Partnerova “najlepšia kamarátka”
Ahojte žienky, dievčata.
Chcela by som si prečítať vaše skusenosti, keď má váš priateľ/manžel/partner najlepšiu kamarátku. Či už z detstva, alebo len proste kamošku a trávi s ňou čas, vadi vám to? Necítite sa dobre?
Ja som toho názoru, že to neakceptujem. Nemám dobrú skúsenosť čo sa týka toho. Podľa mňa ja ako jeho už snúbenica, pred nesjakým časom priateľka by som mala byť ja, tá jeho “najlepšia kamarátka” a zároveň aj najbližšia osoba. Vo mne môže nájsť všetko. Podporu, pohladenie, bozk, zábavu, zdieľanie spoločných chvíľ… Ja som osoba ktorá podporuje jeho koníčky, prácu, pomáha mu psychicky, podporuje ho, motivuje ho. Nevidím dôvod, v našom vzťahu mať nejakú inú ženskú. Aj keď medzi nimi nikdy nič nepreskočilo a ani nepreskočí. Sto ľudí sto chutí sto skúseností. Neakceptujem to… Somnou si môže zahrať stolné hry, PC hry, navariť, prebrať osobné a pracovné veci, posťažovať sa mi, pozrieť film atď. Partneri sú od toho…
Nemusíte ma odsudzovať alebo prirovnávať k žiarlivému psychopatovi. Som so sebou spokojná taká aká som. Chcela by som len vedieť čo na to vy. 🙂
@katkami123 možno preto, že má doma kus neschopný komunikácie a kompromisov... 🤷♀️
@autorka nečítala som komentáre, lebo určite je ich tu už veľa aká si žiarlivá stíhačka a Tvoj muž ma guľu na nohe, ale chcem Ťa podporiť že ja s Tebou úplne súhlasím. Zažila som a doteraz som nepochopila týchto mužov, ktorý potrebujú “blízke kamarátky”. Nech sa posťažujú chlapom, kamaratom, pokecaju v partii, s kolegyňami na obede, ale aby mi muž chodil po víkendoch von s kamoškou alebo riešil náš vzťah, jeho trápenia alebo zážitky osamote s cudzou ženou neexist. Tolerantná som dosť, ale takýto chlapi sú pre mňa svietiaci maják 🚩🚩🚩
@galganka
Alebo je on kus vadný. Nech je aj najtolerantnejšia žena sveta, aby ma rozoberal a hľadal rady s inou ženskou pri kávičke? Isto, isto…
@autorka
Ahoj, myslím, že každý z nás cíti, či je ohrozený inou ženou/mužom, alebo je to naozaj vzťah bez postranných úmyslov z oboch strán.
Verím, že kamarátstva medzi muzmi a ženami existujú, sama mám viac ako 20r takého kamosa- spolužiaka zo strednej. Stretávame sa vsak sporadicky, každý z nás žije na inom konci republiky.
Neprechovávame voči sebe žiadne city, je sranda, preberieme aj vážne témy. Nikdy som manzelovi nedala dôvod žiarlit nanho- žiadna divná komunikácia medzi nami, narážky, či dvojzmysly. Úplne košer kamarátsky vzťah- taký, ktorý viem akceptovať aj ja manželovi.
Ale ak sú v komunikácii medzi mužom a ženou vyznania, narážky, návrhy, dala by som si pozor- je to za hranicou kamarátstva, a nenazvala by som takú ženu/muža kamarátkou/kamarátom.
Toto je na míle vzdialené od kamarátstva, ako ho chápem ja.
Držím palce, verím, že budeš vo vzťahu spokojná.
Ideálne je, ak majú partneri rovnaký postoj v kľúčových otázkach. Ak nie, môže to robiť neplechu, ale všetko sa dá poriešiť, ak sa akceptujú a vedia sa pozrieť na vec optikou toho druhého 😉
@danulienkalienka prepáč ale dieťa nie je možné brať vždy vážne.
Moje dieťa v škôlke minule povedalo, že som mu nedala jesť. A áno, nedala. Ale že to bolo o desiatej večer, pričom celý deň sa napchával, lebo sme oslavovali, to už nespomenul.
Takže podľa tvojho vzorca očividne dieťa asi týram a nedávam mu jesť.
