Partner ma nepozval na svadbu jeho sestry
Ahojte žienky, zaujímal by ma váš názor na môj súčasný problém, ktorý riešim. Mám priateľa, chodíme spolu 3 roky a čiastočne už aj bývame spolu. Teraz má jeho sestra svadbu, vieme o tom termíne už dlhý čas. S jeho rodinou mám dobré vzťahy a poznáme sa navzájom. Na začiatku som považovala teda za normálne, že ideme s priateľom na svadbu jeho súrodenca spolu. No keď som začala na tému svadby hovoriť od začiatku roka, začal sa správať nepochopiteľne. Vyhýbal sa tomu rozhovoru a časom bolo jasné, že ma tam nechce. Posledný mesiac sa začal na svadbu chystať, ale bezo mňa, správal sa akoby som nebola ani jeho partnerka. Dokonca sestre povedal, že ide sám. Komunikácia neviedla k ničomu, na moje otázky reagoval podráždene až krikom. Jeho odpoveď bola dookola len tá istá ... "Veď ani mne sa tam nechce ísť, keby som nemusel tak nejdem". Mimo túto tému bol v pohode, milý, akoby sa nič nedialo. V nedeľu pri večeri som mu povedala "dosť", buď mi vysvetlíš čo sa deje a začneš sa ku mne správať ako k svojej partnerke alebo sa rozíďme, lebo mňa tvoje správanie zraňuje a nemá to ďalej význam. Ostal ticho a odišiel domov. Včera mi volal s otázkou "Tak chceš ísť na tú svadbu?" 3 dni pred svadbou!!! Vravím, že či si robí srandu, ako do soboty poriešim šaty, kozmetičku, kaderníčku atď. A pýtam sa, či ma tam vôbec chce, keďže jeho správanie doteraz tomu nenasvedčovalo a on "Je mi to jedno či tam pôjdeš, budeš. Tak chceš ísť či čo? " ... "Vidíš, volal som ťa, keď nechceš". Ešte neskoro večer ma poctil nečakanou návštevou, aby mi ukázal aký oblek si ķúpil na tú svadbu. Ja nedokážem teraz po tomto ani racionálne uvažovať. Prosím vás žienky, čo by ste robili vy na mojom mieste? Ísť na svadbu nakoniec? Rozísť sa s ním (pre svadbu kde ma nechce/nechcel, 3 roky zahodiť) alebo je vôbec iná možnosť? Aká? Ja fakt neviem ... až príliš sa cítim nahnevaná, zranená a ponížená a moje city voči nemu sa pekne otriasli v základoch.
Je mi to ľúto....neviem ako si mohol vôbec aj myslieť, že po 3 rokoch vzťahu ti príde normálne, ze nepojdete spolu. Ze sa budeš tváriť, ze to je v pohode, nevadí že tam bude " polka" sveta, len ty nie. Je to pako....
@alickapusinka 😳😳😳😳 to máte za sebou nejaký mega veľký konflikt? Alebo čo?
@pribinak nie nepozvala ma ako osobu. Dala mi pozvanku na ulici do ruky že počuj povedz môjmu bratovi meno že nech príde na našu svadbu na pozvanke je napísane všetko.Aj tak by som nešla ale ja som hlavne chcela napísať autorke že sú aj horšie prípady.
@alickapusinka akože vážne ťa nepozvala švagriná na svadbu aj keď ste s mužom 21 rokov? 😲
@biba_18 nie prisaham na čo chceš.Nie nepozvala absolutne nie.
Vies co, ja by som sa isla "napit k pramenu"... Zavolala neveste, ci buducej minulej potencialnej svokre, ze co to znamenat, ci s tebou ratali ( a on povedal, ze ty nechces ist.) ak tam bude nejaka "lepsia partia" ako tu tipuju baby a on si zmyslel, ze by sa o nu pokusil, je to pekna buda od jeho segry.... a vypocitavist z jeho, kedy si nevesta vybrala inu svagrinu...
Situacia na namotavacie shity lavou zadnou...
- Pozri, 3 roky s nou chodim a ona nebola schopna prist na svadbu mojej segre...
