icon

Podvádzanie a rozvod

27. jan 2023

Ahojte, asi 2,5 roka som podvádzala manžela s kolegom, jednalo sa o občasné stretnutia 1-2x do mesiaca za účelom sexu a porozprávania sa a obaja sme to chceli cca o mesiac z rôznych príčin ukončiť. Manžel ma však pred pár dňami načapal s kolegom ako sa na ulici objímame a bozkávame a nafotil si nás. On tvrdí, že to bolo náhodou, ja si myslím, že mal tušenie, ale to je úplne jedno.
Ja som sa manželovi so všetkým priznala, povedala som mu úplnú pravdu, ospravedlnila som sa mu a že to okamžite ukončím. No on chce rozvod, ja rozvod nechcem, je mi to celé ľúto, manžela potrebujem a chcem aby mi dal druhú šancu.
Moja otázka znie, že či nás súd rozvedie v takomto prípade, teda že manžel podá návrh a chce sa rozviesť, lebo som ho podvádzala, čo priznávam, ale ja sa rozviesť vyslovene nechcem a chcem, aby naše manželsvo pokračovalo a chcem manželovi dokázať, že nie som taká "sviňa" a už to nikdy v živote neurobím. Ďakujem.

veronika_nicky
Odpoveď bola odstránená
dadis
29. jan 2023

@veronika_nicky Preco si radsej tych 5 rokov nevyuzila na to, aby si bola schopna zit bez neho? Ja som ta nenazvala k.rvou..ale ze tak z manzelstva bohuzial odides, bude ta tak brat cele okolie, to sa neutaji, aj vsetky nasledujuce zblizenia s inymi muzmi budu tym poznacene. Ja som rozvedena, este sa mi nestalo, ze by pri vzniku vzthu nepadali otazky ohladom rozvodu, dovodom a pod..mohla si z manzelstva odist pripravena, spokojna a na urovni, teraz sa to cely zivot s tebou ponesie, bohuzial :( Sesternica podvadzala svojho muza, rozviedli sa pred cca 10 rokmi, mala par vztahov, ale inak sarmantna baba ostala na ocot a bez deti..malo muzov si taku zenu dokaze vazit a chciet si s nou spravit rodinu

loliki
29. jan 2023

@veronika_nicky Zaujímavá téma na čítanie. Musíš sa rozprávať s manželom. Ak ten vzťah nefunguje a ani fungovať asi veľmi nebude, prečo chceš ostať? Známosť máš. Deti... neviem ako ich poriešite a čo chce manžel. Komunikujte doma. Nie som za rozvody, ale... Ak nebolo dobre doteraz, aké dusno budete mať odteraz? Bez hádok si to neviem predstaviť, alebo tichá domácnosť. A hlavne, keď na tom muž trvá. Nebudeš prvá ani posledná rozvedená.

zuzitko74
29. jan 2023

@veronika_nicky To, čo ti teraz napíšem, neber ako návod na život, lebo ti taký život naozaj neprajem. Smeruješ však k tomu, že skončíš ako bezdomovec, alebo vo väzení ako neplatič výživného.
Celý čas píšeš len o tom, aký je tvoj manžel hrozný a aký je život s ním na figu. Vôbec ti však nedochádza, že tvoj manžel prekonal ťažkú chorobu, ktorá mu zmenila osobnosť, či už kvôli hormónom, alebo kvôli psychickým problémom z toho vyplývajúcich. Pochop, ja sa ho teraz nezastávam, nemal sa takto uzavrieť do seba a teba, obrazne povedané ,,vymknúť za dvere svojho života". Nikto z nás nevie, čo sa u vás doma naozaj udialo, ale pravdepodobne ste sa každý z vás uzavrel do svojho vlastného trápenia a zahorkol, lebo ste sa ani jeden z vás nedočkal podpory od toho druhého.
Teraz je váš vzťah úplne v prčiciach a už z tým zrejme nič nenarobíš. Tvoj chlap ti už neverí. Pravdepodobne sa on bez teba úplne v pohode zaobíde a vníma ťa už iba ako otravnú ,,guľu na nohe", ktorej sa potrebuje zbaviť.

loliki
29. jan 2023

@veronika_nicky Takto, ako si to opísala, vyzerá, že manželovi tá MD s HO udrela na mozog. Zaľúbil sa do detí a manželku odstavil. Myslím, že ženy to robia dosť často. Všetko sa im točí okolo detí, manžel odstavený, žena vyčerpaná nestíha a odmieta manžela aj intímnosti . U vás to bolo opačne, lebo ste si vymenili rodičovské role. Ty si si našla milenca, tak ako odmietaní a neuspokojení manželia v spomenutých rodinách. Tvoj muž však nevypisoval na MK ( a možno aj áno) aby riešil svoje problémy, ale dusil to v sebe. My do neho nevidíme. Ale tuším, že deti si chce po rozvode nechať. Nech sa Ti darí vyriešiť vzťahy k spokojnosti všetkých.

