icon

Platíte s partnerom výdavky na polovicu?

2. jún 2025

ahojte, pytam sa hlavne tych co su len vo vztahu, nie v manželstve to je uz trosku ine … platíte s priatelom vsetko 50/50? Napr raz nakúpite vy, raz on, ked sa nieco plati tak raz vy, raz on … dovolenka 50-50 atd … som s priatelom rok a mame to stale len takto, vsetko na polovicu … ja s tym sice nejaky problem nemam, ale rozpravala som sa s kamarátkou a povedala mi ze tak si chlapa ucit nemam, ukazat mu ze kludne za vsetko budem platit aj ja … aky mate nato nazor vy ?

Strana
z4
sara07
3. jún 2025
@misanthropicdann

@sara07 a koľko drhnes záchod s plochou 1m²?
Hodíš si rukavice drsnú hubku a za 5 min to máš a za ďalšiu minútu to máš utrete.
Každý jeden krat co umývas záchod drhnes aj kachličky do výšky hlavy? Asi nie.

@misanthropicdann raz tyždenne prebehne parnym mopom zachod, sanita, kachličky

neviem u nas sa misa aj umyvadla umyvaju každy den,,, vravim že každy ma inu hranicu čistoty
ale dám prečitat manželovi ked bude chciet štrudlu alebo sviečkovu že to nestiham v rámci 30 min denne na domacnost

betulinka1
3. jún 2025

Ked sme spolu zacali zit, tak sme platili 50 na 50. Ale teda nas prijem je skoro rovnaky. Samozrejme vecera, nejake akcie platil muz, teda v tom case priatel. Ako sme manzelia tak to ostalo. Za mna je ale lepsi model % z prijmu, hlavne u mladych, kde este nie su deti, spolocny majetok alebo tak. Lebo naozaj ma tvoja kamoska pravdu, ze mužov treba trosku v tomto ucit, lebo nejako zabudli, ze ich uloha je postarat sa.

sara07
3. jún 2025
@misanthropicdann

@sara07 a koľko drhnes záchod s plochou 1m²?
Hodíš si rukavice drsnú hubku a za 5 min to máš a za ďalšiu minútu to máš utrete.
Každý jeden krat co umývas záchod drhnes aj kachličky do výšky hlavy? Asi nie.

@misanthropicdann ano ty to berieš dve osoby , vtedy tá domacnost lavou zadnou
ale ked máš 3 deti ,
tak je tam ten čas o inom, pretože oprat , navarit, je rozdiel 2 a 5 osôb
tak isto ten záchod je rozdiel po dvoch a po 5 ludoch a to neratam nočné zvrac party 😂😂deti
to isté pranie ...atd ..

tiezjedna
3. jún 2025

Nikdy sme nič neriešili štýlom 50:50, nikdy by som na to nepristúpila a môj muž (a dlllllho predtým priateľ) nikdy nebol taký tydýt, aby to vôbec vypustil z huby. A o peniazoch to fakt nebolo. Jediné, čo máme v pomere 50:50 sú nehnuteľnosti. A áno, tvoja kamarátka má absolútnu pravdu. Veď len tu si prečítaš x príbehov denne o tom, ako manželka (natož frajerka) nemá ani šajnu o tom, koľko muž zarába a ešte aj na spoločné dieťa/deti musí škemrať o peniaze, aby túto rovnicu udržala, pretože "predtým" nemala problém všetko platiť na polovicu...🙄

nekonecna_katastrofa
3. jún 2025
@misanthropicdann

Všetky spoločne výdavky platíme na polovicu. Moje peniaze sú moje a jej peniaze sú jej.
Odmietame prijať finančnú pomoc od druhého na svoje výdavky. Ak viem ze na konci mesiaca mam niečo väčšie platiť ale počas mesiaca som bol Debil a nemám na to je to môj problem a odmietam to uhradiť to z jej peňazí. Rovnako odmietam dotovať niekoho nezodpovedný prístup k peniazom. Objektívne príčiny sú samostatná kategória.

Proti argument o domácich prácach mi príde prinajmenšom úsmevný, to je denne práca na par minút. Ak sa na to človek celý týždeň vykašle zvládne to za 2-3 hodiny aj s navarenim obedu.

