icon

Posúďte reakciu na darček pre dcéru

31. jan 2024

Dobrý deň. S bývalou partnerkou máme spolu dieťa. Rozhodla sa, že dieťatko bude vychovávať sama. Dnes som sa rozhodol dcerke kúpiť nausnicky. Odniesol som ich, ale prišiel po ne otec bývalej partnerky.
Jej reakcia ma trošku zaskočila.
Reagovala normálne podľa vás?
Ďakujem za názor.

Posúďte reakciu na darček pre dcéruPosúďte reakciu na darček pre dcéruPosúďte reakciu na darček pre dcéru
autor
31. jan 2024

@deedol Rodičia *

januska12323
31. jan 2024

Ty s ňou vzťah vôbec nemáš uzavretý keď takéto blbosti do nemoty rozoberáš. Nechce ďakovať, prosiť a čo ja viem aké debaty a veci od teba, tak to pochop. A tú fotku dieťaťa nedávaj verejne pre jej dobro, nie kvôli ex.

deedol
31. jan 2024

nielen TAM, ale aj TU to vymaz. hocijaky uchyl si moze stiahnut fotky tvojej dcery, ani nemusi byt na kona prihlaseny... a odporucam toto si pozriet:

https://www.youtube.com/watch?v=-r_2a064dWY
autor
31. jan 2024

@januska12323 nemám uzavretý? Myslím, že mám. Ale súhlasím fotky zdieľať verejne je hlúposť ako som napísal pridávam aj auta (pracovne ) takze niekedy to neprepnem omylom.

autor
31. jan 2024

@deedol ale nikdy som nepridal žiadnu foto ako tvaricku a žiadne informácie. Pozrel som si to. Naozaj ma mrzí, že som to dal verejne. Ale za to nemá pravo sa so mnou takto baviť.

deedol
31. jan 2024

sem na kona si to dal teraz verejne. strana 3
https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/NS738Ohduu...

lorraine90
31. jan 2024

😀 To je ako preklad “nečakala som, že máš taký hrozný vkus” 😀

lavender94
31. jan 2024

Sorry ale keby môj ex dáva takto fotky môjho dieťaťa, tiež by som nebola zrovna milá. Nie každý si praje aby jeho decko očumovali “priatelia” na Facebooku a followeri na instagrame. To za prvé. Príde mi, že s tebou ma strohý vzťah, nechce a nemá prečo byt na teba milá, z jej reakcie mi príde že sa jej tie náušnice nepáčili a chce od teba pokoj. Ty pôsobíš strašne nevyrovnane, nie si podľa mňa ok s vaším vzťahom a ona sa ťa možno snaží týmto správaním odohnať od seba. Nie kvôli malej, ale kvôli sebe. Chce od teba pokoj. A ak pridávaš takto halabala fotky dieťaťa pravidelne, naozaj si milé slovo nezaslúžiš. Ešte to pridaj aj sem, ach bože…

Takže jej správy by som preložila asi takto: “Serieš ma, daj mi pokoj a síce sa mi tie náušnice nepáčia, ale nemám záujem s tebou riešiť výmenu a stráviť tak čo i len sekundu navyše našou vzájomnou interakciou”

lalenka33
31. jan 2024

Wow, zase som o niečo múdrejšia. Dieťa, ktoré porodím je len moje a otec je len darca spermií keďže žena nieje dažďovka a má len dávať eurá samozrejme lebo len matka môže rozhodnúť čo sa dieťaťu oblečie, kúpi. Len jej vkus je ten spravny a moderný. Pre mňa sú gýčové a nevkusné kvetinové látky a oblečenie z nich. Je to také cigáns.e. Niekto do takého oblečie svoje dieťa. 100 ľudí 100 chutí, ale tu platí ja som MATKA, ja som BOH. A otec plať, drž hubu a šúchaj nohami.

kulumulu123
31. jan 2024

A dieta ktor je iba tvoje ako pises je tvoj osobny majetok ci ako? Vyjadrujes sa akoby to bol kus nabytku (skrina ktoru si do domacnosti kupila ty a po rozvode si ju beries so sebou lebo sa jej nechces vzdat)... Tak tvojou dcerou by som prepac ale byt nechcela...