@jaroe prosím Vás aký je to autor a kniha?Ďakujem krasne
tiez si myslim,ze partnerka ma byt najlepsia kamoska...lenze clovek niekedy potrebuje iste veci prebrat aj mimo vztahu...ja mam tiez najlepsieho kamosa,chlapa...a veru by som s nim nikdy nic blizsie nechcela mat ani keby bol jediny na svete...jeho manzelka to pochopila...ale...je ine,ak ma zena kamosa a ine ked ma muz kamosku..neviem preco,ale je to tak...ja zenam neverim...obzvlast ak s tou kamoskou volakedy nieco mal...viem,je to protichodne oproti tomu,co som povedala o mojom kamaratstve...najlepsie je,ak poznas osobne tie kamosky-zenska intuicia nesklame,ci sa im da verit alebo nie...napr. chodit sportovat alebo ine aktivity s kamoskou je divne...nahodna kava v meste je ok...aj ja s mojim kamaratom len volame a diskutujeme...ale zit a zabavat sa ma so svojou zenou,nie s inou osamote...
@danulienkalienka Presvedčenie od Elizabeth Gilbertovej
Ďakujem krasne.Majte krásny dnik
Moj muz najlepsiu kamaratku nema ale ja najlepsieho kamarata ano. Muz sprvu nanho ziarlil ale zvykol si. Teraz z casu na cas ideme aj v trojici niekam. A potom mame len takych spolocnych. Pary. Muz hocikedy chyti kamaratovu zenu okolo krku alebo jeho kamarat mna. Neriesime ziadne ziarlivostne hluposti .
Veľa žien tu je veľmi kritických, ale ja som na strane autorky. Úplne ju chápem a cítim to rovnako. Môj partner je pre mňa moja najbližšia osoba a aj keď mám mužských kamarátov, tak sú to pre mňa len kamaráti na občasný pokec. Poznám ich dlhšie a neodhodila som ich, ale partnera, teraz už manžela som dala na 1.miesto.
Môj manžel udržiava kontakt aj so svojimi bývalými láskami, napíše im sem tam ako sa majú, na Vianoce, k narodeninám, alebo i nejakú zaujímavosť z internetu. Nemám s tým absolútne žiadny problém, lebo to robí s mierou a netvorí to väčšinu jeho času. Zoznámil ma aj s 2 kamarátkami osobne. Jedna bola ozaj fajn, bavila sa s nami oboma a cítila som sa veľmi príjemne. Druhá, totálne pošahaná a jemu bohužiaľ blízka, ma od začiatku moc nemusela a teda ani ja ju. Ale spoločné stretnutia na káve a na výchadzke by som dokázala prekusnúť, no začalo mi vadiť jej každodenné lajkovanie na soc sieťach a jej telefonáty z rôznych, aj 50 tich rôznych tel. čísel. Takže to je pre mňa "no go zóna." Čiže poviem to tak: manžel/partner na celý život by mal byť na prvom mieste, lebo s ním budujeme rodinu a ten vzťah by mal fungovať top. Potom na ďalšom mieste sú priatelia, jedno akého pohlavia. No nie je kamarátka ako kamarátka a to človek jednoducho si všimne, ktoré správanie je už cez čiaru. Áno, manžel nie je prívesok, ALE! vzájomný rešpekt a DOBRY POCIT vo vzťahu musia byť, inak to nemá zmysel.
@autorka máte odo mňa odpoveď aj na 5.strane. Chcela som len dodať, že asi viem ako to myslíte. Tiež to tak mám. Nemám problém s tým, aby mal manžel kamarátky, ale chcem byť preňho tá najdôležitejšia, čiže chcem byť VIAC ako tie kamarátky. Čiže nech je s nimi dobrý spoločný pokec (aj so mnou) ok, všetko v poriadku. Ale prvotná blízkosť a dôvera nech OSTANE medzi nami a nie s kamoškami...
Tu nejde len ako o sex, aby niekto niekoho nepretiahol, ale o to, že každá zdravá žena to tak prirodzene má, že chce byť pre milovaného muža tá jediná (čiže aby ju mal na 1.mieste).
Tie nenormálne, ktoré nemajú problém a baví ich zvádzať na všetky strany aj ženatých/zadaných chlapov a rozbíjať rodiny, s týmto názorom samozrejme nesúhlasia. Veď to narúša ich voľné užívanie si života...

Žasnem ako to tu poniektoré ženy ako vždy dokázali zveličiť do obludných rozmerov. Od toho, že je žiarlivá psychopatka, až po to, že mu zakazuje VŠETKÝCH kamarátov a má kráčať sám po ulici opačnou stranou, keď ich uvidí. No to by nebol Modry Koník.
Ja napríklad nechapem, prečo by môj vzťah a ak mu niečo vadí, nemal riešiť v prvom rade so mnou, s ktorou ten vzťah tvorí, ale namiesto toho to bude riešiť s osamote s cudzou ženskou na káve. Dosť čudný názor.