icon

Partner ma nepozval na svadbu jeho sestry

16. júl 2025

Ahojte žienky, zaujímal by ma váš názor na môj súčasný problém, ktorý riešim. Mám priateľa, chodíme spolu 3 roky a čiastočne už aj bývame spolu. Teraz má jeho sestra svadbu, vieme o tom termíne už dlhý čas. S jeho rodinou mám dobré vzťahy a poznáme sa navzájom. Na začiatku som považovala teda za normálne, že ideme s priateľom na svadbu jeho súrodenca spolu. No keď som začala na tému svadby hovoriť od začiatku roka, začal sa správať nepochopiteľne. Vyhýbal sa tomu rozhovoru a časom bolo jasné, že ma tam nechce. Posledný mesiac sa začal na svadbu chystať, ale bezo mňa, správal sa akoby som nebola ani jeho partnerka. Dokonca sestre povedal, že ide sám. Komunikácia neviedla k ničomu, na moje otázky reagoval podráždene až krikom. Jeho odpoveď bola dookola len tá istá ... "Veď ani mne sa tam nechce ísť, keby som nemusel tak nejdem". Mimo túto tému bol v pohode, milý, akoby sa nič nedialo. V nedeľu pri večeri som mu povedala "dosť", buď mi vysvetlíš čo sa deje a začneš sa ku mne správať ako k svojej partnerke alebo sa rozíďme, lebo mňa tvoje správanie zraňuje a nemá to ďalej význam. Ostal ticho a odišiel domov. Včera mi volal s otázkou "Tak chceš ísť na tú svadbu?" 3 dni pred svadbou!!! Vravím, že či si robí srandu, ako do soboty poriešim šaty, kozmetičku, kaderníčku atď. A pýtam sa, či ma tam vôbec chce, keďže jeho správanie doteraz tomu nenasvedčovalo a on "Je mi to jedno či tam pôjdeš, budeš. Tak chceš ísť či čo? " ... "Vidíš, volal som ťa, keď nechceš". Ešte neskoro večer ma poctil nečakanou návštevou, aby mi ukázal aký oblek si ķúpil na tú svadbu. Ja nedokážem teraz po tomto ani racionálne uvažovať. Prosím vás žienky, čo by ste robili vy na mojom mieste? Ísť na svadbu nakoniec? Rozísť sa s ním (pre svadbu kde ma nechce/nechcel, 3 roky zahodiť) alebo je vôbec iná možnosť? Aká? Ja fakt neviem ... až príliš sa cítim nahnevaná, zranená a ponížená a moje city voči nemu sa pekne otriasli v základoch.

gribka1
16. júl 2025
@anonym_autor

@wilkova Ked som sa ho pytala, koho vlastne pozvali, odpovedal, ze sestra sa ho pytala, ci s niekym ide (akoby bol nezadany, akoby nemal mna) a ze jej povedal, ze s nikym nejde, ze ide sam. Tak mu doniesli teda pozvanku pre neho. Normalne mi to takto pokojne povedal. Ja uz nechapem, co je toto za fraska a nechutny film co sa mi odohrava pred ocami. Vraj, ze co riesim stale a zase to tu mame "ani jemu sa tam nechce ist". Poviem vam zeny, ja uz neverim ani tomu, ze tam ide sam. A mimo toho ked mi zavola alebo sme spolu sa tvari akoby sa nic nedialo ... mne je z toho uz normalne blbo od zaludka. Nechapem to cele.

@anonym_autor Vynikajúci herec, neviem, či má zmysel s takýmto týpkom myslieť na budúcnosť. On to určite vážne neberie.

mamina7070
16. júl 2025
@anonym_autor

@wilkova Ked som sa ho pytala, koho vlastne pozvali, odpovedal, ze sestra sa ho pytala, ci s niekym ide (akoby bol nezadany, akoby nemal mna) a ze jej povedal, ze s nikym nejde, ze ide sam. Tak mu doniesli teda pozvanku pre neho. Normalne mi to takto pokojne povedal. Ja uz nechapem, co je toto za fraska a nechutny film co sa mi odohrava pred ocami. Vraj, ze co riesim stale a zase to tu mame "ani jemu sa tam nechce ist". Poviem vam zeny, ja uz neverim ani tomu, ze tam ide sam. A mimo toho ked mi zavola alebo sme spolu sa tvari akoby sa nic nedialo ... mne je z toho uz normalne blbo od zaludka. Nechapem to cele.

