icon

Partner ma nepozval na svadbu jeho sestry

16. júl 2025

Ahojte žienky, zaujímal by ma váš názor na môj súčasný problém, ktorý riešim. Mám priateľa, chodíme spolu 3 roky a čiastočne už aj bývame spolu. Teraz má jeho sestra svadbu, vieme o tom termíne už dlhý čas. S jeho rodinou mám dobré vzťahy a poznáme sa navzájom. Na začiatku som považovala teda za normálne, že ideme s priateľom na svadbu jeho súrodenca spolu. No keď som začala na tému svadby hovoriť od začiatku roka, začal sa správať nepochopiteľne. Vyhýbal sa tomu rozhovoru a časom bolo jasné, že ma tam nechce. Posledný mesiac sa začal na svadbu chystať, ale bezo mňa, správal sa akoby som nebola ani jeho partnerka. Dokonca sestre povedal, že ide sám. Komunikácia neviedla k ničomu, na moje otázky reagoval podráždene až krikom. Jeho odpoveď bola dookola len tá istá ... "Veď ani mne sa tam nechce ísť, keby som nemusel tak nejdem". Mimo túto tému bol v pohode, milý, akoby sa nič nedialo. V nedeľu pri večeri som mu povedala "dosť", buď mi vysvetlíš čo sa deje a začneš sa ku mne správať ako k svojej partnerke alebo sa rozíďme, lebo mňa tvoje správanie zraňuje a nemá to ďalej význam. Ostal ticho a odišiel domov. Včera mi volal s otázkou "Tak chceš ísť na tú svadbu?" 3 dni pred svadbou!!! Vravím, že či si robí srandu, ako do soboty poriešim šaty, kozmetičku, kaderníčku atď. A pýtam sa, či ma tam vôbec chce, keďže jeho správanie doteraz tomu nenasvedčovalo a on "Je mi to jedno či tam pôjdeš, budeš. Tak chceš ísť či čo? " ... "Vidíš, volal som ťa, keď nechceš". Ešte neskoro večer ma poctil nečakanou návštevou, aby mi ukázal aký oblek si ķúpil na tú svadbu. Ja nedokážem teraz po tomto ani racionálne uvažovať. Prosím vás žienky, čo by ste robili vy na mojom mieste? Ísť na svadbu nakoniec? Rozísť sa s ním (pre svadbu kde ma nechce/nechcel, 3 roky zahodiť) alebo je vôbec iná možnosť? Aká? Ja fakt neviem ... až príliš sa cítim nahnevaná, zranená a ponížená a moje city voči nemu sa pekne otriasli v základoch.

ha_ha
17. júl 2025

Mne hlavne nie je jasné, prečo ťa nepozvala jeho sestra. Lebo teba nemal pozvať on, mali ťa pozvať nastávajúci manželia.

beronsche
17. júl 2025
@cacianka

Vo svetle ďalších informácií, by som súhlasila s návrhom - ísť na obrad a zagratulovať novomanželom.
Prísť trochu neskôr, sadnúť si niekde trochu v ústraní, aby geroj nevidel že si tam, a po obrade ku koncu zástupu gratulantov potriasť rukou, povedať pár pekných slov a podať blahoprajnú kartu a peknú kytičku. Dôstojne a s usmevom na tvari tam pobudnúť max chvíľu, ak ponúkajú malé občerstvenie pre verejnosť dať si pagáčik, koláčik a ak aj pohárik na prípitok, kľudne aj to. A potom dôstojne odísť.
Ak by sa niekto pýtal, tak slušne odpoviem " boli sme s ferom iba 3 roky a mňa nikto na svadbu nepozval