@misanthropicdann kolko mas deti?

nelka93
3. jún 2025

My sme všetko platili z jedného účtu, na ktorý chodili peniaze, čiže vôbec netuším kto co zaplatil. Ale my sme spolu bývali od asi prvého dňa ako sme spolu začali chodiť, takže sme spolu gazdovali.

elzu
3. jún 2025

Zasadni a vetsi vydaje vzdy 50:50, s tim, ze jsme podnikali spolecne jen to, co jsme si finančně ja nebo on mohli dovolit.
Male veci jako pozvani do kina, kafe nebo vino, obed, jsme platili jednou on a jindy ja, zcela nahodne podle toho, jaka byla situace.

Nepotrebuju, aby me chlap oslnoval svym prijmem, statusem, ani vlivem, a uz vubec ne tim, ze se o mne dokaze postarat.
Moje nezávislost- existenční, finanční i emoční-je moje nejvyšší hodnota.
Ale k tomuhle poznání jsem taky musela nejdříve dorůst.
Takže teď jsem vděčná za chlapa, ktery me bere jako rovnocenného soběstačného partnera ve vsech ohledech, a se kterým se da otevřeně mluvit o jakékoli stránce všedního života bez ohledu na zkostnatělé společenské stereotypy.

vroni
3. jún 2025
@elzu

Zasadni a vetsi vydaje vzdy 50:50, s tim, ze jsme podnikali spolecne jen to, co jsme si finančně ja nebo on mohli dovolit.
Male veci jako pozvani do kina, kafe nebo vino, obed, jsme platili jednou on a jindy ja, zcela nahodne podle toho, jaka byla situace.

Nepotrebuju, aby me chlap oslnoval svym prijmem, statusem, ani vlivem, a uz vubec ne tim, ze se o mne dokaze postarat.
Moje nezávislost- existenční, finanční i emoční-je moje nejvyšší hodnota.
Ale k tomuhle poznání jsem taky musela nejdříve dorůst.
Takže teď jsem vděčná za chlapa, ktery me bere jako rovnocenného soběstačného partnera ve vsech ohledech, a se kterým se da otevřeně mluvit o jakékoli stránce všedního života bez ohledu na zkostnatělé společenské stereotypy.

@elzu, fuha. Takže si emočne, existenčne i finančne limitovaná výškou svojho príjmu? Tak som náramne spokojná a šťastná, že mám muža, ktorý si mnou síce preberie akúkoľvek tému, ale nepotrebuje, aby som si to predplatila splátkou pol hypotéky alebo kľudne vymyslí a zaplatí víkendový pobyt len tak, bez toho, že by som musela vycalovať polovicu nákladov. Budujeme spolu, nie každý svoju polovicu a keby jeden z nás zostal emočne nezávislý, považovala by som to za dôvod na ukončenie manželstva. Je náramny rozdiel vedieť, že by som bola sebestačná aj bez vzťahu a nutnosťou svoju sebestačnosť vo vzťahu dokazovať. To prvé je podľa mňa základná podmienka existencie, to druhé strata času.

bambulka224
3. jún 2025

Aj my. 50/50.

elzu
4. jún 2025
@vroni

@elzu, fuha. Takže si emočne, existenčne i finančne limitovaná výškou svojho príjmu? Tak som náramne spokojná a šťastná, že mám muža, ktorý si mnou síce preberie akúkoľvek tému, ale nepotrebuje, aby som si to predplatila splátkou pol hypotéky alebo kľudne vymyslí a zaplatí víkendový pobyt len tak, bez toho, že by som musela vycalovať polovicu nákladov. Budujeme spolu, nie každý svoju polovicu a keby jeden z nás zostal emočne nezávislý, považovala by som to za dôvod na ukončenie manželstva. Je náramny rozdiel vedieť, že by som bola sebestačná aj bez vzťahu a nutnosťou svoju sebestačnosť vo vzťahu dokazovať. To prvé je podľa mňa základná podmienka existencie, to druhé strata času.

@vroni jsem rada, ze vám to tak s mužem funguje, ze jsi stastna a spokojena, vzdyt je prece hezke pozorovat, jak to ma každý jinak hozene a presto je s im cajk.