To budu kaleraby... 🥬🥬🥬.. Ale kedze milujem Troskove filmy isla by som sa na svadbu pozriet, nech viem o co som prisla - udalost/chlapa. 18.7.vecer mozno zistis, ze sa ti ulavilo od chrapuna a Judasa👽a moze padnnut aj facak ala Brigita exkretenovi▪️
Ja by som šla zagratulovať do kostola. Ale jemu by som o tom nepovedala. Prišla by som na obrad medzi poslednými a odsledovala si, s kým je on. Po obrade zablahoželala mladomanželom a odišla. Uvidíš aké budú reakcie - jeho, nevesty, svadobnej mamky. Za mňa veľmi zvláštne, keď vravíš, že máš s jeho sestrou, aj s mamkou pekný vzťah. Byť spolu tri roky a nechať ťa doma??
@majus2323 Tiez mam pocit, ze je to "vymyslene" a zly vtip. Ked sme s priatelom randili asi necely mesiac, mala mat tato jeho sestra zasnuby. Velka rodinna oslava. Povedal, ze som pozvana tiez, ze idem tiez, ze bezo mna nepojde. Ked som namietala, ze je to skoro, ze len my dvaja sa este len spoznavame, trval skalopevne na svojom. Vraj ma chce predstavit celej svojej rodine a urcite pojdeme IBA SPOLU. Po 3 rokoch ... toto. Ver mi, ze chcem aby to bolo iba vymyslene
@anonym_autor no tak podľa toho ako sa správal na začiatku vzťahu, že ťa hneď pozýval na zásnuby a ako sa správa teraz, je zrejmé, že sa niečo deje. Ja by som sa na svadbu netlačila, ale teda tlačila by som na vysvetlenie. A moje následné rozhodnutie sa, čo ďalej.
@anonym_autor zrejme nerada s tebou ako budúcou partnerkou. Len ako milenkou a tie sa na rodinné oslavy nepoužívajú. Nájdi si niekoho, kto ťa bude pyšne ukazovať svojej rodine
@anonym_autor Nepozvala Ta nevesta, nepozvala Ta buduca svokra, takze si iba priatelka, ktorych este moze byt zopar.
❗️❗️❗️Nehadzala by som vinu na priatela, nehladala za tym inu zenu, byvalu ci buducu. ❗️❗️❗️
Dostala si jasny odkaz od rodiny, ze ta neberu ako sucast. Co mal urobit? Neist? Hadat sa s nimi?
Mas dve moznosti, ist zagratulovat alebo poslat iba blahoprajnu pohladnicu. Ja by som investovala radsej 5E do pohladnice a mala klud, ale uz navzdy.
To smrdi aj to ze “ani mne sa nechce ist”. To ludia pouzivaju ako ospravedlnenie, ak niekto nie je pozvany, alebo tam niekoho nechcu.. je mozne, ze chlapec zije dvojity zivot. Pamatam si na to ako dnes. Zamilovana som bola po usi. Chodili sme spolu tri roky. V zivote, naozaj v zivote by som nepovedala, ze ma podviedol a dokonca niekolkokrat.. on proste pri mne zil este jeden paralelny zivot a to sme boli v kontakte skoro 24/7… clovek sa zivotnymi skusenostami stale uci
@anonym_autor Nepozvala Ta nevesta, nepozvala Ta buduca svokra, takze si iba priatelka, ktorych este moze byt zopar.
❗️❗️❗️Nehadzala by som vinu na priatela, nehladala za tym inu zenu, byvalu ci buducu. ❗️❗️❗️
Dostala si jasny odkaz od rodiny, ze ta neberu ako sucast. Co mal urobit? Neist? Hadat sa s nimi?
Mas dve moznosti, ist zagratulovat alebo poslat iba blahoprajnu pohladnicu. Ja by som investovala radsej 5E do pohladnice a mala klud, ale uz navzdy.