@anonym_autor urcite nechod ved si neni pozvana to je uplne odveci a prehodnot ten vztah zjavne ho ty vnimas inak ako on
on s tebou nepocita stracas s nim cas pre neho si len kamaratka s vyhodami aj to zjavne nepodstatna kedze planoval ist na tu svadbu bez teba
ukonci to a v case svadby chod s niekym na rande

cacianka
16. júl 2025

Ako teda prebehlo pozvanie na svadbu ? Nevesta jemu dala do ruky pozvánku - pozvala ho osobne a teba ignorovala ?
Už od januára poznáš termín, to odvtedy ste sa so sestrou nestretli osobne, vôbec nespomínala pred tebou svadbu, nejaké poznámky, nič, nula ?
Ak by bol problém že ťa nepovažujú za hodinu pozvania/ lebo len priateľka, nič vážne, tak on mal odkomunikovať a slušne ti vysvetliť čo sa deje a ako.
Nie sa správať ako pako a pol roka neriešiť, neodpovedať, odbiť ťa blbymi poznámkami a teraz ťa akože volať a hádzať na teba že ty si tá čo nechce ...
By som ho poslala ⭕💩.
Toto nie je normálny partner, ale nejaké čudo a radšej zahodiť 3 roky ako sa trápiť čo zas bude a či ťa jeho rodina akceptuje a ako... Neurazila by som sa za nepoznanie na svadbu, ich vec a rozhodnutie, aj keby ma to mrzelo že ani po 3r a pri dobrých vzťahoch im nestojím za to a ignorujú má, ale zato by som sa urazila a nahnevala aj rozišla s chlapom, keď takto chrapunsky komunikuje a reaguje

majus2323
Autor odpoveď zmazal
weleda123
16. júl 2025

@anonym_autor takže sestra dala týmto najavo, že ťa tam nechce a rovnako aj tvoj priateľ. Takže sa netlač tam, kde ťa nechcú a ukončí to s ním. Keď už teraz riešite toto, čo bude o rok o dva? Čo bude keď prídu reálne problémy?

autor
16. júl 2025
@anonym_b8726f

Je to decko … nevie ani normalne riešiť takúto situáciu. Uvidíš, že za chvíľu sa bude tváriť akoby sa ani nič nestalo a čo Ty vlastne riešiš … Ešte ostatným bude hovoriť, že veď Ťa volal a nechcela si …. Pouvazuj či s týmto to má zmysel

@anonym_b8726f On sa uz teraz tvari akoby sa nic nestalo a co riesim. Nechapacka toto cele. A ano, presne ako si napisala, tiez som presvedcena, ze ak sa bude niekto pytat na mna, tak ja som nechcela ist ...

gribka1
16. júl 2025
@weleda123

@anonym_autor takže sestra dala týmto najavo, že ťa tam nechce a rovnako aj tvoj priateľ. Takže sa netlač tam, kde ťa nechcú a ukončí to s ním. Keď už teraz riešite toto, čo bude o rok o dva? Čo bude keď prídu reálne problémy?

@weleda123 Autorka pri tom nebola, takže ktovie ako to celé prebiehalo.

autor
16. júl 2025
@gribka1

@anonym_autor Doniesli mu ju kam? K tebe?

@gribka1 K nemu domov, ma vlastne byvanie ako ja.

cacianka
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zbal mu všetky pakšametle do vreca, pošli mu to a všade ho zablokuj. už no mať "zase" nebude

gribka1
16. júl 2025
@anonym_autor

@gribka1 K nemu domov, ma vlastne byvanie ako ja.

@anonym_autor Veď práve to, že si pri tom nebola, tak je kľudne možné, že ťa tam nechcel on.

weleda123
16. júl 2025
@gribka1

@weleda123 Autorka pri tom nebola, takže ktovie ako to celé prebiehalo.

