Pomáhame rodičom, keď máme viac peňazí?
Ahojte, zaujímal by ma váš názor na majetkové rozdiely medzi deťmi a ich rodičmi. Môj muž veľmi dobre zarába a chcel by kúpiť nové drahé auto. Mne je to blbé, lebo rodičia z oboch strán sú dôchodcovia a zhodou okolností tiež riešia potrebu nových áut. Nebolo by správnejšie tie peniaze za drahé auto rozdeliť a niečo prispieť aj im ? Že by sme sa my uskromnili s lacným autom, ale dopriali aj rodičom? Kúpili ste svojim rodičom auto ? Dávate svojim rodičom väčšie finančné príspevky? Prípadne - ak si niečo drahšie doma doprajete, myslíte aj na svojich rodičov, ktorí si to nemôžu dovoliť ?Ďakujem za odpovede
@matkahelka to je krasne gesto❤️vidno,ze ich rodicia vychovali dobre
Kým sme nemali deti dávali sme viac, auto.som nekúpila, ale prenechala svoje a sebe kúpila iné. Svokrovcov sa kúpila podlaha, obývacia stena, gauč...takže tiež nie vždy vyrovnane na obidve strany. Manžel tiež nechal.rodicom auto, svoje predali a peniaze si nechali. Takže ak treba, pomáhame. Z dôchodku výžiju, ale ak by povedali že na niečo im súrne treba, pomôcť vieme a pomôžeme.
Vieš čo, kupte si auto, ake chcete, a ked predate stare, z toho by som im prispela napr..Každy tu zdòrazňuje, že z mužovych peňazí ideš kupovat, ale to nikto nevidí, že rodičom z oboch stran chceš prispieť.
Vôbec sa neriaď koníkom a nehanbi za to, že maš dobre srdce..Take deti spratkovia, ked ti začnu radiť, čo by rodičov na ulici nechali žobrať, lebo rodičia maju povinnost sa starat, ale deti moralnu nie..Tieto slova si treba opakovat, ked budu stari, nevladni s mizernym dôchodkom..Nie nadarmo sa hovori, nech ti Pan Boh oplati na tvojich deťoch
@karolinakr nikto nenecháva druhých na ulici ani svojich rodičov. Ale dobre sa rozdáva z platu druhého že? Ona má dobré srdce....hlavne, že peniaze zarobí muž.
@ibatanecnica ak je to jej manžel, peniaze sú spoločné... A vôbec nechápem, že sa tu na tom točíte. On s tým zjavne problém nemá.
@tiezjedna jeho vyjadrenie nepoznáme. Autorka napísala že si chce kúpiť drahé auto, a ona s tým má problém. On zrejme nie. A vprvom rade zarába na seba a svoju rodinu. Ak by rodičia boli na tom zle, nepoviem, ale očividne nie sú, tak neviem, prečo by si nemohol kúpiť auto aké chce, keď si na to sám zarobil.
@karolinakr ale veď nikto nepíše, že nemajú pomôcť rodine ale nevidím dôvod, prečo by si jej muž, ktorý si na to auto zarobil, nemohol si ho kúpiť?
@ibatanecnica však to som pisala, nech si kupia auto, ake chcu a zo zvyšnych peňazi môžu podporiť..ona tiež hovorila volvo & mhd...tito rodičia auto maju, asi až tak zle na tom nie su..
a potom ešte niekto pisal, že dvaja v pohode prežiju z 800 eur.a ešte ušetria...tak to som sa zasmiala, ale to určite nie je v Bratislave..
@karolinakr áno ja som napísala že by som aj ušetrila, keď nie je dcéra doma, tak sa s mužom v pohode zmestíme do 800 eur a ešte aj ušetrím a to chodíme do práce a ja každý mesiac na masáž. A nie, nežijeme v BA. aj keď neviem, čo by ma v BA ako dôchodku stálo viac, než u nás.