karolinakr
29. jan 2023

@veronika_nicky neverim, že muž zo sekundy na sekundu prestal mať zaujem, keby ta lubil aspon vysvetli a ubezpeči, čo sa deje..choroba mohla tam mat nejaky podiel, ja by som však tipovala, že niekoho mal..aj ked všetci strčia ruku do ohňa, že určite nie.. alebo sa zakukal inde.Nemože sa niekto zobudiť rano s tym, že partner je prenho vzduch..alebo si nespravila niečo, čim sa urazil? ..išla si si po svojom za kolegom, ale teraz proste vezmi v uvahu rozvod, nemusiš sa na koniku spovedat zo svojich hriechov, tu sa pochvaly nedočkáš...proste ratala si s možnostou, že sa to prevali? no mala som znamu, čo 5 rokov spavala so ženatym hm,,,keby to tak jeho žena vedela
.na celej kauze nechapem, prečo ta serie, že chce odist..neviem, či by som to nebrala ako vyslobodenie.. a na tie kružky sa vyser, decka musia byt samostatne, neni to na škodu..mne rodičia nepomahali a mala som same jednotky aj segra,,no bola som genius v detstve asi..

zuzanockamt
30. jan 2023

@veronika_nicky Buď rada, že sa takého človeka,akého máš za manžela, zbavíš. Budeš mať konečne slobodu a pokoj. Bývanie si zabezpečíš - veď ťa bude musieť vyplatiť, neodídeš naprázdno. Fungovať sa dá s deťmi aj bez auta, len to chce dôkladný plán a on sa predsa bude musieť starať aj po rozvode, nech ich teda rozváža. Krúžky nie sú životne dôležité, nestíhaš, neuplatíš ich, tak zrušiť.
A časom si aj nájdeš normálneho chlapa, ktorý ťa týrať nebude, ale bude si ťa vážiť. Tie katastrofické predpovede, ktoré ti tu vypisujú - no stredoveké zmýšľanie. A manžel si snáď nájde nejakú puťku domácu, ktorej sa bude môcť vyžalovať. Takých je plno, ktoré sa ulakomia na blbca.

dadis
30. jan 2023

@zuzanockamt Suhlasila som so vsetkym, co si vyssie napisala, len nerozumiem, preco musis zhadzovat ine zeny ako putky domace. Ty si myslis, ze ten pan ide do vztahu s tym, ze sa nerozprava, nesexuje? Vela zenam sa taky muz bude zdat atraktivny - starostlivy o deti, dobra praca, zena ho podvadzala... ano, asi bude mat nejaku chybu odobnosti, ked sa tak 5 rokov spraval, ale myslis, ze sa k takemu spravaniu prizna a zena to na zaciatku vztahu odhali? Preto, prosim, neurazaj ine zeny..putky...a uplne zbytocne, je to i tak mimo temu

elisebah91
30. jan 2023

Jedno také mudre sa mi hodí....ak vzťah má problémy, resp.stroskota má vine sú VZDY OBAJA. Možno muž nejavil záujem a nechcel sa rozprávať, možno si rýchlo zahodila flintu do zita, možno ste nebojovali obaja z celých síl...a ta trocha, že pokúsim sa...nestačila...možno, vy viete...obaja ste vina.

mmoni89
30. jan 2023

To ze ste mali problémy a muž s tebou nespaval nieje dôvod na podvadzanie. Tak si mu to mala povedať. Ze nemôžeš tak žiť, že nech sa bud vzchopi alebo ze si nájdeš milenca. Ale nie ho nevedome podvádzať a keď na to príde tak sa ešte hrať na chuderku v práve a aby s tebou ostal. Myslím ze vaše manželstvo je už nefunkčne tak načo

zuzitko74
30. jan 2023

@zuzanockamt Ono by tvoj komentár mal hlavu a pätu, ak by si radila žene, ktorá má svoju hrdosť a odvahu riešiť konečne svoju situáciu. Ty sa však bavíš so zúfalým vtáčatkom, ktoré sa bojí, že bude vyhodené zo zlatej klietky, z ktorej nechce dobrovoľne odísť. Bavíš sa so ženou, ktorá už dávno vymenila svoju hrdosť a sebaúctu za pohodlný a finančne zabezpečený život. Bavíš sa so ženou, ktorá síce nemá rada muža, s ktorým žije, ale aj tak s ním chce zostať, lebo vlastný život by finančne neutiahla.
Tebe verím, že by si takúto situáciu v pohode zvládla. Z autorkiných riadkov však na míle kričí, že je to pohodlná, rozmaznaná bytosť závislá od financií svojho manžela, ktorá si nevie predstaviť, ako by to bez neho mohla zvládnuť. A ešte má tú drzosť napísať, že teda my jej máme povedať, ako to má zvládnuť, keď sme také múdre.

