icon

Partnerova “najlepšia kamarátka”

21. aug 2023

Ahojte žienky, dievčata.

Chcela by som si prečítať vaše skusenosti, keď má váš priateľ/manžel/partner najlepšiu kamarátku. Či už z detstva, alebo len proste kamošku a trávi s ňou čas, vadi vám to? Necítite sa dobre?

Ja som toho názoru, že to neakceptujem. Nemám dobrú skúsenosť čo sa týka toho. Podľa mňa ja ako jeho už snúbenica, pred nesjakým časom priateľka by som mala byť ja, tá jeho “najlepšia kamarátka” a zároveň aj najbližšia osoba. Vo mne môže nájsť všetko. Podporu, pohladenie, bozk, zábavu, zdieľanie spoločných chvíľ… Ja som osoba ktorá podporuje jeho koníčky, prácu, pomáha mu psychicky, podporuje ho, motivuje ho. Nevidím dôvod, v našom vzťahu mať nejakú inú ženskú. Aj keď medzi nimi nikdy nič nepreskočilo a ani nepreskočí. Sto ľudí sto chutí sto skúseností. Neakceptujem to… Somnou si môže zahrať stolné hry, PC hry, navariť, prebrať osobné a pracovné veci, posťažovať sa mi, pozrieť film atď. Partneri sú od toho…

Nemusíte ma odsudzovať alebo prirovnávať k žiarlivému psychopatovi. Som so sebou spokojná taká aká som. Chcela by som len vedieť čo na to vy. 🙂

zuzki1
22. aug 2023

môžem povedať že môj muž je aj môj BFF ale to sa vyvinulo prirodzene a nie tak že som mu zrusila ostatne kamosky / kamosov 😂

akiana
22. aug 2023

@katkami123 Autorka pise, ze medzi nimi nikdy nic nebolo, ani nebude. Vsetko ostatne su spekulacie, ktore vytvaraju iracionalnu ziarlivost.

marlene
22. aug 2023

Mame obaja a akceptujeme si to navzajom.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
luczach
22. aug 2023

Zabijem to tu: Moja babka (uz nech jej je zem lahka) hovorievala, ze medzi muzom a zenou nemoze byt priatelstvo 🤔
Ja som toho nazoru, ze je tenky lad medzi priatelstvom medzi muzom a zenou a mileneckym vztahom.

Chvalabohu, moj muz ani ja nemame potrebu vyhladavat opacne pohlavie. Okrem opacneho pohlavia v rodine, co je OK a samozrejme pracovny zivot - kolegyne, kolegovia - to bolo, je aj bude.
Autorka, ja Ta chapem, len kolko mas rokov?
Tvoj frajer ma kolko rokov? 20? Lebo sa chova z pisania ako pises ako 20-tnik?

Pre mna neakceptovatelne chovanie chodit po kavickach so zenami a frekventovane.
So zenami? No nechapem.

Ja by som mu to asi povedala, ze Ti to vadi. Ludia sa nemenia a Ty si porozmyslaj po jeho reakcii, ci s nim dokazes existovat.

Ako tu pise niekto, Ty si hladaj chlapa s podobnymi nazormi a hodnotami ako mas Ty sama. To znamena, Ty nepotrebujes priatelov , tak si hladaj takeho co tiez nepotrebuje priatelov zenskeho pohlavia k zivotu.

zoeeoz
22. aug 2023

Ked on ma kamosku blizku tak to je nerespektovanie teba a tvojej osoby a premyslam, kde ty v prispevku respektujes jeho osobu..iba sa mu nutis do kazdej sekundy zivota, chudak..taketo posty ma vedia vzdy potesit, hlavne ked o sebe pochybujem ci som dobra partnerka..takto mi este nehrabe 🙂

miroslava21
22. aug 2023

Mne by tede prekazala kamaratka, s ktorou by sa pravidelne a casto stretaval osamote na kavickach, obedoch ci vyletov. Partia kamaratov a kamaratiek mi nevadi, spolocne posedenia oslavy ale osamote stretnutia to uz je u mna moc. My s muzom nemame take tie kamaratstva s opacnym pohlavim, ze kavicka obed atd. Mne by to prekazalo, a po manzelstve nevidim dovod chodit s inym muzom osamote na kavicky. Prisposobili sme spolocne oslavy ci grilovacky, posedenia. Nastastie my mame rovnaky nazor a uprimne popri pracovnych povinnostiach a rodiny ani nie je extra cas, muz vybehne s kamosom na pivo pokecat, ja s kamoskami obcas a ostatok venujeme rodine a detom. A potom obcas tie spolocne posedenia s kamosmi a ich rodinami alebo firemna posedenia s kolegami.

joannita
22. aug 2023

Autorka, vasmu vztahu zial nedavam uz vela casu.

zoeeoz
22. aug 2023

Je rozdiel ak nebol na kamosky a zrazu ma nejaku novu BFF a ak je to kamoska dlhorocna, z detstva, zo skoly alebo tak

andreafa
22. aug 2023

No velmi zle. Velmi

aurora33
22. aug 2023

Pises že nie si žiarlivý psychopat a že si spokojná sama so sebou, ale budem ti oponovať. Si žiarlivá a nie si spokojná sama so sebou.