Mezi slovy existecni, financni i emoční jsou carky a spojky, není tam znaménko rovna se. Jsou to tri odlisne dimenze nezávislosti.
Pro me emocni zavislost nema s laskou nic spolecneho, existencni nebo financni zavislost nic spolecneho s pocitem bezpeci.
Muj muz ode mne nic nevyžaduje, ani ja od nej, dohodli jsme se absolutne bez problemu na tom, jak to bude financne fungovat, nevim, z ceho si nabyla dojmu, ze si musim „predplatit“ slusne zachazeni. Ne nemusim, zivot me naučil, jakeho chlapa v zivote chci a jakeho ne. Protoze chlapu, co si mysli, ze jsou pany bozstva, jen proto ze makaji a nosi domu vyplatu, je vice nez dost.
Asi jsem se měla vyjadrit jasneji a vice to rozvest, aby muj prispevek byl pochopitelnejsi.
Ze zaplatí wellness vikend aniz by chtěl půlku, je uplne skvele, samozrejme potesi, ale na nasem vztahu to nic nemeni, ani kdyby to neudelal, priste holt proste vymyslim neco podobneho ja, aniz by to platil on.
A tak to presto porad zůstavá v rovnováze. A to je pro me vporadku. Zduraznuji- pro me, ano? Nedokazuju nic jemu, ani sobe, proste to tak funguje.

A co se týče existence a financí, ano, jsem limitovaná výškou svého platu.

Budujeme společně pouze to, co si můžeme oba dovolit. Pro sebe i pro decka.
Nemam na očích růžové brýle, život a svět je sakra tvrdé místo na život. Obzvláště pro ženy.
Pravnici na rodinne pravo, socialni pracovnici, dobrovolne skupiny na podporu zen v nouzi by mohly vyprávět tisice pribehu o zenach, ktere ze dne na den nevedely, kam se sebou a co s detmi. Pred temer deseti lety jsem to zazila- každý stavime na svých vlastních zkušenostech- na tech hezkych i tezkych. Strasne by to bolelo, kdyby tady muj muz ze dne na den nebyl- a je jedno z jakehokoli důvodu- ale diky te brutalni zkusenosti, kterou mam za sebou- vim, ze by se muj zivot nesesypal jako domecek z karet, protože ve vsech smerech stojim na vlastnich nohách.

vroni
4. jún 2025
@elzu

@vroni jsem rada, ze vám to tak s mužem funguje, ze jsi stastna a spokojena, vzdyt je prece hezke pozorovat, jak to ma každý jinak hozene a presto je s im cajk.

Mezi slovy existecni, financni i emoční jsou carky a spojky, není tam znaménko rovna se. Jsou to tri odlisne dimenze nezávislosti.
Pro me emocni zavislost nema s laskou nic spolecneho, existencni nebo financni zavislost nic spolecneho s pocitem bezpeci.
Muj muz ode mne nic nevyžaduje, ani ja od nej, dohodli jsme se absolutne bez problemu na tom, jak to bude financne fungovat, nevim, z ceho si nabyla dojmu, ze si musim „predplatit“ slusne zachazeni. Ne nemusim, zivot me naučil, jakeho chlapa v zivote chci a jakeho ne. Protoze chlapu, co si mysli, ze jsou pany bozstva, jen proto ze makaji a nosi domu vyplatu, je vice nez dost.
Asi jsem se měla vyjadrit jasneji a vice to rozvest, aby muj prispevek byl pochopitelnejsi.
Ze zaplatí wellness vikend aniz by chtěl půlku, je uplne skvele, samozrejme potesi, ale na nasem vztahu to nic nemeni, ani kdyby to neudelal, priste holt proste vymyslim neco podobneho ja, aniz by to platil on.
A tak to presto porad zůstavá v rovnováze. A to je pro me vporadku. Zduraznuji- pro me, ano? Nedokazuju nic jemu, ani sobe, proste to tak funguje.

A co se týče existence a financí, ano, jsem limitovaná výškou svého platu.

Budujeme společně pouze to, co si můžeme oba dovolit. Pro sebe i pro decka.
Nemam na očích růžové brýle, život a svět je sakra tvrdé místo na život. Obzvláště pro ženy.
Pravnici na rodinne pravo, socialni pracovnici, dobrovolne skupiny na podporu zen v nouzi by mohly vyprávět tisice pribehu o zenach, ktere ze dne na den nevedely, kam se sebou a co s detmi. Pred temer deseti lety jsem to zazila- každý stavime na svých vlastních zkušenostech- na tech hezkych i tezkych. Strasne by to bolelo, kdyby tady muj muz ze dne na den nebyl- a je jedno z jakehokoli důvodu- ale diky te brutalni zkusenosti, kterou mam za sebou- vim, ze by se muj zivot nesesypal jako domecek z karet, protože ve vsech smerech stojim na vlastnich nohách.