Výborný nápad, ísť zagratulovať.
Urob to presne tak, ako napísala @cacianka

sova7
17. júl 2025

Dôležitá veta. Mne je jedno či tam budeš alebo nie. Takže nie si jeho partnerka. Keby ťa tak vnímal a rátal s tebou do budúcna tak by ste na svadbu išli spolu alebo by sa postavil za teba štýlom ak nechcete na svadbe moju partnerku tak ani ja nejdem. Keby aj jeho rodina mala problém s tým že ste iba priatelia nie manželia mal povedať áno ale raz manželia budeme a ideme spolu bodka. To ako sa zachoval hovorí vela o tom ako ta vníma je na tebe či chces žiť s takýmto človekom ktorý ani nevie otvorene komunikovať. A miesto debaty zmizne a potom ti oznamuje mobilom. A na poslednú chvíľu akoby rátal s tým že na svadbe aj tak nebudeš lebo ženy potrebujú viac času na prípravu. Takže ta tam nechceli. Mňa by toto ako sa zachoval a ako so mnou celú vec komunikoval urazilo. Nie to že ma nepozvali ale to ako sa k celej veci a ku mne zachoval priateľ. Vôbec nebol na tvojej strane a miesto debaty sa vykrucal ako malý chlapec.

ronie338
17. júl 2025

S terajšim priateľom som sa dala dokopy na svadbe jeho netere na ktorú má pozval 3 dní pred tým a videli sme sa dokopy pred tou svadbou 2x. Jeho doprovod mu odriekol kvôli pohrebu babky a dohodli sme sa ze ak by sme mali dcéru bude mať druhe krstné meno po nej lebo vďaka nej sme spolu. Ja by som s takym ako je tvoj nebola.

joesvk
17. júl 2025
@anonym_autor

@joesvk Ako v mojom veku??? Ty poznas moj vek?

@anonym_autor Nie.Hovorím o svojom veku -ženy po 40tke po skoro 20 ročnom manželstve..Že by som s tým rozumom čo mám teraz,riešila určite hneď rozchod. Ale pred 20 rokmi by ma asi ukecal,keď by som ho mala rada.

liv1
17. júl 2025
@joesvk

@anonym_autor Nie.Hovorím o svojom veku -ženy po 40tke po skoro 20 ročnom manželstve..Že by som s tým rozumom čo mám teraz,riešila určite hneď rozchod. Ale pred 20 rokmi by ma asi ukecal,keď by som ho mala rada.

@joesvk rovnako. To je uplne ine mat tie skusenosti. Vela veci by bolo inak, mat vtedy tu istu hlavu co teraz 😁

viera012345
17. júl 2025

@anonym_autor Toto nič dobré nesignalizuje.Svadba priateľovej sestry je udalosť,kde sa predpokladá, že budú jeho príbuzní, ľudia, ktorí by sa raz stali aj Vašimi príbuznými za predpokladu,ze by ste boli v priateľovych plánoch do budúcnosti.Jeho prístup svedčí o tom, že nemá potrebu zoznámiť Vás s príbuznými... Sama si môžete odpovedať, či to je vo vzťahu, považovanom za vážny/aspoň tak to vyzerá z Vášho opisu/, či je to v poriadku,ci to je normálne

slavka1988
17. júl 2025

@anonym_autor radšej ukončiť a 3roky stratiť ako byť s takým co s tebou neráta....bude rada ze nemáš deti a môžeš začať s niekym lepším

hopsas
17. júl 2025

@anonym_autor budem úprimná..ja keď som x rokov dozadu nepozvala na svadbu.mojho brata môjho vtedajšieho frajera tak to bolo preto, že som sa chcela s ním rozísť už....

januarova
17. júl 2025

@anonym_autor no ako autorka, nic nove si sa nedozvedela?

feeewa
17. júl 2025
@nikaeli

Ja by som šla zagratulovať do kostola. Ale jemu by som o tom nepovedala. Prišla by som na obrad medzi poslednými a odsledovala si, s kým je on. Po obrade zablahoželala mladomanželom a odišla. Uvidíš aké budú reakcie - jeho, nevesty, svadobnej mamky. Za mňa veľmi zvláštne, keď vravíš, že máš s jeho sestrou, aj s mamkou pekný vzťah. Byť spolu tri roky a nechať ťa doma??