lalu_sk111
1. feb 2024

@anjelicek26 si skareda..a casto ako ta tak sledujem. Bol to darcek od oca dcere. Nie matke. Moze jej ich odlozit a ked bude velka budu mat pre nu hodnotu. Je to ich dcera, nie len jej..a toto mi v zaujme dceri nepride

anjelicek26
1. feb 2024

@lalu_sk111 ako pises, je to dcera ich oboch, to, co nosi v uskach by sa malo pacit obom. Prave preto, ze to nosi kazdy den. To, ze tebe na takych "detailoch" nezalezi a das dietatu do usiek "cokolvek" opticky, lebo darcek... je tvoj postoj... ver mi, aj za cenu, ze ti to prijde divne, nie kazdy to takto vnima... a nie, ked bude velka, nebudu mat pre nu hodnotu, stale budu lezat v zaprasenej skatulke niekde v zasuvke a pozrie na nich maximalne pri upratovani... bolo by krajsie, keby ich nosila a pacili sa jej a aj OBOM rodicom...

sss777
1. feb 2024

@anjelicek26
Otec s láskou vyberie náušnice pre svoje dievčatko a ty mu povieš, že sú hodne škaredé?
To je jedna z najhnusnejších viet aké som tu kedy počula.

anjelicek26
1. feb 2024

@sss777 to je v poriadku, ked to tak beries. On sa pytal, preco bola reakcia jeho ex taka stroha... pravdepodobne rovnako, ako moja, proste sa jej nepacia. Niekedy sa clovek proste vkusom netrafi, tot vsio...netreba za tym vidiet meranie "lasky otca k dietatu"... to je fakt pritiahnute za vlasy uz... je to len "vec" a laska sa nemeria cez veci, ale cez cas a venovanie dietatu...

lalu_sk111
1. feb 2024

@anjelicek26 pocuvaj ma anjelicek, nauc sa citat. Ty vies, co ja dam komu do akych usiek? Napisala som, ze je to darcek pre dceru, nie pre matku. Tej dcere to je uplne jedno, co ma v usiach takze matka jej do usi moze dat co chce, podla svojho vkusu ale su to dcerine nausnice. Nebudu mat hodnotu? Vazne? Si smutna existencia pretoze pre mna aku dospelu take veci hodnotu maju a mam ich odlozene aj ked som ich nenosila. Niekedy mam pocit, ze sa stavias na stranu pofidernych ludi - obhajujes vacsinou ti druhu stranu v diskusiach pretoze sa v nich vidis a rada si kopnes kde mozes. Je mi ta luto

anjelicek26
1. feb 2024

@lalu_sk111 zaujimave zhrnutie, ale tak kazdy ma pravo na svoj nazor. Tiez mam svoje detske nausnice "odlozene", hodnota pre mna nulova, zaprasene niekde v rohu zasuvky... nie kazdy toto tak preziva tieto "spomienkove" predmety.

Ono s tvojho komentu vychadza, ze ak rodic nieco daruje dietatu (aj ked sa to druhemu nepaci), ma to akceptovat a ani nahodou nepovedat na to svoj nazor.. len si predstav tu situaciu o 8-9 rokov, ked tatinko kupi dcere drahy mobil, tablet, ps4 bez suhlasu matky, lebo podla neho "je to fajn" v tom veku... nie je lepsie sa o takychto veciach dohodnut a drzat sa ich? Aj na margo toho, ze zasa dal ich dceru na FB a este verejne aj ked si to ona nezela... ano aj jeho dcera, ale dopad to ma celkovy, mali by rozhodovat spolu...

mondolina
1. feb 2024

@anjelicek26
ach bože ach bože
tak asi keď s ním matka nechce byť, tak hádam nepôjdu spolu vyberať náušničky 🤦‍♀️
to fakt tomu neborákovi musíte nakladať ešte aj takto?
tešil sa, kúpil a aj tak dostal co proto.
a to vystavovanie detí na FB? jeho dieťa jeho vec.
tvoje tu svieti, foto z uzv a ešte sa ani nenarodilo.
on svoje ukázať nemôže? 🤦‍♀️ a nehraj tu na mňa, že s tým musia súhlasiť obaja. no nemusia.

autor
1. feb 2024

@lalu_sk111
@mondolina
@sss777
Ďakujem vám 🙏❤️

tykat
1. feb 2024

@anjelicek26 "On sa pytal, preco bola reakcia jeho ex taka stroha... pravdepodobne rovnako, ako moja, proste sa jej nepacia"
Podla mna to vobec nie je reakcia na nausnice ale na neho ako osobu.

autor
1. feb 2024

@tykat to je v poriadku. Po vzťahu asi najlepsi kamarati nebudeme. Ale vychádzame a nikdy taká reakcia voči mne nebola..

unicornlady
1. feb 2024

Ja tiež neschvaľujem tie fotky detí na internete. Veď nikdy nevieš...
Ak chceš poslať foto nejakému kamarátovi, pošli to do správy.