@spongebob1 keby ju tam aj rodina nechce tak ten "nevinný priateľ" akým ho vy nazývate buchne po stole keďže je pozvaných milión ľudí - žiadna privet secret udalosť a povie že bez priateľky automaticky nejde nikam. 3 roky vzťahu sú v určitom veku už dosť na to aby boli takéto veci automatické. Keby ju aj budúca svokra alebo švagriná nemali radi čo im akože jej prítomnosť na svadbe urobí ? Že sa naje koláčov ? Lebo pokiaľ by im vyslovene neublížila by si jej na celej svadbe ani nevšimli. Nevesta určite rieši iné veci ako toto. Tu je inde pes zakopaný a v každom prípade je na vine priateľ. Buď neberie vzťah vážne , alebo má iné dôvody.
Ale milé ako sa dá ospravedlniť takmer čokoľvek 🙂
@spongebob1 a ešte dodám , ju nemá čo svokra pozývať. Pozýva pár ktorý sa ide brať.
Nepchala by som sa kam som nebola pozvaná.
Tá jeho sestra tiez nebude úplne normalna keď sa ho pýta či ide s niekým. Ona o bratovi nevie že má frajerku?
@wilkova Ked som sa ho pytala, koho vlastne pozvali, odpovedal, ze sestra sa ho pytala, ci s niekym ide (akoby bol nezadany, akoby nemal mna) a ze jej povedal, ze s nikym nejde, ze ide sam. Tak mu doniesli teda pozvanku pre neho. Normalne mi to takto pokojne povedal. Ja uz nechapem, co je toto za fraska a nechutny film co sa mi odohrava pred ocami. Vraj, ze co riesim stale a zase to tu mame "ani jemu sa tam nechce ist". Poviem vam zeny, ja uz neverim ani tomu, ze tam ide sam. A mimo toho ked mi zavola alebo sme spolu sa tvari akoby sa nic nedialo ... mne je z toho uz normalne blbo od zaludka. Nechapem to cele.
@anonym_autor Debil je to. No co uz, ukazal sa. Aby ma po 3 rokoch chodenia nepozvali na svadbu a aby sa frajer koli tomu neohradil? No neexistuje aby toto bol dobry vztah, ktory je skoda ukoncit.
@anonym_autor ahoj. Je mi ta luto, ze v akej si aj neprijemnej a aj necakanej situácii. A je este ako tak dobré, ze si to postrehla , zamyslas sa nad tym, a mozno by si bola ochotná to riešit aj skratovo - koncom, vasim koncom. Nieco ti tu píšu baby, niektoré to vystihli viac a niektoré menej. To, co ti napísem, sa obávam toho, ako ta potesim, nakolko si poriadne závislá od neho, namotaná na neho a lúbis ho, chcela si s ním jasnú budúcnosť. Tu ťa potesím : ty ju máš. Máš pri ňom tú budúcnosť, ešte aj jasnú. Lebo či na svadbu nepojdeš, urobiš mu láskavosť, on vyklame o tebe kazdeho a dotycnu na svadbe, na ktorú si on medlil ruky, tá o tebe vobec nebude vediet, pripadne jej povie, ze ste sa rozisli a toho, ze je tam sám, je toho jasný dokaz - ty im krásne rozjasnis cestu , druha varianta - to ked ty na svadbu pojdes - tak to bude mat ztazené potom ju si udrzat , bude jej tvrdit, ze este zo slusnosti tam musel íst este aj s tebou, ze si mala fáántasticky vztah so sestrou a on to nechce sestre urobit, ze by si tam cisto iba ty kvoli svadbe sa nedostavila a urobí pred dotycnou zo seba obeť. Ále, nekrivdime mu, dotycnej to zahrá, ze po svadbe uz sa s tebou rozisiel. ! Neboj sa, s tebou sa nerozíde, iba bude hrat dalej, a to to, ze si ta moze aj zobrat, aj decko mat, vzdy bude on obeť, nebude vediet, ako sa coho stalo, pred matkou a sestrou , ktore budu ticho a nic