@gribka1 veď jasné, súdim len podľa toho, čo napísala. Poznáme len autorkinu stranu. Ale keby sestra chcela, hneď by pozvala aj ju. Ja som na moju svadbu automaticky sestre dala pozvánku 1+1. A to s partnerom ani nebola 3 roky a nežili spolu ani čiastočne a popravde, nikto z nás v tom čase neveril, že z toho niečo reálne bude (mylili sme sa 🙉)

sss777
16. júl 2025

@anonym_autor
Ukončila by som to. Toto nie je správanie zamilovaného muža, ktorý s tebou plánuje budúcnosť.
Radšej zahodiť 3 roky ako celý život po boku toho nesprávneho.

gribka1
16. júl 2025
@weleda123

@gribka1 veď jasné, súdim len podľa toho, čo napísala. Poznáme len autorkinu stranu. Ale keby sestra chcela, hneď by pozvala aj ju. Ja som na moju svadbu automaticky sestre dala pozvánku 1+1. A to s partnerom ani nebola 3 roky a nežili spolu ani čiastočne a popravde, nikto z nás v tom čase neveril, že z toho niečo reálne bude (mylili sme sa 🙉)

@weleda123 Možno jej povedal, že priateľku tam nechce, teda, čo už ona. Tiež len predpokladám. 😁

weleda123
16. júl 2025
@gribka1

@weleda123 Možno jej povedal, že priateľku tam nechce, teda, čo už ona. Tiež len predpokladám. 😁

@gribka1 to je tiež jedna z možností. Každopádne sa chalan správa veľmi divne a nepáčil by sa mi takýto prístup.

gribka1
16. júl 2025
@weleda123

@gribka1 to je tiež jedna z možností. Každopádne sa chalan správa veľmi divne a nepáčil by sa mi takýto prístup.

@weleda123 Presne, pustiť ďalej, z jeho strany tam veľká láska nebude.

autor
16. júl 2025
@joesvk

Bola som oficiálne pozvaná?
Ak nie,tak by som určite nešla.
A v tvojom veku by som sa asi nerozišla .A asi by ma ukecal.
Ale s dnešným rozumom by som to pri takom správaní muža hneď ukončila bez zbytočných vysvetľovaní.

@joesvk Ako v mojom veku??? Ty poznas moj vek?

mischy00
16. júl 2025

Je to celé zvláštne....nešla by som, zas mam svoju hrdosť a on ťa tam evidentne nechcel. Lebo keby áno, tak si to so sestrou predsa vykomunikuje. Ak je to mini svadba ozaj len najbližší, ešte by som pochopila.
Ale jeho vyhýbanie sa normálnej odpovedi hovorí za všetko.
Zaplatila by som si na víkend niekde parádny wellnes a išla si to uzit, bez neho.

lienka.7
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prepáč, ale celé je to veľmi, veľmi divne... evidentne si pre jeho rodinu vzduch, nema to ďalej s nim význam. Je mi ľúto.

janetinka27
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ahoj, takze ti to vysvetlil tak, ze sestre povedal ze pojde sam? a tuto temu si ty s jeho sestrou nikdy nepreberala? Nepytala sa ta preco nejdes?
Ked som sa vydavala ja a neskor aj moja svagrina-muzova sestra, riesili sme dookola svadbu velmi intenzivne, spolu sme chystali vyzdobu a kadeco pri kazdom stretnuti a to nas deli cesta 2hodiny autom.nechapem, ze od januara ci odkedy ste nic nevyriesili az teraz to riesite nasilu par dni pred svadbou

autor
16. júl 2025
@majus2323

@anonym_autor toto je snáď vymyslené... Nikto normálny vo vzťahu 3 ročnom sa nerozhodne ísť na svadbu sám ...

@majus2323 Tiez mam pocit, ze je to "vymyslene" a zly vtip. Ked sme s priatelom randili asi necely mesiac, mala mat tato jeho sestra zasnuby. Velka rodinna oslava. Povedal, ze som pozvana tiez, ze idem tiez, ze bezo mna nepojde. Ked som namietala, ze je to skoro, ze len my dvaja sa este len spoznavame, trval skalopevne na svojom. Vraj ma chce predstavit celej svojej rodine a urcite pojdeme IBA SPOLU. Po 3 rokoch ... toto. Ver mi, ze chcem aby to bolo iba vymyslene

autor
16. júl 2025
@mischy00

Je to celé zvláštne....nešla by som, zas mam svoju hrdosť a on ťa tam evidentne nechcel. Lebo keby áno, tak si to so sestrou predsa vykomunikuje. Ak je to mini svadba ozaj len najbližší, ešte by som pochopila.
Ale jeho vyhýbanie sa normálnej odpovedi hovorí za všetko.
Zaplatila by som si na víkend niekde parádny wellnes a išla si to uzit, bez neho.