@ksebejka príjem 800e na dvoch dôchodcov sa ti zdá byť malo. Podstatné však je, aké majú k tomu príjmu výdavky. A aj keby ste im auto kúpili, budú mať na benzín/naftu? Veď kúpou auta im zvýšite ich výdavky a v konečnom dôsledku budú mať ešte menej. A prečo neuvažuješ nad možnosťou, že ty kúpiš zo svojho svojim rodičom, on kúpi zo svojho svojim rodičom? Keď už si delíte peniaze a ty zo svojho prispievaš len svojim rodičom (čo ti slúži ku cti, keď to potrebujú), prečo on má zo svojho zárobku kupovať auto aj tvojim rodičom?
Ak by boli rodičia na pokraji chudoby, bola by to reč o inom, ale aby si dieťa ešte pomaly vyčítalo, že je šikovné, dobre zarába, ale tým sa vymyká štandardu, v ktorom žijú rodičia? To ako by ste si chceli kúpiť pekný nový 4-izbový byt v novostavbe, ale kúpite si len 2-izbák v starom paneláku, lebo taký istý byt treba kúpiť teraz aj jedným a druhým rodičom.
@gab1sol presne mi toto napadlo, ze drahšie auto to je taky dar nedar… Drahšie auto = vyššia poistka, drahšie súčiastky a údržba auta, drahší servis… Kúpou auta starostlivosť on predsa nekončí. A pochopila som, že rodičia auto majú, len zvažujú výmenu… Ale nemusia mať rovnako dobre auto ako deti… To teda ozaj nie je žiadna hanba.
@ksebejka My ano 🙂 Moji milovani, uz nebohi, svokrovci tuzili po vela veciach, ale vzdy si povedali, ze je to a hento drahe. Svokra chodila napriklad casto pozerat kavovar do elektra. Tak ho dostala od nas k narodkam, potom pracku, televizor, drahe noze... Zaplatili sme im aj fasadu na cely dom. My sa nastastie mame dobre a milujem davat darceky a zvlast take, ktore su naozaj v danu chvilku potrebne.
@ksebejka to je velmi zlozita otazka..je velmi mile, ze takto myslis aj na rodicov. Ono zalezi aj na tom, ci dobre zaraba aj vdaka rodicom....ci ho podporovali v studiu, ako sa o neho starali....vela rodicov si cely zivot odtrha od huby len preto, aby sa deti mali v zivote lepsie...bohuzial vela z nich vyrastie do stadia, co je moje, je moje.... je naozaj mile vidiet , ze su este na tejto planete ludia, ktori ostali ludsky. Ja vzdy tvrdim, chovaj sa k rodicom tak, ako chces aby sa k tebe chovali vlastne deti...hociako sa rozhodne, u mna si uz vyhrala len tym, ze vobec na tym vobec uvazujes🙂

Za mna je tento prispevok tak nestastne nazvany, ze "bohate deti vs chudobni rodicia". Lebo ja nemam pocit z prispevku autorky, ze by boli az tak bohati, ze nemusia rozmyslat nad financiami a hlavne, ludia co maju skutocne vela penazi, tak v ziadnom pripade nemaju vycitky, ze si kupuju nieco drahe.Uvazuju uplne inak. Ziadne vycitky svedomia, ze ja mam a oni nemaju. Predpokladam, ze v tomto pripade to nie je uplne tak,ze na strane autorky su nekonecne financne zdroje, proste sa maju lepsie ako vela inych, ale nepovedala by som z prispevku, ze su nejaki multimilionari.
Zarabajuci clovek, nie nejaky patologicky stryko Drzgros, si chce v prvom rade uzit peniaze, az potom z nich rozdava. Ja by som si to auto kupila, zarobila som na neho a mozem si ho dovolit. A to bez ohladu na to, ci rodinni prislusnici su na tom rovnako ako ja alebo maju podstatne menej.
Dalsia vec je, ze ked kupit jednym rodicom, tak ferovka by bola kupit take iste aj druhym. Pricom je jasne pisane, ze manzel rodicom neprispieva. Ano, bolo by to pekne gesto, ale len vtedy, ak by si rodina autorky mohla dovolit cokolvek a zostalo by im dost na to, urobit takto radost aj rodicom (a tie peniaze by nechybali).