nikdy nepovedia, zahra ineho divadla vzdy a vzdy iba tak, aby on bol dobrý a ako sa to jemu hodí. Toto vsetko viem, ze si ta chce drzat, lebo aj ked nechcel, ustupil ti, pred výstrazným rozchodom a s nevolou ta na tú svadbu tak zavolal, aby si mala zlé pocity tam ísť , aby si v nom videla obeť, ze tam íst nechcel a isiel sa obetovat a ty si bola ušetrenou. Mas priatela, ktory ta ojebaval a podvadzal aj doteraz, tam neslo o velku svadbu, ale malé niekolko hodinkové klamstvá. On ide cez mrtvoly, zalexi mu jedine na jeho prospechu a je to klamar s vysokou školou. On ked s tebou bude, mozes dosiahnut unho ten vrchol, top ako žena, ale vzdy a za kazdych okolnosti on bude točiť a to s komplet vsetkymi a vzdy iba tak, ako sa to jemi hodí. Ak bude s frajerkou cislo jedno a nepride pre teba, bude ti tvrdit, ze mal zdravotne tazkosti, ktore ho z nicoho nic dostihli, spravi zo seba obet, ty ho budes lutovat a on bude veselo pokracovat ako s tebou, tak aj s druhymi. Ten uz musel velax si z teba urobit svoj klamací pitel, ktorý mu vsetko zozerie a stastny sa vyzabavat s inou. Samozrejme, pri pochybnostiach, on bol rýchlo obeť. Aj tak je to celé úplne zbytocné, lebo keby si Ty bola chcela, dá sa to urobit aj tak, ze sem vobec nic nenapíses. Ale ze nic ako nič. S nim uz tiez vobec nič neprehovoris, iba mu oznamis Konec bonec, a strases sa ho. Ale povedzme si úprimne. Ty lamentujes, ty ho milujes, on je ten dobrý, úzasný a ty neveris v nieco zleho, co sa tykalo jeho a urcite ty si ta zla, ktora sa mala správat inaksie a kedze nemas vlastnú hlavu, si jedna z tých, ktorá sa to prišla opýtať sem, ako malá 5 rocná do obchodu pani predavacky, ci je táto vareška z dreva, ktorú drzis v ruke. Keby si ty bola chcela, uzavres to ticho a s radostou, a bez otazok. Ale k tomu si nedospela. Si velmi malá este. Ty si tá 5 ročná a on je ten zlý ujo, ktorý drzí koleso v rukách, tocí ním prave ako mu to vyhovuje a ked uja nastves s tym, ze on chxel nieco iné ako ty, tak ti ukáže! Tak si este nechaj ukázať, ked si taká malická. Ale musí ti byť jasné, ze si na pousmiatie sa inym velkým ujom a tetam.
@anonym_autor a co by som spravila ja, byt tebou? Ty si slobodna, bezdetná, predpokladam, len si vystihla jedneho s tych najhorsich. Tu ti krasne napisala jedna, xe by sla zagratulovat do kostola. Isla by som. To sa patrí. Tym by si inak aj dementovala jeho klamstva o tom, ze si neisla a lezis s chripkou doma. Jemu by som osobne nehovorila uz vobec nic. Na tvojom mieste. Nie sme rovnake, a ani podobné. Sem by som nepisala, kolesom netocila, musel by si sam a s inymi prekvapeniami pre druhé. Nesla by som s nim vobec nikam ako par. Ticho - tiez odpoved. On by narozpraval kazdemu o tebe tak ako by sa jemu hodilo, aj matke, aj sestre, urobil by zo seba obet a na svadbe by uz mal " simonku", ktora by tam prisla mozno s kamaratkou . Zagratulovat, to ano, s nim komunikovat, uz nikdy viac, zivot bez neho. Ved ty musis vediet, ze keby to bolo v poriadku, nielen ze s tebou by sa na svadbu normalne vyberal, ale dokonca aj s tebou by uz tu vasu svadbu preberal a zhotovoval. Ale mozes robit aj šaša a byt s ním. Ako ty povies.