@mischy00 Je to dost velka svadba, fakt dost, naozaj je pozvany snad aj ten, co ho nepoznaju, ak prezeniem

liliana8
16. júl 2025

@anonym_autor zvlastne...nemoze sa bat, ze sa tam o nom nieco dozvies alebo ze tam bude jeho byvala?🤔

janinah
16. júl 2025

A bola si na tych zasnubach?

weleda123
16. júl 2025
@anonym_autor

@majus2323 Tiez mam pocit, ze je to "vymyslene" a zly vtip. Ked sme s priatelom randili asi necely mesiac, mala mat tato jeho sestra zasnuby. Velka rodinna oslava. Povedal, ze som pozvana tiez, ze idem tiez, ze bezo mna nepojde. Ked som namietala, ze je to skoro, ze len my dvaja sa este len spoznavame, trval skalopevne na svojom. Vraj ma chce predstavit celej svojej rodine a urcite pojdeme IBA SPOLU. Po 3 rokoch ... toto. Ver mi, ze chcem aby to bolo iba vymyslene

@anonym_autor no tak po tvojej poslednej správe o zásnubách je jasné, že priateľ ťa tam nechce. Nech už je dôvod akýkoľvek. Tým pádom s ním zbytočne strácaš čas.

anonym_3f2079
16. júl 2025

@anonym_autor mlbud rada,ze sa vyfarbil teraz ,ked su to "len" tri roky ako byt s takym blbom 10...

autor
16. júl 2025
@mamina7070

@lienka.7 sak ale to nejde o to ako dlho ale ci je to rodinny prislusnik (nevesty zenicha) alebo len kamarat kolega a pod na tom sa to podla mna lame

tu ide vlastne o brata nevesty za mna je jasne ze ju tam nechce bud jeho mama alebo sestra

@mamina7070 Jeho sestra ani jeho uzasna skvela maminka, naozaj dobry cloviecik za tym podla mna nie je. Je tazke to priznat, ale nemam zial uz pochybnosti ze je za tym on sam.

anonym_c5980e
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ukážkový narcis manipulátor. V úvode vzťahu obrovská láska, na všetko pritaká, všade chce s tebou byť a po rokoch zistíš, že ťa manipuluje, upravuje situácie ako sa mu práve hodia. Toto čo tu vypichla jedna že nakoniec to ešte obrátil proti tebe. S takým naozaj nič neplánuj. Fuj, zle mi je z takých.

majus2323
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak je to pravda autorka mrzí ma to ... Na svadbu by som nešla a jeho poslala k vode. Kričí to tým že za tým niekto je.
Nájdi si lepšieho , zaslúžiš si to

autor
16. júl 2025
@ivik4

Nechce ist chlapec s niekym druhym o kom vie ze tam bude tiez ? 🙃

@ivik4 Netusim, ale sprava sa tak. Preto som aj zalozila tuto diskusiu, aby som si nedomyslala na zaklade vlastnych emocii, ktore so mnou teraz dost lomcuju ale pozrela sa na tento problem nezaujato, cez optiku druhych

brendaa
16. júl 2025
@anonym_autor

@mischy00 Je to dost velka svadba, fakt dost, naozaj je pozvany snad aj ten, co ho nepoznaju, ak prezeniem

@anonym_autor milá autorka, nádych výdych a na svadbu by som za tých podmienok nešla, možno na sobáš zagratulovať, no s ním už nikde...
Mňa by to zranilo a cesty späť by nebolo....
Mohol ti vysvetlit situáciu... Opýtať sa na tvoj názor.... poradiť sa....
Inak aj jeho sestra ťa mohla kontaktovat čo sa plánuje...
Nemám rada pokrytectvo...