QR kód a ona by ti mohla hneď poslať.
Pošli jej vyplnenú payme linku bude to mať na jeden klik https://www.payme.sk/vytvorte-payme
A stane sa že na to jednoducho zabudnú, ale ja sa ozvem do 2-3 týždňov.
Mna by hanba fackovala,ze nemam hotovost,no tak mam kartu a ked nemam ani to na obed nejdem predsa,nie??
Mna minule syn pozval na obed a vravim,no dufam,ze aj platis.Samozrejme,ze som to platila ja.
@anonym_autor mohla si sa pripomenut. Ale vtedy.... Ja napriklad neznasam niekomu dlhovat. Vzdy hned vytiahnem mobil, poslem, vsetko mam vzdy zapaltene okamzite. Ak som ale nahodou v situacii ze mi deti placu, soferujem hned, alebo mam akukolvek inu kopu starosti, stane sa ze prosto zabudnem. A co nespravim hned.... 🙃 Neospravedlnuje ma to, ale aj ja som len clovek, a bola by som rada keby mi to normalne clovek pripomenul, hned by som poslala, ospravedlnila sa, a vec vybavena. Nebola by potrebna nijaka tema na fore 🙄
Nechala by som to tak a bolo by to zaroven naposledy, co som za nu zaplatila. Lebo ano moze zabudnut, ale tak nie je mojou povinnnostou sa neustale pripominat, ze halo, kedy mi posles peniaze. Mala som taku kolegynu, co sa nechavala pozyvat, bezne zabudla platit na obede, ked sa ratal ucet a podobne. A raz na to hnusne doplatila, ked ju kolega vyzval vo WA skupine, ze cakaju ta v restauracii XY, kde si zabudla za seba zaplatit.
@muchotrafka298 "Lebo ano moze zabudnut, ale tak nie je mojou povinnnostou sa neustale pripominat, ze halo, kedy mi posles peniaze."
Lenze autorka v komentaroch pise ze ona sa jej nepripomenula. Ak nepripomenula, to znamena, ze ani raz... A nemyslim si ze nikomu sa nikdy nestane ze by na nieco nezabudol... Takze to je ina situacia akokeby jej to furt hovorila a kamoska sa k nicomu nema. Fakt mohla v ten moment zabudnut, to sa naozaj stane kazdemu. A ked je autorke blbe slusne napisat, no, nememu decku ani vlastna mat nerozumie...
@muchotrafka298 "Lebo ano moze zabudnut, ale tak nie je mojou povinnnostou sa neustale pripominat, ze halo, kedy mi posles peniaze."
Lenze autorka v komentaroch pise ze ona sa jej nepripomenula. Ak nepripomenula, to znamena, ze ani raz... A nemyslim si ze nikomu sa nikdy nestane ze by na nieco nezabudol... Takze to je ina situacia akokeby jej to furt hovorila a kamoska sa k nicomu nema. Fakt mohla v ten moment zabudnut, to sa naozaj stane kazdemu. A ked je autorke blbe slusne napisat, no, nememu decku ani vlastna mat nerozumie...
@anonym_autor možno je jedna z vychcaných ľudí čo robia tieto triky častejšie, lebo ľuďom je trápne pýtať svoje peniaze, poznám osobne pár takých bezcharaktérnych ľudí.
No keď je to kamoška tak na čo ti má vraciat nech nabudúce vezme.ona
@anonym_autor možno je jedna z vychcaných ľudí čo robia tieto triky častejšie, lebo ľuďom je trápne pýtať svoje peniaze, poznám osobne pár takých bezcharaktérnych ľudí.
@anonym_7d3751 pane moj 🙄 ano vsetci hned musia byt vychcanci. Ak kamoska nie je socialny pripad, vysoko pravdepodobne zabudla, a nie ze toto na vsetkych hra,... to su raritne socky.
Dufam ze sa tak v okoli na mna nikto nepozera ako Ty, ze hned vidia najvacsiu ubohost na svete miesto toho ze clovek spravi taku prasprostu obycajnu ludsku vec - ze ZABUDNE.