@anonym_autor Po troch rokoch vzťahu by ste už mali byť inde. Ani spolu nežijete. Len sa stretávate. Na rodinné udalosti s tebou neráta, asi ani do budúcnosti. Nie si teda oficiálna partnerka, skôr kamoška s výhodami, ktorú rodina pozná 🤷
@anonym_autor rozišla by som sa s nim. 3 roky sú nič, menej ako stredná škola 😀 buď ta tam nechce on, ale skôr si myslím že je za tým jeho rodina. Môj ma tiež v rodine jednu manipulatorku o ktorej som si myslela že sa do niektorých veci nebude starat a stará sa ale tak aby som o tom nevedela.
Vo svetle ďalších informácií, by som súhlasila s návrhom - ísť na obrad a zagratulovať novomanželom.
Prísť trochu neskôr, sadnúť si niekde trochu v ústraní, aby geroj nevidel že si tam, a po obrade ku koncu zástupu gratulantov potriasť rukou, povedať pár pekných slov a podať blahoprajnú kartu a peknú kytičku. Dôstojne a s usmevom na tvari tam pobudnúť max chvíľu, ak ponúkajú malé občerstvenie pre verejnosť dať si pagáčik, koláčik a ak aj pohárik na prípitok, kľudne aj to. A potom dôstojne odísť.
Ak by sa niekto pýtal, tak slušne odpoviem " boli sme s ferom iba 3 roky a mňa nikto na svadbu nepozval
@anonym_autor strašne by sa ma dotklo, nie to, že ma na svadbu priateľ neberie (dôvody môžu byť hocijaké, hoci mi teraz žiadny nenapadá 🙂 ) ale že mi nič nevysvetlí a tvári sa, že je to ok. je veľmi pravdepodobné, že všetky preňho zložité situácie bude aj v budúcnosti riešiť rovnako - mlčaním, odmietaním vysvetliť to a tvárením sa, že sa nič nedeje a čo akože riešiš..
S nevestou ani jeho maminou by som teraz už nič neriešila, majú dosť starostí aj bez toho, aby si im ešte pridávala ty svoje. Predpokladám, že moc spolu nebývate, keďže si nemala od januára čas len tak niekedy medzi rečou s nimi nadhodiť, že na svadbu nejdeš, lebo ťa vlastne frajer nepozval, A ktovie, čo im tvoj priateľ doma narozprával. Vysvetliť si to môžete keď tak po svadbe ale predpokladám, že to už vy dvaja spolu nebudete ( ja by som nebola určite).
Vo svetle ďalších informácií, by som súhlasila s návrhom - ísť na obrad a zagratulovať novomanželom.
Prísť trochu neskôr, sadnúť si niekde trochu v ústraní, aby geroj nevidel že si tam, a po obrade ku koncu zástupu gratulantov potriasť rukou, povedať pár pekných slov a podať blahoprajnú kartu a peknú kytičku. Dôstojne a s usmevom na tvari tam pobudnúť max chvíľu, ak ponúkajú malé občerstvenie pre verejnosť dať si pagáčik, koláčik a ak aj pohárik na prípitok, kľudne aj to. A potom dôstojne odísť.
Ak by sa niekto pýtal, tak slušne odpoviem " boli sme s ferom iba 3 roky a mňa nikto na svadbu nepozval
Úplne super ! Presne tak. A tymto by to malo byt uzavreté a urobila by autorka z feriho dobreho paka. Ale úprimne : feri by sa dobre zabával s druhou a onedlho predstavil mamicke a vydatej sestre novú priatelku a vsetci by sa krasne usmievali a vraveli by jej, ze lepsieho, ako feriho, si vybrat nemohla a ze oni iba dúfajú, ze prave tato nebude taká hádavá ako jej predchodkyňa.

Píšeš ze mate s rodinou dobre vzťahy, a to sa ta ani raz nepýtali keď si bola u nich -zr prečo nejdeš?
A sestra sa ho pýta ako dementa ci s niekym ide, keď ma 3.r.vztah???
Podľa mňa tam tiež bude asi niekto s.kym by sa.chcel zabaviť a tak...ale u mňa by kvôli tomuto skončil. A nie, nevadilo by mi ze sú 3 roky v ťahu, ale takého klamára, čo celý čas hra pre dobou divadlo , by som cely život určite netrpela.
By som sa mu poďakovala za 3 roky a dovi dopo...A to ešte pred svadbou. Debil jeden.