cookie29
1. feb 2024

@mimka1402 mozno preto, ze toto by malo byt na vzajomnej dohode rodicov? Nepridavaju svoje fotky ale fotky dietata.

autor
1. feb 2024

@cookie29
@unicornlady
Každopádne ona pridava tak isto fotky. Ona môže a ja nie? Tiež sú public..

stanulienkat
1. feb 2024

Autor, myslím, že veľká časť ženskej populácie tu buď nechápe, alebo nechce pochopiť. Ja tu vidím len otca, ktorý má snahu o stretávanie sa a staranie sa o svoje vlastné dieťa. Snahu robiť niečo navyše. Bohužiaľtu na modrom koníku s tým nepochodíš. Otec je len na plodenie, na nosenie peňazí. Na nič iné ... Neuveriteľné počuť, že dieťa je vlastný majetok ženy a muž s tým nemá mať nič spoločné. Nemá sa starať, nemá sa zaujímať, nemá nič ....iba posielať alimenty. Potom sa ženy čudujú, že vzniká toľko zbytocnych konfliktov. Myslím si, že drvivá väčšina týchto konfliktov pochádza od žien- urazené, nepríjemné, frustrované, zákerné. Smutné čítať, že zakazujú dieťaťu styk s druhym rodicom. A napísať, že náušnice sú škaredé, tak to je už bez komentára. Ja by som brala, že otec sa snažil, nech sú tie náušnice akékoľvek. A škaredé nie sú. A kde je napísané, že matka by vybrala krajšie,lepšie? Tu ide o gesto. A keby mala ta mater toľko slušnosti, tak poďakuje a odloží ich. Tu ide o urazené ego a myslím, že keby priniesol diamantové náušnice od Cartiera, reakcia by bola úplne rovnaká. Ja by som ženám ktoré brania dieťaťu v styku a robia takéto podlosti, a by som im odňala alimenty. Predstavte si celý tento príbeh v opačnom garde- keby bola na mieste otca ta matka. Išli by ste sa tu rozdrapiť aká je to neprávosť.

klaudinkad
1. feb 2024

@anjelicek26 "sú hodne škaredé" je dosť divná reakcia

autor
1. feb 2024

@stanulienkat ďakujem veľmi pekne. Áno asi tu odpoved nenájdem. Každopádne veľmi krásna úvaha co keby to je naopak..to by bol zase len otec najhorší..

anjelicek26
1. feb 2024

@mondolina len my mame na to s muzom rovnaky nazor...

cookie29
1. feb 2024

@autor ja som len napisala, ze je to na dohode. Nic viac a myslim si to. Dalsia vec je, ze bohuzial pisane veci velmi casto vyzneju uplne inak ako hovorene slovo tvari v tvar. Pretoze pri pisanom slove nemas kontext, nemas emocie nic. Taka obycajna veta "Ty pako" moze vyzniet roznymi sposobmi... asi najjednoduchsie by bolo byvalo vykomunikovat si to osobne, ked najblizsie niekam pojdete a nie zavesit to na internet a rozduchavat vasne, aj svoje...

mondolina
1. feb 2024

@anjelicek26
to je vaša vec, predpokladám že aj spolu žijete, oni nie.
a kým bábo vyrastie bude tých vecí na ktorých sa nezhodnú mrte. takže taká prkotina ako fotka na sociálnych sieťách je nič.
takže nie, nielen čo povie matka je sväté a nemenné.

lavender94
1. feb 2024

@lalu_sk111 akože akú hodnotu by mali mať pre dieťa v dospelosti tie náušničky? To si predstavuješ, že si ich bude pravidelne vyberať a s úsmevom sa na ne pozerať, a spomínať na ocinka? Tak to sa možno stane len v prípade, že by umrel, inak teda neviem o nikom v mojom okoli, kto by bol takto prehnane sentimentálny. Ja som mala asi tri pary detských náušníc, darovaných od kadekoho z rodiny a 10 rokov som si na ne ani nespomenula. Boli v pytlíku so zlatom, ktoré sa už nedá nosiť. Tak som ten pytek vzala do zlatníctva, zvážili hmotnosť zlata a vybrala som si za tu cenu náušnice a prsteň, ktoré teraz nosím. Niekto by bol pohoršený, ale ja mam takto tých ľudí, ktorí mi to darovali omnoho bližšie ako keby majú tie šperky ďalších 20 rokov stáť niekde na spodku šuflíka s bordelom, lebo to sa nepatrí darované takto vymeniť. Ak bude mať to dieta s otcom normálny vzťah, bude mať sentimentálnych hovadin od neho dosť, nerobila by som z nevkusných náušníc takú modlu