@elzu, myslím, že by sme si náramne rozumeli. Naučila som sa na obchádzať (hlavne na tomto fóre) opatrne so slovami nezávislosť a spoločenstvo. A vďaka skúsenostiam v realite som kruto skeptická voči ženskej schopnosti kritického myslenia v týchto temach. A vyskakujem ako čertík zo škatuľky, keď sa tu oháňajú nezávislosťou ženy, ktoré majú doma lakomeho egomaniaka, trasuceho sa o "svoje" vzácne peniaze a jednoducho byť nezávislé musia, lebo by ich inak ich cukricek nechal skapat na ulici. A čítajú ich potom ďalšie a myslia si, že je to normálka. Ale po rozvinuti myšlienky chápem, ako si to myslela.

margotka17
4. jún 2025

No neviem, ale v určitých veciach vždy platil on ešte ako frajer. V reštike zaplatil a doteraz platí len on, dovolenka vždy o niečo viac on zaplatil. To nie je o výdavkoch, to je asi o tom, aby sa ten chlap cítil chlapom. Nehovorím, že na začiatku, keď sme šli vonku k vode som aj ja nakúpila ovocie, vodu, no on odbehol ppre langoše...

margotka17
4. jún 2025
@misanthropicdann

Všetky spoločne výdavky platíme na polovicu. Moje peniaze sú moje a jej peniaze sú jej.
Odmietame prijať finančnú pomoc od druhého na svoje výdavky. Ak viem ze na konci mesiaca mam niečo väčšie platiť ale počas mesiaca som bol Debil a nemám na to je to môj problem a odmietam to uhradiť to z jej peňazí. Rovnako odmietam dotovať niekoho nezodpovedný prístup k peniazom. Objektívne príčiny sú samostatná kategória.

Proti argument o domácich prácach mi príde prinajmenšom úsmevný, to je denne práca na par minút. Ak sa na to človek celý týždeň vykašle zvládne to za 2-3 hodiny aj s navarenim obedu.

@misanthropicdann ako často upratujes domácnosť ty? Nemyslím tým zobrať vysávač a prebehnúť podlahy. Myslím tým napríklad povyzliekat postele, povysávať ich, naspäť poobliekať, oprať záclony, vydrhnut sprchový kút aj vaňu a WC, odraziť mrazničku a umyť chladničku, nahádzať do práčky a občas ju vyčistiť....?

kaca222
4. jún 2025

Ja som si to včera schválne stopovala, na margo tejto diskusie 😃 38 minút mi trvalo upratať prízemie domu a to podotýkam som nič nečistila, len upratovala bežný prevádzkový neporiadok. Dva dni predtým bolo upratané, takže nešlo o nijak zanedbaný stav. Upratať kuchyňu po večeri, keďže sme varili. Upratať herničku. Vybaliť tašky z krúžkov/športu, vybaliť balíčky čo došli, potriediť poštu, založiť faktúry/dokumenty, a upratať náhodný neporiadok, ktorý sa niekde urobil. Pustiť robotický vysávač. Žiadne čistenie toaliet či umývadiel. Ja by som naozaj chcela vidieť, ako to niekto stíha za 10 minút, to jedine že má Hermionine hodinky 🤣 a to nehovorím o prádle, ktoré na poschodí čaká, to bude aktivita na hodinu, minimálne.

eliska13
4. jún 2025

Kamarátka ma pravdu neuc ho, že platíte pol na pol

sara07
4. jún 2025
@kaca222

Ja som si to včera schválne stopovala, na margo tejto diskusie 😃 38 minút mi trvalo upratať prízemie domu a to podotýkam som nič nečistila, len upratovala bežný prevádzkový neporiadok. Dva dni predtým bolo upratané, takže nešlo o nijak zanedbaný stav. Upratať kuchyňu po večeri, keďže sme varili. Upratať herničku. Vybaliť tašky z krúžkov/športu, vybaliť balíčky čo došli, potriediť poštu, založiť faktúry/dokumenty, a upratať náhodný neporiadok, ktorý sa niekde urobil. Pustiť robotický vysávač. Žiadne čistenie toaliet či umývadiel. Ja by som naozaj chcela vidieť, ako to niekto stíha za 10 minút, to jedine že má Hermionine hodinky 🤣 a to nehovorím o prádle, ktoré na poschodí čaká, to bude aktivita na hodinu, minimálne.