Píšeš ze mate s rodinou dobre vzťahy, a to sa ta ani raz nepýtali keď si bola u nich -zr prečo nejdeš?
A sestra sa ho pýta ako dementa ci s niekym ide, keď ma 3.r.vztah???
Podľa mňa tam tiež bude asi niekto s.kym by sa.chcel zabaviť a tak...ale u mňa by kvôli tomuto skončil. A nie, nevadilo by mi ze sú 3 roky v ťahu, ale takého klamára, čo celý čas hra pre dobou divadlo , by som cely život určite netrpela.
By som sa mu poďakovala za 3 roky a dovi dopo...A to ešte pred svadbou. Debil jeden.
@vilma7 rodina možno ani nevie ... bohvie ako to celé je ...
What? Priatelovi daj dovi dopo cau - chapem ze nechces zahodit 3 roku vztahu, ale stratis zbytocne este dalsie, lebo je zjavne nefunkcny. Zasluzis si muza, ktory ta bude chciet mat po svojom boku. Niekoho, kto sa bude z teba tesit. ♡♡♡ toto si rozhodne nezasluzis
Keby to bola svadba nejakého kamaráta, kolegu, ok… ale vlastná sestra?
Nechoď,nechaj si to prejsť hlavou a rieš to až po svadbe,ak máš s nimi fakt dobrý vzťah, budú samé zvedavé prečo došiel bez teba a potom by som sa zariadia.
@anonym_autor to spravanie mi niečo pripomina. Nie si pre neho prioritou, ukoncit, lebo sa budeš trapit. :/
A možno si aj tu vetu, ze sestra sa pýta, ze s kým ide na svadbu vymyslel. Tak asi automaticky ráta teda s 2 osobami, ze nieje to tak, ze kapacitne sa uz nikto nezmestí. A kto sa bude pýtať takúto hovadinu, úprimne? Hádam nepovie, ze berie tu susedu z tretieho.
Mozno sa dôvod nakoniec dozvieš, niekedy až po rokoch . Ak si doteraz všade chodila s ním na spoločné rodinné udalosti, určite by ta zo svadby niekto len tak zrazu nevyškrtol.
@anonym_autor strašne by sa ma dotklo, nie to, že ma na svadbu priateľ neberie (dôvody môžu byť hocijaké, hoci mi teraz žiadny nenapadá 🙂 ) ale že mi nič nevysvetlí a tvári sa, že je to ok. je veľmi pravdepodobné, že všetky preňho zložité situácie bude aj v budúcnosti riešiť rovnako - mlčaním, odmietaním vysvetliť to a tvárením sa, že sa nič nedeje a čo akože riešiš..
S nevestou ani jeho maminou by som teraz už nič neriešila, majú dosť starostí aj bez toho, aby si im ešte pridávala ty svoje. Predpokladám, že moc spolu nebývate, keďže si nemala od januára čas len tak niekedy medzi rečou s nimi nadhodiť, že na svadbu nejdeš, lebo ťa vlastne frajer nepozval, A ktovie, čo im tvoj priateľ doma narozprával. Vysvetliť si to môžete keď tak po svadbe ale predpokladám, že to už vy dvaja spolu nebudete ( ja by som nebola určite).
@mirka0677 presne môj názor, nejde ani tak o svadbu, ale ten jeho prístup a správanie, celkové prejavy. vysvetliť si to s nevestou a jej rodičmi sa to dá aj po čase, aby nebola za trúbu lebo ktovie čo im natáral ich brat/syn. Može jej to byť jedno, ale nechcela by som byť za trúbu či debilnú hysterku.

@anonym_autor no nechce ťa rodinných fotkách, lebo s tebou neráta do budúcnosti
@misiak7777 Tak tvoja odpoved ma zasiahla najviac. Az som sa bola na balkone nadychat cez slzy cerstveho vzduchu. Obavam sa, ze to je ta pravda, ktora stoji teraz uz bez skryvania sa predo mnou a ja ju odmietam vidiet, lebo ta bolest je neunosna. Tak jednoducho a tak jednoznacne povedane. Dakujem Ti ;)