@nikaeli super nápad 👏🏻👏🏻👏🏻

motylik2559
17. júl 2025

Ahoj,neviem ci by to mohlo byt realne, ale nemoze mat ten tvoj "uzasny" priatel zalusk na nejaku slecnu, ktora bude medzi pozvanymi? Lebo ako tak citam, co vsetko si napisala, napadlo mi este toto🤷‍♀️ lebo ten pako sa vykruca jedna radost a este ta hlaska,ze jemu je jedno ci pojdes alebo nie🤦‍♀️ Mne to ozaj pride take,ze tam je nejaka, co mu vabi oci a vie,ze tam pojde. Pretoze aj to,ze ti to povie 3 dni pred svatbou je take, ze "ked jej to poviem neskoro, tak mam väcsiu istotu,ze sa rozhodnes neist". Teda aspon na mna to cele takto posobi. Ze ma skratka nieco za usami a popravde nie ste spolu 3 dni, aby sa takto choval. Kedysi co som mala priatela, boli sme spolu polroka a boli sme pozvaní sice nie na svatbu, ale na okruhlinu (50tka) jeho krstnej, ktoru som nikdy predtym nevidela a ani tu cast rodiny a trval na tom, aby som urcite isla, tam ma s kazdym zoznamil. Ja by som neostavala s takymto magorom vo vztahu, lebo tymto ta nielenze sklamal, ale vie to nastrbit aj pekne doveru. Drzim ti palceky, nech sa rozhodnes spravne🙂

smokovec79
17. júl 2025

@anonym_autor moj nazor - jeho sestra ta tam nechcela a on je medzi dvoma kamenmi. Kedze ma zjavne silny vztah k rodine a je srab, tak to vyriesil takto.. zobral to akoze na seba. Mysli si, ze tym predisiel konfliktu. Ziadnu ex alebo buducu by som za tym ja nehladal.

anonym_e80cb9
17. júl 2025

@anonym_autor Myslím, že Ťa tam nechce jeho rodina - jeho sestra alebo jeho matka.

anonym_c5980e
17. júl 2025
@smokovec79

@anonym_autor moj nazor - jeho sestra ta tam nechcela a on je medzi dvoma kamenmi. Kedze ma zjavne silny vztah k rodine a je srab, tak to vyriesil takto.. zobral to akoze na seba. Mysli si, ze tym predisiel konfliktu. Ziadnu ex alebo buducu by som za tym ja nehladal.

@smokovec79 čo by si spravil ty v takom prípade, že by tvoja rodina nechcela na svadbe sestry tvoju partnerku?

maya_hi
17. júl 2025

@anonym_autor stručne? Kašli na neho. Neberie ťa ako partnerku, alebo ani nie je toho schopný, alebo ťa tam nechce rodina a on sa ťa nevie zastať. Celé zle. Preč od neho!

katuska93
17. júl 2025

Juuuj, toto sa mi stalo :D mala som asi 19, boli sme spolu rok. Zenil sa jeho brat a on stale nehovoril nic, ze by som mala ist aj ja.. ja som nevedela ako to chodi, v tom case sa v mojom okoli nikto nevydaval ani nezenil, az mi raz doma naznacili, ze je cudne, ze ja nejdem. Ze je zvykom ist s partnerkou. Tak som sa ho pytala, preco nejdem, preco nepozvali aj mna. Povedal, ze moze so sebou niekoho vziat, ale ze on nevedel koho, ze mu vobec nenapadlo, ze by mohol vziat mna (wtf?). Ospravedlnil sa mi. Aj si poplakal. I tak ma ale ako svoje +1 nezavolal. Potom sa ukazalo, ze jeho byvala bola pozvana tiez a on nechcel, aby sa kvoli mojej pritomnosti ONA citila zle. Fuj, ked to po sebe citam, nechapem, ze som ho rovno nekopla do zadku uz vtedy :D Bola som asi moc mlada a zamilovana. A on chudak.