@kaca222 tiež som si to dnes z recesie stopla, a teda žiadne slimačie tempo, nezmestila som sa do limitu 30 min proste

zrovna som odišla tiež z jednej diskusie kde pan dokonalý boh nechápe celu diskusiu a on ked bol na materskej tak všetko zvladal lavou zadnou , totálne všetko....

martin96321
8. jún 2025

Prepacte mile damy,ale pri de mi to tak,ze este aj dámy v bordeli maju viac charakteru nez vy. Este aj tam pytaju,len za to co ponukaju........Kurva nieje povolanie,ale charakter.

enmery
8. jún 2025
@martin96321

Prepacte mile damy,ale pri de mi to tak,ze este aj dámy v bordeli maju viac charakteru nez vy. Este aj tam pytaju,len za to co ponukaju........Kurva nieje povolanie,ale charakter.

@martin96321 Tak si tu otvor témy žien, kde muž zdiera ženu na materskej, aj vlastné deti. Aký charakter ma ten? NEVIEM, načo som lezú zakomplexovaní muži ako tuy, len tu kopeš v každej téme do žien a podstatu nechápeš. Ale na špinu chlapa ešte aj k vlastným deťom som Ťa nevidela napísať ešte ani slovo!

bessie12
8. jún 2025
@martin96321

@martin96321 ty máš čo za problém ... ???

martin96321
8. jún 2025
@bessie12

@martin96321 ty máš čo za problém ... ???

@bessie12 Preco myslis,ze ja mam problem)))))

bessie12
8. jún 2025
@martin96321

@bessie12 Preco myslis,ze ja mam problem)))))

@martin96321 urážaš tu zeny ....

martin96321
8. jún 2025
@bessie12

@bessie12 Nemusis byt vztahovacna. Neurazal som zeny. Narazal som na dvojaky meter. Na to,ked sa z kolaca vyberaju hrozienka......

bessie12
8. jún 2025
@martin96321

@bessie12 Nemusis byt vztahovacna. Neurazal som zeny. Narazal som na dvojaky meter. Na to,ked sa z kolaca vyberaju hrozienka......

@martin96321 nie som vztahovacna. Ale nepáči sa mi tvoje vyjadrovanie sa na adresu žien...

martin96321
8. jún 2025
@bessie12

@bessie12 Ja si zeny vazim a klobuk dole pred kazdou jednou ako stihate pracu,domacnost,starostlivost o rodinu. Ak by zalezalo na mne,tak kazda zena na materskej by mala mat minimalne priemerny plat za to,co robi. Mne prekaza iba dvojtvarnost a vychcanost.

zuzulka558
8. jún 2025

V manželstve vôbec, účet mame spoločný, ale kartu nepoužívam iba IB platím poplatky, SMS chodia jemu ja som si to dala zrušiť liezlo mi to na nervy 🤣🤣 v robote som dohodnutá niečo na účet ostatné na ruku a to odkladáme 🤷‍♀️ na karte nechavame peniaze len na poplatky a par nákupov

enmery
8. jún 2025
@martin96321

@bessie12 Ja si zeny vazim a klobuk dole pred kazdou jednou ako stihate pracu,domacnost,starostlivost o rodinu. Ak by zalezalo na mne,tak kazda zena na materskej by mala mat minimalne priemerny plat za to,co robi. Mne prekaza iba dvojtvarnost a vychcanost.

@martin96321 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/pomoc-muzov-v-domacnosti/#post-89209062
Nech sa páči, vyjadri sa aj tejto "ku" žene. Muž je, samozrejme, zlatíčko.

martin96321
8. jún 2025
@enmery

@martin96321
Nech sa páči, vyjadri sa aj tejto "ku" žene. Muž je, samozrejme, zlatíčko.

@enmery Zrejme si ma nepochopila,alebo mas nejaky vazny problem s akceptaciou muzov. Citala si vobec nazov diskusie a co tam pisala?

Strana
z4