lulu5
30. jan 2023

A to tretie dieťa je od manžela alebo kolegu?

veronika_nicky
Odpoveď bola odstránená
lulu5
30. jan 2023

@veronika_nicky Tak to je veľmi smutné, že ste mali doma také malé bábo a podvádzali ste manžela. Alebo máte veľmi veľa energie...

loliki
30. jan 2023

@veronika_nicky A ako to teraz u vás doma vyzerá? Fakt som zvedavá. Rozprávate sa, či tichá domácnosť? A staršie deti majú koľko rokov? Oni majú rovnaký vzťah k vám obom alebo s otcom sú parťáci?

katkati
30. jan 2023

Je to naozaj veľmi smutné všetko. Doma malé dieťa s otcom a súrodencami a mamka namiesto toho, aby z práce ponáhľala domov k rodine, ide radšej s kolegom do jeho bytu. Možno sa manžel nad tebou zľutuje a nerozvedie sa, tak v tom prípade este máš šancu byť deťom dobrou mamou. Ver tomu, že v živote sa ti to vráti, pretože iba deti budú stále tvoje. Milenec a ani manžel, ti tu istotu nedajú.

veronika_nicky
Odpoveď bola odstránená
kp7333
30. jan 2023

@veronika_nicky nejak tu nesedi matematika. 5-rokov nezijete ako partneri, 2.5roka ho podvadzas a zacalo to rok po narodeni posledneho dietata.

dadis
30. jan 2023

@kp7333 Ved pisala, ze to zacalo vtedy, ked od rocneho dietata isla do prace. Ze este zo zaciatku si volali, pisal a zrazu bum 🤷‍♀️..tiez sa mi to nezda..ved by som to riesila uz po tyzdni...ze haloooo...a ten pomer nemala hned v praci...mne ta casova suslednost sedi

loliki
30. jan 2023

@veronika_nicky Manžel o tvojich úletoch musel vedieť. Ľudia radi donášajú a reči sa šíria. A tie roky ozaj nesedia. Cca rok po narodení dcéry trvá to 2,5 roka a teraz má dcéra 6. Čakám, kedy to tu celý príbeh niekto spochybní.

kp7333
30. jan 2023

@dadis ale ze ako bolo pocate to dieta, ked s muzom uz jeden a pol roka pred jeho narodenim nezili ako partneri? ci z ducha svateho?

malasandrika
30. jan 2023

@katkati nevera nemá nič spoločné s tým, či je žena dobrou mamou. Nevera sa spája s manželom/partnerom, nie deťmi.

dadis
30. jan 2023

@kp7333 Ahaaa vlastne ano..niekde pisala, ze po roku dieta isla do pracw a ze az potom sa to zacalo kazit a pomer bol az o 2roky v praci...teraz pise, ze rok po narodeni dietata..tak to ozaj potom neviem kedy dieta spolodila 🙂..niekde si vymyslala 🙂

dadis
30. jan 2023

@kp7333 Lebo pise, ze 2017 sa narodila mala, potom 2018 sa zacal kazit vztah a az po 2,5r si zacala s kolegom..potom pise, ze s milencom si zacala AZ rok po narodeni...tak asi to tahaju spolu 5 rokov a je jasne, preco sa im doma kazil vztah..

kp7333
30. jan 2023

@dadis no posledne pisala, ze si zacala s kolegom rok po narodeni posledneho dietata. a tahaju to spolu uz 2.5 roka. Cize posledne dieta by malo mat 3.5roka. Ale zaroven pise, ze uz 5 rokov si ju manzel nevsima, neziju ako partneri. Cize ako prisla k tomu dietatu? Nieco nesedi na tomto pribehu.

dadis
30. jan 2023

@kp7333 Ano, nesedi to, v jednej alebo v druhej verzii si poupravila pravdu

kp7333
30. jan 2023

@dadis tak to u nevernikov chodi, ked si chcu ospravedlnit vlastne zlyhanie.

veronika_nicky
Odpoveď bola odstránená
dadis
30. jan 2023

@veronika_nicky Tebe šiši? Nieto, ze si detom rozbila rodinu, ale este chces detom mamu zobrat. Zasluzis si vypit cely kalich horkosti az do dna. Ved nebudes prva ani posledna rozvedena 🤦‍♀️🙈. Uvidis, este vacsi pokoj budes mat..ked budete mat deti v striedavke, tak vo volnom tyzdni si mozes privyrabat..neboj, zvladnes to, ver mi, pre deti je toto lepsie, nez zit v tichej domacnosti..btw to nikomu neprislo divne, ze spolu nerozpravate, ani detom, ani rodine, priatelom?

misinka0611
30. jan 2023

@veronika_nicky Prečo by si mala prísť o deti? Väčšinou deti prisúdila po rozvode matke a s otcom sa deti stretávajú po dohode. Aby si prišla o deti tak na to musia byt naozaj vážne dôvody.