anonym_f93c90
17. júl 2025

Ach bože… utekaj… ľahko sa mi to píše… ale bude to najlepšie pre teba! Ja som bola druha partnerka, ktorú môj (už dnes) bývalý priateľ doma predstavil po cca mesiaci, čo som nečakala, keďže naozaj predomnou predstavil len jednu (s ktorou bol aj zasnúbený)…po 2 mesiacoch sme išli na oslavu jeho uja, ktorú mal doma, žiadne okrúhliny, ale chcel ma tam predstaviť… po 4 mesiacoch ma jeho švagriná (bratova sestra) pozvala na promócie, ale dostala som covid, takže som nešla. Podotýkam, že s nou sme sa predtým nevideli, nakoľko mala štátnice a stále sa len učila . O ďalší mesiac sme boli pozvaní na svadbu jeho najlepšej kamarátke, ktorú aj viezol do kostola, čiže som išla s jeho rodičmi a bratom so ženou. Ale vždy sme boli pozvaní spolu. Či to boli oslavy kamarátov alebo rodiny. A nie že po 3 rokoch… veď už máte spolu niečo prežite, odžite a príde mi to ako automatika… že idete spolu…

bluka2
17. júl 2025

Velka svadba, vela ludi? Ja by som tam isla poobzerat sa po niekom inom a rozchod posunula na o den neskor?
Ja som vzdy na svadbach stretla zaujimavych ludi, zeny, doktorov, pracovne. Jeden poharik uz u kadernika, aby si zabudla na neprijemnosti - a zabav sa, su to 3 roky, ale v podstate dobra vec, ze vies na com si, otvara sa nova kapitola v tvojej knihe 🙂 drz sa

elli80
18. júl 2025

@anonym_autor bola si? Ci uz nie ste spolu? Spytalaby som sa ho, budes rad, ak tak budeme spolu?
Keby sa krutil po 3 rokoch vztahu, ukoncila by som to. Je to uboziak, prepac.

nerya
19. júl 2025

Ja som mala 22 s frajerom sme spolu neboli ani rok keď sa jeho sestra vydávala a nikoho ani nenapadlo, ze by som nešla. Všetci to brali tak nejako automaticky, pomáhala som s vecami co boli treba pred tým a nič takéto sme vôbec neriešili. Je svadba, my sme pár a a hotovo. A ak on sa takto vyjadruje pri rozhovore s tebou, tak prosím utekaj čím skôr.

janetinka27
19. júl 2025

@anonym_autor autorka, ako to pokracuje? Dnes je zrejme ta svadba, uz poznas dovod jeho spravania?

lilitela
19. júl 2025

@anonym_autor by som sa nevyjadrovala a mlčala ako on. Na svadbu by som išla na obrad, zagratulovat a sledovala, čo sa tam deje. Možno to prinesie nejaké svetlo do celej situácie. A potom rozchod.

evansova
19. júl 2025
@mamina7070

dostala si na tu svadbu pozvanku? alebo pozvala ta osobne jeho sestra?

ak je odpoved na obe otazky nie tak je to najskor tak ze jeho rodina ta tam nechce, a on je lapeny v pasci ktoru velmi zle riesil
posadila by som si ho a spytala sa ho na priamo kto ma nechce na tej svadbe a ako to chce riesit

a potom by som zvazila ako sa zachova moze ist len na obrad a na hostinu nie ako trojrocny vztah nie je malo ale ak sa nevie za teba postavit teraz tak lepsie to nebude