@anonym_83eb65 za mna osoba, ktora nezaplatila a dlhuje mi, ma sama poslat peniaze bez pripominania sa.
@anonym_83eb65 za mna osoba, ktora nezaplatila a dlhuje mi, ma sama poslat peniaze bez pripominania sa.
@muchotrafka298 ano ma. Ale nie kazdy je taky bezchybny ako si asi Ty (mas stastie, napr ja taka nie som, napriek tomu ze hovorim ze okamzite vsetko vratane fajtur, platieb, vsetko co mi cinkne na mail ci do spravy, okamzite z IB uhradzam, no ak ma clovek niecoho momentalne vyse hlavy, zabudne) a len hovorim, ze sa obycajnym smrtelnikom take veci stavaju.
Takze ano ma. Tak isto ako si clovek ma striehnut rychlost za volantom a neslapnut na pedal viac, takisto, ako ma clovek davat pozor na jazyk a nepovedat niekomu nieco zbytocne urazlive aj v emocii... Veci SA MAJU ROBIT ale ked sa niekto pomyli ci zabudne, akoze sme ludia, tak ocakavam ze ak nejde o zivot, tak druhy sa ten blby jeden krat moze pripomenut, alebo na to spytat, alebo to pochopit. Ale tak ja zijem vo svete ludi a nie bezchybnych strojov, asi preto to vnimam takto.
A este ked Ty to nazyvas "osoba, ktora mi dlhuje". A ja vychadzam z textu z pomenovania "kamaratka" a jedna sa o 15 euro 🤦
@anonym_7d3751 pane moj 🙄 ano vsetci hned musia byt vychcanci. Ak kamoska nie je socialny pripad, vysoko pravdepodobne zabudla, a nie ze toto na vsetkych hra,... to su raritne socky.
Dufam ze sa tak v okoli na mna nikto nepozera ako Ty, ze hned vidia najvacsiu ubohost na svete miesto toho ze clovek spravi taku prasprostu obycajnu ludsku vec - ze ZABUDNE.
@anonym_83eb65 nikdy som nezabudla vrátiť peniaze, ak som zostala niekomu dlžná, priorita bola čo najskôr vrátiť peniaze bankomaty sú na každom rohu a funguje aj internet banking.
@anonym_83eb65 nikdy som nezabudla vrátiť peniaze, ak som zostala niekomu dlžná, priorita bola čo najskôr vrátiť peniaze bankomaty sú na každom rohu a funguje aj internet banking.
@anonym_7d3751 super, tak si skvela a si radostou pre svoje okolie, tlieskam a v dobrom zavidim neomylnost (a to nemyslim ironicky, to je ozaj perfektne, pretoze niektori ludia skratka mozu zabudnut).
@anonym_7d3751 super, tak si skvela a si radostou pre svoje okolie, tlieskam a v dobrom zavidim neomylnost (a to nemyslim ironicky, to je ozaj perfektne, pretoze niektori ludia skratka mozu zabudnut).
@anonym_83eb65 som zodpovedná a nie neomylná to je veľký rozdiel. Hanbila by som sa ako pes, ak by mi niekto musel pripomenúť, že mu dĺžim peniaze.
@anonym_autor normálne by som sa ozvala, ak bola taká dohoda. Nezbieram peniaze po ceste, tiež pracujem a vážim si svoj čas a peniaze. Možno jej to vyfučalo z hlavy
@anonym_autor Určite sa jej ozvi. A možno už ani nebude tvoja priateľka, keď ti ich je hce vrátiť.
Normálne sa jej pripomeň. Neviem prečo by som mala nechávať cudzej osobe svoje ťažko zarobené peniaze a ochudobňovať tým svoju rodinu. Hanba by ma fackala, keby som niekomu bola dlžná čo len jedno euro.

ja by som nepýtala, ale bolo by to poslednýkrát čo by som za niekoho platila