danulienkalienka
22. aug 2023

@galganka tak primerane ročnému obdobiu ale vidím, že už aj detičky učíte ,,spravnim hodnotám", že u vás už aj sused prespi, tak pre vás je všetko o.k, tak nemôžte vstupovať do takejto komunikacie

galganka
22. aug 2023

@danulienkalienka dík za prelustrovanie profilu. P.s. nikdy u nás žiadny sused nespal, treba dotrénovať čítanie s porozumením. A skúsiť mať aj humor v živote. 💪🏻

aurora33
22. aug 2023

@danulienkalienka skus nebrať život až tak vážne 😅

bessie12
22. aug 2023

@danulienkalienka nabudúce si precitaj aj komentáre. Nie vždy je všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá.

nataly420
22. aug 2023

@danulienkalienka 🤣🤣🤣🤣 strašná blbosť

lenkakravcova
22. aug 2023

@autorka Ja s tebou súhlasím.
Ja sa s mužmi, kamarátmi nestretávame sama, rovnako tak môj manžel s kamarátkami.
Nemyslím si, že je to správne.
A tých, čo poznám, že hovoria ze je to okej, tak viem aj že svojich partnerov veľkí často striedajú, alebo sú rozvedení.

Keď sa stretávame, tak s rovnakým pohlavím, alebo v skupine.

jaroe
22. aug 2023

Nedalo mi to a vyhľadala som v jednej knihe pasáž " k veci", s ktorou sa spolu s menšinou v tejto diskusii plne stotožňujem.

zuss1
22. aug 2023

Boze ale ste hnusne poniektore, ved autorka sa pytala na vas nazor. Vidite same, ze je tu kopec zien, ktore to neakceptuju rovnako ako autorka. To je potom kazdy, kto to neakceptuje ziarlivy psychopat a ziaden vztah mu nevydrzi?
By ste sa mali zamysliet nad tym ci je normalne takto sa spravat resp. pisat taketo veci, len preto ze ma niekto iny nazor na danu situaciu ako vy. Amen 🙈

akje
22. aug 2023

Ahoj @autorka
Moj muz sice najlepsiu kamosku nema, ale ja najlepsieho kamosa ano. Stretavame sa a on zo akceptuje a som za to rada. Poznaju sa, stretavame sa aj spolu a aj samostatne. Odkedy ma naj kamos priatelku, tak ju berie vzdy so sebou. A je to super. Tesim sa z nich a chodime dokonca aj vo stvorici na vylety.

Ja mojho muza lubim, no ak ti mozem napisat z druhej strany, je fajn travit cas aj s niekym inym ako s partnerom. Nic medzi nami nepreskakuje, rozumieme si a pri rozpravani spoznavam aj iny pohlad na veci ako ma moj muz.

Skus sa s tymi jeho kamoskami mozno skamosit aj ty a mozno to zacnes aj akceptovat 🙂)

Drzim palce, nech sa s muzom dohodnete tak, aby on neprisiel o priatelstvo a ty o pocit istoty. 🙂

milanemila
22. aug 2023

A ty nemas ziadneho kamarata? 🤷🏼‍♀️😳 akoze ak by nas predstavil, nemal by problem aby som pri nejakom stretnuti bola aj ja a ak by netravil s nou (ale to by mi vadilo aj s chalanmi) extremne vela casu na ukor nasho vztahu, tak by mi to nevadilo. Zas nemozem od partnera chciet, aby teraz zmazal cely svpj doterajsi zivot a odstrihol ludi v nom. Tiez by sa mi nepacilo, keby mi partner zacal bez zjavneho dovodu zakazovat stretnutie s niekym.

espeo
22. aug 2023

Ja mam najlepšieho kamaráta 20 rokov. Jeho ex kvôli mne vyšilovala. Nikdy medzi nami nič nebolo. Môjmu mužovi absolútne nevadí.
Ináč, v tejto dobe comming outov... nemusí byť problém len muž s kamoškou, ale aj muž s kamošom, keď už teda partnerovi nedôveruješ

ibrunova
22. aug 2023

Ja mám kamarátov aj kamarátky ešte od strednej školy.. Čiže keď si nájdem priateľa, mala by som ich podľa tejto logiky vymazať zo svojho života?

prosimopomoc
22. aug 2023

@janagem najlepsi koment 🙏

galganka
22. aug 2023

@ibrunova nekontaktovať, nepísať, nespomínať, ak ich náhodou stretneš v meste, tak žiadny očný kontakt ak budeš bez partnera, ideálne prejsť na druhú stranu ulice, cudne si zamávať a odkráčať... 🙈🤣

ibrunova
22. aug 2023

@galganka 😂👍

aurinia
22. aug 2023

Mne toto urobila bratova zena .... Ja som bola pre brata vsetko a on pre mňa .... Nezniesla to ... Ja by som to u môjho muža ale nezniesla, nejakú kamarátku...

zuzki1
22. aug 2023

@jaroe aká to je kniha prosím ?

jaroe
22. aug 2023

@zuzki1 Presvedčenie od Elizabeth Gilbertovej

mary888999
22. aug 2023

Nečítam komentare .... Osobne to neakceptujem.A moj muž to vie.Mal taku kamošku..aj dve? Dokonca aj s bývalou boli kamarati..až moc. Už nie sú.Akceptuje moju žiadosť odstrihnúť sa. Nerobi to dobrotu vo vztahu...