@mamina7070 Tiež mám pocit, že ju tam nechce nevesta, alebo niekto iný z rodiny. Milujúci partner by otvorene povedal, kde je problém a ten ideálny by na svadbu odmietol ísť. Žiaľ, mladý muž pravdu povedať nezvládol a pokazil čo mohol, diplomat.
Ak jeho rodina má k nej takýto vzťah, čo čakať v budúcnosti? Po troch rokoch ju nechcú na svadbe a čo bude ak by sa rozhodli vziať? Ako sa takýto vzťah bude vyvijat? Potom ju uz rodina bude akceptovať?
Na jej mieste by som partnera požiadala o otvorený rozhovor, bez hnevu, bez výčitiek, hlavne pravdu o tom kto a prečo ju tam nechcel.
A podľa toho by som sa rozhodla, aku má taký vzťah budúcnosť.

marisha1982
19. júl 2025

Nehadz perly sviniam!!!
Za chlapov hovoria ciny, a on ti svojimi cinmi vravi, ze ta nechce. Ver tomu, co ti vravi jeho spravanie. Ukonci vztah, lebo s nim ta caka zivot plny utrpenia. Nie si jeho prva volba, ani po 3 spolocnych rokoch!!! Keby si s nim mala deti, uz bude velmi takze to ukoncit bez velkych skod a dalsich zranenych dusiciek. Pre lasku k svojim buducim detom, nevol si jeho ako ich otca. Pozbieraj si svoju hrdost.
Myslim si, ze na tak velkej svadbe bude nejake dievca, na ktore si on robi zalusk. Typicke spravanie narcistickeho manipulatora, mat uz rozbehnuty novy vztah, este pred tym, ako ukonci stary. Vo svojej nedozretosti, sebeckosti, nedokaze vnimat pocity ludi, ktorych zrani svojim spravanim, hladi iba na seba, na svoje chutky, svoje ego. Nema problem z teba spravit hlupanu pred celou jeho rodinou. Hlavne je, ze on bude mat sancu ziskat novy objekt. Ak by si sla na svadbu, dam ruku do ohna, ze ta bude cely vecer ignorovat, tvarit sa kyselo, vyhybat sa ti, aby novy objekt videl, ze uz je medzi vami zjavny koniec. A to ti ublizi este viac.
Chod na obrad, zagratuluj neveste. Ale chod tam sama, bez neho. Jemu povedz, ze nepojdes na svadbu, lebo vidis, ze ta tam nechce. Na obrad prid neskor ako on, s vlastnym zvozom. Po gratulacii neveste, sa len vyjadri, ze ti je luto, ze si na svabe bola nechcena, a to pekne nahlas. A potom odid so vztycenou hlavou. Zober si so sebou aj kamosku pre moralnu podporu. Drzim palce, aby si sa z tejto burky dostala silnejsia a hrda.

mamina7070
19. júl 2025

nechod tam a neveste nic nehovor je to jej den nekaz jej ho nechaj to tak skoda energie

chrumka333
19. júl 2025

@anonym_autor toto by bol pre mňa dôvod na rozchod, je to manipulátor... Síce narýchlo zbuchane pozvanie, ale ty budeš za zlu lebo si to odmietla, zaručene to všetkým takto odprezentuje. Ku kostolu by som išla poblahoželať

lilitela
19. júl 2025

@anonym_autor autorka, ozvi sa, čo a ako. Inak mňa by zaujímalo aj dôvod, prečo tam udajne nechce ísť on. Vlastnej sestre nechce ísť? Ak sú dobré vzťahy?

biba_18
19. júl 2025
@lilitela

@anonym_autor autorka, ozvi sa, čo a ako. Inak mňa by zaujímalo aj dôvod, prečo tam udajne nechce ísť on. Vlastnej sestre nechce ísť? Ak sú dobré vzťahy?

@lilitela to bola blbosť, výhovorka že on chudačik musí či chce alebo nie a nech je autorka rada že nemusí…

lucia13022023
19. júl 2025

Jedna vec co ja mk neznášam sú nedokončené príbehy 😅 asi egoisticke, ale chcem vedieť ako to skončilo a toto nie je prva diskusia ktorá ostala "otvorená"